| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| VRSTE ZIMOVKI | |
|
+7LERBI alann kima Milan lakigtb Santa Бане 11 posters | |
Аутор | Порука |
---|
pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sat 14 Nov 2009, 22:30 | |
| [quote="alann"] - pinka ::
- cao ptica na slici se zove talbit ili ovde kod nas i u belgiji haekbek, inace ta ptica ne spada u porodicu zimovki vec je mnogo bliza krstokljunima. Hrani se inace pretezno sitnim kostunjavim vocem i specijalnom hranom za krstokljuna. Veoma je los pevac pa cak i opste ne peva vec se drzi zbog boje. Par ovih ptica je kod nas 350 evra i obavezno se prodaju sa dnk papirima kao i kod papagaja.[/quote
Stvarno neznam kome je bliza nikad je nisam vido u zivo a kamo li drzoo.Sve zavisi od literature gdje je svrstana. Sto se mene licno tice naj ljepsa je nasa zimovka. tu si potpuno u pravu, i ja se slazem, mada svi imaju razlicit ukus. Jos je lepsa ono podvrsta sto zivi u skandinaviji i rusiji, potpuno indeticna ali krupnija veca za nekih 2-3 cm. Savrsena ptica za rad, laka za parenje, lepe mutacije samo ih zbog pesme ne drzim | |
| | | aldinn Posetilac
Број порука : 2 Join date : 15.01.2010
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sat 16 Jan 2010, 00:21 | |
| zdravo , samo da vas pitam da koliko postoji vrsta zimovki na podrucju srbije ili bosne ako neko zna neka mi kaze....molim vas | |
| | | lakigtb Član
Број порука : 62 Join date : 26.08.2009 Age : 37 Локација : makedonia-skoplje
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sat 16 Jan 2010, 01:09 | |
| - aldinn ::
- zdravo , samo da vas pitam da koliko postoji vrsta zimovki na podrucju srbije ili bosne ako neko zna neka mi kaze....molim vas
koliko znam postoi dve normali i meksicki zimovki kod nas u makedonija | |
| | | aldinn Posetilac
Број порука : 2 Join date : 15.01.2010
| Наслов: a kako izgleda ta meksicka zimovka i da li postoji na podrucju bosne Sat 16 Jan 2010, 01:11 | |
| - lakigtb ::
- aldinn ::
- zdravo , samo da vas pitam da koliko postoji vrsta zimovki na podrucju srbije ili bosne ako neko zna neka mi kaze....molim vas
koliko znam postoi dve normali i meksicki zimovki kod nas u makedonija | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sat 16 Jan 2010, 02:45 | |
| - lakigtb ::
- aldinn ::
koliko znam postoi dve normali i meksicki zimovki kod nas u makedonija Koliko je meni poznato samo jedna vrsta Pyrrhula pyrrhula ili Evropska zimovka a za meksicku znam samo u kaveze kod nas da je ima. | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sat 16 Jan 2010, 23:55 | |
| verovatno se nije covek izrazio dobro....mislio je da se te dve vrste gaje u makedoniji od svih ovuh koje smo nabrojali))) | |
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Vrste Zimovka Sun 20 Jun 2010, 15:46 | |
| Sumska zimovka ( Fringalauda Nemoricola ) Uploaded with ImageShack.us | |
| | | | alann Zaslužni član
| Наслов: vrsta zimovki Sun 20 Jun 2010, 15:57 | |
| Pustinjska zimovka ( Bucanetes githagineus ) | |
| Наслов: Vrste Zimovka Sun 20 Jun 2010, 16:02 | |
| Belokrila zimovka ( Rhodospiza obsoleta ) Uploaded with ImageShack.us | |
| Наслов: Vrste Zimovka Sun 20 Jun 2010, 16:08 | |
| Pirolska zimovka ( Linurgus olivaceus ) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us | |
| Наслов: Vrste Zimovki Sun 20 Jun 2010, 16:15 | |
| Maskirana zimovka ( Purrhula erythaca ) Uploaded with ImageShack.us Na internet ce se najlakse pronaci kao ,,maskengimpel " | |
| Наслов: Vrste Zimovki Sun 20 Jun 2010, 16:26 | |
| Pustinjska zimovka ( procarduelis synoica ) Uploaded with ImageShack.us Njemacki naziv ,,Einöd-Gimpel, | |
| Наслов: Vrste Zimovki Sun 20 Jun 2010, 16:32 | |
| Meksicka ziumovka ( Erythrina mexicana ) Njemacki naziv ,,Haus Gimpel " Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us | |
| Наслов: Vrste Zimovki Sun 20 Jun 2010, 16:43 | |
| Karmincrvena zimovka ( Erythrina erythrina ) Njemacki naziv Karmingimpel Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us | |
| Наслов: Vrste Zimovki Sun 20 Jun 2010, 16:47 | |
| kakasta zimovka ( Pinicola enucleator ) Hakenginpel Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us | |
| Наслов: Vrste Zimovki Sun 20 Jun 2010, 16:53 | |
| Kasini zimovka (Erythrina cassnii ) Cassingimpel Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sun 20 Jun 2010, 16:55 | |
| Za ovu kakastu zimovku bih smeo da se zakunem da je neka podvrsta krsokljuna da samo malo ima zakrivljen kljun. | |
| Наслов: Vrste Zimovki Sun 20 Jun 2010, 17:00 | |
| Purpurna zimovka ( Erythrina purpurea ) Purpurgimpel Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us | |
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sun 20 Jun 2010, 17:03 | |
| - SAŠA ::
- Za ovu kakastu zimovku bih smeo da se zakunem da je neka podvrsta krsokljuna da samo malo ima zakrivljen kljun.
Engleski naziv je Pine Grosbeak ili Borova zimovka ali ja sam stavljao nazive iz knjige Standardi za ocenjivanje ptica | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sun 20 Jun 2010, 17:06 | |
| - alann ::
- SAŠA ::
- Za ovu kakastu zimovku bih smeo da se zakunem da je neka podvrsta krsokljuna da samo malo ima zakrivljen kljun.
Engleski naziv je Pine Grosbeak ili Borova zimovka ali ja sam stavljao nazive iz knjige Standardi za ocenjivanje ptica Ne sumnjam u tebe nego sam samo prokomentarisao da nenormalno liči na krstokljuna. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sun 20 Jun 2010, 20:18 | |
| Odlično, vidi se zašto si urednik Nije loše neki tekstić da ide uz to bar sa osnovnim karakteristikama. | |
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sun 20 Jun 2010, 23:24 | |
| Milane o ovim vrstama zimovki se malo zna sto se tice o uzgajanju kod nas osim o meksickoj zimovki , nisam upoznat da iko gaji kod nas i u Srbiji bilo koju od ovih vrsta zimovki.Ovo sam izbacio cisto da bi se pojedini clanovi foruma informisali o njima da ne bude provokacije kao maloprije sto pojedinci izbacuju slike sa neta kao svoje ptice. | |
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Sun 20 Jun 2010, 23:49 | |
| Sta se tice teksta mogu napisati samo kratke informacije o takmicarkom izgledu ptica.
Crvenokrila zimovka
velicina 15 cm glava : gornji dio glave je crnosmedje boje sa crvenim uzdama obrazi : smeđi sa crvenim prelivom gornja strana : crvenosmeđa sa tamnim dugackim crtezom nadrepak : žutosmeđ sa tamnim crtežom rep :crnosmeđsa ružicastocrvenim ivicama grlo : brada i grlo svetlo smeđi sa tamno smeđim mrljama grudi : svetlo smeđe sa tamnim mrljama trbuh : beo , kao i porepno perije bokovi : sveto smeđe sa tamnim mrljama krila : pokrivno krilno perije , primarna i sekundarna pera sa strane imaju ružicastocrvene ivice i bele krajeve oči : tamno smeđe kljun : žut , kod 0,1 smeđe žut noge : škriljasto sive posebna napomena : 0,1 bleđa , sa svetlijim mrljama na grudima i bokovima
Ako ove karakteristike odgovaraju mogu ih napisati za svaku pticu | |
| | | LERBI Član
Број порука : 74 Join date : 02.10.2009 Age : 41 Локација : Šabac
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI Mon 21 Jun 2010, 20:35 | |
| Evo i ja da napišem nešto o zimovkama, koliko sam uspeo da nađem na internetu i nadam se da sam dobro preveo. Nemoj te mi zameriti na nekim bukvalnim prevodima, nisam uspeo neke reči da prevedem ... Spadaju u familiju zeba, podfamiliju Carduelinae koja se naziva Bullfinches(Zimovke) i analizom DNK-a cytochrome b redosleda ukazuje na to da je Pine Grosbeak (Pinicola enucleator) najbliži živi rođak ovog roda, zato su i svrstani u rod Zimovki. Bullfinches ima dva roda: - Rod Pinicola – Pine Grosbeak - Rod Pyrrhula – bullfinches (Zimovka) Sad vrste roda Pyrrhula tj. vrste zimovki su: * Pyrrhula aurantiaca - Narandžasta zimovka slika je malo lošija ali nisam uspeo da nađem bolju * Pyrrhula erythaca - Sivoglava Zimovka * Pyrrhula erythrocephala - Crvenoglava zimovka * Pyrrhula leucogenis - zimovka belog obraza * Pyrrhula murina - Azori zimovka, inače najugroženija vrsta preostalo je negde oko 120 parova, javljaju se samo na istoku ostrva Sao Migel u Azori arhipelagu!!! http://www.azoresbioportal.angra.uac.pt/imagens/Imagenes/GruposCAutores_11Jun08/Vertebrados//14_1_Pyrrhula_murina_RH.jpg * Pyrrhula nipalensis - braon zimovka * Pyrrhula pyrrhula - evro-azijska zimovka, naša domaća * Pyrrhula cineracea - siva(Bajkal) zimovka * Pyrrhula griseiventris - orjentalna zimovka Inače meksička zmovka spada u grupu American Rosefinch u rod Carpodacus i uopšte nije zimovka(House Finch - Carpodacus mexicanus), ali eto kod nas se naziva meksička zimovka. Izvor http://en.wikipedia.org/wiki/Fringillidae i http://en.wikipedia.org/wiki/Pyrrhula Pozdrav svima! | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: VRSTE ZIMOVKI | |
| |
| | | | VRSTE ZIMOVKI | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |