| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| MOZAIK AHAT | |
|
+16lakigtb sasaznas Boban saša vr Zika Danijelvr IGOR 72 Бане Laza Миланче Steva alexandar Milan pticar nis ticar Gost 20 posters | |
Аутор | Порука |
---|
trnar Posetilac
Број порука : 22 Join date : 05.01.2010 Age : 54 Локација : Bitola,Macedonia
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sat 20 Mar 2010, 23:26 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sat 20 Mar 2010, 23:48 | |
| Da, razlika je samo u crvenoj boji. | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sun 21 Mar 2010, 01:42 | |
| tip 1 mozaici su ženke bez maske samo crtica iznad oka,mužijak kratka maska,kod njih su samo ženke izložbene
tip dva ženke sa kratkom ružnom maskom,mužijaci sa velikom maskom,kod njih idu samo mužijaci na izložbe,to se još naziva muška i ženska linija. | |
| | | trnar Posetilac
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sun 21 Mar 2010, 16:19 | |
| - lujo ::
- ahat crveni mozaik
ahat pastel crveni mozaik ahat topaz crveni mozaik ahat opal crveni mozaik ahat eumo crveni mozaik ahat onix crveni mozaik opal crveni mozaik feo crveni mozaik satine crveni mozaik crni crveni mozaik izabela crveni mozaik crni pastel crveni mozaik crni pastel sivokrilni crveni mozaik crni opal crvenii mozaik smeđi opal crveni mozaik izabela crveni mozaik izabela opal crveni mozaik crni topaz crveni mozaik smeđi topaz crveni mozaik izabela topaz crveni mozaik crni eumo crveni mozaik smeđi eumo crveni mozaik ahat eumo crveni mozaik izabela eumo crveni mozaik crni onix crveni mozaik smeđi onix crveni mozaik izabela onix crveni mozaik
i to sve puta 2 jer postoje i svi u žutom mozaiku. A tu koja je razlika izmedju ahat opal crvenog mozaika i opal crveni mozaik.Ako moze slika,da vidim razliku do sada sam mislio da je to isto? | |
| | | lujo Član
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sun 21 Mar 2010, 17:57 | |
| opalni je samo ćisti opal bez ahatnih šara,
ovo je ahat opal crveni mozaik,
http://www.deschinkel.be/Nieuwe%20site/Nieuwe%20kleuren/Foto%27s/12.1%20agaat%20opaal%20rood%20mozaiek%20type%202.jpg
a ovo smeđi opal crveni mozaik on nema šare.
http://www.deschinkel.be/Nieuwe%20site/Nieuwe%20kleuren/Foto%27s/11.3%20bruin%20opaal%20rood%20mozaiek%20type%202.jpg
a opal crveni mozaik nema na ovim stranicama jer je to stara linija a tu su samo nove. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sun 21 Mar 2010, 23:51 | |
| Zamolio bi da se postave slike kao bi bilo lakse clanovima koi se slabije snalaye na racunaru. Lujo je napravio spisak pa bi molio ko je u mogucnosti da po tom spisku izlepimo ime i odmah sliku. | |
| | | trnar Posetilac
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Wed 24 Mar 2010, 23:23 | |
| Imam zenku crnu opal crvenog mozaika,dali je dobra kombinacija pariti je sa crvenim ahat mozaikom.Ovo pitam najvise u vezi ciscenja feomelanina | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Thu 25 Mar 2010, 00:54 | |
| - Milan ::
- Zamolio bi da se postave slike kao bi bilo lakse clanovima koi se slabije snalaye na racunaru. Lujo je napravio spisak pa bi molio ko je u mogucnosti da po tom spisku izlepimo ime i odmah sliku.
Na početku ove teme sam postavio neke slike pa mogu da se pogledaju a biće ih još. | |
| | | trnar Posetilac
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sat 10 Apr 2010, 12:51 | |
| Nisam dobio odgovor na pitanje dali je ok pariti ahat crveni mozaik sa crnom opal zenkom mozaik. I koja kombinacija je najbolja za dobiti ahate sa sto manje feomelanina | |
| | | novaksin Član
Број порука : 58 Join date : 02.09.2009 Age : 55 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sat 10 Apr 2010, 15:11 | |
| Ja bih postavio još jedno pitanje sa rizikom da ću biti kritikovan jer se možda udaljavam od teme. Naime ja po prvi put uzgajam bakarce. Oni su mi čitavu zimu proveli napolju i to su više nego dobro podneli i sada su u fazi sparivanj... sve ide po planu. Interesuje me da li lipohrom crveni mozaik kanarinci mogu da se sve vreme i zimi drže na otvorenom. Unapred hvala. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sat 10 Apr 2010, 15:35 | |
| Imao sam mozaike zimus napolju bez ikakve zaštite i nisam imao gubitaka. Eto sad se sve ptice pare a video si na onom klipu onu mozaik ženku koju sam uneo sa terase odmah je upario štiglić. | |
| | | lujo Član
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sat 10 Apr 2010, 15:42 | |
| - trnar ::
- Nisam dobio odgovor na pitanje dali je ok pariti ahat crveni mozaik sa crnom opal zenkom mozaik.
I koja kombinacija je najbolja za dobiti ahate sa sto manje feomelanina ovo prvo ne valja a ovo drugo je izabela crveni mozaik.ili ahat topaz crveni mozaik. | |
| | | trnar Posetilac
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Tue 18 May 2010, 15:25 | |
| Zenka,- koja je ahat opal mosaik bolje je upariti sa muskim ahat opal mosaikom - ili sa ahatnim mozaikom. Molim da mi sto brze odgovorite. Pozdrav | |
| | | Canary Martin Član
Број порука : 57 Join date : 05.12.2009 Age : 30
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Tue 18 May 2010, 18:36 | |
| Iz prve kombinacije dobies mlade ahat opal mozaik oba pola , a iz druge kombinacije dobijas normali nosioci na opal .. Mislim da je bolje prva kombinacija. | |
| | | lujo Član
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Tue 18 May 2010, 19:35 | |
- Zenka,- koja je ahat opal mosaik bolje je upariti sa muskim ahat opal mosaikom - ili sa ahatnim mozaikom.
Molim da mi sto brze odgovorite. Pozdrav ahat opal ženka sa ahat opal mužijakom kako je rekao canary dobijaš sve u ahat opal mutaciji problem je što ne valja pariti opale sa opalima jer ispadaju loše ptice,to se može napraviti jedino ako su odlični primjerci ali samo jednu godinu, ja predpostavljam da govoriš o ahat opal crvenom mozaiku onda na tu ženku je bolje staviti ahat crvenog mozaika,mladi budu svi ahati crveni mozaici s tim što će u toj kombinaciji svi mladi i ženke biti nosioci opala.jer je opal recesivna mutacija a ne spolno vezana. dogodine te mlade mužijake pariš sa ahat opalima i dobijaš pola ahata i pola opala u oba spola. | |
| | | trnar Posetilac
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Tue 18 May 2010, 21:37 | |
| Hvala Vam sto ste mi pomogli u izboru.Pustio sam joj ahat crveni mozaik. | |
| | | Canary Martin Član
Број порука : 57 Join date : 05.12.2009 Age : 30
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Thu 20 May 2010, 22:49 | |
| Gospodine lujo jel mozetee objasniti zasto ne valja pariti opal sa opal? | |
| | | lujo Član
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Fri 21 May 2010, 04:18 | |
| - Canary Martin ::
- Gospodine lujo jel mozetee objasniti zasto ne valja pariti opal sa opal?
canary,parenjem bilo koje mutacije kod kanarinaca međusobno dobijaju se loše ptice, razlog tomu je što su te mutacije u biti razrjeđeni faktor od normala. a to su -satine,opal,topaz,feo,eumo.čak i ahat pastel u mozaiku. sve te ptice ako se pare međusobno u mutaciji postaju svijetlije i gube crtež(šare) a bez crteža su te ptice nula a ahatna serija popravlja sve navedene ptice dok te ptice kvare ahata, što znači ako parimo ahat crvenog mozaika sa ahat opal crvenim mozaikom dobiti čemo sve ptice ahatne koje su nosioci opala,poslije toga se ahat nosioc pari sa opalnom ženkom i dobiju se opali i ahati,s tim da koji budu opalni biti če odlične ptice jer im je ahat prenio dio crteža koji bude tamniji,a koji budu ahatni biti će lošiji jer su izgubili dio crteža,tj opal ga je razrjedio. zbog toga tko misli imati dobre ptice u mutaciji mora imati kvalitetne ahatne ptice s tim da nikad ne smiju ostati bez čistih ahata,inače uzgoj mutacije propada. nisam još rekao,parenjem ahat crv,moz s ahat opal crv,moz,dobiju se svi ahati to smo rekli,ali nisam rekao da su ti ahati u biti najbolje izložbene ptice,jer im opal u prvoj generaciji samo izblijedi leđa a crtež ostane jak,pa imamo dojam da su šare na svijetloj podlozi,tj leđa budu crno bijela.što i je najpoželjnije.ali tu pticu možemo koristiti poslije samo za popraviti opale,za ahate je to poslije čista nula,znači ne vračati na ahate. savjet,-ne kupovati na izložbama prvake u ahatnim mozaicima,jer to su u biti nosioci od opala,satinea,euma.topaza.što nam kvari kasnije uzgoj. još sam čuo da netko uzgaja feose ali da mu ispadaju loši,naravno jer im nitko nije rekao da se feosi ne pare međusobno.feosi bez ptica u smeđoj seriji su ništa,može jednu do dvije godine ali kasnije bože sačuvaj. canary što te zanima pitaj, | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Fri 21 May 2010, 09:30 | |
| - lujo ::
savjet,-ne kupovati na izložbama prvake u ahatnim mozaicima,jer to su u biti nosioci od opala,satinea,euma.topaza.što nam kvari kasnije uzgoj.
Lujo, sve cestitke za tekst, covek ovde uvek nauci nesto novo...Stvarno sam se iznenadio za neke stvari, pogotovo za ovu recenicu iznad. | |
| | | trnar Posetilac
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sat 22 May 2010, 13:20 | |
| Lujo, najiskreniji,najpotpuniji,najkorisniji,najrazumljiviji tekst i odgovor koji sam ikada dobio i od koga sam najlakse i veoma jasno shvatio to sto sam pitao i zeleo znati. Naljepse ti hvala i pozdrav, Ratko | |
| | | lujo Član
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT Sat 22 May 2010, 14:38 | |
- Lujo,
najiskreniji,najpotpuniji,najkorisniji,najrazumljiviji tekst i odgovor koji sam ikada dobio i od koga sam najlakse i veoma jasno shvatio to sto sam pitao i zeleo znati. Naljepse ti hvala i pozdrav, Ratko trnar što te zanima pitaj,ako znam pišem ako neznam reći ču neznam. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: MOZAIK AHAT | |
| |
| | | | MOZAIK AHAT | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |