| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Australijske zebe | |
|
+87Nikola N. StodOne žako tiktak87a Alek 69 Ognjena Decky Mary Jo PetarMakce mikisa841 ivcarep penzioner DonBranko Browningbar Marcus1 SimonSu sphone lepotica cana Mario94 makimk Miljan90 kanarinci Jazzyana larpurlar Gost Uros/Zavisa ned0__ Ivan/Rex Igor578 milun Mariozajecar danee87 Batke dane 87 nikolaleskovac marko_s_ks horkolerbus Stamos dzony6 coex tarant_rijeka dalibor vasic nine97petrovic Robertina korbach jevca5 Erko.Zvezdan markojunior tole marconi mmsl jecham madnesstears farmacy voja_ilic Green Singer Exotic NiKoL@ lepi Rade_NS sugubinac DarkoMne galeb stamil Acavrsa fila guld 3maj08 ivica kusturin ulicni hodac Canary Martin dejanns ivan83 Danijelvr alexandar veljokv misan Zika MEČE slavishab Бане Steva Drle sasha Luckyboy Milan kemo89 91 posters | |
Аутор | Порука |
---|
misan Član
Број порука : 224 Join date : 26.04.2009 Age : 41 Локација : Ljubovija
| Наслов: Re: Australijske zebe Sun 27 Jun 2010, 16:04 | |
| Posedujem bele, cubaste, sarene ako mislis na te mutacije!!! | |
| | | Rade_NS Posetilac
Број порука : 25 Join date : 02.06.2010 Age : 40 Локација : Novi Sad
| Наслов: Re: Australijske zebe Sun 04 Jul 2010, 10:34 | |
| Nisam video da je negde neko pisao, moze neko da mi kaze (prvi put imam male zebice), po nekim proracunima za 2 dana bi trebalo da izadju iz gnezda, sada dolaze do izlaza i vire kroz rupu. Imam muzjaka i zenku (od 4 jaja, 2 se izlegla), i sada pitanje: kada kljun dobija boju posto su im crni kljunovi? Kontam da ce dobiti s vremenom, ali mi jako cudno izgledaju... Jedno kratko vreme su bile spojene sa galebicama pa ne znam da li je muzjak umesao svog malog ili nije... | |
| | | ivan83 Član
Број порука : 80 Join date : 13.11.2009 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: Australijske zebe Sun 04 Jul 2010, 19:27 | |
| kljun ima da im bude crn do 2-3 meseca i polako ce u medjuvremenu da pocrveni, nemas razloga da brines nista ne bi trebalo da im fali | |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 06 Jul 2010, 11:05 | |
| - ivan83 ::
- kljun ima da im bude crn do 2-3 meseca i polako ce u medjuvremenu da pocrveni, nemas razloga da brines nista ne bi trebalo da im fali
Za tri meseca ima da budu polno zreli, kljun ce da im pocrveni za najvise mesec dana... | |
| | | lepi Posetilac
Број порука : 20 Join date : 25.03.2010 Age : 45 Локација : vinkovci
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 06 Jul 2010, 11:28 | |
| - slavishab ::
- ivan83 ::
- kljun ima da im bude crn do 2-3 meseca i polako ce u medjuvremenu da pocrveni, nemas razloga da brines nista ne bi trebalo da im fali
Za tri meseca ima da budu polno zreli, kljun ce da im pocrveni za najvise mesec dana... ;) Blago vama, svi imate potomstvo, a jedino valjda moje "kamikaze" ove godine neće imati ništa nažalost.. Imam jednu ženku, bar mislim da je ženka ahat boje, ta niti ne pomišlja | |
| | | DarkoMne Član
Број порука : 37 Join date : 08.06.2010 Age : 39 Локација : Bar
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 08 Jul 2010, 10:43 | |
| :-( Imam dva para zeba, imaju dva napravljena gnijeezda jedu mjesavinu jaja dajem im dvije vrste sjemenki-Za Egzote sa vitaminima i mineralima i Meny dual vitamins Complet , jedu ne zale. Postavljam im redovno kadicu da se kupaju. Cujem ih kad udju u gnijezda kako ispustaju smijesne zvukove kao da se pare.Sve im pruzam a nidje jaje da snesu. ZASTO | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 08 Jul 2010, 23:47 | |
| Ja sam mojima stavio kadicu za kupanje ali se nikako ne kupaju, udju u posudicu za vodu ponekad i tu se okupaju... Moje, cim su napravile gnezdo, dao sam im tu jajcanu hranu i ubrzo sam video jaja... Mislim da sam negde procitao da im se daju i vitamini ili sta vec, ali da ne treba preterati sa tim... Inace, pocele su bebice da izlaze iz gnezda (jedno musko i jedno zensko), ali jos ih "tata" hrani. E sad, aj da kazem da cesto tata napada mamu (imam osecaj da je zato sto mama nista ne radi oko podmlatka), uglavnom se vijaju po kavezu s tim da ponekad joj otkine perce i onda drzi u kljunu kao da se hvali sto joj je otkinuo... I da, malo zensko na jednom prstu nema nokat, kao da joj fali poslednji deo prsta... | |
| | | NiKoL@ Posetilac
Број порука : 2 Join date : 20.07.2010
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 21 Jul 2010, 23:06 | |
| pozz Ima li iko da je iz Banja Luke i da se bavi uzgojem Australijskih zeba???? | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 26 Jul 2010, 13:47 | |
| Zebe snele jos 4 jaja, za sada... Slucajno reko da pogledam, kad ono imam sta da vidim... Nisam znao da mogu tako brzo da snesu sledeca, mali su tek poceli samostalno da jedu i cini mi se da pocinje da im se menja boja kljuna... | |
| | | DarkoMne Član
Број порука : 37 Join date : 08.06.2010 Age : 39 Локација : Bar
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 12 Oct 2010, 23:47 | |
|
https://2img.net/r/ihimizer/img52/1738/cimg0005oh.jpg
MOJE PTICICE BAS NAPREDUJU,IMA JOS JEDNO ISPOD OVE TRI KOJE JE MLADO OKO 9 DANA A NA POCETKI LJETA SAM IMAO SAMO 2X
| |
| | | lepi Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 13 Oct 2010, 08:57 | |
| zna li tko kako da dođem do lucky boy-a | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 13 Oct 2010, 18:16 | |
| DarkoMNE, aj mi reci u desnom gnezdu sta je tu zenka a sta muzjak... Ili jesam u pravu, iza je zenka, napred su 2 muzjaka? | |
| | | slavishab Član
| | | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 14 Oct 2010, 01:40 | |
| Mladi iz poslednje ture... | |
| | | lepi Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 14 Oct 2010, 09:48 | |
| [a jooooooooj kako su dobri,kakve će to oni biti boje? | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 14 Oct 2010, 10:41 | |
| Cekaj, u desnom gnezdu nazad je zenka, a napred koja je koja... Mislio sam da znam, ali sam ocigledno nesto pobrkao... Po ponasanju mojih bih rekao da je ova sa obrazima i suzom muska, a ona bez suze (sa sivim obrazima) zenka, mada mi to nema logike posto koliko znam zenka mora da ima suzu... | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 14 Oct 2010, 15:54 | |
| Ne mora da ima suzu, zavisi od mutacije... | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 14 Oct 2010, 16:36 | |
| Evo jos malisana iz drugog legla, slikano danas... | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 14 Oct 2010, 16:38 | |
| Jedan po meni interesantan muzjak... | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 14 Oct 2010, 16:39 | |
| Jedna na gomili... | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 06 Nov 2010, 23:25 | |
| Da li mogu pticice da ostanu jedan dan bez hrane bez posledica po njih?? Ostao sam bez hrane a nemam gde sutra da kupim... Ili da li postoji nesto sto mogu da im dam da jedu? | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Australijske zebe Sun 07 Nov 2010, 00:32 | |
| Daj im meku hranu, žumance i tako to, bolje išta nego ništa. | |
| | | Exotic Član
Број порука : 42 Join date : 03.06.2010 Age : 31 Локација : Kovačica
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 10 Nov 2010, 00:11 | |
| Slavishab, od kakvih su ti roditelja ovi braonkasti malci? Jako su mi simpatični | |
| | | Green Singer Posetilac
Број порука : 26 Join date : 08.11.2010 Локација : Subotica
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 15 Nov 2010, 01:33 | |
| Moje zebice nece da leze stalo na jajima. Ne znam zasto. Da li je to normalno ? | |
| | | Exotic Član
Број порука : 42 Join date : 03.06.2010 Age : 31 Локација : Kovačica
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 15 Nov 2010, 17:22 | |
| Zavisi koliko dugo ne leže, ako ih ostave samo dok se najedu, okupaju ili nešto slično nije strašno, verovatno se neće za to vreme ohladiti. Ako duže vreme ne leže na jajima onda možda nešto nije u redu. Ja sam ove godine imao dosta problema sa zebama ali od kako sam ih premestio iz kaveza u volijeru sve je puno bolje. Već polako othranjuju poslednju turu za ovu godinu. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Australijske zebe | |
| |
| | | | Australijske zebe | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |