| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Mutacije zimovki | |
| | |
Аутор | Порука |
---|
kima Član
Број порука : 177 Join date : 26.10.2009 Age : 42 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 21:53 | |
| za zimovku te pitao ko je dobio prvi>znam kako bi trebala da izgleda | |
| | | Boban Član
Број порука : 225 Join date : 29.03.2009 Age : 64 Локација : Vranje Srbija
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 21:55 | |
| Po podatcima koje imam Jos Dircks Holandjanin | |
| | | kima Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 21:56 | |
| bobane upravo ta slika je kom. montaza od pastel smedje zimovke | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 21:57 | |
| Montaza je isla kontra i ja sam mislio da je to sto ti kazes tih ptica ima | |
| | | kima Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 21:59 | |
| prepravili su tu sliku onda jednu ukojoj je ptica u izlozbenom kavezu i jos jednu nemogu se setiti koja slika | |
| | | kima Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 21:59 | |
| | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 22:01 | |
| Sve je tako ali ima i slika orginal ptice sa izlozbe loseg kvaliteta, ove ptice su dobijene po postu jednog holandjanina koji je organizator te izlozbe gde su prezentovane, dobio sam post u orginalu, one je jednu pticu i nabavio a nabasao sam i na cenu tih ptica najednom forumu | |
| | | pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 22:01 | |
| - Boban ::
O pastel zutoj stiglici ili zimovki mislis, ovo je pastel smedja zuta nema je on Bobane, inace je on maher za zimovke. Pravi najcenjeniju hranu za njih, koju mnogi koriste na ovim prostorima | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 22:02 | |
| Ove godine najvljuju izlaganje nove mutacije zimovki ahat | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sun 15 Nov 2009, 22:13 | |
| Evo slika njegovih zimovki koje je prezentovao Slike zimovki navedenog odgajivaca nije valda sve fortomontaza | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Mon 16 Nov 2009, 12:43 | |
| bobane meni realno izgledaju samo cetiri ptice... u gornjem redu prva,druga i cetvrta i ta bledo zuta ispod cetvrte u gornjem redu... jel ima jos nekih slika tih mutacija? | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Mon 16 Nov 2009, 13:18 | |
| Nema ali takva ptica je izlozena u Rosmalenu sigurno, pogledaj i post u kupovini kanarinaca, ja sam pre neki dan dobio mejl od Holandjanina, posredno, koji je jedan od organizatora te izlozbe i potvrdio je kombinovanje pastel smedje sa zutom zimovkok. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Wed 16 Dec 2009, 21:12 | |
| Pričao mi je BANE o nekim zimovkama sa crvenim tačkama na krilima. To do sad nisam primetio, ima li neko sliku da vidimo o čemu se radi? | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Thu 17 Dec 2009, 09:25 | |
| da...imaju po jednu crvenu peruskicu u krilu,a ja sam kupio u nedelju zenku koja nema tu peruskicu crvenu i malo je sitnija od tih koje sam imao priliku da vidim i gajim kod nas. | |
| | | pinka Član
| | | | pinka Član
| | | | Boban Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Thu 17 Dec 2009, 18:43 | |
| Po informacijama koje sam skoro dobio od jednog naseg odgajivaca koji zivi u Svedskoj i poznaje jednog od organizatora izlozbi u Rosmalenu on je mejlom potvrdio da je prosle godine bila tamo izlozena jedna pastel smedja zuta zimovka, ja sam taj mejl dobio i licno na engleskom. Inace i meni sve lici na fotomontazu, o tome sam i pisao mada ona ptica u kavezu deluje stvarno, ali vidim da ti licno poznajes doticnog gospodina, medjutim informacija o tome je isla i na zvanicnom sajtu o izlozbi u Rosmalenu, tako da sad stvarno imam dilemu sta je istina. | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Thu 17 Dec 2009, 18:48 | |
| Za Pinka imam molbu ako si u mogucnosti kontaktiraj licno g-dina Dircka i pitaj da li je on ili neko drugi prosle godine mislim u novembru u Rosmalenu na prvenstvu severne Holandije izlozio opisanu mutaciju zimovke, stvarno me nakon svih ovih informacija interesuje. | |
| | | pinka Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Thu 17 Dec 2009, 20:02 | |
| - Boban ::
- Za Pinka imam molbu ako si u mogucnosti kontaktiraj licno g-dina Dircka i pitaj da li je on ili neko drugi prosle godine mislim u novembru u Rosmalenu na prvenstvu severne Holandije izlozio opisanu mutaciju zimovke, stvarno me nakon svih ovih informacija interesuje.
Znam ga i video sam ga u tongerenu u septembru vodio je polemiku bas nesto oko ptica. Znam da ima zute i da je razmenjivao ptice sa jednim prijateljem za ovu sezonu, Ako bude da ima nosioca veruje se da ce mozda iduce sezone dobiti mozda te ptice sa pastel ili braon pastel. Sto znam definitivno je da su zute zimovke usko povezane u krvnoj liniji sto i te kako otezava rad | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Fri 18 Dec 2009, 21:25 | |
| Ipak je prosle godine izlozena u rosmalenu pastel smedja zuta zimovka a to jasno ovde stoji uz konstataciju da je ove godine izlozena nova mutacija zimovki od strane Bertus hoviusa, nazvana nezvanicno ahat jer ima mnogo vise sive boje nego crne. Evo i slike Gisteren werd op de cultuurvogel tentoonstelling in Rosmalen de nieuwe goudvink mutatie van Bertus Hovius getoond. Het is een duidelijk lichtere vogel met meer grijs dan zwart. Onofficieel wordt deze nu als Agaat mutatie aangemerkt. Wat de echte naam gaat worden is mij nog niet bekend. Wel weer een mooie vogel, maar minder spectaculair als de bruinpastel gele goudvink van vorig jaar. | |
| | | pinka Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sat 19 Dec 2009, 00:15 | |
| [
Gisteren werd op de cultuurvogel tentoonstelling in Rosmalen de nieuwe goudvink mutatie van Bertus Hovius getoond. Het is een duidelijk lichtere vogel met meer grijs dan zwart. Onofficieel wordt deze nu als Agaat mutatie aangemerkt. Wat de echte naam gaat worden is mij nog niet bekend. Wel weer een mooie vogel, maar minder spectaculair als de bruinpastel gele goudvink van vorig jaar.[/quote] Evo prevoda ovog teksta Juce na izlozbi ptica evropske faune u Rosmalenu izlozena nova mutacija zimovke Bertusa Hoivusa. To je jedna neobicna koja ima na sebi vise sive nego crne boje. Ne oficijalno je nazvana agaat mutacijom, to je prvo pronadjeno ime ali je jos nepoznato da li je mutacija. Lepa ptica ali manje spektaluarna od braonpastel i zute mutacije. | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Mutacije zimovki Sat 19 Dec 2009, 01:56 | |
| van vorig jaar da ovo nije od prosle godine, a izmedju pastel smedje zute ja ne vidim nikakvo i vec pastelsmedja zuta, nemaju razloga da ne pisu tacno, uostalom udju na sajt sa slike i naci ces sve. | |
| | | ralevulcan Član
Број порука : 69 Join date : 29.12.2009 Age : 63 Локација : Kragujevac
| Наслов: Mutacije Zimovki Fri 12 Mar 2010, 01:43 | |
| Bobane svaka čast, lepo si sve ovo napisao tako da sada i laicima (kao meni) sto se tiče mutacija je sve mnogo jasnije. Pozdrav iz Kragujevca | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Mutacije zimovki | |
| |
| | | | Mutacije zimovki | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |