| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| pol stiglice | |
|
+72enab lepotica cana CELICDEJAN robes vjeko mashan90 crnitica drvetmed pepikg Rilekson bric bric Damir žako valter dalibor vasic nenad79 drakceJA pedjacure slavishab sasko from goran70 laza76 BAKI1 jigor NebojsaB sugubinac Furla jevca5 Dax BG lujo dzordz82 vucjanacc kima diskus Canary Martin Zokbok988 raskokat Ivica nenad grujic Gost ogic stiglic Steva ivan83 Бане čolić sale1977 Dejan79 stefanos7 bogdanik Daeen pticar nis sasaznas g0g0 1 belobradi Zac16 Миланче alann IGOR 72 ZOKICA Maki Zika ticar DjordjeVet sestoperac Drle milos0205 Petar gost1 Luckyboy Milan 76 posters | |
Аутор | Порука |
---|
čolić Posetilac
Број порука : 25 Join date : 25.12.2009 Age : 61 Локација : Mačva
| Наслов: Re: pol stiglice Sun 10 Jan 2010, 23:03 | |
| | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: pol stiglice Sun 10 Jan 2010, 23:08 | |
| | |
| | | ivan83 Član
Број порука : 80 Join date : 13.11.2009 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: pol stiglice Sun 10 Jan 2010, 23:12 | |
| | |
| | | Ivica Član
Број порука : 76 Join date : 10.06.2009 Age : 49 Локација : Skopje
| Наслов: Re: pol stiglice Sun 10 Jan 2010, 23:45 | |
| | |
| | | stiglic Član
Број порука : 55 Join date : 03.03.2009 Age : 52 Локација : Švedska
| Наслов: Re: pol stiglice Mon 11 Jan 2010, 18:36 | |
| | |
| | | stiglic Član
Број порука : 55 Join date : 03.03.2009 Age : 52 Локација : Švedska
| Наслов: Re: pol stiglice Mon 11 Jan 2010, 18:36 | |
| | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: pol stiglice Mon 11 Jan 2010, 20:57 | |
| prvi je muzjak a drugo zenka. | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: pol stiglice Mon 11 Jan 2010, 21:08 | |
| I ja mislim da je ono prvo mužijak a drugo ženka. | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: pol stiglice Mon 11 Jan 2010, 22:19 | |
| - SAŠA ::
- I ja mislim da je ono prvo mužijak a drugo ženka.
I ja isto mislim! | |
| | | čolić Posetilac
| Наслов: Re: pol stiglice Tue 12 Jan 2010, 00:13 | |
| Hvala svima na pomoći | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: pol stiglice Tue 12 Jan 2010, 06:13 | |
| - ogic ::
- Pozdrav prijatelji interesuje me vase misljenje o ovoj ptici posto ni sam nisam siguran u pol ove ptice, naime pticu sam nedavno dobio od mog prijatelja i interesantna mi je zbog onih belina preko maske
veliki pozdrav!
Ukoliko bude nedoumica zbog losih fotografija probacu daponovo uslikam pticu
https://2img.net/r/ihimizer/img109/3923/05012010jpg2.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img141/3228/05012010002jpg3.jpg
https://2img.net/r/ihimizer/img109/1286/05012010001jpg1.jpg čista ženka,i nisu ono bijele mrlje već sive,oznaka šporke ženske maske. | |
| | | raskokat Član
Број порука : 55 Join date : 04.07.2009 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 03:16 | |
| Procitao sam svih deset strana jer me je bas interesovalo,jer iskreno i bez lazi svake godine omasim.Meni iskustvo puno i ne pomaze.Ove godine sam imao 15 mladih koje sam rucno othranio,do sad sam racunao da sigurnog muzijaka jedino po tome kada se javi mozes da razlikujes,medjutim ove godine smo za 3 od 15 pogresili,ubacili smo ih u skolu,skolovali 7 meseci i tek nakon 7 meseci shvatili da su zenke(ne hvatam ptice nikad u ruke,a posto su u toplom imale su dugo bacanje perja),zaprepascen sam.Sve ovo sto se pisalo iskreno receno je za malu decu,te price oko srpastih krila i zaobljenih ne stoje,onu sliku koju je neko postavio,znaci na spanskom zrela ptica i ne zrela,tako da o odredjivanju starosti u prirodi,zelenom na krilima,belim brkovima sve je to i tacno i nije,pricam o mladima,to tvrdim odgovorno,3 od 15 nije mali procenat,da covek pogresi,a javili su se tj. cavrljali u 28 danu.Takodje jednog koga smo zvali 02 zbog broja na alci je imao ubedljivo najvece predispozicije za muzijaka,cak smo se salili kako je on taj,pravi.Neverovatno je bio glavatiji,krupniji od drugih u gnezdu,to su tri razlicita gnezda,samo ove godine i iskreno tako iz godine u godinu ja ne vidim sigurnu razliku.Pozdrav svima,cak i onima koji ce me replicirati ali tvrdim da svako ko ima dosta mladih svake godine od pocetka,ne moze da razlikuje muzijaka od zenke,sa dva,tri meseca je to vec lakse,ali kad su mali,nop. | |
| | | Zokbok988 Član
Број порука : 240 Join date : 05.01.2010
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 05:22 | |
| Vidi se da ti malo ptica proslo kroz ruke .Sa 15 ptica godisnje tesko da ces nauciti sa sigurnoscu pol. Ti bi hteo da u petnestom danu prepoznas pol, pa da uzimas samo muzjake iz gnezda. Posto si opisao svoj nacin uzgajanja tj. hranjenja , a zenke su ti samo nus produkt !!! | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 13:02 | |
| 15 ptica je vise nego mnogo za jednu godinu,vidim da bas puno se i ne razumete u skolovanje,posto je to mozda cak i previse,sto se tice zenki malo je nepravilno koriscena rec nus,posto se to za to sto ja radim ne moze bas upotrebiti,jesu mi nepotrebne ali ja ih ne ubijam kao sto mnogi sto hvataju rade vec vracam u prirodu,tako da bas i ne vidim sta je tu lose. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 13:42 | |
| - raskokat ::
- 15 ptica je vise nego mnogo za jednu godinu,vidim da bas puno se i ne razumete u skolovanje,posto je to mozda cak i previse,sto se tice zenki malo je nepravilno koriscena rec nus,posto se to za to sto ja radim ne moze bas upotrebiti,jesu mi nepotrebne ali ja ih ne ubijam kao sto mnogi sto hvataju rade vec vracam u prirodu,tako da bas i ne vidim sta je tu lose.
pa kad ih već hraniš na ruke vjerujem da su pitome i da se lako mogu pariti u kavezu,zašto to i ne napraviti jer ptice koje su othranjene na ruke nemogu vani preživiti 100%, | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 13:44 | |
| Овде ми нешто није јасно! Ако кажеш да ти женке не требају и да их враћаш у природу, одакле ти онда оних 15 младих штиглић? Пол штиглић је просто немогуће разликовати док су пилићи тако млади (тек по изласку из гнезда). | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 13:50 | |
| Pa othranjujem ih rucno,ne znam sta je tu nejasno. | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 13:52 | |
| Zanima me odakle ti pilići koje ručno othranjuješ. Da li su izvedeni kod tebe ili uzeti iz prirode? | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 13:56 | |
| | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 14:05 | |
| Mislim da je sada sve mnogo jasnije! | |
| | | Zokbok988 Član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 14:31 | |
| Bas me zanima, kojom pesmom ih skolujes i kako ti prihvataju pesmu? | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 15:09 | |
| Iskreno i bez ikakvih lazi,od 12 muzijaka koje smo skolovali 4 su prihvatila pesmu i to odlicno,s tim sto je jedan skrenuo i upropastio dva,tako da sad imamo samo dva koja su cista,tj. koja pevaju ono sto trazimo,skolujemo ih iskljucivo sa spanskom pesmom,ali posto verovatno i sami znate da i tu ima varijacija,mi imamo disk koji sam kupio u Spaniji i na kojem stiglic peva veoma mekano i frulicasto,tako da je to pesma koja se meni svidja vec godinama,svaka cast i leskovcanima i splicanima ali to je daleko od onoga sto ja volim,ta zijada koju oni toliko cene je tura od Kringlova(Zelendura ili kako vec) samo ispevana u stilu stiglica,a na njihovom forumu ne cene bas pesmu spanaca jer ima dodate ture od Cinkavca i senice,svako ima svoj ukus i pravo da slusa ono sto on hoce. | |
| | | Zokbok988 Član
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 17:53 | |
| Svaka ti cast da imas takvog uspeha sa skolovanjem na CD. Ako imas volje i vremena snimi pticu i postavi snimak da cujemo i vidimo sta pevaju tvoji pilici !!! | |
| | | Ivica Član
Број порука : 76 Join date : 10.06.2009 Age : 49 Локација : Skopje
| Наслов: Re: pol stiglice Wed 13 Jan 2010, 20:43 | |
| - raskokat ::
- Uzeti iz prirode.
Tema ide off, a i ovo iz citata nije lepo za citanje...... | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: pol stiglice Thu 14 Jan 2010, 01:51 | |
| Ivice,to sto komentarises nesto sto ne znas ne stoji,vec sam cini mi se jednom na ovom forumu objasnjavao da ja dajem prirodi a ne uzima,od tri gnezda se izlegnu 15 ptica,najvise izlete od 3-4 po gnezdu,4 kad je zenka stara i kad je godina dobra,to cini od 9-12 ptica iz 3 gnezda,ja sam ove godine zadrzao 2 a 13 pustio,tako da nadam se razumes o cemu pricam,nemoj da glumis naivca jer bas i ne verujem da ti ne uhvatis ni jednu pticu tokom godine, a ta tvojaje jedna od onih prezivelih. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: pol stiglice | |
| |
| | | | pol stiglice | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |