| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| SATINETI KANARINCE | |
|
+14vrscanin Gost ralevulcan Milan Canary Martin pticar nis alann sestoperac ticar Миланче Laza Steva Zika BOCKA 18 posters | |
Аутор | Порука |
---|
BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: SATINETI KANARINCE Sun 24 May 2009, 23:48 | |
| INTERESUJEME KO IMA ISKUSTVA SA ŽUTIM I BELIM SATINETIMA. | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Tue 26 May 2009, 17:33 | |
| najjednostavnije je uzeti muzjaka i zenku satinet kanarinca i da sa sigurnoscu dobijemo sve mlade satinet kanarince.Za mnoge ce to biti vrlo skup nacin jer kod kuce nemaju maticni materijal.Zahvaljujuci cinjenici da je nasledjivanje kod satinet kanarinaca polno vezano,celu stvar mozemo uraditi samo sa jednim muzjakom,a ako uzmemo u obzir da tog jednog muzjaka mozemo da parimo sa vise zenkica onda je moguce vec u prvoj godini imati prilican broj satinet ptica u svom jatu.Svaki odgajivac ima,a ukoliko i nema moze lako nabaviti dobre i kvalitetne normal melanin zenke izabela ili smedje serije.Sa dve ili tri takve zenkice treba pariti satinet muzjaka isto izabela ili smedje serije,koga smo nabavili.Svi mladi koji budu imali crvene oci su mlade satinet zenke,a muzjaci ce biti crnooki.Iduce godine mlade zenkice od jedne majke treba pariti sa mladim nosiocima od druge majke-polubracu i sestre- i vec u drugoj godini mozemo imati kvalitetne muzjake i zenke satinet mutacije.Prilikom parenja polubrace i polusestri u drugoj godini dobijace se izvestan broj tamnookih ptica........ | |
| | | BOCKA Član
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Tue 26 May 2009, 22:38 | |
| ZDRAVO ŽIKA, PRVI PUT IMAM PAR SATINETE I TO KUPIO SAM OD ŠAMPIONA U MAKEDONIJI. MUSKI JE BELO ŽUTE BOJE A ŽENKA IZABELA SA CRVENIM OČIMA, IZLEGLI SU DVE JAVRIJE I SAD SU STARI OKO DESET DANA. SATINETE SAM UZEO ZA BASTRIRANJE, ODNOSNO MUŠKI VEČ JE U PARU SA ŠTIGLICOM ALI ŽENKA NEČE DA POČNE DA SAVIJA GNJEZDO, PO CELOG DANA SE HRANE I MISLIM OVOG LETA OBAVEZNO DA DOBIJEM NJIHOVE BASTRADE. OD IZABELE OCEKUJEM TRI TURE I UBUDUČE SIGURNO ČU SE POSVETITI MALO I NJIMA. POZDRAV | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Tue 26 May 2009, 23:28 | |
| - BOCKA ::
- ZDRAVO ŽIKA, PRVI PUT IMAM PAR SATINETE I TO KUPIO SAM OD ŠAMPIONA U MAKEDONIJI.
MUSKI JE BELO ŽUTE BOJE A ŽENKA IZABELA SA CRVENIM OČIMA, IZLEGLI SU DVE JAVRIJE I SAD SU STARI OKO DESET DANA. SATINETE SAM UZEO ZA BASTRIRANJE, ODNOSNO MUŠKI VEČ JE U PARU SA ŠTIGLICOM ALI ŽENKA NEČE DA POČNE DA SAVIJA GNJEZDO, PO CELOG DANA SE HRANE I MISLIM OVOG LETA OBAVEZNO DA DOBIJEM NJIHOVE BASTRADE. OD IZABELE OCEKUJEM TRI TURE I UBUDUČE SIGURNO ČU SE POSVETITI MALO I NJIMA. POZDRAV Daj da ih vidimo Bocka, jel moze koja slika? | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Tue 26 May 2009, 23:44 | |
- ZDRAVO ŽIKA, PRVI PUT IMAM PAR SATINETE I TO KUPIO SAM OD ŠAMPIONA U MAKEDONIJI.
MUSKI JE BELO ŽUTE BOJE A ŽENKA IZABELA SA CRVENIM OČIMA, IZLEGLI SU DVE JAVRIJE I SAD SU STARI OKO DESET DANA. SATINETE SAM UZEO ZA BASTRIRANJE, ODNOSNO MUŠKI VEČ JE U PARU SA ŠTIGLICOM ALI ŽENKA NEČE DA POČNE DA SAVIJA GNJEZDO, PO CELOG DANA SE HRANE I MISLIM OVOG LETA OBAVEZNO DA DOBIJEM NJIHOVE BASTRADE. OD IZABELE OCEKUJEM TRI TURE I UBUDUČE SIGURNO ČU SE POSVETITI MALO I NJIMA. POZDRAV muzjak kanarinac i zenka stiglica, to nisam video | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Wed 27 May 2009, 00:11 | |
| Bocka,drago mi je iz razloga sto si poceo sa satinetima,mada su to nezne i osetljive ptice kao i sve mutacije.Satineti su ti mutacija izabela kanarinaca,mozda znas ili neznas mi smo stara dobra Jugoslavija imali prvaka sveta u ovoj kategoriji na izlozbi u Roterdamu.,1973 godine.Imam ih i ja to su izuzetno mirne i tihe ptice,kod njih nemas galamdzija.Posto pripadaju grupi kanarinaca boje ne ocekuj ako izvedes bastarde da budu izuzetni pevaci,imam iskustva sa njima.Daju bastarde,pogotovo kada se karotiniraju divnih nezno pastelnih boja,iako su melaninski kanarinci,ali ne ocekuj bogzna kakvu pesmu jednostavno nemaju predispoziciju za to ali sve to nadoknadjuju lepotom.Ja sam jedan od retkih u mom okruzenju koji drzi ove kanarince,jednostavno ih volim nemam drugi izraz,ujedno i slavujare koji su mi glavna preokupacija.Pozdravljam te Bocka druze stari i neka te Bog cuva i sreca prati.... | |
| | | Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Wed 27 May 2009, 02:49 | |
| | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Wed 27 May 2009, 04:54 | |
| [quote="Laza"][quote="BOCKA"]ZDRAVO ŽIKA, PRVI PUT IMAM PAR SATINETE I TO KUPIO SAM OD ŠAMPIONA U MAKEDONIJI. MUSKI JE BELO ŽUTE BOJE A ŽENKA IZABELA SA CRVENIM OČIMA, IZLEGLI SU DVE JAVRIJE I SAD SU STARI OKO DESET DANA. SATINETE SAM UZEO ZA BASTRIRANJE, ODNOSNO MUŠKI VEČ JE U PARU SA ŠTIGLICOM ALI ŽENKA NEČE DA POČNE DA SAVIJA GNJEZDO, PO CELOG DANA SE HRANE I MISLIM OVOG LETA OBAVEZNO DA DOBIJEM NJIHOVE BASTRADE. OD IZABELE OCEKUJEM TRI TURE I UBUDUČE SIGURNO ČU SE POSVETITI MALO I NJIMA. POZDRAV[/quote] muzjak kanarinac i zenka stiglica, to nisam video[/quote]
ovo ti je kanarinac i stiglica
http://img20.imageshack.us/my.php?image=kkkkkkhqz.jpg | |
| | | BOCKA Član
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Wed 27 May 2009, 10:31 | |
| TIČAR, ZBOG TE SLIKE ODLUČIO SAM DA DOBIJEM TAKVOG BASTRADA, ALI VERUJTE VEOMA JE TEŠKO JER SKORO DVA MESECA KAKO SU ZAJEDNO KANARINAC I ŠTIGLICA , LJUBE SE HRANESE ALI NIKAKO ŠTIGLICA DA KLEKNE. KANARINAC ČESTO JE JURI ALI ZASADA NEMA REZULTATE. USKORO ČU IH SMESTITI U NOVOJ PARILICI KOJU SAM PRAVIO ZA NJIH. POSTAVIČU I SLIKE DA IH VIDITE. HVALA SVIMA NA PODRŠKU. | |
| | | BOCKA Član
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Wed 27 May 2009, 11:40 | |
| | |
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Wed 27 May 2009, 17:27 | |
| crvene oči se vide čim se mladi izlegu,boja očiju bude ista kao boja glave
izabela oči,to su smeđe oči koje bacaju na crveno većinom na suncu,kad se mladi izlegu oči budu roze boje | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Wed 27 May 2009, 17:37 | |
| | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Thu 28 May 2009, 22:54 | |
| - ticar ::
- Laza ::
- BOCKA ::
MUSKI JE BELO ŽUTE BOJE A ŽENKA IZABELA SA CRVENIM OČIMA, IZLEGLI SU DVE JAVRIJE I SAD SU STARI OKO DESET DANA. SATINETE SAM UZEO ZA BASTRIRANJE, ODNOSNO MUŠKI VEČ JE U PARU SA ŠTIGLICOM ALI ŽENKA NEČE DA POČNE DA SAVIJA GNJEZDO, PO CELOG DANA SE HRANE I MISLIM OVOG LETA OBAVEZNO DA DOBIJEM NJIHOVE BASTRADE. OD IZABELE OCEKUJEM TRI TURE I UBUDUČE SIGURNO ČU SE POSVETITI MALO I NJIMA. POZDRAV muzjak kanarinac i zenka stiglica, to nisam video
ovo ti je kanarinac i stiglica
http://img20.imageshack.us/my.php?image=kkkkkkhqz.jpg jeste jeste, ali opisi kakav kanarinac i kakva zenka stiglica | |
| | | BOCKA Član
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Fri 29 May 2009, 00:47 | |
| ŠESTOPERAC, NA SLICI JE PRIKAZANO, UVEČAJ SLIKE I VIDEČEŠ O KOJIM PTICAMA SE RADI A IZNAD SLIKE PIŠE. | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Fri 29 May 2009, 01:02 | |
- ŠESTOPERAC, NA SLICI JE PRIKAZANO, UVEČAJ SLIKE I VIDEČEŠ O KOJIM PTICAMA SE RADI A IZNAD SLIKE PIŠE.
Gospodine Bocka ptice su super ali moje mišljenje da je sa ženkom normala mnogo teže izvući bjele ptice.Zašto ne pokušate sa bjelogrlom ženkom. | |
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Fri 29 May 2009, 01:19 | |
| [quote="alann"][quote="BOCKA"]ŠESTOPERAC, NA SLICI JE PRIKAZANO, UVEČAJ SLIKE I VIDEČEŠ O KOJIM PTICAMA SE RADI A IZNAD SLIKE PIŠE.[/quote]
Gospodine Bocka ptice su super ali moje mišljenje da je sa ženkom normala mnogo teže izvući bjele ptice.Zašto ne pokušate sa bjelogrlom ženkom.[/quote]
može dobiti bijele ptice.tj sve ženke će biti bijele.tj satinet. | |
| | | BOCKA Član
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Fri 29 May 2009, 10:55 | |
| TIČAR, PRVO DA TI KAŽEM DA NISAM ZNAO DA ŽENSKA ŠTIGLICA TREBA BITI BJELOGRLA, TAKVU NEMAM A SA OVOM BIČU UPORAN PA AKO TREBA CELA GODINA NEKA BUDE U KAFEŽU SA SATINETOM. OČEKUJEM U VELIKI KAFEZ DA SE NEŠTO PROMENI. | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Fri 29 May 2009, 13:19 | |
| Satinet je polno vezana osobina. Gospodine bocka ako parite muzijaka satiea sa zenkom stiglicom normal dobicete sve zenke satine tj. bele koje imaju crveno oko i za izlozbu su one dobre... Od muzijaka cete dobiti normale nosioce satinea ali dzaba su oni nosioci kad je bastard u ovom slucaju u velikom procentu neplodan. Znaci muzijaci ce biti normal kao i sa drugim kanarincima.......... Ovde ispadaju zenke dobre, tj dobre za oko...... POZDRAV | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Fri 24 Jul 2009, 19:07 | |
| Imam predivnog satinet muzjaka,ali izgleda da kod istog nema predpaljenja vec kasni sa paljenjem.Ovih dana momak trazi parenje,pogibe muceci male hranilice i pojilicu pa cak i sipinu kost u kavezu.Valjda u svojoj maloj glavici formirao je metalnu sliku svoje partnerke na samo njemu znan nacin i sve sto strci u kavezu mozda je partnerka pita se on?Inace istog sam dobio od prihatelja ,legalan je sa alkom i pesmom i stasom predivan.Ali ne lezi vraze,u sezoni parenja a kod mene je to godinama decembar-maj i pored svih mopjih nastojanja nije bio zainteresovan za parenje.Ostaje mi da ga prevedem zednog preko vode i dovedem u vode koje meni odgovaraju jel tako ti je kada imas dva paralelna hobija a koja se cesto i preklapaju,ptice i ribolov.Trudim se da do maja meseca zavrsim sa parenjem i oslobodim termine za pecanje bas kada i pocinje puna sezona pecanja,a pomaze mi i to sto sam znatno smanjio i broj izvedenih ptica,jednostavno u ovim godinama radim to za svoju dusu i licne prijatelje,nikako ne razmisljam o nekom biznisu.... | |
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Sat 25 Jul 2009, 01:08 | |
| Cika Ziko pusti ti njemu lepo neku stiglanku zenku pa da vidis kakve mlade ce da da taj poludeli satinet za dusu i merak....... POZDRAV | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Sat 25 Jul 2009, 02:06 | |
| Znam ljudino,ali u principu ne volim leti kada su visoke temperature da maltretiram zenke.Sacekace ipak on decembar a znam principe hladjenja,da ga prizovem pameti drugim recima! | |
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Sat 25 Jul 2009, 02:11 | |
| xaxaxaxaxxaxa, ako tako i treba cim nije na vreme.......... U principu ne volim ni ja kad su vrucine da izvodim , ove godine sam zavrsio vrlo rani a i dogodine cu, ne volim kada temperatura prelazi preko 20 , tada idem u lov i u ribollov itd............ POZDRAV | |
| | | Canary Martin Član
Број порука : 57 Join date : 05.12.2009 Age : 30
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Fri 11 Dec 2009, 01:02 | |
| Sta ce se dobiti ako parimo Zuti Satinet intenziv x Bruno crven Neintenziv(muzjaka) ?? | |
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Fri 11 Dec 2009, 02:35 | |
| - Canary Martin ::
- Sta ce se dobiti ako parimo Zuti Satinet intenziv x Bruno crven Neintenziv(muzjaka) ??
Prvo nisi naveo ovo drugo da li je satinet ili ne????? Drugo nisi naveo koje je serije ovaj prvi satine.... Ako je pitanje sta dobijemo ako parimo satine zuti smedje serije intenzivni X satine crveni smedje neintenziv ( bruno ) serije dobijas SATINE NARANDASTE KANARIONCE SMEDJE SERIJE POLA INTENZIVNE POLA NEINTENZIVNE....... POZDRAV | |
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE Fri 11 Dec 2009, 06:12 | |
| - PTICAR NIS ::
- Canary Martin ::
- Sta ce se dobiti ako parimo Zuti Satinet intenziv x Bruno crven Neintenziv(muzjaka) ??
Prvo nisi naveo ovo drugo da li je satinet ili ne????? Drugo nisi naveo koje je serije ovaj prvi satine....
Ako je pitanje sta dobijemo ako parimo satine zuti smedje serije intenzivni X satine crveni smedje neintenziv ( bruno ) serije dobijas SATINE NARANDASTE KANARIONCE SMEDJE SERIJE POLA INTENZIVNE POLA NEINTENZIVNE.......
POZDRAV e moj sudac di si ti čuo za žute satine smeđe serije,i smeđe crvene satine kanarince.ja prvi put sad od tebe čujem.i nema šanse dobiti niti jednog satinea u ovoj kombinaciji. u ovom slučaju ovako gledano dobiju se svi smeđe crveni s tim da su svi mužijaci nosioci satinea. za one koji neznaju evo primjer. da se radi o mužijaku ahata u bilo kojoj boji dobilo bi se sve ženke ahatne a mužijaci satinei nosioci ahata. e moj nenade ja bi tebe nazad u školu.da učiš polno vezanu mutaciju. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: SATINETI KANARINCE | |
| |
| | | | SATINETI KANARINCE | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |
"PIROĆANKA" NA PRODAJU |
|