Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 343 Join date : 06.09.2009 Age : 50 Локација : Leskovac
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Wed 10 Mar 2010, 07:40
SAŠA ::
Za mene je svaki bastard priča za sebe i u pogledu pesme i u pogledu boje. Baš zbog te svoje unikatnosti su mi oni toliko i dragi i originalni. Navode se razne vrste pesama za njih ali ipak mislim da su najbolji oni bastardi koji ispadaju iz svih klišea i već nečega postojećeg. Stalno ponavljamo da o ukusima ne treba raspravljati, ali šta se dobija ako imamo neku stereotipnu grupu istih bastarda koji pevaju jednu te istu pesmu - bila ona po nekome najbolja ili ne? To više nije pravi izazov i užitak u bastardiranju. Upravo zbog njihove što veće raznolikosti i treba uživati u svim bastardima podjednako! Lično sam protiv toga da kod njih počnu da se uspostavljaju bilo kakvi normativi i da ih treba jednostavno ostaviti baš takve kakvi i jesu - jedinstveni!
Nisu u pitanju ovde ukusi pesme,svako ima neku svoju pesmu i njemu se ona cini najlepsa..!!Da li se zvala po nekom gradu ili poznatom pticaru......! Ovde se radi o skolovanju bastarda,jer on lakse prihvati pesmu sa cd-a nego stiglic...!! Pa ako kvalitetno iskolujes svog bastarda veca je sansa da skolujes i stiglice to kazem iz svog iskustva,a znamo koliko moze biti stabilan bastard.
Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Fri 12 Mar 2010, 19:47
evo jedna zanimljiva kombinacija sa zenkom konopljarke
alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Sat 13 Mar 2010, 01:16
Ova ptica nesto nije u redu pogledaj perije sa strane ko da ima lumpus.
vucjanacc Član
Број порука : 66 Join date : 15.03.2010 Age : 45 Локација : vucje
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Thu 18 Mar 2010, 14:06
Danas se sve vise trazi kombinacija Anifla x Slavujarka kanarinka pogotovo u zemljama EU zbog sporijeg ,tiseg i mirnijeg peva.Licno nisam ljubimac te kombinacije.
vucjanacc Član
Број порука : 66 Join date : 15.03.2010 Age : 45 Локација : vucje
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Thu 18 Mar 2010, 14:10
Zanimljiva kombinacija bas me interesuje kako bi ostrina i jacina stiglanske pesme bila i koliko umirena i kako bi se iz skolovale te ptice.
jevca5 Član
Број порука : 122 Join date : 28.02.2010 Age : 55 Локација : Svrljig/Nis
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Mon 22 Mar 2010, 23:28
popBL ::
Sto se tice bastardiranje aniflana i kanarinke najbolje je da kanarinka bude bakarka,tada budu bas lijepi bastardi a pjevaju sve sto ih naucimo. Ja ove godine pripremam jedan takav par ,samo kod anifle kad udje u formu za parenje ne pobjeli kljun kao kod stiglica nego poplavi ,odnosno pomodri.
ja dobijam mnogo lepse bastrde od lip.mozaik crvene kanarinke nego od bakarke sa aniferom. sto sam vam i pokazao na izlozbama u le.2003 i vranju 2004te god .a za kljun si potpuno u pravu tj.treba da pomodri.
jevca5 Član
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Mon 22 Mar 2010, 23:42
Rasko ::
evo jedna zanimljiva kombinacija sa zenkom konopljarke
jeste zanimljiva ali cubu treba da ima samo na glavi ne i ispod krila.
jilguero Posetilac
Број порука : 7 Join date : 15.06.2009 Age : 36 Локација : mostar
Jeste da treba malo više truda ali je ovakvo parenje već poduže u praksi. Znači da je moguće. Pokušaću da nađem neke slike iz ove kombinacije i da ih postavim.
jilguero Posetilac
Број порука : 7 Join date : 15.06.2009 Age : 36 Локација : mostar
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Sun 04 Apr 2010, 22:08
e hvala ti bas me to interesuje.. i ako ima neki link posalji pa da pogledam
hvala ti
alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Sun 11 Apr 2010, 00:06
svaka kanarinka koja nosi faktor za crveno daje lijepe bastarde sa konopljarkom.Od bjelih zenki obicno ispadaju neugledni hibridi jer dominira braon boja.
diskus Zaslužni član
Наслов: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Thu 24 Jun 2010, 19:05
Upario sam aniflana sa belom kanarinkom,pa me interesuje kakvi bi bili na boji mladi bastardi.Pozdrav
jevca5 Član
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Thu 24 Jun 2010, 19:35
diskus ::
Upario sam aniflana sa belom kanarinkom,pa me interesuje kakvi bi bili na boji mladi bastardi.Pozdrav
kao sto sam vec u ranijim tekstovima pisao .moje iskustvo kaze da kod bastardiranja nemozemo unapred znati kakvi ce mladi bastardi biti od te i te ptice .jer nemozemo se upravljati za polno vezano nasledjivanje ili druge teorije koje vaze kod kanarinaca. mozemo znati tek kada izvedemo mlade i vidimo kakvi su.
pozdrav od jevca
diskus Zaslužni član
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Sun 06 Mar 2011, 23:41
boris ::
ne razumijm,bastardirati sa aniflanom a skolovati ga na stiglica .bez veze.divlja *kanarinac je izazov da se upari i izvede ,ali skolovati bas sve kombinacije sa stiglicem je apsurdno.merak je da bastard od anaflana pjeva samo anaflana
Upravo tako ,merak je cuti bastarda od anifle i kanarinke da peva aniflu .Ja sam imao 10 bastarda od anifle ,pa ujutru kad svice to treba cuti taj hor !
saragrasevina Posetilac
Број порука : 11 Join date : 21.02.2011 Age : 42 Локација : jagodina
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Sat 02 Apr 2011, 23:59
INTERESUJE ME DA LI MOGU DA UPARIM ANIFLU SA DVE KANARINKE ISTOVREMENO,ONI SU ZAJEDNO U VOLIJER????
Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
Наслов: Re: BASTARDIRANJE SA ANIFLANOM ( Carduelis cannabina) Sun 03 Apr 2011, 17:23
saragrasevina ::
INTERESUJE ME DA LI MOGU DA UPARIM ANIFLU SA DVE KANARINKE ISTOVREMENO,ONI SU ZAJEDNO U VOLIJER????
Hahahaha, mi Srbi smo stvarno čudo! Pa po svoj prilici rekao bi da može i da ne postoje razlozi da to ne uspe. U svakom slučaju probaj pa nam javljaj šta se dešava. Puno sreće i uspeha.
saragrasevina Posetilac
MORAO SAM DA IZBACIM KANARINKU KOJU SAM STAVIO NEKOLIKO DANA KASNIJE JER JE HTEO DA JE UBIJE,A SA PRVOM SE VEROVATNO UPARIO POSTO SAM VIDEO DA JE HRANI.DANAS JE SNELA DRUGO JAJE.
MORAO SAM DA IZBACIM KANARINKU KOJU SAM STAVIO NEKOLIKO DANA KASNIJE JER JE HTEO DA JE UBIJE,A SA PRVOM SE VEROVATNO UPARIO POSTO SAM VIDEO DA JE HRANI.DANAS JE SNELA DRUGO JAJE.
eto sad sisaznao da ne može,pa to je divlja ptica koja prihvaća samo jednu ženku.
saragrasevina Posetilac