| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| VITAMINI I MINERALI ZA PTICE | |
|
+20MilanSerb88 dalibor vasic Furla lujo drakceJA Gost Ivica saša vr bogdanik pticar nis Danijelvr Blattner Rasko Steva gost1 Zika Petar Luckyboy Laza Milan 24 posters | |
Аутор | Порука |
---|
pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 00:09 | |
| | |
| | | Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 00:26 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 00:50 | |
| Uvek dodajem vitamine, ranije nekad imao sam neku lestvicu šta od žitarica ima koje vitamine u sebi i sl. Vitmin A D E i C ptice ne mogu da unesu preko zrnevlja. Mislim da su vitamini jako bitni pogotovu sad u vreme mitarenja. | |
| | | pticar nis Zaslužni član
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 01:05 | |
| | |
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 01:26 | |
| | |
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 01:36 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 01:47 | |
| Odnos vitamina je u ovim preparatima savršeno izbalansiran, sem toga postoji i upustvo upotrebe odnosno doziranje tako da je nemoguće da se pogreši sa tim i da dodje do hipervitaminoze. | |
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 01:48 | |
| | |
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 01:53 | |
| | |
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 02:02 | |
| | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 11:04 | |
| Ja sam koristio taj Stres Forte posle antibiotika pre mitarenja, i sad ga koristim posle mitarenja jer su ptice istrosene. Koliko ja znam, fert vit se koristi za usiljavanje jer ima e vitamin, a ovde ima svih vitamina i dodje mu kao neki multi vitamin. Ja sam davao samo dozu za preventivu, i posle tretmana imao sam povecanu zivahnost i raspevanost ptica. Misljenja sam da je bolje da das manje nego sto im je potrebno, nego da ih predoziras. Moram da naglasim da moje ptice voce i povrce jedu samo u jajcanoj kad narendam, inace izmedju zica retko sta i probaju. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 11:14 | |
| Samo bi da skrenem pažnju na cenu ovog preparata -100 din!. Gledao sam neke markirane virtamine cene su ogromne a u principu čisto sumnjam da je nešto bolji kvalitet. Iz tog razloga sam i postavio ovaj post da vidim ima li neko iskustva sa ovim multivitaminom pošto je zemlja proizvodnje Španija i nije neka naša vodica. Uporedjenja radi bočica vitamina "mala privreda Subotica " koju imate da kupite u bilo kojoj radnji pošto su veoma raprostranjeni zbog niske nabavne cene košta od 50 do 100 dinara 10 ml. Tu je normalno sumljiv kvalitete te žute vodice jer piše samo da ima 14 vrsta vitamina i da se daje 5 kapi 7 dana u nedelji. Deklaracije i ostalih bitnih stvari nema. | |
| | | saša vr Član
Број порука : 57 Join date : 06.03.2009
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 11:29 | |
| Gde si kupio stres forte moze li da se naruci telefonom | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 15 Sep 2009, 12:02 | |
| Probaj preko tog zastupnika ALEA I.A Beograd sigurno ima tel. na netu negde. Ujedno ćeš dobiti i informaciju gde možeš da ga nabaviš u svom gradu. | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Fri 18 Sep 2009, 00:20 | |
| Najjednostavnije ti je Sale pitaj ove nase beogradjancice sa foruma preko mp,neka ti posalju adresu i telefon od specijalizovanih radnji u BG i Zemunu.Kazu da su pojedine radnje kod njih zaista veoma dobro snabdevene i opremljene. | |
| | | saša vr Član
Број порука : 57 Join date : 06.03.2009
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Fri 18 Sep 2009, 16:46 | |
| | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Fri 18 Sep 2009, 21:53 | |
| I opet ja za moje drage forumase.Sada je vreme izlozbi i berzi sirom nase lepe zemlje Srbije.Mozete ako idete na iole ozbiljnije izlozbe,lose sam rekao,masovnije,jer svaka je izlozba ozbiljna,uzeti za duze vremnena recimo sipinu kost i kese minerala.U Pozarevcu se prodavala sipina kost 12 eura kilogram a u kilogram bas staje dosta.Ja sam uzeo u ranim jutarnjim satima kasnije navale sverceri pokupuju sve i posle u svojim gradovima delju sirotinju po 60 dinara komad.Takodje jedan lik je sa kamionceta prodavao minerale u kesama po 5 kg 150 dinara ova kesa.Nekoliko zadnjih godina sam kupovao od njega i ne zalim se na kvalitet.Inace prodavci ova dva artikla koja sam naveo posecuju vecinu berzi moj je predlog pazar kod istih.Takodje cuvari egzota a i ostalih ptica ,opet samo predlazem a ne insistiram da se usvoji,prodaje se na berzama bar i to na veze u kome ima petnaestak bar klasova ili na dzak,kako sam ja kupio pred kraj izlozbe kada se vecina pakuje i sprema za povratak kuci.Kada kazem dzak nije u pitanju seme bara vez zapakovane veze bara kojih je bilo 27 a u svakom po 15-20 klasova sve to za 1000 dinara.Inace tri klasa bara svecano zapakovanih u svilenu artiju kostaju kod mene u Kragujevcu 105 dinara,gde nadjose onih pet dinara,pa vidite razliku.I da ne nabrajam dalje kupovina kanarinskog semena i ostali potrebstina uvek se isplati na berzama,a kao poslastica kupujem u manjim kolicinama hranu stranih prizvodjaca i sve to miksujem sto se pokazalo kao ispravan potez.Jel ovo je siromasna zemlja Srbija a takva joj je i vecina gradjana dace Bog da ne bude tako doveka! | |
| | | Ivica Član
Број порука : 76 Join date : 10.06.2009 Age : 49 Локација : Skopje
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Mon 09 Nov 2009, 17:49 | |
| Danas sam naletio na ove minerale, pa interesuje me kakva su Vasa iskustva sa njima kod kanarinaca i stiglica? Kako se daje ovaj prasak? Hvala na odgovorima. https://2img.net/r/ihimizer/img69/7053/59616115.jpg | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Mon 09 Nov 2009, 19:23 | |
| ovo je kombinacija minerala i vitamina, nisam imao prilike da je vidim do sad. | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 10 Nov 2009, 12:30 | |
| - Ivica ::
- Danas sam naletio na ove minerale, pa interesuje me kakva su Vasa iskustva sa njima kod kanarinaca i stiglica? Kako se daje ovaj prasak?
Hvala na odgovorima. https://2img.net/r/ihimizer/img69/7053/59616115.jpg Odlična stvar! Ja ga koristim i vidim da ga ptice rado uzimaju. Jednom nedeljno dajem pticama u "štipaljku". | |
| | | drakceJA Član
Број порука : 67 Join date : 23.11.2009 Age : 43 Локација : jagodina
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Mon 26 Apr 2010, 20:59 | |
| Ponudio sam stiglicima rese od procvetalih vrba (sada je svaka vrba prepuna nerascvetalih resa) jer sam primetio da se parpvi u prirodi bas na njima sakupljaju i jedu ih odlicno! I ne znam da li praktikuete da u volijeri uvek stoji zemlja iz krticnjaka, jedu je kao ludi mnogo vise nego grit za ptice! POZ | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Mon 26 Apr 2010, 21:32 | |
| - drakceJA ::
- Ponudio sam stiglicima rese od procvetalih vrba (sada je svaka vrba prepuna nerascvetalih resa) jer sam primetio da se parpvi u prirodi bas na njima sakupljaju i jedu ih odlicno! I ne znam da li praktikuete da u volijeri uvek stoji zemlja iz krticnjaka, jedu je kao ludi mnogo vise nego grit za ptice! POZ
To za krticnjake moram da probam...znam da se ta zemlja daje drugim zivotinjama, ali vidis za stiglice nisam znao. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Mon 26 Apr 2010, 23:36 | |
| Danas sam išao da skupljam maslačak ujedno sam trebao da skupim i zemlju iz krtičnjaka ženi za cveće, nisam imao sreće našao sam dva i bili su puni žutih mrava, da li mravi imaju neke veze sa tim ? | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Tue 27 Apr 2010, 04:56 | |
| - Milan ::
- Danas sam išao da skupljam maslačak ujedno sam trebao da skupim i zemlju iz krtičnjaka ženi za cveće, nisam imao sreće našao sam dva i bili su puni žutih mrava, da li mravi imaju neke veze sa tim ?
ta zemlja je sigurno dobra jer u njoj ima mravlje kiseline koja pobije dosta bakterija. | |
| | | Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE Wed 28 Apr 2010, 00:08 | |
| Mineralna porcija: U procesu razmnozavanja i menjanja perja ova kmbinacija mineralne hrane neophodna je nasim pticama. 1. Sitna zemlja (krticnjak) 2. Ljuska kokosijeg jajeta 3. Grit 4. Pesak 5. Sipina kost (usitnjena) U ovoj posudi nema sipine kosti jer je posuda imala samo 4 pregrade. Zemlja se uzima sa povrsina koje nisu tretirane herbicidima niti bilo kojim otrovom i u to se mora biti potpuno siguran pri uzimanju zemlje. Ljuska se uzima od kuvanog kokosijeg jajeta jer toplota pri kuvanju unistava mnoge potencijalno opasne bakterije, tako da je ljuska kuvanog jajeta pasterizovana. Grit je po vasem slobodnom izboru. Necu da reklamiram ni jednog proizvodjaca. Sami isprobajte koji grit vase ptice najradije konzumiraju i njega koristite. Pesak je recni. Operite ga vise puta pre nego sto ga isusite i stavite u posudu. Treba da je sitan ali ne sasvim, otprilike kao ovaj na slici. Takav pesak se dobija prosejavanjem kroz sito odgovarajuce velicine okaca sita. Sipinu kost obavezno isitnite. Odvojeno davanje ovih konponenti je potrebno jer ce ptice lakse doci do potrebnih minerala, a vi ce te imati uvid u to koju konponentu vase ptice najradije uzimaju i u kojoj kolicini. Ovo sam postavio pre svega za mlade sadasnje i buduce odgajivace stiglica. Iskusnijim odgajivacima ce se ciniti da su objasnjenja suvisna. Ali takvih je na forumu ipak manje. Posuda sa mineralima kao na slici podesna je za volijersko davanje minerala pticama. Razume se da su za kavez potrebne klasicne plasticne posudice koje kacite na strane kaveza. Dakle treba da ih ima ukupno 5. Za svaku konponentu mineralne hrane posebna posuda. Svaki 7-10 dana ispraznim posudu sa mineralima i stavim sveze konponente. To je vreme koje je potrebno (naravno zavisno od kolicine koja se stavi) da ptice izaberu ono sto im je treba. Ostatak je obicno bezvredan, treba ga baciti i staviti nove konponente minerala. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: VITAMINI I MINERALI ZA PTICE | |
| |
| | | | VITAMINI I MINERALI ZA PTICE | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |