| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| SLIKE VASIH STIGLICA | |
|
+122Effendi bortes delijovan mozaikl weimnes alempije Piknaš horvat enab kima gocke zoranV djole080 nenad79 DjordjeVet Petar Aleksic suljaga žako aleks valter redarmymostar drvetmed Damir robes Rilekson bric bric Ivan98 nenadsibinovic@yahoo.com Ninoslav84 marko_s_ks Milic Milos sasko carduel dalibor vasic AndrijaKg mostarac b12 djoleml lanmiihtm saragrasevina pedjacure ogic bili popicaBL farmacy andrija 003 voja_ilic Luka Perica lakiso Mica Vasic jagodan cajzla diskus Zokbok988 Dax BG Timbrado amersendro BAKI1 jigor vjeko potko Uros Ivan Z gasa ns dzordz82 laza76 sugubinac ivan83 robin zoran ptice pjevice markojunior SIMS boris milos ulicni hodac cirkovi NebojsaB Stevan Ilic goldfinch gost1 Furla damac Gost drakceJA Jocom TONI-LISICE popBL Ivan_Nish marko nis pinka kumca Ivan_ks belobradi Maki >>ACA<< sasaznas Dejan79 Daeen delux pticar nis bogdanik lakigtb sasha Danijelvr Миланче IGOR 72 Petar alexandar Zika windbag stiglic alann Laza Dzemal_sa kemo89 slavishab ticar BOCKA Бане Milan milos0205 Steva Drle 126 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Mon 18 Oct 2010, 09:29 | |
| Pubertetlije za primer! Mico, kakav ti je plan, da li ces sve mlade zadrzati ili ces nesto podeliti, prodati...? | |
| | | NebojsaB Član
Број порука : 145 Join date : 14.01.2010 Age : 37 Локација : Trebinje, RS, BiH
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Mon 18 Oct 2010, 10:00 | |
| hahahaha prava mafija, nema šta, družina na okupu | |
| | | Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Mon 18 Oct 2010, 13:15 | |
| - Steva ::
- Pubertetlije za primer!
Mico, kakav ti je plan, da li ces sve mlade zadrzati ili ces nesto podeliti, prodati...? Legalna berza stiglicima i drugim pticama faune evrope u Srbiji ne postiji. Nije dovoljno da ptice imaju prsten na nozi, potrebno je da poseduju i papire, koji predstavljaju potvrdu o vlasnistvu nad pticama. To znaci da je trgovina stiglicima na Stand by. Osim ovog razloga, koji je sam po sebi dovoljan, postiji jos jedan razlog da ne otudjujem sigilce koji su se izlegli ove godine. Ovogodisnji mladunci su druga generacija stiglica izlezenih u vestackim uslovima. Svi idu u maticu radi formiranja maticnog jata koje ce sledece godine izleci trecu generaciju stiglica. Cil mi je da imam veliki broj mladunaca u trecoj generaciji. Tada ce biti okoncan proces legalizacije odgoja faune evrope(nadam se, krajnje je vreme) tako da ce mladunci iz trece generacije imati i potrebne papire o poreklu (rodoslov) i o vlasnistvu. Zbog toga cu sve stiglice izlezene ove godine ubaciti u maticno jato i formirati deset parova priplodnih stiglica iz druge uzgojne generacije. Ovo sto sam do sada uradio je samo polovican uspeh. Krajnji cilj svega je stvaranje domestifikovanih stiglica. Za postizanje tog cilja trebace jos vremena i strpljenja. Time sam odgovorio svima koji su bili zainteresovani sta cu raditi sa tolikim stiglicima. Morao sam da dam ovakvo objasnjenje i obavestenje zbog dosta zainteresovanih ljubitelja stiglica koji su me kontektirali u vezi kupovine stiglica. Udaljio sam se od tema ali je to bilo neophodno. Za povratak temi evo slike jednog starog stiglica pri kraju mitarenja: | |
| | | Steva Zaslužni član
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Mon 18 Oct 2010, 14:35 | |
| - mića ::
- Steva ::
- Pubertetlije za primer!
Mico, kakav ti je plan, da li ces sve mlade zadrzati ili ces nesto podeliti, prodati...? Legalna berza stiglicima i drugim pticama faune evrope u Srbiji ne postiji. Nije dovoljno da ptice imaju prsten na nozi, potrebno je da poseduju i papire, koji predstavljaju potvrdu o vlasnistvu nad pticama. To znaci da je trgovina stiglicima na Stand by. Osim ovog razloga, koji je sam po sebi dovoljan, postiji jos jedan razlog da ne otudjujem sigilce koji su se izlegli ove godine. Ovogodisnji mladunci su druga generacija stiglica izlezenih u vestackim uslovima. Svi idu u maticu radi formiranja maticnog jata koje ce sledece godine izleci trecu generaciju stiglica. Cil mi je da imam veliki broj mladunaca u trecoj generaciji. Tada ce biti okoncan proces legalizacije odgoja faune evrope(nadam se, krajnje je vreme) tako da ce mladunci iz trece generacije imati i potrebne papire o poreklu (rodoslov) i o vlasnistvu. Zbog toga cu sve stiglice izlezene ove godine ubaciti u maticno jato i formirati deset parova priplodnih stiglica iz druge uzgojne generacije. Ovo sto sam do sada uradio je samo polovican uspeh. Krajnji cilj svega je stvaranje domestifikovanih stiglica. Za postizanje tog cilja trebace jos vremena i strpljenja. Time sam odgovorio svima koji su bili zainteresovani sta cu raditi sa tolikim stiglicima. Morao sam da dam ovakvo objasnjenje i obavestenje zbog dosta zainteresovanih ljubitelja stiglica koji su me kontektirali u vezi kupovine stiglica. Udaljio sam se od tema ali je to bilo neophodno. Za povratak temi evo slike jednog starog stiglica pri kraju mitarenja:
Super, Mico! Pozdravljam ovakvu odluku, i daj Boze da uskoro idemoo za Svilajnac po domestifikovane, legalne stiglice! | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Mon 18 Oct 2010, 21:46 | |
| Ovako su izgledali po izletanju iz gnezda: Vec tada su bili sumljivi jer su imali tamnije perje nego ostali mladunci. Jedno od mladunaca u fazi mitarenja kada postaje ocigledno da ce izgled biti razlicit od normala. Sadasnji izgled sa punih IV meseca zivota. Ovo je definitivni izgled ove dve ptice koje su od istog para stiglica normala. Ovakvo perje zadrzace do sledece sezone mitarenja. Moguca je promena perja posle drugog mitarenja sledece godine i drugaciji izgled. Oni su interesantni ali ne i lepi. Ne bih voleo da mi svi stiglici ovako izgledaju. Verovatno se radi o nekoj gresci u genima kod jednog od roditelja koja se dominantno ispoljila. Paricu ih sledece godine sa normalima i videcu kakvo ce potomstvo da legu. Eto jos jednog znacaja fotografije. Moze se pratiti razvoj jedinke kroz vreme.
Последњи изменио mića дана Tue 19 Oct 2010, 00:29. измењено укупно 1 пута | |
| | | zoran ptice pjevice Član
Број порука : 212 Join date : 19.02.2010 Age : 54 Локација : banja luka
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 19 Oct 2010, 00:18 | |
| Mico jedno pitanje! Nikako ne mogu naci tvoje slike sa mladima u gnjezdima!!! Jel nisi slikao ili sam ja smotan pa neznam naci? | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 19 Oct 2010, 01:15 | |
| - zoran ptice pjevice ::
- Mico jedno pitanje! Nikako ne mogu naci tvoje slike sa mladima u gnjezdima!!! Jel nisi slikao ili sam ja smotan pa neznam naci?
Naterao si me da u ove sitne sate kopam po forumu U temi parenje i uzgoj stiglica na stranama: 20,28,29,30,31,32,33,34,35,36 mozda sam neku preskocio ali nije ni vazno, bice dovoljno, nadam se... P o z d r a v! | |
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 19 Oct 2010, 13:33 | |
| Nasao sam! Hvala. Moram ti odati priznanje da si majstor! Cjenim to sto radis, jer ovo je pravi put da se ta divna ptica zastiti od krivolova i istrebljenja. Jos jednom svaka cast!!! | |
| | | Steva Zaslužni član
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 19 Oct 2010, 13:40 | |
| - zoran ptice pjevice ::
- Moram ti odati priznanje da si majstor! Cjenim to sto radis, jer ovo je pravi put da se ta divna ptica zastiti od krivolova i istrebljenja. Jos jednom svaka cast!!!
Potpisujem.... | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 30 Oct 2010, 01:43 | |
| | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 30 Oct 2010, 01:49 | |
| Svaka cast Mico vidim ima i bjelogrlih na fotografijama. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 30 Oct 2010, 11:41 | |
| - alann ::
- Svaka cast Mico vidim ima i bjelogrlih na fotografijama.
Bolje da je belobradi nego crnobradi Taj štiglić je izežen od oba normala. Ima neku neozbiljnu pubertetsku belu bradicu. Maska mu je još nedorađena i pitanje je šta će biti sa tom bradicom kada potpuno polno sazri. Većina štiglića na ovim slikama su mlade ptice u proseku stare 4-5 meseci. Lepi su i sada ali će u maru-aprilu sledeće godine biti puno lepši. Maske su im još uvek blede i nejasno ocrtane na licu. I tvoje su ptice lepe. Ali su zimovke. Da zimovke pevaju kao štiglići, čuvao bih samo zimovke. Da štiglići izgledaju kao zimovke čuvao bih samo stigliće. Ovako moram da čuvam i jedne i druge. Veće je majstorstvo odgajati zimovke. Još jednom ti odajem VEEEELIOKO priznanje na uspehu u odgoju zimovki | |
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 30 Oct 2010, 12:12 | |
| Mico mislim da grijesis mnogo tezi je uzgoj stiglica i mnogo su zahtjevniji bas zbog svoje osetljivoscu sto se zdravlja tice.Vids ja stiglice nisam uspio da odgojim ove godine i ako sam imao dvije lezene zenke od prosle godine ali to ne znaci da odustajem. Sto se tice slika na tvojim fotografijama ptice ti izgledaju super i nebih trazio nista bolje od ovoga.
| |
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sat 30 Oct 2010, 12:16 | |
| Sto se tice slika na tvojim fotografijama ptice ti izgledaju super i nebih trazio nista bolje od ovoga. Ovdje sam malo lapsus napravio mislio sam Sto se tice ptica na tvojim fotografijama , ptice ti izgledaju super i ne bih trazio nista bolje od ovoga sto si prikazao. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 31 Oct 2010, 19:41 | |
| | |
| | | Zokbok988 Član
Број порука : 240 Join date : 05.01.2010
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 31 Oct 2010, 20:44 | |
| U cemu je odstupanje od standarda , ja ne vidim neku razliku. Mlade ptice jos menjaju perje... | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 31 Oct 2010, 21:00 | |
| - Zokbok988 ::
- U cemu je odstupanje od standarda , ja ne vidim neku razliku. Mlade ptice jos menjaju perje...
Ptice su u šestom mesecu života. Svi štiglići njihovog uzrasta promenili su perje. Ovo je njihov definitivan izlede do sledeće godine kada će ući u drugo mitarenje. Vidljiva je slaba operjalost sa perjem slabijeg kvaliteta. Ono što se na slikama ne vidi, perje je krto i lako lomljivo, naročito duga letna pera krila. Nema jasne granice izmđu polja različite obojenosti. Boje su ,,prljave,, bez sjaja. Nesrazmeran je odnos veličine kljuna i glave. Eksterijerno ovo su dve nestandardne ptice. | |
| | | Zokbok988 Član
Број порука : 240 Join date : 05.01.2010
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 31 Oct 2010, 21:18 | |
| Kako ja vidim jednom jos rastu perca oko kljuna i ima sivu pegu ispod kljuna sto znaci da taj deo jos nije promenio. Individualno je koliko ce dugo da traje mitar. A velicina kljuna mislim da je takodje individualna i ne mora da znaci da je degeneracija ili da odstupa. E sad ako im ne sijaju pera onda znaci da su cigancici a ne furlani. Ja ne vidim na slici neko odstupanje bitnije, mozda ti uzivo bolje vidis. Ako postoji onda moze da bude svasta, mozda sama ptica jede samo odredjene semenke i preskace lan koji je bitan za perje. A mozda i ima neku bolest i ima problem sa apsorbcijom nekih minerala i vitamina. | |
| | | cajzla Član
Број порука : 132 Join date : 30.09.2009 Age : 55 Локација : leskovac
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 31 Oct 2010, 21:32 | |
| MICO SASVIM NORMALNE PTICE, JA SAM PROSLE GODINE DO MARTA MESECA IMAO STIGLICA BEZ I 1 CRVENE TACKE SVI SMO MISLILI DA JE REC O NEKOJ MUTACIJI A ONDA OD JEDNOM JE PROMENIO PERJE I BIO JE U NORMALU, EVO I SADA IMAM JEDNOG MNOGO MNOGO IMA MANJECRVENE BOJE OD TVOG ,ALI NE ZNAM RAZLOG JER JE NA ISTOM MESTU KAO I DRUGE PTICE I JEDE ISTU HRANU. | |
| | | Furla Starosedeoc
| | | | cajzla Član
Број порука : 132 Join date : 30.09.2009 Age : 55 Локација : leskovac
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 31 Oct 2010, 22:02 | |
| LICNO TI ZELIM DA BUDU U NEKOJ MUTACIJI ALI VERUJ MI I DA BUDU NORMAL BICE PRELEPE PTICE. POZDRAV I SAMO TAKO NASTAVI | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 31 Oct 2010, 22:59 | |
| Ne znam na šta liče al ova prva na slici je vanserijski primerak. | |
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Sun 31 Oct 2010, 23:49 | |
| Nije rijec o nikakvoj mutaciji vezano za Micine ptice. Ta prosarana tj necista maska je dosta cesta pojava kod balkanike a i kod majora. Takva ptica kod pravih odgajivaca stiglica nema prodju, trazi se cista maska. Takodjer takva ptica ce i na takmicenju dobiti slabiju ocjenu. | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Mon 01 Nov 2010, 02:45 | |
| Re: Zoran ptice pjeviceU pitanju je degeneracije nepoznatog uzroka. I za ostalo se slažem sa tobom. Re: Milan Sledeće godine u jesen kada se presvuče šaljem ga u Pirot. Tada će malo i da se prolepša. U međuvremenu naučiće da peva najbolje delove kostine pesme i najbolje delove splitskog pobednika. Neću da me bruka po Pirot. Samo moraćeš da ga odvojiš od ostalih štiglića mnogo će da se plaše dok se ne naviknu na njegovu lepotu | |
| | | Furla Starosedeoc
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA Tue 02 Nov 2010, 21:05 | |
|
Последњи изменио mića дана Wed 03 Nov 2010, 09:52. измењено укупно 1 пута | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: SLIKE VASIH STIGLICA | |
| |
| | | | SLIKE VASIH STIGLICA | |
|
Similar topics | |
|