Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 37 Join date : 16.10.2009 Age : 43 Локација : Pirot
Наслов: Re: nesto lepo za oci Sun 18 Oct 2009, 18:54
ovde uhvacena
milosnn Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Sun 18 Oct 2009, 19:11
Nikolasbc Član
Број порука : 74 Join date : 23.10.2009 Age : 57 Локација : Sabac
Наслов: Re: nesto lepo za oci Thu 29 Oct 2009, 01:18
som 39.5kg na savi kod sabackog silosa bice i slika
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: nesto lepo za oci Sat 31 Oct 2009, 14:35
evo još nešto iz centra Pirota
1050 grama !
LERBI Član
Број порука : 74 Join date : 02.10.2009 Age : 41 Локација : Šabac
Наслов: Re: nesto lepo za oci Mon 02 Nov 2009, 14:12
Ne može te se nazivati sportskim ribolovcima ako pecate ribu grabuljanjem,strujom,dinamitom, krečom i sličnim stvarima!!! Grabuljanje je jedan od težih prestupa u ribolovu,u ustom rangu kao i lov dinamitom i strujom, po meni i gori. Prilikom lova grabuljanjem, dosta ribe se povređuje i ranjava, kasnije se te rane inficiraju i leglo su zaraznih bolesti koje se kasnije prenose i na druge ribe... riba koja je ranjena u 90% slučajeva umire!!!
Grabuljanje nije sport već prekršaj za koji se krivično odgovara (ako vas ribočuvari ili rečna policija uhvati) !!! Kazne su iste kao i za struju i dinamit.
Pozdrav svima!
Milan Admin
Наслов: Re: nesto lepo za oci Mon 02 Nov 2009, 14:20
Kazne nikao ne mogu biti iste jer je lov dinamitom kažnjiv po krivičnom zakoniku i to ne zbog lova ribe nego zbog načina na koji se lovi , odnosno zbog dinamita , kapisli i ostalog čija je upotreba i posedovanje zabranjeno. Što se konkretno grabuljanja tiče, nikad nisam lovio na taj način ali bi voleo da probam, i to je lov štapom i udicom kao i svaki drugi, struja ubija sve u vodi kao i dinamit ovde se deluje selektivno. Tačno je da je način zabranjen i da mogu da vam napišu ribočuvari prekršajnu prijavu i uzmu pribor ali sa druge strane zabranjeno je i zagadjivanje reka pa to fabrike rade i ubijaju ribe na tone
LERBI Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Mon 02 Nov 2009, 14:55
U pravu si, kazne nisu iste, za grabuljanje uglavnom se dibija novčana kazna, dok sa strujiom i dinamitom može i u zatvor! Grabuljnje je takođe štetno kao i struja i dimamit, riba se povređuje i narušava se zdravlje ribe, kao što sam rekao dosta ribe se povređuje i ranjava, kasnije se te rane inficiraju i leglo su zaraznih bolesti koje se kasnije prenose i na druge ribe... Jeste grabuljanje pecanje štapom i udicom ali nije sportski, i nije u duhu pravih ljubitelja prirode!!! U pravu si i za fabrike, ali to je pitanje države i donošenje pravih zakona o ekologiji i zaštiti životne sredine.
Pozdrav!
Milan Admin
Наслов: Re: nesto lepo za oci Mon 02 Nov 2009, 15:20
Tu se sad vode i druge diskusije, po mnogima nije sportski ni loviti ribu na živ mamac ili sa udicom koja ima povratnu kuku, neki smatraju da je samo mušičarenje sportski ribolov......
LERBI Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Mon 02 Nov 2009, 15:44
Svako ima svoje viđenje reči "sportski", po meni pecanje sa udicom bez povratne kuke je tipičan primer pravog sportskog ribolova i odnosa prema prirodi.
Pozdrav i sve najbolje!
IgorSO Član
Број порука : 87 Join date : 23.04.2009 Age : 50 Локација : Sombor,Vojvodina
Наслов: Re: nesto lepo za oci Mon 02 Nov 2009, 22:53
u dozvoli za pecanje lepo pise sta je dozvoljeno a sta je zabranjeno,nigde nepise sportski ili nesportski
LERBI Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Tue 03 Nov 2009, 16:14
Da li bi ti Igore pecao ribu grabuljanjem, kada nebi bilo zabranjeno???
Nije ovde samo reč o tome šta piše u dozvoli, ovde je reč u tome kako se ophodimo prema prirodi uopšte. Ako smo zarad nekog cilja (da uhvatimo veliku ribu) spremni da uništimo nešto samo da bi smo došli do tog cilja,i najgore ako znamo da je to štetno, po ribe u ovom slučaju, to se onda zove sebičnost, nemarnost, bahatost... Ja sam samo rekao da se ne možete nazivati sportskim ribolovcem, ljubiteljem prirode ili ti ljubiteljem životinja, ako radite stvari kao što je grabuljanje i slično!!! Ovo je moje mišljenje i sa njim možete i ne morate da se slažete!!!
Pozdrav svima!
LERBI Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Wed 04 Nov 2009, 13:40
Svako može biti ribolovac, ali sportski ribolovac ne može!!! To vam je kao u ptičarstvu, svako može da uhvati pticu iz prirode (na stotine i stotine), ali ne može svako da uzgaja tj. razmožava ptice!!!
Pozdrav svima!!!
Milan Admin
Наслов: Re: nesto lepo za oci Wed 04 Nov 2009, 19:34
Vidite ovog sportskog ribolovca
milosnn Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Sun 08 Nov 2009, 23:38
IgorSO Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Sun 08 Nov 2009, 23:51
bravo majstore mene je danas sprecila kisa,lila je ko iz kabla
milosnn Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Mon 09 Nov 2009, 02:56
ove su od pre neki dan.ima jos ali sad je trenutno poceo da radi krupan grgec pa se sa njimazezamo.pozz
milosnn Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Thu 03 Dec 2009, 21:08
Milan Admin
Наслов: Re: nesto lepo za oci Fri 04 Dec 2009, 08:34
Bate ovo treba da se zalije.
milosnn Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Fri 04 Dec 2009, 10:07
uvek.
IgorSO Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Fri 04 Dec 2009, 20:06
sta kaze zena[ako si ozenjen]gde drzis pribor?
milosnn Član
Наслов: Re: nesto lepo za oci Fri 04 Dec 2009, 22:34
jbg.sta ce ne mesa se bas mnogo kada je ta tema u pitanju
popBL Član
Број порука : 170 Join date : 11.11.2009 Age : 63 Локација : Banja Luka
Наслов: Re: nesto lepo za oci Fri 04 Dec 2009, 23:35
EVO SLIKE MLADICE KOJU JE JEDAN RIBOLOVAC ULOVIO U VRIJEME MRIJESTA ,NAZVAO ME DA JE SLIKAMO I PUSTIMO. DUGA JE 118CM A TESKA OKO 17 KG. NA SLICI SE VIDI MOJA RUKA KAKO DRZIM RIBU ZA REP,SAMO DA KAZEM DA MOJA RUCICA NIJE BAS MALA,IPAK JA IMAM 105KG. IPAK IMA JOS POSTENIH RIBOLOVACA KAO STO VIDITE
Milan Admin
Наслов: Re: nesto lepo za oci Sat 05 Dec 2009, 00:50
Svaka čast! maštao sam o tome da pecam mladicu i skobalja al za sad ništa od toga
popBL Član
Број порука : 170 Join date : 11.11.2009 Age : 63 Локација : Banja Luka
Наслов: Re: nesto lepo za oci Sat 05 Dec 2009, 21:40
zasto nista od toga,dogjes fino u B.Luku imas gratis lov mladice sa pratnjom cuvara,jos ti pokazem gdje leze ovakve majkare i to je to
Timbrado Član
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
Наслов: Re: nesto lepo za oci Tue 15 Dec 2009, 22:39
Gledajuci ribolov sa sportke strane, nije samo kao sto Lerbi kaze pecanje bez kontra udice, vec ima tu i dosta drugih stvari. Na primer nije ni jedna slika postavljena gde je riba vracena u vodu. Pogotovo vece ribe. Pticareva riba je ubijena (Tolstolobik), Miloseva pastrmka zavrsila u tiganju itd. Moja svaka trofeja bila je izmerena, duzina tezina, slikanje i natrag u vodu. Za mene je to sportski ribolov. Za mene je vestina namamiti ribu na odredjeno mesto, uspeti je uhvatiti i to je to. Ono sto pise u dozvoli da je zabranjeno, takodje smatram da nije sportski. Jedno vreme, Ja i moja ekipa, redovno smo isli u Belgiju na sarana. Neki momci koji su pecali sa druge strane, napecali su pun dzak ribe. Kada su krenuli kuci zaustavi ih recna policija. Oduzeta im je oprema, jer je u dozvoli za to jezero pisalo da je dozvoljeno poneti samo 3 ribe. Zar je ovako nesto Sport U Holandiji sam video isto to, zbog cega je momak ispastao pecajuci stuku na zivog kedera (strogo zabranjeno).
Ako nam je vec dozvoljeno da oduzimamo nesto iz prirode, onda se to treba postovati i ponasati se onako kako je propisano.
Sve ostalo je ugrozavanje prirode i njene okoline.