Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Mon 10 Sep 2012, 23:47
ptica br 2 je crvenrepka, a na ovim do kraja je muzjak, pa onda zenka strnadice zutovoljke
korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Wed 12 Sep 2012, 04:36
Prva ptica je sumski zvizdak [wood warbler], 99% tvrdim naspram ovoga sto se vidi, a jos pominjes i 'povez' preko ociju tako da sam gotovo siguran da je to ta ptica. Jako su malih dimenzija i spretno se krecu po najtanjim grancicama skupljajuci vasi i bubice. Spadaju u takozvane leaf warblere. Cesto se vidjaju i u prolece, kad se vracaju sa juga, tad se i cuju u sumama i parkovima, imaju dosta zvonke zvizduke.
Sad je vreme migracija, pravi cas za posmatranje raznih ptica. Ovi zvizci i jos dosta ptica iz porodica warblera sad prolaze kroz nase krajeve ka jugu. Za ostale slike se slazem, strnadica & crvenorepka.
Pozz
Rilekson Član
Број порука : 151 Join date : 05.01.2012
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Wed 12 Sep 2012, 09:40
korbach ::
Prva ptica je sumski zvizdak [wood warbler], 99% tvrdim naspram ovoga sto se vidi, a jos pominjes i 'povez' preko ociju tako da sam gotovo siguran da je to ta ptica. Jako su malih dimenzija i spretno se krecu po najtanjim grancicama skupljajuci vasi i bubice. Spadaju u takozvane leaf warblere. Cesto se vidjaju i u prolece, kad se vracaju sa juga, tad se i cuju u sumama i parkovima, imaju dosta zvonke zvizduke.
Sad je vreme migracija, pravi cas za posmatranje raznih ptica. Ovi zvizci i jos dosta ptica iz porodica warblera sad prolaze kroz nase krajeve ka jugu. Za ostale slike se slazem, strnadica & crvenorepka.
Pozz
Da to je ta ptica, kad sam ih vidjao nisam imao foto aparat, slikao sam mobilnim, sada kad ga nosim sa sobom, vise ih nema izgleda da su otsle dalje. Hvala. Ostade nam ptica "br1" uslikana na Tari. Pozdrav!
medenica Član
Број порука : 63 Join date : 24.02.2010 Age : 40 Локација : Pirot
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Thu 27 Sep 2012, 21:06
Rilekson ::
Kad sam vec potegao temu, imam uslikane ptice, sa Tare krajem avgusta ove godine. Molim poznavoce za ime vrste. Hvala i pozdrav! Ptica br1.
ptica Br2.
ptica br3.
Prva je zenka Ficedula hypoleuca ili sarena muharica
Druga je Phoenicurus ochruros muskarac ili bastenska crvenrepka
treca i peta je mlada Emberiza citrinella ili strnadica zutovoljka
i cetvrta je muzjak E. citrinella
pozdrav
medenica Član
Број порука : 63 Join date : 24.02.2010 Age : 40 Локација : Pirot
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Thu 27 Sep 2012, 21:32
Pulsar ::
A ovo?
Saxicola rubetra ili obicna travarka pozz
suljaga Član
Број порука : 179 Join date : 04.10.2009 Локација : krusevac
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 24 Nov 2012, 01:28
Jel zna neko koja je ovo vrsta pretpostavljam da je slavuj
suljaga Član
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 24 Nov 2012, 02:39
Evo engleskog i latinskog naziva: Chinese Hwamei (Garrulax canorus) treba mi naziv na nasem jeziku, mislim da je u pitanju drozd
AndrijaRaketic Posetilac
Број порука : 12 Join date : 09.12.2012 Age : 26 Локација : Cacak
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 22 Mar 2013, 20:33
Ovih dana cesto prolece jato malih ptica oglasavaju se nesto kao SIJU SIJU.... Jednom ssam ih video izbliza dosta su male i zelene su boje. Zna li neko o kojoj se vrsti radi?
suljaga Član
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 23 Mar 2013, 02:12
Da li igleda ovako?
AndrijaRaketic Posetilac
Број порука : 12 Join date : 09.12.2012 Age : 26 Локација : Cacak
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 23 Mar 2013, 15:49
Da to je ta. Koja je to ptica? Danas sam ih slikao naisao sam na jato na jednoj jeli.
Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 23 Mar 2013, 20:13
AndrijaRaketic ::
Da to je ta. Koja je to ptica? Danas sam ih slikao naisao sam na jato na jednoj jeli.
Carduelis spinus-Cajzlić-Čižak-Lugarin. Na predhodnoj slici je mužjak a ovo ženka:
Rilekson Član
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Tue 18 Jun 2013, 08:39
Da li neko moze da prepozna cije je ovo pile. Ako je od pomoci, nadjeno na primorskoj lokaciji u Grckoj. U okolini su samo gnezda lasta I stiglica. Obratite paznju na prste. Pozdrav svima!
enab Posetilac
Број порука : 22 Join date : 16.11.2011 Age : 38 Локација : Novi Sad
Наслов: Crna čiopa Tue 18 Jun 2013, 08:53
Rilekson ::
Da li neko moze da prepozna cije je ovo pile. Ako je od pomoci, nadjeno na primorskoj lokaciji u Grckoj. U okolini su samo gnezda lasta I stiglica. Obratite paznju na prste. Pozdrav svima!
Attachments
Čiopa crna.jpg
Rekao bih da se radi o Čiopi (crnoj).
You don't have permission to download attachments.
(43 Kb) Downloaded 11 times
DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Tue 18 Jun 2013, 22:09
ciopa definitivno...
Rilekson Član
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Tue 18 Jun 2013, 23:26
hvala drugari, prokleti pticar nadje I na moru da othranjuje ptice. Napravio sam joj jaja I keks, a veceras sam isao 30 km da nabavim hranu za mekokljunce. dobro jede, nadam se da ce u narednih 7 dana da odleti. kad sam obrtio paznju video sam I odrasle ptice, primetio sam ja njih ali one su stalno u brisucem letu pa sam mislio da su neke krupne laste.
žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Wed 19 Jun 2013, 00:40
Gorane, ne vrijedi tebi.........odeš stotine km od kuće i opet kreneš u ptičarstvo. Sretno u uzgoju u Grčkoj.
Rilekson Član
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Wed 19 Jun 2013, 08:07
Hvala Renato, ma celo mi je letovanje dobar izgovor predjem par hiljada kilometara i dodjem do nekoliko timbradosa direktnih potomaka ptica Tonija Ramosa.
žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Wed 19 Jun 2013, 22:57
Aaaaaaaaaaa, u tom grmu leže timbradosi. Sretno.
Rilekson Član
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Mon 21 Oct 2013, 12:16
Narode pticarski da li su ovo juce na beogradskom nebu bili orlovi, ispustali su kratke krike u duzim vremenskim razmacima!?
CELICDEJAN Član
Број порука : 99 Join date : 29.06.2012 Age : 47 Локација : KRUSEVAC
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Mon 21 Oct 2013, 21:36
ovo su jastrebovi
Pulsar Posetilac
Број порука : 5 Join date : 21.05.2012 Age : 46 Локација : Niksic
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 03 May 2014, 00:42
Број порука : 34 Join date : 30.01.2015 Age : 22 Локација : Šabac
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Wed 08 Apr 2015, 20:49
Mislim da ti je to crvenper jer je meni u zimu usla kroz prozor ta ptica i cim se malo zagrejala i nesto jela pustio sam je i napolju joj ostavio hrane a sutradan dosle su vec dve za njom.
DjordjeW Član
Број порука : 34 Join date : 30.01.2015 Age : 22 Локација : Šabac
Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 11 Apr 2015, 19:38