| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Volijere..... | |
|
+77AndrijaKg Uros/Zavisa drvetmed Dragan vs marko_s_ks pedjacure Maki Damir Rilekson itan žako Ivan/Rex slavishab dalibor vasic Ninoslav84 ogic Vlada Nish jecham korbach farmacy bili sasko fagi marconi nmontai vasa mladenbp igorstamen Mica Vasic sugubinac grujo Kostic Branislav suljaga Furla alann Nikolasbc dacevr robin sasaznas Gost Бане popBL bok3 cajzla Ivica ljubisa Ivan_Nish pticar nis saša vr rtomek stefanos7 ulicni hodac Faber Danijelvr ticar IGOR 72 belobradi Ivan_ks Миланче bogdanik zoco Dax BG alexandar Zika sasha saso78 sestoperac Rasko gost1 Boban Mossad BOCKA Dzemal_sa Petar Steva milos0205 Milan 81 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Mica Vasic Zaslužni član
Број порука : 306 Join date : 05.01.2010 Age : 53 Локација : Aleksinac
| Наслов: Re: Volijere..... Sat 22 Dec 2012, 21:26 | |
| Ocekujes sibirsku zimu ?!? Lepo i brizljivo.. Imas struju u Volijeri ? | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Volijere..... Sun 23 Dec 2012, 13:35 | |
| Struju nemam i nije mi potrebna. Prvo sam zatvorio dve strane ali je vetar u tom području veoma jak po mi je odmah pocepao najlon i onda, malo po malo...U suštini nisam to ovako zamišljao al na krau je ispalo super, štitim drvenu građu, štitim betom od pucanja i štitim ptice. Ipak su u pitanju ptice koje se već 3 i 4 generacije izležu u veštačkim uslovima. | |
| | | bili Član
Број порука : 74 Join date : 08.10.2010 Age : 51 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: Volijere..... Thu 03 Jan 2013, 21:17 | |
| Milane mozda nije bas estecki,sto se nas tice ali sto se tice ptica njima je sto posto bolje ovako. Njima estetika nista ne znaci. Jos samo da ubacis jednu kamericu unutra ida imas sliku kao u velikom bratu.Kada dodju losi dani,bila bi milina posmatrati sta se dogadja u svetu ptica.Ja sam nabavio polovnu kamericu i ovih dana cu je instalirati ako budem imao vremena.pozdrav | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Volijere..... Fri 04 Jan 2013, 11:54 | |
| Razmišljao sam da na proleće, kad krene sezona razmnožavanja stavim kamere kod gnezda ali mi je u ovom trenutku problem to što u toj kući nemam računar i nemam mogućnosti da ga inspaliram. medjutim, ptice se ne plaše uopšte, stalno ulazim u unutrašwost volijere i bukvalno ne obraćaju mnogo pažnju na mene. | |
| | | Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
| Наслов: Re: Volijere..... Sun 13 Jan 2013, 12:56 | |
| Volijerski smeštaj ptica ima jedan problem sa kojim se moraju pomiriti i odgajivač i ptice. To je povemeni napad krilatih grabljivica na ptičarnik. Naletanje Kopca, Vetruške, Jastreba, Sove na mrežu ptičarnika, daleko učestalije je u zimskom periodu. Nedostatak hrane u polju, šumama i glad, tera grabljivice na takvo ponašanje. Gubici među pticama u dobro zaštićenom ptičarniku su neznatni. Moguće je uginuće po neke ptice prouzrokovano stresom. Jutros sam našao na mreži ptičarnika perje od neke grabljvice koja je u ranim jutranjim satima velikom brzinom nalatela na volijer. Gubitaka među pticama u volijeru nije bilo. Ove dve fotografije su jedina posledica tog događaja: Nisam Ornitolog tako da ne mogu na osnovu izgleda perja da identifikujem napadača. | |
| | | pepikg Član
Број порука : 126 Join date : 15.11.2011 Age : 50 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Volijere..... Mon 14 Jan 2013, 19:21 | |
| Lici mi na paperje od SOVE. | |
| | | alempije Član
Број порука : 89 Join date : 02.03.2013 Age : 45
| Наслов: Re: Volijere..... Wed 06 Mar 2013, 17:05 | |
| Bavio sam se sokolarstvom par godina,mislim da je pre od kobca ili jastreba jer oni imaju takve pruge na peruskama. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Volijere..... Thu 01 Aug 2013, 09:39 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Volijere..... Mon 09 Sep 2013, 14:12 | |
| | |
| | | žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
| Наслов: Re: Volijere..... Tue 10 Sep 2013, 00:06 | |
| Ovo će biti raj za zimu. Vidim da ugrađuješ pravu izolaciju. Tu ptice moraju uživati. Sretno u završetku objekta i da na godinu imaš puuuuno ptica. | |
| | | bortes Član
Број порука : 84 Join date : 07.06.2013 Age : 38 Локација : Sabac
| Наслов: Re: Volijere..... Wed 11 Sep 2013, 19:15 | |
| evo par slika moje preradjene volijere,ima jos posla,za sada sam stavio zastitnu mrezu,vegeraciju,korpice sa gnezdima(dosao sam na ideju da uradim ovakve duboke korpice sa visokim stranicama da bih bar malo sprecio mladunce da prevremeno iskoce iz gnezda pravo na pod,ovako mogu da lutaju po ogradjenom:D,bar taj 13ti dan,korpica moze da se skida kompletno a zenka ima izbor ili da se naleze u gnezdu ili da sama pravi gnezdo u vestackom zbunju,ako to upali izbeci cu situaciju iz ove sezone kada su mi mladunci poiskakali iz gnezda po podu),fali krov,osvetljenje i jos par stvari pa useljaj...inace i dalje stoji otvoreno moje pitanje iz teme ''parenje stiglica'' da li je brsljan otvovan za ptice,list,cvet,stablo...sta god,hvala Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com Uploaded with ImageShack.com | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: Volijere..... Wed 11 Sep 2013, 21:46 | |
| Kod mene već godinama raste bršljan u volijeri i nisam ima gubitaka kod ptica, kanarinci su ga čak i jeli i ništa im nije falilo | |
| | | bortes Član
| Наслов: Re: Volijere..... Wed 11 Sep 2013, 22:17 | |
| ma negde sam ja to procitao,ok hvala
| |
| | | žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
| Наслов: Re: Volijere..... Thu 12 Sep 2013, 00:07 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Volijere..... Fri 20 Sep 2013, 22:33 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Volijere..... Wed 02 Oct 2013, 09:44 | |
| | |
| | | bortes Član
| Наслов: Re: Volijere..... Wed 02 Oct 2013, 11:31 | |
| svaka cast milane volijera je vrhunska,oduvek mi je zelja bila da imam nesto slicno u zatvorenom i onda nikad vise ne bih gledao u nebo kad se navuce neka oluja,koje su dimenzije,mozda si negde i napisao,nisam procitao,planiras li vise parova u njoj da paris,inace ovo sa saksijama je odlicna ideja,pretpostavljam da ce to zelenilo da zahvati sve grane i eto ti ,,zivog,, drveta,svaka cast | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Volijere..... | |
| |
| | | | Volijere..... | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |