| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| izrada kaveza | |
|
+53majanole jova lepi diskus vrscanin delijovan Ninoslav84 voja_ilic lakiso Milan Nis ZOKICA Drle lujo ralevulcan rdejan74 grujo 3maj08 dragan222 jevta95 pticar nis Santa sale1977 ivan83 marko nis Ivan_ks kostavr robin kumca sasaznas goran Gost saša vr zorule77 belobradi Steva bogdanik raskokat Petar BOCKA Rasko gost1 milos0205 Laza Luckyboy batostanisic ticar Sokoly sestoperac sasha kemo89 saso78 Бане Milan CanaryZone 57 posters | |
Аутор | Порука |
---|
milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 09:18 | |
| Najjeftinije ti je da narucis prednjice i da tako zaboravis na sve probleme oko pravljenja, nece te boleti glava a majstoru kazes kako hoces da izgleda prednjica i miran si | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 18:32 | |
| moj savet ti je da ti uradi 2-3 vratanca,sto vise hranilica.....vidi i sam sta ti odgovara i kako))) | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 19:48 | |
| evo ja cu probati da ti pomognem kad sam procitao tvoj post pokusao sam da napravim nesto na brzinu da bih ti sto pre odgovorio. Uradio sam to zati sto si ti trazio pomoc u ideji kako da napravis sam a da si hteo da kupujes i narucujes valjda ne bi ni pitao. evo ovako ovu prednjicu sam napravio za 45 min. specijalno za tebe.mozda nije naj bolje ali je potbuno jeftina, takoreci badava, jednostavno se pravi i sa malo utrosenog vremena. VIDI, SIGURNO IMAS NEKI STARI ZICANA KAVEZ KOJI VISE NIJE U UPOTRBI.kao npr ovaj. SA NJEGA SKINES VRATANCA I ONE POKLOPCE ZA HRANILICE. sto vise starih kaveza to vise vratanca i poklopcica. ZATIM NADJES NEKU RESETKU, ova koju sam ja koristio je od onih antena za UHF kojesu se nekad koristile a resetka stoji na kraju antene. a moze i od "CESKE" antene. ova je dim 50x50, ali je mozes skratiti na bilo koju dimenziju jednostavno cvicanglama. NA NJOJ ISECES OTVORE TAMO GDE PLANIRAS DA BUDO VRATANCA I HRANILICE NARAVNO PO DIMENZIJAMA VRATANCA KOJA SI SKINUO SA KAVEZA. I PRIPREMIS PARCE ZICE DIMENZIJA KOLIKA JE RESETKA PO MOGUCSTVU PLASTIFICIRANU I NA NJOJ NAPRAVIS ISTE OTVORE . ovo zato jer je rastojanje zica na resetki verovatno prevelika za divlje ptice. ZATIM TU MREZU ZATEGNES NA RESETKU I PRICVRSTIS ZICICAMA NAKON TOGA POSTAVIS VRATA I POKLOPCICE ZA HRANILICE I ETO TEBI "FAST PREDNJICE" cas posla. [img=https://2img.net/r/ihimizer/img224/521/dsc01074.jpg] jos samo da zakacis hranilice, kupatilo, gnezdo itd. nadam se da su ti moje ideje bar malo pomogle. pozdrav iz Krusevca | |
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 19:54 | |
| COVECE NISAM ZNAO DA SU SLIKE TOLIKO VELIKE, SLIKAO SAM TELEFONOM.
IZVINJAVAM SE MODERATORIMA. AKO HOCE NEKA IZMENE ILI OBRISU. | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 19:55 | |
| DonMiki svaka cast na kreativnosti ovo ja za svaku pohvalu | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 20:06 | |
| Miki hvala puno, ne bi mi ovo palo nikad na pamet! e sad mi kazi sta ako je vece od ove antene moram da nadjem nesto slicno a vece | |
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 20:12 | |
| - Laza ::
- Miki hvala puno, ne bi mi ovo palo nikad na pamet! e sad mi kazi sta ako je vece od ove antene moram da nadjem nesto slicno a vece
pa rekao si da je orman 110 cm. to ti je dve ovakve resetke, a ako hoces jos vece one od "ceske" antene su vece, mislim da su 50x65. neznam odakle si ja ti mogu nabaviti ovakve kao sto sam ja iskoristio. sta ces bavim se kablovskom televizijom. satavis dve ovakve i dobijes 50x100 a dubinu odredis sam. POZDRAV | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 20:20 | |
| samo da navatam neke drugare iz kablovske hvala puno | |
| | | Luckyboy Zaslužni član
Број порука : 393 Join date : 03.03.2009 Age : 51 Локација : Smed.Palanka
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 20:54 | |
| Miki,samo cu citirati jednog coveka cije misljenje delim: Dovitljivost nacije je obrnuto proporcionalna bruto nacionalnom dohotkusvaka cast | |
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 21:27 | |
| - Luckyboy ::
- Miki,samo cu citirati jednog coveka cije misljenje delim:
Dovitljivost nacije je obrnuto proporcionalna bruto nacionalnom dohotku svaka cast BAS TAKO BRATE MUKA NAS NATERA DA OD DINARA PRAVIMO DVA A OD NICEGA PREDNJICE. HVALA | |
| | | BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
| Наслов: Re: izrada kaveza Thu 07 May 2009, 22:25 | |
| KOD NAS SE KAŽE "SIROMAH ČOVEK ŽIV ĐAVO". | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: koje drvo? Sat 09 May 2009, 15:38 | |
| Koju vrstu drveta stavljate kao stajalice, i da li je stavljate svugde vodoravno ili moze cela grana da se stavi u vise nivoa, naravno govorimo o volijeri.
U vise navrata sam video da na kavezima stave cvece puzavice ne znam kako se zovu, da li i koje stavljate, tj da li su stetne za pticu ako gricnu? | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: izrada kaveza Sat 09 May 2009, 19:56 | |
| Lazo najbolje ti je da stavis BOROVE grane jer pipa nece da udje u njega. | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: izrada kaveza Sat 09 May 2009, 22:05 | |
| Treba koristiti razlicite vrste drveta, tvrdog i mekog, i precke postavljati i vodoravno i koso da ptice mogu da razmrdavaju noge prste | |
| | | BOCKA Član
| Наслов: Re: izrada kaveza Sat 09 May 2009, 23:54 | |
| NAJBOLJE DRVO ZA STAJALICE JE BOROVO I PO MOGUČNOSTI NEPRAVILNE FORME I DEBELINE. TO JE PREPORUČLIVO ZA STUPALO ODNOSNO KAKO BI PTICE VIŠE UPOTREBLJAVALI I PRSTE. | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: izrada kaveza Tue 12 May 2009, 02:42 | |
| Ne bi bilo lose da neko postavi semu za pravljenje kaveza, ja bih iskreno probao da napravim kavez ili kapan po mojoj meri pa bi mi trebale smernice | |
| | | raskokat Član
Број порука : 55 Join date : 04.07.2009 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: izrada kaveza Sun 05 Jul 2009, 15:08 | |
| Evo i mojih kaveza,licno nisam smislio model,malo sam modifikovao,model je ko je iz Kragujevca verovatno zna pokojnog Cetkicu,on je taj kavez prvi napravio.Moja prva serija je bila identicna njegovim sto se tice svega cak i izrade,Lajsnice su spajane sa cackalicama koje su imale ulogu isttu kao tiplovi.Sada ih spajam iznutra sa srafovima sto se pokazalo kao mnogo,mnogo bolje cak i eksterijerno nije ruznije.Uvek kaveze izradjujem od parene orahovine,sa zicama od prohromskih elektroda debljine 1.6mm,staklo je 2mm lim je prohromski 0.6mm a dna su od nelomljive plastike.Ovi kavezi nisu laki za sklapanje oduzimaju neverovatno mnogo vremena i preporucujem ih iskljucivo ljudima koji vole da uzivaju u lepoti kaveza,jer naravno klasicni drveni kavezi koje ja zovem sanducici su i mnogo laksi za napraviti i mnogo manje mora da se vodi racuna o njima.Pozdrav svima | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: izrada kaveza Sun 05 Jul 2009, 15:24 | |
| http://www.flickr.com/photos/17793139@N00/3689337721/ http://www.flickr.com/photos/17793139@N00/3689338083/ | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: izrada kaveza Sun 05 Jul 2009, 15:39 | |
| Evo kaveza koje sam obecao,samo sto nisam uslikao prednju stranu koja je od lesonita i ona klizi po vodjicama koje su malo isturene.
http://www.flickr.com/photos/17793139@N00/3689369437/
http://www.flickr.com/photos/17793139@N00/3689369689/
http://www.flickr.com/photos/17793139@N00/3689369939/ | |
| | | BOCKA Član
| Наслов: Re: izrada kaveza Sun 05 Jul 2009, 16:28 | |
| RASKO DAJ MOLIMTE RECIMI JEL ONAJ STARI KAFEZ KOJI JE U FOTO ALBUMU JOS SE IZRĐUJE KOD VAS, JA IMAM JEDAN PRIMERAK MALO BOLJE NAPRAVLJEN OD KUVANE BUKE, TAJ JE STAR 50 GODINA JER SAM JA TADA UČESTVOVAO U IZRADI TAKVIH KAFEZA KOD MOG UČITELJA RISTO ŠARIĆA IZ SKOPLJA. OVAJ KAFEZ JE PREADAPTIRAN NA SADAŠNJE HRANILICE JER NEMAM ONE STARE STAKLENE I POLUOKRUGLE HRANILICE. OVAJ KAFEZ JE JOŠ U UPOTREBI I MOGU VAM REČI DA ME TAJ KAFEZ POTSEČA NA PRVE KORAKE U PTIČARSVO. RANIJE DA SI PTIČAR, MORAO SI ZNATI PRAVITI KAFEZE I PO TOME SE I STVARAO PTIČARSKI REJTING KAKVOG SU TI KVALITETA I KAFEZI. POZDRAV | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: izrada kaveza Sun 05 Jul 2009, 16:30 | |
| Onaj kavez koji sam postavio nije star,on je nov sad sam ga zavrsio samo da ga izlakiram. | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: izrada kaveza Sun 05 Jul 2009, 16:35 | |
| Zaboravio sam da ti napisem da te kaveze izradjujemo jedino moj kum i ja,s tim da ovu dimenziju izradjujem samo ja.Ovaj kavez koji si ti postavio podseca zbog krovnih zica koje su takodje savijene pod uglom,ali ovaj moj kavez je po mom ukusu daleko lepsi i srazmerniji za potrebe koje ja imam,ne svidja mi se i sto ima tri ili cetiri dimenzija lajsni na njemu.Ako ti treba mera kontaktiraj me na pm. | |
| | | Luckyboy Zaslužni član
Број порука : 393 Join date : 03.03.2009 Age : 51 Локација : Smed.Palanka
| Наслов: Re: izrada kaveza Sun 05 Jul 2009, 16:39 | |
| Rasko,jedno pitanje u vezi kaveza:kakvi su ovo otvori sa strane i one "kucice" | |
| | | raskokat Član
| Наслов: Re: izrada kaveza Sun 05 Jul 2009, 16:48 | |
| Ako mislis na te kaveze za skolovanje,to nisu kucice vec zvucnici. | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: izrada kaveza Sun 05 Jul 2009, 17:20 | |
| Rastko, na kojoj visini od poda ti se nalaze ovi kavezi? Inace mislim da stiglici trebaju da slusaju stereo zvuk, verujem da ce im procenat prihvatanja nametnute pesme biti mnogo veci !!! Kad gledam ove slike , deluje ko da su neki profi Spanci i li Italijani, o ono nas Srbin svaka cast , ocekujem snimak pesme uskoro | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: izrada kaveza | |
| |
| | | | izrada kaveza | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |