Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Mon 15 Mar 2010, 20:11
Zato sto google nema prevodioca sa Leskovackog na srpski, a neophodan je :-). Sala mala
Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Mon 15 Mar 2010, 21:49
kumca ::
ANDIOK,kanarinac koga si slusao je u zlatnoj medalji i peva sve teske ture,a tvoj koga si postavio bi bio odmah diskvalifikovan zbog kanarinskih tura koje ima,tako da sine jos si zelen i uzmi uci a ne da diskutujes a tek si na pocetku problematike.VISE UCI I SLUSAJ A MANJE PRICAJ!!!Pozdrav iz leskovca ,kraja gde je nastao kanarinac koga ti imas
Svaka ti čast na originalnosti a i na pesmi. Samo tako nastavi. Imaš moju punu podršku. Neka se jednom zna ko je ko!
twins Posetilac
Број порука : 20 Join date : 06.03.2009 Age : 59 Локација : beograd
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Tue 16 Mar 2010, 00:11
pozdrav kumco prvo da kazem da je ptica doba ima dobar glas i ako je verovati vlasniku peva sve teske ture. da bi bila odlicna fali joj jos neka tura... ipak ni takvih nema puno medjutim nije mi jasno ko je vlasnik a ko je "napravio" tu pticu posto je vidim u kuci jedng, pominje se drugi a i ti si tu negde... ja bi odgajivacu cestitao na dobroj ptici a vlasniku pozeleo uspeha u radu sa njom, ptica ima kvalitet i moze da da dobre potomke ANDONIK@ Friend These are good birds can be seen that a good quality canary I think that it wished every breeder in your cluster
kumca Član
Број порука : 178 Join date : 17.09.2009 Age : 46 Локација : leskovac
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Tue 16 Mar 2010, 20:13
E PA JA BIH ISKORISTIO PRILIKU DA TE PROZOVEM DA SLIKAS SVOJU ODGAJIVACNICU TE DA PODELIS SLIKE SA OSTALIM CLANOVIMA FORUMA JER IMA STA DA SE VIDI ,TJ DA SE VIDI DA I KOD NAS IMA ODGAJIVACA NA NIVOU EVROPSKIH A JA LICNO BOLJEG NISAM IMAO PRILIKE DA UPOZNAM ,eto da pohvalim i ja tebe ne zato sto smo iz istog grada nego zbog kvaliteta uslova koji si obezbedio kao i posvecenosti ornitologiji...
belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Tue 16 Mar 2010, 21:04
E PA JA BIH ISKORISTIO PRILIKU DA TE PROZOVEM DA SLIKAS SVOJU ODGAJIVACNICU TE DA PODELIS SLIKE SA OSTALIM CLANOVIMA FORUMA JER IMA STA DA SE VIDI ,TJ DA SE VIDI DA I KOD NAS IMA ODGAJIVACA NA NIVOU EVROPSKIH A JA LICNO BOLJEG NISAM IMAO PRILIKE DA UPOZNAM
Slažem se sa kumčom u POTPUNOSTI ! VELIKI pozdrav!
cajzla Član
Број порука : 132 Join date : 30.09.2009 Age : 55 Локација : leskovac
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Wed 17 Mar 2010, 01:23
pridruzujem se
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Wed 17 Mar 2010, 02:04
Aco ovi te izprozivaše
vucjanacc Član
Број порука : 66 Join date : 15.03.2010 Age : 45 Локација : vucje
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Thu 18 Mar 2010, 14:22
Posto sto se pesme kanarinca tice sam totalni laik interesuje me nesto i pokusacu da karikiram i objasnim sta?Kada kanarinac krene da peva naj cesce na pocetku pre onog jakog i dugog zvona i onog sto meni lici na skripanje zuba ima jedan deo kazem najcesce na pocetku nesto tik,tik,tik sta je to ima li neki strucan naziv ili kako se to naziva u pesmi???
Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Thu 18 Mar 2010, 15:18
O kom kanarincu se radi? O kojoj vrsti?
andiok Posetilac
Број порука : 19 Join date : 12.07.2009 Локација : Albania , Tirana
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Thu 18 Mar 2010, 19:27
ANDIOK,kanarinac koga si slusao je u zlatnoj medalji i peva sve teske ture,a tvoj koga si postavio bi bio odmah diskvalifikovan zbog kanarinskih tura koje ima,tako da sine jos si zelen i uzmi uci a ne da diskutujes a tek si na pocetku problematike.VISE UCI I SLUSAJ A MANJE PRICAJ!!!Pozdrav iz leskovca ,kraja gde je nastao kanarinac koga ti imas
my 11 months crested slavujar
lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Thu 18 Mar 2010, 22:02
andiok ::
e ovaj je dobar,odličan.
kumca Član
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Thu 18 Mar 2010, 22:39
Dobra montaza,za poznavanje rada na racunaru desetku imas
boris Član
Број порука : 116 Join date : 06.01.2010 Age : 47 Локација : jagodina-despotovac
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Thu 18 Mar 2010, 23:09
Dobra montaza,za poznavanje rada na racunaru desetku imas
slazem se kumca sa tobom. pravi slavujar kad pijeva ne otvara ovoliko i konstantno kljun. vecina ispjevavanja je sa skroz zatvorenim kljunom samo negdje ga otvori ali na kratko.nadam se da se razumjemo
Timbrado Član
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Thu 18 Mar 2010, 23:44
Ovakvi ljudi mi na k...... idu koji zamisljaju da su neko i nesto i pored laznih stvari pokusavaju da steknu uticaj ili paznju prema sebi da su neko i nesto. Da Andiok ima bar malo pojma o pravilnom radu sa kanarincima pesme, ne bih pisao ovakve komentare i postavljao montirane klipove. Da je ljubitelj ptica sa pravilnim radom i odgojem, ne bih ovako nesto postavljao i komentarisao, kao fora, kumca ima lose ptice, a njegove su zakon.
andiok Posetilac
Број порука : 19 Join date : 12.07.2009 Локација : Albania , Tirana
Наслов: bad forum and bad people Fri 19 Mar 2010, 00:18
what .....!!!!! you think my videos are false !!! Then you are you very bad and mean people. I thought i was sharing my hobby with you and to discuss between friends but as i see you are just jealous for my birds. FROM THIS MOMENT I WILL NOT POST ANY MORE VIDEOS IN THIS FORUM AND I WILL NOT BE ANY MORE A MEMBER
TO PROVE YOU THAT YOU ARE WRONG AND I AM NOT A CHEATER THIS IS THE NEXT VIDEO OF THIS BIRD AND I CAN SHOW YOU 1000 MORE IF YOU WANT BUT AS I SEE THERE ARE A LOT OF BAD PEOPLE HERE.
astalavista you bad people.
lujo Član
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Fri 19 Mar 2010, 07:11
ma o kojoj vi montaži pričate,točno po pokretima se vidi što ptica pjeva,bravo andiok.
Milan Admin
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Fri 19 Mar 2010, 13:35
Što se mene tiče i dalje ne znam engleski. Eto da zamolim andoika da postavi i prevod na srpski svojih tekstova kako smo se ranije dogovorili.
lujo Član
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Fri 19 Mar 2010, 17:35
Milan ::
Što se mene tiče i dalje ne znam engleski. Eto da zamolim andoika da postavi i prevod na srpski svojih tekstova kako smo se ranije dogovorili.
reko je da zašto mislite da je njegov video namješten,da ste svi zli i ljubomorni a da je on došo tu da se napriča i komentira,reko je da više neće ništa pisati na ovaj forum,da su ljudi pre ljubomorni.
Milan Admin
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Fri 19 Mar 2010, 20:50
Nije bilo teško da se prevede na translateru i postavi pogotovu što je to i radio, da ne pominjem više pravila foruma pošto za njih nisam zadužen
kumca Član
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Sun 21 Mar 2010, 11:56
lujo ::
ma o kojoj vi montaži pričate,točno po pokretima se vidi što ptica pjeva,bravo andiok.
Svaka cast lujo kad ti po pokretima tacno znas sta peva,niko nije ljubomoran daj boze svi da imamo kvalitetne ptice ali brate niko nije budala a to sto nece vise pisati na ovom forumu da ti kazem da nista nije ni do sad napisao o tim pticama ,nedaj boze da se naljuti timbrado ili da ne nabrajam sad ostale koji su rekli o dosta korisnih stvari o pticama a za andioka iskreno meni nece nedostajati
Milic Posetilac
Број порука : 18 Join date : 14.02.2010 Age : 56 Локација : Petrovac na Mlavi Srbija
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Mon 22 Mar 2010, 00:14
Ovo sto je ovaj brat srbin Andonik postavio to je po mom misljenju sto posto montirano lepo se vidi na snimku da postoji jedan deo pesme koji je sa kasete ili cd kanarinac ima deo koji navodno peva a ne peva tu turu pesme.SRPSKI SLAVUJAR peva sa zatvorenim kljunom i pojedine ture ili delove pesme sa otverenim kljunom,a ne kao ovaj ..........................
Milic Posetilac
Број порука : 18 Join date : 14.02.2010 Age : 56 Локација : Petrovac na Mlavi Srbija
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Mon 22 Mar 2010, 00:24
Drugar dali ti uzgajas SRPSKE SLAVUJARE..........
kumca Član
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Sun 28 Mar 2010, 21:00
Milan ::
reko je da zašto mislite da je njegov video namješten,da ste svi zli i ljubomorni a da je on došo tu da se napriča i komentira,reko je da više neće ništa pisati na ovaj forum,da su ljudi pre ljubomorni.
Lujo za tvoju informaciju posto branis ANDIOKA da znas da sam malopre obrisao komentare koje je postavio meni na youtube,mislim tako bezobrazne da reci je napisao da nemogu da verujem i niko nije ljubomoran zar toliko ne vidis da je klip namesten ili ne cuvas te ptice pa i ne shvatas sto je razumljivo onda Pozdravi ga u moje ime a njemu nije mesto na nijednom forumu!!!!!!!!!!!
Milic Posetilac
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Thu 20 May 2010, 20:59
Kmca prijatelju kako su sanpioni tvoji jeli napreduju. Veliki pozdrav ....
kumca Član
Наслов: Re: Kanarinac srpski slavujar Sat 22 May 2010, 21:45
napreduju ,dobrodoso si druze da vidis carstvo slavujara ....iako si bio vec zimi trebas i sad pogledati ima novosti a slike cu staviti u toku nedelje na forumu..