| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Jata zimovki | |
|
+9Erko.Zvezdan Nikolasbc egon Бане Gost alann boris daniel misan 13 posters | |
Аутор | Порука |
---|
misan Član
Број порука : 224 Join date : 26.04.2009 Age : 41 Локација : Ljubovija
| | | | daniel Član
Број порука : 33 Join date : 16.01.2010 Age : 34 Локација : Vrsac
| Наслов: Re: Jata zimovki Tue 08 Jun 2010, 12:14 | |
| U mom kraju nikako da naleti zimovka,a kamo li jato... | |
| | | boris Član
Број порука : 116 Join date : 06.01.2010 Age : 47 Локација : jagodina-despotovac
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 00:36 | |
| [q uote="daniel"]U mom kraju nikako da naleti zimovka,a kamo li jato...[/quote] rodjace ne gledaj sad u nebo i ne trazi ih...................cekaj zimu,snjeg pa mozda i vidis nesto | |
| | | daniel Član
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 01:17 | |
| cccc...Pa nisam glup,naravno da ce zimi da nas nasele.Nego kazem uopste da ih nisam vec duze vreme vidjao u mom gradu,odnosi se na zimu. | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 01:51 | |
| A zasto zimi kad je to nasa gnijezdarica gimpli ima tokom citave godine samo sto su sada teze vidjene , na Kopaoniku , Zlatiboru ima ih i sada cak bi trebalo da se vec pocele gnijezdjenje. | |
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 01:53 | |
| - daniel ::
- cccc...Pa nisam glup,naravno da ce zimi da nas nasele.Nego kazem uopste da ih nisam vec duze vreme vidjao u mom gradu,odnosi se na zimu.
Podji van grada gdje ima jace bukove sume i cetinara . | |
| | | daniel Član
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 13:30 | |
| - alann ::
- daniel ::
- cccc...Pa nisam glup,naravno da ce zimi da nas nasele.Nego kazem uopste da ih nisam vec duze vreme vidjao u mom gradu,odnosi se na zimu.
Podji van grada gdje ima jace bukove sume i cetinara . Pa i meni ko da se ucinilo da sam video par gimpli,mada nisam bas siguran...i kome god kazem,kazu da lazem.Mislim cemu to,da lazem!Nemam ja nista od toga...A zimi ih ima u vecem broju,samo ih u mom gradu jako retko videti. | |
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 18:07 | |
- alann ::
- daniel ::
Podji van grada gdje ima jace bukove sume i cetinara . Pa i meni ko da se ucinilo da sam video par gimpli,mada nisam bas siguran...i kome god kazem,kazu da lazem.Mislim cemu to,da lazem!Nemam ja nista od toga...A zimi ih ima u vecem broju,samo ih u mom gradu jako retko videti. Gimpla je uocljivija zimi zato sto se okupljaju u jata a i njihova crvena boja ih lako odaje, dokle u ljetnim danima kada je sve zeleno i gusta suma teze ih je uociti inace gimpla ima dosta tihu pjesmu a i oprezna je kada radi gnijezdo.To ko ti ne vjeruje neka uzme literaturu da pogleda i neka proseta po suma.Najcesce se gnijezdi u nisko rastinje u mjesovite sume bora i bukve. | |
| | | daniel Član
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 18:19 | |
| Znaci ipak sam dobro video....ja sam od skoro poceo da se bavim pticarstvom,pa nisam skroz upucen u sve.Sada mi se nesto desava sa stancerom i ne znam sta mu je.Kazu da se tesko mitare,pa mu dajem kapi neke u kojima ima vitamina i aminokiselina,dobre su za sve sto ptici zafali,tako mi rekli.Sada cu da vidim sta ce mu biti.Nadam se da ce preziveti,a jako je pitom jede iz ruke i slicno....bas bi mi bilo zao da umre gde da ja uvatim gimplu sad ili da je kupim za neku realnu cenu? | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 18:34 | |
| Danijele, nemoj ni da ti pada na pamet da hvataš ptice, pogotovu sada kada su u fazi parenja i izvođenja mladih. Osim toga, prelistaj malo po forumu pa ćeš videti koliko je to kažnjivo. | |
| | | daniel Član
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 19:03 | |
| Naravno da necu da ih hvatam dok se pare...nego mi treba par gimpli.Gde da ih nabavim ako neko zna.Svuda trazim nigde ih nema... | |
| Наслов: Re: Jata zimovki Wed 09 Jun 2010, 19:25 | |
| Kod mene su se upravo izvela tri pileta ali ispod kanarinke jer nece zenka gimple da lezi. | |
| | | daniel Član
| Наслов: Re: Jata zimovki Thu 10 Jun 2010, 01:28 | |
| pa hoces li prodavati???Muzijak bi mi trebao | |
| Наслов: Re: Jata zimovki Thu 10 Jun 2010, 01:40 | |
| Tek su se izveli odakle znam sta je musko a i daleko ti je trgovina kod mene, ima ljudi i u Srbiju sta rade sa gimplama povoljnije ti je tamo trgovinu obaviti. | |
| | | daniel Član
| Наслов: Re: Jata zimovki Thu 10 Jun 2010, 02:03 | |
| A ja ni ne gledam odakle si....koje su ceme gimpli tamo? | |
| Наслов: Re: Jata zimovki Thu 10 Jun 2010, 17:56 | |
- A ja ni ne gledam odakle si....koje su ceme gimpli tamo?
Neznam nisam informisan o cijenama. | |
| | | boris Član
Број порука : 116 Join date : 06.01.2010 Age : 47 Локација : jagodina-despotovac
| Наслов: Re: Jata zimovki Sun 13 Jun 2010, 16:46 | |
| | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Jata zimovki Tue 05 Oct 2010, 10:17 | |
| - alann ::
- Kod mene su se upravo izvela tri pileta ali ispod kanarinke jer nece zenka gimple da lezi.
Алане поздрав))) интересуjе ме шта се десило са та три пилета,дали их jе канаринка одгаjила? | |
| | | egon Član
Број порука : 40 Join date : 19.02.2010 Age : 51 Локација : vrsac
| Наслов: jata zimovki Wed 06 Oct 2010, 16:30 | |
| imaš u Vršcu nekoliko ljudi koji uzgajaju zimovke. malo se raspitaj, možda imaju neki komad za prodaju | |
| | | Nikolasbc Član
Број порука : 74 Join date : 23.10.2009 Age : 57 Локација : Sabac
| Наслов: Re: Jata zimovki Sun 05 Dec 2010, 01:09 | |
| moze li se dobiti br tel tih ljudi jer sam zainteresovan | |
| | | egon Član
Број порука : 40 Join date : 19.02.2010 Age : 51 Локација : vrsac
| Наслов: jata zimovki Tue 07 Dec 2010, 14:22 | |
| raspitao sam se, ali izgleda da je bila loša godina, tako da ništa od toga
| |
| | | Erko.Zvezdan Posetilac
Број порука : 16 Join date : 16.12.2010 Age : 55 Локација : Sjenica
| Наслов: Zimovke Thu 16 Dec 2010, 16:41 | |
| Evo kod nas u Sjenici na -15C Zimovki ima koliko hoces,na Jasenovima u parku ima ih na desetine i imam osecaj da stalno odnekud pristizu sto i necudi jer sa planina koje okruzuju Sjenicu njihov broj je veoma zavidan.Ovo su predivne ptice narocito muzijaci koji se uocavaju sa velike daljine zbog svoje crvene boje.Pozdrav svim ljubiteljima ptica i prirode! | |
| | | robin Zaslužni član
Број порука : 309 Join date : 21.10.2009 Age : 48 Локација : novi sad
| Наслов: Re: Jata zimovki Fri 17 Dec 2010, 19:19 | |
| - Erko.Zvezdan ::
- Evo kod nas u Sjenici na -15C Zimovki ima koliko hoces,na Jasenovima u parku ima ih na desetine i imam osecaj da stalno odnekud pristizu sto i necudi jer sa planina koje okruzuju Sjenicu njihov broj je veoma zavidan.Ovo su predivne ptice narocito muzijaci koji se uocavaju sa velike daljine zbog svoje crvene boje.Pozdrav svim ljubiteljima ptica i prirode!
u vojvodini su takvi prizori retki. zimovke dodju samo za jakih zima,pa i onda ih nema puno,ali ko god je bio u prilici da ih vidi u jatu nemoze ostati ravnodusan! za mene je to najlepsa zeba koju je priroda stvorila na ovim prostorima. veliki pozdrav...... | |
| | | lakiso Član
Број порука : 115 Join date : 10.11.2010 Age : 37 Локација : sombor
| Наслов: Re: Jata zimovki Fri 17 Dec 2010, 23:38 | |
| | |
| | | ulicni hodac Član
Број порука : 170 Join date : 06.10.2009 Age : 50 Локација : Pozarevac
| Наслов: Re: Jata zimovki Sat 18 Dec 2010, 03:06 | |
| - Erko.Zvezdan ::
- Evo kod nas u Sjenici na -15C Zimovki ima koliko hoces,na Jasenovima u parku ima ih na desetine i imam osecaj da stalno odnekud pristizu sto i necudi jer sa planina koje okruzuju Sjenicu njihov broj je veoma zavidan.Ovo su predivne ptice narocito muzijaci koji se uocavaju sa velike daljine zbog svoje crvene boje.Pozdrav svim ljubiteljima ptica i prirode!
Mora da je prizor divan, blago ljubiteljima ptica u Sjenici i okolini, u Pozarevcu su zimovke poslednji put vidjene 2004-2005. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Jata zimovki | |
| |
| | | | Jata zimovki | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |