| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| pol stiglice | |
|
+72enab lepotica cana CELICDEJAN robes vjeko mashan90 crnitica drvetmed pepikg Rilekson bric bric Damir žako valter dalibor vasic nenad79 drakceJA pedjacure slavishab sasko from goran70 laza76 BAKI1 jigor NebojsaB sugubinac Furla jevca5 Dax BG lujo dzordz82 vucjanacc kima diskus Canary Martin Zokbok988 raskokat Ivica nenad grujic Gost ogic stiglic Steva ivan83 Бане čolić sale1977 Dejan79 stefanos7 bogdanik Daeen pticar nis sasaznas g0g0 1 belobradi Zac16 Миланче alann IGOR 72 ZOKICA Maki Zika ticar DjordjeVet sestoperac Drle milos0205 Petar gost1 Luckyboy Milan 76 posters | |
Аутор | Порука |
---|
bric bric Član
Број порука : 77 Join date : 09.02.2012 Age : 63 Локација : BLIZU VAS
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 22 Feb 2012, 21:41 | |
| pa prema mene su obe ženke ..bar što mogu da primetim po krilima i masci na glavu
nešto nije baš dobro naslikano ...ako može da ih bolje naslikaš ..mislim na glavu i njihov profil sa strane
poz prikane | |
| | | Maki Posetilac
Број порука : 24 Join date : 25.04.2009 Локација : Prokuplje
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 22 Feb 2012, 23:14 | |
| Pa trebalo bi da je prvo muzjak a drugo zenka. Ali nisam siguran posto si izgleda koristio blic prilikom slikanja pa se ne moze cisto videti, sacekaj da ti neko iskusniji odgovori... | |
| | | Zokbok988 Član
Број порука : 240 Join date : 05.01.2010
| Наслов: Re: pol stiglice Thu 23 Feb 2012, 01:02 | |
| Slikaj lepo, da slike budu ciste. Slikaj oko ptice, ali ne moras uopste iz blizine, neka bude cista slika samo. Po ovome bih rekao da su ovo 2 muzjaka Cardules Carduelis. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: pol stiglice Thu 23 Feb 2012, 01:29 | |
| Čiste ženke i tu nema ničeg sumnjivog...... vrati se malo nazad na temi i sam pogledaj slike pa proceni. | |
| | | bric bric Član
Број порука : 77 Join date : 09.02.2012 Age : 63 Локација : BLIZU VAS
| Наслов: Re: pol stiglice Thu 23 Feb 2012, 01:45 | |
| - Milan ::
- Čiste ženke i tu nema ničeg sumnjivog...... vrati se malo nazad na temi i sam pogledaj slike pa proceni.
poz administratoru dobro je kad imamo isto mišljenje....ali bilo bi dobro da ih on bolje i lepše naslika | |
| | | Rilekson Član
Број порука : 151 Join date : 05.01.2012
| Наслов: Re: pol stiglice Thu 23 Feb 2012, 08:47 | |
| - Damir ::
- Ovaj par sam odabrao za parenje,da li sam pogodio polove
čekaj, gledaj ovako, hoćeš da pariš ptice nisi siguran za pol. Nisi ti na livadi, vadis tek uhvacene ptice i odredjes pol. Ptice za parenje trebalo bi da su dugo kod tebe, mirne i naviknute na prostor/kavez, da si ih posmatrao i da čuo njihovu pesmu i onda ti netrebaju u rukama i na sliakma pod fleševima - siguran si za pol. Pozdravljam te! | |
| | | Rilekson Član
| Наслов: Re: pol stiglice Thu 23 Feb 2012, 08:54 | |
| Ej ljudi, sad se setih, nije ni čudo nisam čuvao štigliće više od 30 god, znate li da je ženka, kad se uzme u ruku drčnija od mužjaka, zna da griže i šišti kao senica kad se uzme u ruku. Narvno to nije pravilo, nego još jedan od pokazatelja koji se može koristiti. Pozdrav svima! | |
| | | Rilekson Član
| Наслов: Re: pol stiglice Thu 23 Feb 2012, 10:55 | |
| - bric bric ::
- Milan ::
- Čiste ženke i tu nema ničeg sumnjivog...... vrati se malo nazad na temi i sam pogledaj slike pa proceni.
poz administratoru
dobro je kad imamo isto mišljenje....ali bilo bi dobro da ih on bolje i lepše naslika Lepo mi licitiramo, mada se ja trudim da ne radim to, jer na kraju nikad ne znamo da li je "leva" ili "desna" snela jaje (izuzimajuci gos'n Mićine). Važnije je ljudima koji žele da se bave oko ptica dati "teme za razmišljanje". Meni, lično, najinteresnatniji je gos'n BRICx2, njemu je sve što je sumljivo žensko. Po meni ispravno, čim nije tipični predstavnik vrste eliminiši iz daljih kombinacija, a ko voli neka se igra, mada živi stvor nije za to. Pozdavi svima! | |
| | | drvetmed Član
Број порука : 225 Join date : 24.04.2011 Age : 46 Локација : Šabac
| | | | valter Zaslužni član
Број порука : 305 Join date : 10.02.2012 Age : 42 Локација : Cicevac
| Наслов: Re: pol stiglice Mon 12 Mar 2012, 22:49 | |
| - Damir ::
- Ovo je muzijak,ali sacekaj neko od iskusnijih da ti odgovori,mozda nisam u pravu
tako je lepi ima vreme ya tebe i dalibora polako ce da se naucite... | |
| | | valter Zaslužni član
| Наслов: Re: pol stiglice Mon 12 Mar 2012, 22:52 | |
| - Rilekson ::
- Damir ::
- Ovaj par sam odabrao za parenje,da li sam pogodio polove
čekaj, gledaj ovako, hoćeš da pariš ptice nisi siguran za pol. Nisi ti na livadi, vadis tek uhvacene ptice i odredjes pol. Ptice za parenje trebalo bi da su dugo kod tebe, mirne i naviknute na prostor/kavez, da si ih posmatrao i da čuo njihovu pesmu i onda ti netrebaju u rukama i na sliakma pod fleševima - siguran si za pol.
Pozdravljam te! i jesi i nisi u pravu nece svaka ptica da se pari u yarobljenistvu... | |
| Наслов: Re: pol stiglice Mon 12 Mar 2012, 23:14 | |
| - belobradi ::
- Goran70 je izabrao najtezu kombinaciju za bastardiranje ( stigl-an/anka x kanarin-ka/ac ). Kod nas stari odgaivaci kazu ako hoces da se bavis pticarstvom, odgajaj prvo kanarince, kasnije bastardiraj ( stiglan x kanarinka ) pa tek onda odgajaj ciste stiglice (stiglan x stiglanka ). Preporucio bih mu da za pocetak pronadje nekog iskusnog odgaivaca koji ce ga uputiti u osnove pticarstva, krene sa detaljnim citanjem foruma i polako sklapa kockice. Moze da potrazi knjigu "KANARINCI SUMSKE PEVACICE I PAPAGAJI" ili neku slicnu iz koje moze dosta toga da nauci.
ja sam prijatelju sve iyvodio od toga sto si ti nabrojio pa cak belobradi bastardi od stiglice i kanarinke nemora da ynaci i jesi i nisi u pravu da bi ptice imao kvalitetne treba godine i iskustvo svi mi cuvamo ali kako svi cuvaju svasta ja mislim da svako treba se odluci sta da cuva da bi imao uspehe pozz.... | |
| Наслов: Re: pol stiglice Mon 12 Mar 2012, 23:33 | |
| - Luckyboy ::
- milos0205 ::
- Ljudi svaka čast, i najveći laik bi sada napravio razliku izmedju muškog i ženskog
Teorijski da,ali u praksi ima svačega. praksa je cudo trba vreme godine i iskustvo nemoye svako da cuva.... | |
| | | crnitica Član
Број порука : 86 Join date : 05.03.2012 Age : 41 Локација : banja luka
| Наслов: Re: pol stiglice Tue 13 Mar 2012, 09:08 | |
| Stavis im u hranilicu cisto seme cicka i posmatras ih , ako je stiglic UZEO seme onda je muzijak 100% a ako je UZELA onda je zenka 100% i tu nema dileme... pozdrav !!! | |
| | | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 14 Mar 2012, 00:37 | |
| Ženke pevaju Nije bitno da li peva kao mužjak ili ne, bitno je da peva. | |
| | | mashan90 Posetilac
Број порука : 4 Join date : 07.02.2012 Локација : Sabac
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 14 Mar 2012, 12:08 | |
| https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/190/slika2r.jpg/ http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img525/7291/slika1sm.jpg# | |
| | | Rilekson Član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 14 Mar 2012, 19:58 | |
| - mashan90 ::
- https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/190/slika2r.jpg/
http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img525/7291/slika1sm.jpg# ovako treba da ti izgkeda link: https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/190/slika2r.jpg/ Nakljukaj je /pticu/ vitaminima i mineralima, biće i mnogo priridne hrane uskoro, pa ćes videti. Pozdrav! | |
| | | mashan90 Posetilac
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 14 Mar 2012, 20:39 | |
| Ok..Rilekson hvala.....Sta mislite dal je muzijak?? | |
| | | Rilekson Član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 14 Mar 2012, 23:38 | |
| ženka, koliko može da se vidi | |
| | | IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
| Наслов: Re: pol stiglice Thu 15 Mar 2012, 01:06 | |
| Zenkica bez dileme | |
| | | mashan90 Posetilac
| Наслов: Re: pol stiglice Thu 15 Mar 2012, 14:50 | |
| Definitino zenka...Ok ljudi hvala... | |
| Наслов: Re: pol stiglice Fri 16 Mar 2012, 22:41 | |
| - Milan ::
- Ženke pevaju
Nije bitno da li peva kao mužjak ili ne, bitno je da peva. kako nije bitno onda da cuvamo yenke da pevaju umesto muyijaci daj bre.... | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: pol stiglice Fri 16 Mar 2012, 23:56 | |
| - valter ::
- Milan ::
- Ženke pevaju
Nije bitno da li peva kao mužjak ili ne, bitno je da peva. kako nije bitno onda da cuvamo yenke da pevaju umesto muyijaci daj bre.... prijatelju, covek ti je lepo rekao da i zenke mogu pevati, ovde se radi o prepoznavanju polova, a ne o pticama koje cuvamo kao pevace. SAVET. pokusaj da shvatis sta ti ljudi ovde govore i skoncentrisi se na ono sto pises razmisljajuci o kontekstu. | |
| | | | Sponsored content
| Наслов: Re: pol stiglice | |
| |
| | | | pol stiglice | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |