| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| IZLOŽBE I TAKMIČENJA | |
|
+32gost1 Boban popBL Dzemal_sa Бане ticar kima pinka alexandar Gost IgorSO cirkovi sale1977 Steva sasha SIMS milos0205 novaksin belobradi kumca Beba Nikolasbc misan Rasko lakigtb Petar bogdanik Milan pticar nis Zika Danijelvr rtomek 36 posters | |
Аутор | Порука |
---|
rtomek Član
Број порука : 65 Join date : 23.09.2009 Age : 50 Локација : SRB-V-SU
| Наслов: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Mon 28 Sep 2009, 00:36 | |
| Pošto vidim da u fokusu interesovanja posetilaca foruma jesu ptice Faune i bastardi , pa evo nekoliko lepih primeraka ovih ptica koje sam slikao na svetskom prvenstvu u Italiji ! [url=[img:5f79]http://img17.imageshack.us/img17/9971/vilgkillits2009olaszorsh][URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/vilgkillits2009olaszorsh.jpg/][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/9971/vilgkillits2009olaszorsh[img] [/img][img] [/img] [/URL[img][URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/vb194.jpg/] [/img][img] [/img] tolko za početak , ima mnogo slika od amarante pa do arapapagaja više stotina pa ako mislite rado ću da postavim još neke zanimljivosti pozdrav ROBY | |
| | | Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Mon 28 Sep 2009, 00:45 | |
| Bas super prijatelju, samo ti postavljaj slike, bas da vidimo gde se mi nalazimo u svemutome. Pozdrav. | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Thu 01 Oct 2009, 01:52 | |
| Apsolutno sam pristalica postavljanja slika na forumu jer sto neko rece jedna slika govori vise nego 100 reci.Roberte,proceni sam i sve sto je po tvome interesantno nasim zaljubljenicima u pernatu bratiju postavi,po meni ono sto se najcesce drzi u Srbiji,bastardi egzote i papagaji.Svako od nas ce se nesvesno porediti sa onim sto imamo u odgajivacnici i vrhunskim svetskim dostignucima ujedno i svaki tvoj komentar uz prilozene fotografije je dobrodosao.pozdravljam te... | |
| | | rtomek Član
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 03 Oct 2009, 00:36 | |
| Evo ponovo nekoliko slika sa S P u Italiji [img] [/img] E TO BI BILI MI PTICARI IZ SUBOTICE ( sa klubskim kombijem ) [img] [/img][img] [/img] [img] [/img][img] [/img][img] [/img] pozdrav ROBY | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 03 Oct 2009, 01:13 | |
| Bravo Robi,samo napred... | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 03 Oct 2009, 01:24 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 03 Oct 2009, 01:50 | |
| Pre jedno 15 godina sa jednim drugom uhvatili smo dva ovakva štiglića samo nisu imali žuto na grudima, nije u pitanju bila ishrana jer su ptice i polse mitarenja zadržale takvu masku malo tamniju do duše.... odneo ih je i prodao nekom u Beogradu za velike pare al neznam kome. | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 03 Oct 2009, 14:25 | |
| Meni ovo lici na nekog bastarda. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 03 Oct 2009, 22:48 | |
| Ne vidi se dobro kljun ima šanse i da je bastard mada vuče skroz na štiglića. | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sun 04 Oct 2009, 18:05 | |
| Bastard od mozambik zajzle i stiglica,tako mi deluje... | |
| | | rtomek Član
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sun 04 Oct 2009, 23:48 | |
| Evo par slika o danas održanoj " Smotri mladih 2009" u Subotici. Ovu manifestaciju tradicionalno svake godine organizujemo u našem udruženju na kojem učestvuju samo naši članovi a služi kao priprema za dolazeću izložbu u organizaciji našeg kluba ( opširnije http://www.sekcija-pticara.rs/ ) . Na smotri su skoro sve sekcije učestvovale tako da je bilo golubova, kunića , živine i naravno i ptica [img] [/img][img] [/img][img] [/img][img] [/img][img] [/img][img] [/img][img] [/img] | |
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sun 04 Oct 2009, 23:57 | |
| | |
| | | lakigtb Član
Број порука : 62 Join date : 26.08.2009 Age : 37 Локација : makedonia-skoplje
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Mon 05 Oct 2009, 22:03 | |
| | |
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Tue 06 Oct 2009, 01:35 | |
| | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Wed 07 Oct 2009, 11:53 | |
| - Milan ::
Pre jedno 15 godina sa jednim drugom uhvatili smo dva ovakva štiglića samo nisu imali žuto na grudima, nije u pitanju bila ishrana jer su ptice i polse mitarenja zadržale takvu masku malo tamniju do duše.... odneo ih je i prodao nekom u Beogradu za velike pare al neznam kome. Ako normalnom stiglanu uskratis zelenis i ponudis mu jednolicnu hranu (samo konoplju ili suncokret) stiglic se u mitarenju dobiti zutu glavu, vidjao sam ja toga dosta, ali ta ptica jedva prezivi mitarenje i obicno je loseg zdravlja. U prirodi se javljaju zute maske kad ptica izgubi metabolicku sposobnost da od karotina stvara crvenu boju, uhvatio sam i ja jednog prosle godine , pored zute glave imao je i naocare ( bele krugove oko ociju) i poklonio sam ga, taj decko sad govori kako mu je to najbolji stiglan !!! | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Thu 08 Oct 2009, 20:34 | |
| Niko nista ne prica a 11 oktobar se priblizava ili LORIS kako ko voli vise da ga zove.Pticarska velesilo ja sam taj dan u Novome Sadu u jednom skromnom uglu a ostali koje put navrati na berzu nadam se upoznacu i pocastiti onako snogu sa po jednom srpskom mucenisom koja uzgred budi receno mirise na zute mrave a kad jednu popijes odmah dva metra vidis dalje toliko za pocetak..... | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Thu 08 Oct 2009, 20:58 | |
| Cika Ziko sta da vam kazem do da se vidimo u nedelju....a sto se mucenice tice...ma moze i bez nje...bitno je da se druzimo | |
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 10 Oct 2009, 13:26 | |
| Negde sam procitao da titulu sanpiona u pojedinacnoj konkurenciji moze da uzme ptica izlozena u kolekciji, naravno u istoj rasi.Dali se ovakve stvari praktikuju kod nas na izlozbama, da ako ima stvarno boljeg primerka u kolekciji,on uzme titulu sanpiona i pojedinacno? | |
| | | rtomek Član
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 10 Oct 2009, 14:37 | |
| Ne to neznam gde si pročitao ali to nije po praviu OMJ . Jedino ako se izložba organizuje po nekim drugim pravilima ali ja još ovako nešto nisam čuo pozdrav ROBY | |
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 10 Oct 2009, 14:49 | |
| Dobro se secam da sam to negde procitao, e sad nesecam se mozda je to bio samo predlog i jos nesto je pisalo u vezi izlaganja ptica starijih, dve i vise godina koje ce biti razvrstane po kategorijama.Mislim da je to u nekom broju Avi Faune, moram detaljnije da procesljam, pa javljam.Pozdrav Robi, inace cujem da si lepe ptice poslao ovamo,inace idem ovih dana da ih pogledam... | |
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 10 Oct 2009, 17:01 | |
| | |
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 10 Oct 2009, 17:13 | |
| Moguce da je i tako pisalo samo sam ja lose protumacio, usvakom slucaju hvala na objasnjenju. Ajde da postavim onako, jedno pitanje cisto da razmenimo misljenja.Svi znamo da je mnogo teze uklopiti kolekciju nego pojedinacno izloziti pticu, pa koje su tu prednosti kolekcije kada i pojedinacno ptica lakse moze da uzme istu titulu tj. lakse je pronaci jednu malo bolju pticu, nego cetri, koje moraju da budu sto slicnije jedna drugoj?Imam neko svoje misljenje, nego me cisto zanimaju vasa misljenja, na ovu temu... | |
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 10 Oct 2009, 17:20 | |
| | |
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 10 Oct 2009, 17:30 | |
| Tako sam i ja mislio i u potpunosti se slazem sa tobom da po nekom nigde napisanom pravilu,blazu prednost ipak ima kolekcija.Pozdrav... | |
| | | rtomek Član
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA Sat 10 Oct 2009, 18:53 | |
| Moje mišljenje je da ne bi trebalo mešati kolekciju sa pojedinačnom konkurencijom( mislim da se i ne meša na izlošbana ! ) To ti je kao kod recimo plivanja u konkurenciji recimo četri puta sto ne gleda se rezultat pojedinca makar koliko on bio dobar ( da je odplivo svetski rekord ni onda se to ne računa nigde ) nego krajnje vreme sviju takmičara , i to je i ok . Jedino što u našem slučaju na istom takmičenju nemože se konkurisati u dve kategorije ali takva su pravila , nemože na jednu glavu dve pozdrav ROBY | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: IZLOŽBE I TAKMIČENJA | |
| |
| | | | IZLOŽBE I TAKMIČENJA | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |