| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Pitanje. Koja je ovo ptica? | |
|
+25AndrijaRaketic korbach Rilekson suljaga dalibor vasic Pulsar DjordjeVet bratunac belobradi ivan83 popicaBL ogic slavishab delijovan Furla gost1 sugubinac Milan Santa robin IgorKiM medenica Gost Mire draganče 29 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Wed 05 Jan 2011, 23:14 | |
| Ove zaštićene vrste ima da nas ugroze do te mera da će mo i MI jednog dana biti proglašeni zaštićenom vrstom. Obična, belokrila zeba je strogo zaštićena vrsta. Po proceni mnogih ornitologa to je najmnogobrojnija ptica na planeti. Zbog toga što je teritorjalac i viđa se samo zimi u manjim jatima ne izgleda da je tako. Ali ako se uzme u obzir rasprostranjenost vrste (ima je na planinama u dolinama i gradovima) moguće je da je to tačno. Ne mogu da objasnim činjenicu da je zaštićena vrasta a najbrojnija je vrsta na planeti | |
| | | ogic Član
Број порука : 125 Join date : 03.12.2009 Age : 46 Локација : krusevac
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Wed 05 Jan 2011, 23:27 | |
| Sve vrste ptica za koje orintolozi utvrde da njihova populacija opada bez obzira na njihovu brojnost skoro obavezno proglasavaju se zasticenim vrstama, neke ptice na nasim prostori proglasene su zasticenim vrstama zato sto u nekim drugim regionima opada njihova brojnost bez obzira sto je kod nas situacija drugacija. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Thu 06 Jan 2011, 12:09 | |
| LJudi su najčudnija vrsta na planeti. Smatramo sebe merilom svega što postoji. Svega smo mi arbitri. Uplićemo se u sve odnose u prirodi i glavni smo faktor nestabilnosti ekosistema. Na Velikoj Moravi, nikada ranije nije bilo Kormorana. Bar ih nije bilo na delu reke oko Svilajnca. Riblji fond Velike Morave je sve siromašniji. Pojava Kormorana još više će pogoršati situaciju. Naravno da je čovekova delatnost tome doprinela. Populacija neke vrste ptica ne smanjuje se time što ih ljubitelji ptica love da bi ih čuvali i razmnozavali. Brojnost populacije neke vrsta smanjuje se iz sasvim drugih razloga. Smanjivanje pogodnog prostora za podizanje mladunaca. Smanjivanje prirodne hrane. Skraćenjem životnog veka ptica zbog izloženosti ptica herbicidima, pesticidima, fungicidima, rodenticirima.... Promenom mikro i makro klimatskih uslova koje nastaju uticajem čoveka na okruženje.Da bi umirili savest ljudi donose zakon kojim zabranjuju hvatanje ptica čija se populacija smanjuje. A svi znamo da se populacija tih ptica ne smanjuje zbog toga što ih ljudi hvataju da bi ih čuvali, razmnožavali i time domestifikovali. Najbolji način zaštite ptica je upravo njihova domestifikacija. Hartija trpi sve. Hajde da pišemo zakone koji neće rešiti problem. Ali bar pisanje tih zakona ne košta puno. Licemerno. Kao, na taj način brinemo o pticama. To je farsa. Jer nismo u stanju da ozbiljno rešavamo probleme svog lošeg uticaja na celokupnu prirodu. Ne sme da se dirne u profit koji ostvaruju pojedinci nanoseći štetu prirodi svojom delatnošću.
Последњи изменио mića дана Sat 08 Jan 2011, 10:59. измењено укупно 1 пута | |
| | | popicaBL Član
Број порука : 54 Join date : 31.10.2010 Age : 34 Локација : Beograd
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 07 Jan 2011, 20:05 | |
| | |
| | | ivan83 Član
Број порука : 80 Join date : 13.11.2009 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 07 Jan 2011, 20:22 | |
| | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 08 Jan 2011, 11:04 | |
| | |
| | | draganče Posetilac
Број порука : 6 Join date : 25.04.2010
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 25 Feb 2011, 16:09 | |
| Здраво живо, добри људи!
Ево мене опет на вашем форуму са још једним питањем. Пре десетак минута видех јаташце, од око 7-8 птичица што ми слетеше на шљиву под прозор. Не знам које су птице у питању, те опет утекох вама упомоћ. Покушаћу да опишем: веома мала птица, тело јој је величине око 2/3 врапчевог, реп црн, дуг, можда и дужи од целог тела. Боја некако суркаста, ни ја нисам сасвим сигуран. Врат црн, чини ми се и глава, али опет не могу сто од сто да тврдим. У неким тренуцима сасвим наопако стоји на гранчици, као да тражи нешто одоздо. Песму нисам савршено чуо кроз прозор, само сам начуо три краткотрајна "ћиу-ћиу-ћиу". Можда су информације оскудне, али је то све што имам. Ако знате, помозите. Хвала унапред. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 25 Feb 2011, 18:52 | |
| | |
| | | draganče Posetilac
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 25 Feb 2011, 20:32 | |
| Мислим да није таква била. Глава тамнија, врат црн, стомак без тих пруга, светлији, чини ми се. Не знам да ли је то због ове ладноће, па се стисла, али делује и мање, небијеније, малтене ко лоптица. | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 25 Feb 2011, 23:01 | |
| | |
| | | draganče Posetilac
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 25 Feb 2011, 23:10 | |
| Белобради, ова личи. Шта је то? | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| | | | draganče Posetilac
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 25 Feb 2011, 23:30 | |
| То је! Хвала лепо, добри људи. Вазда вам славуји биглисали! | |
| | | bratunac Posetilac
Број порука : 1 Join date : 04.06.2012
| Наслов: Koja je ovo ptica??? Mon 04 Jun 2012, 15:51 | |
| Postovani, Pronasao sam dvije mrtve ptice pa Vas molim da mi kazete koja je ovo vrsta??? Unaprijed hvala | |
| | | DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Mon 04 Jun 2012, 17:14 | |
| | |
| | | Pulsar Posetilac
Број порука : 5 Join date : 21.05.2012 Age : 46 Локација : Niksic
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Wed 06 Jun 2012, 23:53 | |
| Jeste da sam od skora poceo da se bavim posmatranjem ptica i moguce da je ovo neka kod nas uobicajena vrsta, ali ja ovu pticu ne znam zaista pa ako moze pomoc. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Thu 07 Jun 2012, 13:11 | |
| | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| | | | Pulsar Posetilac
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Fri 08 Jun 2012, 18:20 | |
| A ovo? | |
| | | Milan Admin
| | | | Pulsar Posetilac
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 09 Jun 2012, 22:51 | |
| Hvala Milane! Izgleda da je u pitanju vrlo zanimljiva prtica> Ja sam je prvi put u zivotu vidio ali sam uspio da je fotografisem. | |
| | | suljaga Član
Број порука : 179 Join date : 04.10.2009 Локација : krusevac
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Sat 09 Jun 2012, 22:56 | |
| - Milan ::
Trebalo bi da je Crnogrla senica (Aegithalos concinnus) | |
| | | Rilekson Član
Број порука : 151 Join date : 05.01.2012
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Mon 10 Sep 2012, 20:18 | |
| Ovih dana na vise mesta u Bgd video sam ovakve male pticice, manje od 10 cm. Siguran sam da su mlade ptice jer su jako brze i radoznale. Ubih se slikajuci ali imam tek ovu upotrebljivu fotku, makar se ne vidi glava. Na glavi ima tamni "povez" preko ociju. Da li neko moze da predpostavi koje su to ptice. Pomislio sam da nisu mlade senice posto sam u njihovoj blizini vidjao odrasle senice. Pozdrav svima! PS. Adminu iz IE9 ne mogu se postavljati slike | |
| | | DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Mon 10 Sep 2012, 21:19 | |
| | |
| | | Rilekson Član
Број порука : 151 Join date : 05.01.2012
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? Mon 10 Sep 2012, 23:44 | |
| Kad sam vec potegao temu, imam uslikane ptice, sa Tare krajem avgusta ove godine. Molim poznavoce za ime vrste. Hvala i pozdrav! Ptica br1. ptica Br2. ptica br3. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Pitanje. Koja je ovo ptica? | |
| |
| | | | Pitanje. Koja je ovo ptica? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |