Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
Наслов: Re: Volijere..... Tue 09 Jun 2009, 22:08
Svaka cast!!! Prelepo odradjeno!!!!
sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
Наслов: Re: Volijere..... Tue 09 Jun 2009, 22:41
fino uradjeno !
interesuju me dvije stvari, kako cistis volijeru (cini mi se da je na dnu mreza?) i kako hvatas ptice?
zoco Posetilac
Број порука : 19 Join date : 19.05.2009 Локација : cacak
Наслов: Re: Volijere..... Tue 09 Jun 2009, 23:41
Pod je od drveta, pod i sve ostale delove farbam u tri sloja pa sve izgleda kao plastificirano, tako da moze i da se kvasi. Cistim je na donja vrata i tada su ptice ispod krova. Tu nema mnogo ptica i kada ih hvatam radim to na gornjim vratima uz pomoc vece akvarijumske mrezice ( ne znam tacno kako se zove ta spravica)
Ivan_ks Član
Број порука : 41 Join date : 12.08.2009
Наслов: Re: Volijere..... Thu 13 Aug 2009, 13:20
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Volijere..... Thu 13 Aug 2009, 14:05
katanac je najbitniji detalj
Ivan_ks Član
Број порука : 41 Join date : 12.08.2009
Наслов: Re: Volijere..... Thu 13 Aug 2009, 14:14
prehodnu volijeru su mi ukrali sa sve pticama,a sada je ova vezana za postolje i plus katanac.
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
Наслов: Re: Volijere..... Thu 13 Aug 2009, 16:50
Petar ::
Evo kako sad izgleda moja volijera:
Pitanje za sve da li skodi pticama koje su u mojoj volijeri jer je ona oblozena sa ovom lozicom skroz samo to malo koliko je otvoreno nije oblozeno!?!?!?
Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
Наслов: Re: Volijere..... Thu 13 Aug 2009, 17:08
Mislim da ne skodi, jedino, ukoliko je previse gusta moze da smanji svetlo unutar volijere ali koliko vidim sa slike, ok je.
P.S. Petre pogledaj temu CAJZLIĆ (carduelis spinus)/Parenje cajzlova u kavezu - ocekujem tvoj odgovor.
Milan Admin
Наслов: Re: Volijere..... Fri 18 Sep 2009, 18:17
Ovo je snimak iz vremena kad sam počeo malo ozbiljnje da se bavim pticama i ostlim životinjama, unutrašnje volijere su bile gotove a dve spoljašnje u izradi...ima tu svašta da se vidi
belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Volijere..... Sat 19 Sep 2009, 20:22
Evo i moje volijere. U osnovi je kvadrat (1x1) m, a visina je 2m. Zadnja strana i krov su od "blažujke", a ostale tri strane su zatvorene "rabic mrežom", preko koje je PVC mreža.
Veliki pozdrav iz LE-a, za sve članove foruma!
IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
Наслов: Re: Volijere..... Wed 23 Sep 2009, 22:00
dobro osmisljeno
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Volijere..... Thu 24 Sep 2009, 00:09
Hvala!
Milan Admin
Наслов: Re: Volijere..... Thu 24 Sep 2009, 15:08
Dobra fora sa ovom mrežom za komarce
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Volijere..... Thu 24 Sep 2009, 18:47
@ Milan
Misliš, "Dobra fora sa ovom mrežom protiv komaraca ", tj. protiv grabljivica!?
Milan Admin
Наслов: Re: Volijere..... Thu 24 Sep 2009, 18:48
U svakom slučaju interesantno rešenje. Iskreno prvi put vidim pa bi mogao i nešto da napišeš na tu temu kako si došao na ideju i sl.
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Volijere..... Thu 24 Sep 2009, 18:52
Pa kod nas u LE-u sve voliere koje sam imao prilike da vidim su bile "obložene" ovom mrežem, ja sam mislio da je to "standard" kod dodatne zaštite voliera.
ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: Volijere..... Fri 25 Sep 2009, 05:20
jako lijepo samo moje mišljenje je da bi bar još jedna bočna strana trebala biti zatvorena.ona s koje većinom dolazi vjetar.
Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
Наслов: Re: Volijere..... Fri 25 Sep 2009, 14:19
Evo moje sobne volijere. Pozdrav
Milan Admin
Наслов: Re: Volijere..... Fri 25 Sep 2009, 14:55
Lepo. Biber pojilica ili pojilica za glodare li prosto rečeno pojilica sa kuglicom je idealno rešenje za ptice pogotovo u volijerama jer ne postoji način da se zaprlja voda. Mnogi se plaše da ptice neće da se nauče da ih koriste ali taj strah nije opravdan. Vidim Danijele da je tvoja pojilica lepo ofarbana u crveno kao i kavez oko nje
ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: Volijere..... Fri 25 Sep 2009, 15:43
sve 5 ali što se tiče tog crvenog u pojilici je bacanje para i karotina,stavljaj karotin u jajčanu a ne u vodu,
Danijelvr Zaslužni član
Наслов: Re: Volijere..... Sat 26 Sep 2009, 12:42
Milan ::
Lepo. Biber pojilica ili pojilica za glodare li prosto rečeno pojilica sa kuglicom je idealno rešenje za ptice pogotovo u volijerama jer ne postoji način da se zaprlja voda. Mnogi se plaše da ptice neće da se nauče da ih koriste ali taj strah nije opravdan. Vidim Danijele da je tvoja pojilica lepo ofarbana u crveno kao i kavez oko nje
Pojilice jesu dobre, bas iz razloga koji si naveo, a sto se tice privikavanja i tu si upravu, kod kanarinaca nema bas nikakvih problema, a kod divljih ptica u pocetku malo treba biti oprezan pa pored ovih postaviti i obicnu pojilicu, pa kad vidimo da pojedine ptice uzimaju iz ove sa kuglicom, a to je veoma brzo, onda im maknemo normalnu i to je to. Usustini naviknu se veoma brzo.Pozdrav...
Danijelvr Zaslužni član
Наслов: Re: Volijere..... Sat 26 Sep 2009, 13:05
ticar ::
sve 5 ali što se tiče tog crvenog u pojilici je bacanje para i karotina,stavljaj karotin u jajčanu a ne u vodu,
Ticar, stavljao sam im ja i u jajcanu, jer kod crvenih i bakarnih jos u gnezdu dodajem karotina i to upravo u hranu,pa nastavljam i po odvajanju i normalno kroz mitarenje, ali stvar je u tome sto ptice u odredjenom periodu znatno umanje jesti jajcanu hranu pa onda ja nastavljam sa dodavanjem karotina u vodu da bi upotpunile mitarenje.Jesi upravu to sa karotiniranjem preko hrane ali ne zbog para vec sto je iskoriscavanje tj. samo delovanje karotina jace i vece kroz hranu nego kroz vodu. A sa onim pojilicama ptice ne prosipaju karotiniranu vodu, a mi samo dajemo pticama onoliko koliko treba da popiju za taj dan i nema nikakvih problema.Pozdrav.
Milan Admin
Наслов: Re: Volijere..... Sat 26 Sep 2009, 13:55
Ove godine dajem samo u vodu. Primetio sam kad mladim štiglićima nastavim da dajem jajčanu hranu nakon što se osamostale te ptice kasnije jedu izmet sa poda i razbole se. Sada sam odmah nakon izdvajanja počeo da ih hranim semenskom hranom i tenebrijama jajčana je izbačena skroz. Za sada sve savršeno ide i prvi put nemam gubitaka. Nemam iskustva sa karotinom ali sam primetio da se u toploj vodi brže i bolje rastvori tako da ga sad prvo razmutim u mlaku vodu dok se ne rastvori a posle dodam hladnu i dam pticama.
Danijelvr Zaslužni član
Наслов: Re: Volijere..... Sat 26 Sep 2009, 14:43
Jajcana hrana koliko je dobra toliko je i losa narocito za divlje ptice kojima se organizam nije naviko na takav vid hrane dok su se kanarinci na nju u potpunosti navikli i bez nje se jednostavno nemoze.Sve u svemu semenska hrana je mnogo zdravija za divlje ptice jer jajcana kod istih dovodi do raznih stomacnih oboljenja.Kad smo kod karotina,tu imamo vise vrsta karotina i neki od njih se lako rastvaraju u vodi, a neki teze pa je zbog toga propisano da se karotin rastvara u mlakoj vodi najvise do 27 stepeni celzijusovih, nikako vrucoj jer ga velika toplota unistava.Milane i to sto ti radis je potpuno ispravno.