| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu | |
|
+32blackhunter pedjacure galeb vjeko Ivo39 pepikg žako AndrijaKg crnitica enab ivan83 korbach gost1 dalibor vasic Green Singer Rasko Nenad nis Gost vasa Timbrado Danijelvr Бане BOCKA Миланче pticar nis Zika Laza ticar Milan Petar Steva milos0205 36 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Sat 10 Mar 2012, 17:38 | |
| Za sve ptice bitno je davati vitamin E za usiljavanje. Imaš niz preparata koji za to služe, cena je povoljna. | |
| | | crnitica Član
Број порука : 86 Join date : 05.03.2012 Age : 41 Локација : banja luka
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Sat 10 Mar 2012, 19:22 | |
| HVALA NA ODGOVORU !!! poznato mi je da vitamin E blagotvorno utice na nagon u parenju kod ptica i dajem ga preko vode... ali me zanima koja hrana se daje za usiljavanje cajzli, da li i za cajzle vredi isto kao i za kanarinca ???
| |
| | | crnitica Član
Број порука : 86 Join date : 05.03.2012 Age : 41 Локација : banja luka
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Mon 02 Apr 2012, 01:57 | |
| Uspjeo sam upariti cajzla sa zutom kanarinkom, primecujem da se pare vec treci dan i preostaje mi samo da cekam da vidim sta ce ispasti od toga... nadam se da ce jaja biti puna... | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Wed 06 Jun 2012, 13:58 | |
| Trenutno stanje sa cajzlanim kod mene je sledeće:jedno gnezdo je pri kraju, čekaju se jaja, a u drugom je danas snešeno drugo jaje. Uskoro slike. | |
| | | AndrijaKg Član
Број порука : 47 Join date : 22.05.2011 Age : 30 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Tue 12 Jun 2012, 21:19 | |
| imam par cajzli u volijeri gde se nalaze dva stiglica i nekoliko mladih kanarinaca ,da li ih mogu pariti i koje gnezdo da im ponudim...da li ce ima smetati prisustvo ostalih ptica...???
evo volijere
https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/33/volijera1.jpg/ | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Tue 12 Jun 2012, 21:39 | |
| Ženka na jajima, leži na 4 komada, kada sam prišao iz bliza da bih slikao jaja, momentalno je legla na njih i nije htela da ustane. Druga ženka oko svog gnezda, još uvek ga pravi. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Wed 13 Jun 2012, 09:13 | |
| Svaka čast. Tvoj uspeh samo govori o tome da godine nisu važne i da svako ko je otvoren prema drugima i spreman da prihvati savet i uvaži tuđe mišljenje može da uspe. Na žalost Srbija je puna "STRUČNJAKA" koji su najpametniji i koji svoju "PAMET" nisu želeli da dele. Drago mi je da upravo mladi ljudi dokazuju da mogu biti i bolji i uspešniji a da "STRUČNJACI" brzo padaju u zaborav.
Valjda smo zato i napravili forum. Nek je sa srećom. | |
| | | žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Thu 07 Feb 2013, 11:41 | |
| Hajdemo malo o uzgoju cajzli. Kao da ste zaspali. Dajte neka novija iskustva. Kada krenuti s pripremom. Kakve su u volijerama, jesu li netrpeljive prema svojoj vrsti u vrijeme parenja i slično? | |
| | | pepikg Član
Број порука : 126 Join date : 15.11.2011 Age : 50 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Sat 09 Feb 2013, 00:42 | |
| Pozdrav Renato Ja ti ne mogu nesto pomoci previse,izveo sam ih(cajzle,cizke) 2 puta, i sad sam ostavio jedan par i letelici 80x50x40, kao i tad.Nisam nesto pripremao previse,osim jaja domacih i hrane za divlje ptice, sa ubacivanjem nigera,ponekad trave misjakinje i vitamin E u vodu.Trebalo im je mesec i vise dana da pocnu da se vole Nema pravila. Sad sam stavio jedan par, ali muzjak je jos nesto lenj,cak zenka pocela da peva pesmu kao muzjak.Plasim se da se nije ugojio i to je zaista istina da su u stanju da se brzo ugoje, ako se daje previse hrane, jer su u stanju da jedu po ceo dan!! A cim nema dovoljno letenja nema gde da se potrosi ta hrana u njima. To pazi..! Nisam probao sa ostalim pticama i ne preporucujem,ipak svako zeli svoj mir i u nekoj ogromnoj volijeri mozda bi i moglo. | |
| | | Ivo39 Posetilac
Број порука : 24 Join date : 26.04.2013
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Sat 27 Apr 2013, 11:59 | |
| Imam cajzle,i kavez 100x50x105, al neznam da li možem i štigliće ubaciti u nju. | |
| | | Ivo39 Posetilac
| Наслов: Bolesti cajzli !!! Sun 28 Apr 2013, 09:18 | |
| Imam par 1 par cajzli a, jedna ženkica mi je ugimula .Ali i druga ženkica mi je čudna,evo uskoro slike.Ako mi vi mozete pomoći.UNAPRED HVALA!!! | |
| | | Ivo39 Posetilac
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Tue 30 Apr 2013, 12:54 | |
| Uginula mi druga ženka cajzla | |
| | | žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Tue 30 Apr 2013, 13:17 | |
| Kod tebe je stvarno neki problem Dvije ženke cajzla i jedan štiglić. Što si im davao od hrane? Ili si možda pretjerao s vitaminima......... | |
| | | Ivo39 Posetilac
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Fri 03 May 2013, 12:39 | |
| pa ovako dajem mešavinsku hranu za kanarince i egzote i neki MINERVIT ali toga ide 5%-8%. | |
| | | vjeko Posetilac
Број порука : 29 Join date : 19.06.2010 Age : 43 Локација : sinj HR
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Fri 03 May 2013, 22:16 | |
| - Ivo39 ::
- pa ovako dajem mešavinsku hranu za kanarince i egzote i neki MINERVIT ali toga ide 5%-8%.
Tanko ti je to druze moj..... | |
| | | Ivo39 Posetilac
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Sat 04 May 2013, 20:00 | |
| Ja još nemam iskustva sa pticama pevačicama pa ako bi ste hteli malo da mi preporučite šta da im dajem od hrane,... | |
| | | galeb Član
Број порука : 83 Join date : 29.04.2010 Age : 27 Локација : podgorica
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Sun 05 May 2013, 00:56 | |
| sigurno je problem u ishrani, ja se ne razumijem u cajzlove ali stiglicima moras davati mjesavinu za stiglice , a ta hrana za egzote je skroz nepotrebna vjeruj mi izbaci je odmah | |
| | | Ivo39 Posetilac
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Sun 05 May 2013, 10:47 | |
| | |
| | | Ivo39 Posetilac
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Tue 07 May 2013, 18:12 | |
| Juče mi je uginula i poslednja cajzla | |
| | | pedjacure Član
Број порука : 153 Join date : 04.02.2011 Age : 48 Локација : Nis
| | | | Ivo39 Posetilac
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Wed 08 May 2013, 19:50 | |
| Pa držim ih na terasi u kavezu 100x100x50(v,d,š).
| |
| | | pedjacure Član
Број порука : 153 Join date : 04.02.2011 Age : 48 Локација : Nis
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Thu 09 May 2013, 11:48 | |
| stavi neku sliku cime ih hranis imas li jos nekih ptica | |
| | | Ivo39 Posetilac
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Thu 09 May 2013, 14:00 | |
| imam samo jos jednog štiglica(zenku) a hranim ih (suncokret,proso,muhar,svetlo seme,konoplja,uljana repica,bar). | |
| | | blackhunter Član
Број порука : 30 Join date : 16.01.2011 Age : 32 Локација : Jagodina,Srbija
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Sat 15 Feb 2014, 21:36 | |
| Pozdrav drugari,od divljih ptica pevacica cizlan mi je najdrazi...pa sam resio da se oprobam i ja u njihovom izvodjenju...spojio sam jedan par danas u parilici(kavez)...kamuflirao parilicu i gnezdo...sacekacu jedno mesec dana,bar do pocetka marta,da malo otopli,pa cu poceti da ih silim...izvodio sam do sada kanarice,a od ove godine sam se bacio i na divlje...e sad pitanja...da li mogu da ih silim istim preparatima kao i kanarince(fertavit,vitamin e,jaja,niger),ili da ubacim jos nesto?? sledece pitanje posto su mi pored njih kavezi sa ostalim pticama,da li ce im to smetati??...i ako vi imate neki savet da mi kazete..??nov sam u ovom svetu sa izvodjenjem cizlana,do sada sam ih cuvao samo radi pesme...postavicu sliku parilice... gnezdo se nalazi na vrhu kaveza,dobro kamuflirano,ostavi sam samo malo prostora da mogu da nadgledam sta se desava u gnezdu... Pozdrav Slobodan... | |
| | | blackhunter Član
Број порука : 30 Join date : 16.01.2011 Age : 32 Локација : Jagodina,Srbija
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu Sat 15 Feb 2014, 21:42 | |
| Pozdrav drugari,od divljih ptica pevacica cizlan mi je najdrazi...pa sam resio da se oprobam i ja u njihovom izvodjenju...spojio sam jedan par danas u parilici(kavez)...kamuflirao parilicu i gnezdo...sacekacu jedno mesec dana,bar do pocetka marta,da malo otopli,pa cu poceti da ih silim...izvodio sam do sada kanarice,a od ove godine sam se bacio i na divlje...e sad pitanja...da li mogu da ih silim istim preparatima kao i kanarince(fertavit,vitamin e,jaja,niger),ili da ubacim jos nesto?? sledece pitanje posto su mi pored njih kavezi sa ostalim pticama,da li ce im to smetati??...i ako vi imate neki savet da mi kazete..??nov sam u ovom svetu sa izvodjenjem cizlana,do sada sam ih cuvao samo radi pesme...postavicu sliku parilice gnezdo se nalazi na vrhu kaveza,dobro kamuflirano,ostavi sam samo malo prostora da mogu da nadgledam sta se desava u gnezdu... Pozdrav Slobodan... | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu | |
| |
| | | | Parenje cajzle, cajlića, cajzlova u kavezu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |