PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke

Go down 
+5
bogdanik
Boban
Danijelvr
kima
Бане
9 posters
Иди на страну : Previous  1, 2, 3, 4  Next
АуторПорука
Boban
Član
Član

Број порука : 225
Локација : Vranje Srbija

Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 Empty
ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 17:59

Ovako Pinka posto si ako vec hocemo da polemisemo takvim tonom, pokazao osnovno nepoznavanje genetike kada si naveo da zenke u jednoj mutaciji koja je u nasledju recesivnog tipa polno vezana mogu biti nosioci, a sto je garantujem nemoguce razjasnicemo stvari do kraja. To sto sam ja napisao da se iz takvog parenja dobija stoji a postoji mogucnos za dobijanjem u muzjaka normala nosioca smnedje i normala nosioca lutino mutacije, te zenki smedjih i lutino, nikako ono sto si ti naveo. Inace u semama nasledjivanja se ne moze pogresiti tu ima i crteza. Drugo satine i lutino je po jednima ista mutacija po drugima ne, vec sam naveo da je satine kombinacija smedje i lutino, tek onda ovo sto sam naveo ima logike i pije vodu. Odakle oni ahati i izabeli, po tvom nasledjivanju to mi nikako nije jasno, drugo ne moze se u nekoj naslednosti boja nasledjivati na 4 nacina za muzjaka kako si ti naveo a kod zenki na tri nacina
normalne
normalne nosioca braon
normalne nosioca braon agat i isabel
normalne nosioce satinet

zenke
normalne
normalne nosioce satinet
normalne nosioce braon

to je jednostavno nemoguce po bilo kakvim zakonima genetike, a ako se varam bas bi voleo da to zasnam od tebe kako iz jednog parenja imas muzjak 4 tipa i zenki 3 tipa. Tacno je da ne odgajam faunu u mutiranim bojama, ali to pratim, te nisam neupucen u takve stvari, a ti odgajas ali vidim ne poznajes osnovne stvari o zenkama nosicima kod recesivne polno vezane mutacije, to nema teorije.Samo mi odgovori da li je ta mutacija recesivnog tipa i polno vezana, a ako to odgovoris dalja polemika je suvisna. Inace fotografija jeste naravno sa inteneta ne da bi se pokazao odgoj vec samo izgled bastarda satine boje, u cemu je tu problem. Ja jesam za razmenu misljenja i argumentovanu ali ne ovakvim tonom i dokazivanjem neceg sto nije. ne bih da se zamaram a mogu ti poslati orginalnu semu koju su sigurno uradili ljudi koji ove stvari poznaju daleko bolje od tebe i mene, tu nema pogreski, a dobija se ono sto sam naveo, u osnovnom postu, sa mogucnoscu za dobijanjem i onim cim sam dopunio, ono sto ti pises nikako ne stoji.

maschio ancestrale portatore di satinè

accoppiato alle femmine qui accanto

avremo:

femmina ancestrale

figli maschi :

- ancestrali puri

- ancestrali portatori di satinè

(*) ancestrale portatori di bruno

(*) ancestrali portatori di lutino

figlie femmine :

- ancestrali

- satinè

(*) bruno

(*) lutino

femmina agata

figli maschi :

- ancestrali portatori di agata

- agata portatori di satinè (e isabella e lutino)

(*) agata portatore di lutino

(*) ancestrale portatore di agata e bruno (e isabella)

figlie femmine :

- ancestrali

- satinè

(*) bruno

(*) lutino

femmina bruno

figli maschi :

- ancestrali portatori di bruno

- bruno portatore di satinè

(*) ancestrale portatore di bruno e lutino (e satinè)

(*) bruno puro

figlie femmine :

- ancestrali

- satinè

(*) bruno

(*) lutino

femmina isabella

figli maschi :

- isabella portatori di satinè

- ancestrali portatori di isabella

(*) agata portatore di isabella e lutino (e satinè)

(*) bruno portatore isabella

figlie femmine :

- ancestrali

- satinè

(*) bruno

(*) lutino

femmina lutino

figli maschi:

- ancestrale portatore di lutino

- lutino portatore di satinè

(*) lutino

(*) ancestrale portatore di bruno e lutino (e satinè)

figlie femmine:

- ancestrali

- satinè

(*) bruno

(*) lutino

femmina satinè

figli maschi:

- ancestrale portatore di satinè

- satinè

(*) lutino portatore di satinè

(*) bruno portatore di satinè

figlie femmine:

- ancestrali

- satinè

(*) bruno

(*) lutino

Izinjavam se sto ovo stavljam na italijanskom ali moram prva kombinacija je ono sto pitas, pa citaj ne treba znanje jezika, a uz to ima na orginalu i fotografija tako da je jasno kao dan. Znaci da slazem se pored iskustva, a napominjem da ga itekako imam s drugom vrstom ptica, a genetika je genetika svuda, potrebno je i neko elementarno poznavanje genetike
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 18:10

Pojasnjenjeza semu ko se ne moze snaci muzjak naveden saraznim tipovima zenki nanize u parenju ista se dobija, vrlo jednostavno. Ovo je orginalna sema vrhunskih poznavaoca mutacija stiglice Italijana, nikako nije izmisljena, pogrsno prvedena
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 18:48

Pored toga sto zeljno ocekujem odgovor kakav je tip naslednosti o mutaciji o kojoj polemisemo, te o zenkama nosicima, a posebno mi nije jasno po kijim zakonima kombinatorike i gentike naslednost jednog para delis na 7 delova (4 tipa muzjaka + 3 zenki)vrlo me zanima kako to i po kojim zakonima satine stiglici ako su beloglavi bolje i vise satine boju prenose na bastarde, to mi nije jasno nikako, pa bih itekako voleo da saznam. Inace kada sam ja posmatrao faunu u mutaciji te mutirane bastarde odgovoricu ti kada u svom profilu ili ovde napises koliko imas godina pa cu ti pojasniti.
Назад на врх Go down
Бане
Zaslužni član
Zaslužni član
Бане

Број порука : 758
Локација : Москва-Лозница

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 19:47

za sve sam ja kriv...sta mi je trebalo da pitam kako je dobijen satine bastard sa avatara lol!
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 19:51

Bane odlicno pitanje a ja cu objasniti i kada sam ih video prvi put i kako je tada dobijen satine bastard siglica i kanarinke i to beo, samo cekam konkretne odgovore na moja konkretna pitanja.
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 19:54

I jos nesto to sto si video na slici koju sam ja postavio nije stiglic, pa i pise sta je za Pinka
Назад на врх Go down
Бане
Zaslužni član
Zaslužni član
Бане

Број порука : 758
Локација : Москва-Лозница

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 19:56

bobane nisam sumnjao ali da znas da je pinka ozbiljan odgajivac i da trenutno ima trocifren broj ptica...
ak
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:03

To vidim odmah, zato i polemisem i ocekujem odgovore
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

Број порука : 125
Локација : holandija

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:05

Cao Bobane, evo samo da ti kazem ovu semu sto si ovde stavio je sema Franca Monopolia italijana koji mi nije drug ali ga poznajem i to vise nego dobro. Italijani nisu tate za stiglice, ali su majstori za bastardiranje, ima 5-6 pravih odgajivaca stiglica u Italiji a sve ostalo pa i covek sa cijeg si sajta skidao ovo je jedan preprodovac kao i vecina od njih koji dolazi u holandiju i kupuje ptice na veliko da bi preprodao kasnije. Kada sam te pitao sta se dobiva od te mutacije, tebi je trebalo 3 sata da to skines sa neta i to na italijanskom jeziku, a svaki pticar koji izvodi te ptice mora to da ima u glavi. Svi mi smo se naucili da citamo i prepisujemo jos u prvom razredu. Ja imam 37 godina ptice sam dole hvatao kao klinac, a sada vec petnestinu godina imam svoje ptice i izvodim. Sto se tice stiglica jedino nemam mutacije satineta i opala a te ptice da saberemo nema 20tak u celom svetu. A zasto bas beloglavi, pa normalno zbog toga sto svaka beloglava ptica je mnogo vise razredjena u mutaciji, zar nisi ni to znao. A evo sada jedno pitanje za tebe, sta imas ti to od mutacija stiglica kada se tako dobro razumes, sta izvodis interesuje me.
pozz
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:19

Ma ja sad nemam ptice, drzim desetak u dvoristu, odgovori mi na pitanja koja sam ti postavio o zenkama nosiocima, onom deljenjem naslednosti na 7, inace nista nisam skidao sad to sam znao odavno, dao sam osnovnu semu naslednosti, i sta je ocekivano da se dobije iz te kombinacije, da mnogo ne komplikujem stvari, kuvao sam dzem u dvoristu ako te bas zanima sta sam radio svo to vreme. Inace satine bastarde bele sve zenke dobijene bas kako sam naveo video sam na svetskom u Splitu davne 1990, kada nije ni bila razvijena satine mutacija stiglica, kao kolekcija bile su prve izlozene od strane nemackog odgajivaca. Inace nema razloga za tvojom prepotentnoscu u postovima, vidim da poznajes stvari, ali nisi jedini sigurno, drugo zivis u zemlji koja je prva ili druga sa pticama i normalno je da si u toku dogadjanja, ali nije nemoguce da ih poznaje i neko ko ih prati i zainteresovan je za to. Neke stvari koje si naveo drasticno su pogresne ja sam samo naveo mozda nepotpunu semu, osnovnu bez razmisljanja da ce se razviti ovakva polemika.
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:26

To za beloglave tvrdis da ce oni bolje prenositi satine boju od klasicnih satinea, to mi stvarno nije jasno i nicim nije podkrepljeno, a jasno je da su razredjeniji, pa imaju potpuni gubitak melanina na glavi i svetliji su, ali to uopste ne znaci da su oni neki po tebi specijalni prenosioci boje
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

Број порука : 683
Локација : zadar

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:27

pinka ::
Boban ::
Ovo sto sam napisao potpuno stoji i siguran sam da je tako i vazi i za nasledjivanje boje kod bastarda, za satine, smedju, boju, ti zakoni nasledjivanja vaze i ne mogu biti za jednu stvar vazeci za drugu ne.
reci mi koliko si puta ti dobio tu mutaciju bastarda. Bas me interesuje jer ja sam 3 godine uzastopno pario satinet stiglica na kanarinku i nisam dobio te ptice.

e kakva kanarinka,
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:28

sve je lepo ispisano, samo na zalost nije tako. Parenjem ovog stiglica na slici tj satine ili kako ga italijani zovu lutino sa satinet ili bilo kojom drugom kanarinkom ne znaci da ce se dobiti bastard bele satinet boje. A tek nosioci satinet stiglici nikada nece dati satinet bastarde. Nema uopste veze kakva je zenka posto muzjak daje boju, a to sto si bobane opisao to nasledstvo vazi pri parenju stiglica a ne za bastardiranje.

satine talijani zovu satine a lutina zovu lutino,to su potpuno različite ptice.
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:30

ticar ::
Ovo sto sam napisao potpuno stoji i siguran sam da je tako i vazi i za nasledjivanje boje kod bastarda, za satine, smedju, boju, ti zakoni nasledjivanja vaze i ne mogu biti za jednu stvar vazeci za drugu ne.
reci mi koliko si puta ti dobio tu mutaciju bastarda. Bas me interesuje jer ja sam 3 godine uzastopno pario satinet stiglica na kanarinku i nisam dobio te ptice.

e kakva kanarinka,
na satinet, i na satinet crveni mozaik
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:31

ticar ::
sve je lepo ispisano, samo na zalost nije tako. Parenjem ovog stiglica na slici tj satine ili kako ga italijani zovu lutino sa satinet ili bilo kojom drugom kanarinkom ne znaci da ce se dobiti bastard bele satinet boje. A tek nosioci satinet stiglici nikada nece dati satinet bastarde. Nema uopste veze kakva je zenka posto muzjak daje boju, a to sto si bobane opisao to nasledstvo vazi pri parenju stiglica a ne za bastardiranje.

satine talijani zovu satine a lutina zovu lutino,to su potpuno različite ptice.

tu nisi u pravu, satinet i lutino su iste ptice
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:35

iz kombinacije koju si naveo dobio bi 25%M normala/ satine + 255M normala + 25% Z normal + 25% Z satine

vidis Bobane zao mi je ali nije tako. Parenjem ovih ptica dobivas
muzjake
normalne
normalne nosioca braon
normalne nosioca braon agat i isabel
normalne nosioce satinet

zenke
normalne
normalne nosioce satinet
normalne nosioce braon

kakve ti bajke pričaš,od normala nosioca satinea bi ti dobio nosioce ahate i izabele i smeđe.kako sam se nasmijao-do suza.drmnit če me struja na tipkovnici od suza.

od te kombinacije,tj da ponovimo normal nosioc satinea x normal možeš dobiti samo normale nosioce satinea i ništa više.
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:36

To za beloglave tvrdis da ce oni bolje prenositi satine boju od klasicnih satinea, to mi stvarno nije jasno i nicim nije podkrepljeno, a jasno je da su razredjeniji, pa imaju potpuni gubitak melanina na glavi i svetliji su, ali to uopste ne znaci da su oni neki po tebi specijalni prenosioci boje
Bobane nisam rekao da su bolji prenosioci, vec ih upotrebljavaju bas zbog te razredjenosti. Ja licno znam samo dva coveka koji su dobijali te ptice, ja ih nisam izvodio. Ja sam napisao ono sto sam cuo od njih, a to je da su parili beloglave, a da to nisu uspevali sa obicnim satinetom, sto ne znaci da ne moze.
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:40

jer ti znas da je satinet nastao od braon, i da je uvek nosioc braon boje, osim u slucaju ako ne paris oba satinete tad dobivas samo satinet, koji su isto nosioci braon. Ako paris
normalanXsatinet
svi muzjaci su nosioci braon i satineta
Nauci se prvo pre nego se nasmejes sledeci put.
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:41

Slazem se sa ovim zadnjim postom ali nisi mi odgovorio na kljucna pitanja, a postavio ti ih je i Ticar. Meni ona sema Italijana preprodavca genetski izgleda potpuno logicna i posmatranjem matematicke kombinatorike tacna tvoja nikako ne. Inace Nemac navescu i ime ako hocete dobio je 4 bastrda bela satine zenke parenjem satine kanarinca sa zenkom normal stiglica, u to sam siguran pa video sam te ptice davne devdesete a tada nije bilo nikakvih satine stiglica
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:43

Slazem se nosici satine, braon i lutino ako ides tom logikom jer satine nije nastao samo od braon vec kombinovanjem braon i lutino samo to je logicno
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:44

Pitanj e za Pinka jel imas neke veze sa Sapcem, cini mi se da sam to video u profili
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:49

Slazem se sa ovim zadnjim postom ali nisi mi odgovorio na kljucna pitanja, a postavio ti ih je i Ticar. Meni ona sema Italijana preprodavca genetski izgleda potpuno logicna i posmatranjem matematicke kombinatorike tacna tvoja nikako ne. Inace Nemac navescu i ime ako hocete dobio je 4 bastrda bela satine zenke parenjem satine kanarinca sa zenkom normal stiglica, u to sam siguran pa video sam te ptice davne devdesete a tada nije bilo nikakvih satine stiglica

da da u pravu su, ali tada je majka stiglic. To je jako tesko upariti, zato mnogi idu na obrnutu kombinaciju, otac stiglic. Nisu sve seme bezveze, ali veruj mi Bobane svaki pticar pise svoju semu, i ako uporedis videces da ima razlike. Saslusaj me sada, znaci ako je jedna mutacija u ovom slucaju satinet dobiven od braon mutacije, to znaci da ce sve ptice satinet biti nosioci te braon boje. Isto kao sto je isabel dobiven od braon i agat, znaci da sve izabel ptice su nosioci tih mutacija. Razumes parenjem cistih parova dobivamo ciste ptice, ali parenjem,mutacije sa obicnom uvek dobivamo potomstvo koji su i nosioci mutacije kojom su oni nastali. Nadam se da me razumes mada malo sarano pisem
Назад на врх Go down
pinka
Član
Član
pinka

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:50

Pitanj e za Pinka jel imas neke veze sa Sapcem, cini mi se da sam to video u profili
Sa Sabcem ne razumem, ako mislis nisam iz Sapca
Назад на врх Go down
Boban
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:52

ma ja te odlicno razumem i slazem se da ce muzjaci normal biti nosioci satine, braon i lutino, ono cetvrto sto si naveo nije po meni ispravno i zenke ne mogu biti nosioci u recesivnom polno vezanom nasledjivanju vec normal, satine a po koja bron i lutino to je to
Назад на врх Go down
ticar
Zaslužni član
Zaslužni član
ticar

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 EmptySun 15 Nov 2009, 20:53

jer ti znas da je satinet nastao od braon, i da je uvek nosioc braon boje, osim u slucaju ako ne paris oba satinete tad dobivas samo satinet, koji su isto nosioci braon. Ako paris
normalanXsatinet
svi muzjaci su nosioci braon i satineta
Nauci se prvo pre nego se nasmejes sledeci put.

je ali otkud onda nosioci ahata u toj priči,odakle su oni došli.sa neba.
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke   Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke - Page 2 Empty

Назад на врх Go down

Satine hibrid izmedju stiglica i kanarinke
Назад на врх 
Страна 2 of 4Иди на страну : Previous  1, 2, 3, 4  Next
 Similar topics
-
» Bastardiranje s cesljugarom
» Usiljeni stiglic i neusiljena kanarinka
» SATINETI KANARINCE