Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 64 Join date : 19.09.2012 Локација : svedska
Наслов: Re: Konopljar... Wed 07 Nov 2012, 20:10
kima ::
vidi se upucen si o planinskim jurkama malo vise od moje devojke...pa vidis prijatelju jurka je duplo do tri puta skuplja od aniflana...cak sta vise dva belgijanca imaju i eumo mutaciju....i mnogo vise ljudi uzgajaju nju od aniflana... a nisi odgovorio na pitanje o crvima...ti kao veliki strucnjak bi to trebao znati.... sta je svrha hvatati ptice i jos se time hvaliti????
to za crve nije nasao jos na netu... odgovorice,,polako
kima Član
Број порука : 177 Join date : 26.10.2009 Age : 42 Локација : kragujevac
Наслов: Re: Konopljar... Wed 07 Nov 2012, 20:17
[quote="many"]
gocke ::
many ::
evo da vidis pticu ciji roditelji se vec godinama izvode u kavezima...
kimi nadam se da znaš da ima i podvrsta sa roza prsima i vrapčastim lešima i išaranim trbuhom i ljetni koji imaju intenzivne bojke i krvava prsa pa čak i zimi,to znaš zar ne?ove na tvojoj fotki su očite podvrste i dodao bih sa vrloi malo kjarotena u ishrani,moj konopljar jede mkljeveni šipak,ciklu,mrkvu i vcrvenu paproku,o tome ću i klip poslati osim toga jede n ajviše bananu,mandarinu,krefirnma zrnca i rojbush
koje podvrste majuke ti.. jedno je canabina aniflan a drugo je flavoristris TWITE !!!! literaturu u ruke decko..tek onda pisi,,,posto vidim da iskustva nemas
ajde da ti pokažem momče jer vidim da nisi puno vidio u životu jurki,ili aneflana
A sta si ovim latinskim nazivima hteo da pokazes?da edukujes kako se koristi google?da znas da citas?to smo svi znali ipak je 21.vek..??odgovori ti na obicno prakticno pitanje koje sam ti postavio pusti prepisivanje sa interneta...
gocke Član
Број порука : 64 Join date : 19.09.2012 Локација : svedska
Наслов: Re: Konopljar... Wed 07 Nov 2012, 20:21
kimi nadam se da znaš da ima i podvrsta sa roza prsima i vrapčastim lešima i išaranim trbuhom i ljetni koji imaju intenzivne bojke i krvava prsa pa čak i zimi,to znaš zar ne?ove na tvojoj fotki su očite podvrste i dodao bih sa vrloi malo kjarotena u ishrani,moj konopljar jede mkljeveni šipak,ciklu,mrkvu i vcrvenu paproku,o tome ću i klip poslati osim toga jede n ajviše bananu,mandarinu,krefirnma zrnca i rojbush
koje podvrste majuke ti.. jedno je canabina aniflan a drugo je flavoristris TWITE !!!! literaturu u ruke decko..tek onda pisi,,,posto vidim da iskustva nemas
ajde da ti pokažem momče jer vidim da nisi puno vidio u životu jurki,ili aneflana
ovo je meni bilo namenjeno.. Decko da ti odgovori.. Aniflana sam prvog izveo pre vise od 13 godinai sad imam 8 pari za sledecu sezonu. Nemoj mi reci da si ti sve ovo video, jer smeju ti se ljudi ovde. Da ti pojasnim, ove podvrste sto si ti naveo spadaju pod euroasian linet sve,, bas sve. Znaci dal je bella ili harterti sve se nazivaju u Evropi pod imenom aniflan( euroasian linet ) tako se izvode u kavezu i tako se izlazu. Ti sad od svih sve si te ptice video i izvrsavao DNK test ne bi li mustanovio podvrstu. Nemoj da se raspravljas ovde, ovo je forum i normalno je da diskutujemo o pticama,,ali ti ga pretera, jer stvarno pojma nemas..
kima Član
Број порука : 177 Join date : 26.10.2009 Age : 42 Локација : kragujevac
Наслов: Re: Konopljar... Wed 07 Nov 2012, 23:43
[quote="many"]
Vidim zaboravio si podvrstu koja se jedino pojavljuje u tvom jatu carduelis cannabina Uhvatis...Sta ima ja da se prepirem sa tobom kad ti o pticama znas ono sto je vec neko napisao na internetu...a gde si ti video te podvrste?Kad vec tvrdis da si toliko nacitan i upucen o aniflanima reci mi ko je Gospodin Hartado?Zapamti niko ne pravi razliku medju ovim podvrstama..aniflan je aniflan...i sta ce neko mladji da nauci citajuci tebe na ovom forumu?Vidim pokazujes uhvacene ptice...jos samo da napises recept za lepak...NISTA VISE ME NE ZGROZAVA OSIM LJUDI KOJI HVATAJU PTICE...nebitno ko je odakle
lepotica cana Posetilac
Број порука : 26 Join date : 13.06.2010 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Konopljar... Fri 04 Jan 2013, 00:46
interesuje me da li je ovo muzijak?
DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
Наслов: Re: Konopljar... Fri 04 Jan 2013, 11:30
jeste
suljaga Član
Број порука : 179 Join date : 04.10.2009 Локација : krusevac
Наслов: Re: Konopljar... Fri 04 Jan 2013, 12:11
lepotica cana ::
interesuje me da li je ovo muzijak?
San svakog odgajivaca imati ovako mirnog konopljara, koliko je stara ova ptica i da li je ispiljena kod tebe ili iz prirode?
lepotica cana Posetilac
Број порука : 26 Join date : 13.06.2010 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Konopljar... Fri 04 Jan 2013, 21:03
ovaj lepotan je od mog druga u njegovo ime sam ga i postavio jel nema net,u svakom slucaju hvala
Mica Vasic Zaslužni član
Број порука : 306 Join date : 05.01.2010 Age : 53 Локација : Aleksinac
Наслов: Re: Konopljar... Sat 02 Feb 2013, 15:48
Da malo osvezimo temu januarskim desavanjima:
Mica Vasic Zaslužni član
Број порука : 306 Join date : 05.01.2010 Age : 53 Локација : Aleksinac
Наслов: Re: Konopljar... Sun 27 Oct 2013, 22:39
denzo Posetilac
Број порука : 7 Join date : 26.03.2014 Age : 49 Локација : skopje
Наслов: Re: Konopljar... Thu 27 Mar 2014, 16:02
Steva ::
Kao sto je ser Zile rekao, obozavam krenglove, ali isto taok moram biti realan i sloziti se sa njim i Luckyboy-em da je haneflaj mozda na prvom mestu po pesmi.
poz iz skopja.mozete li mi reci nesto vise o ishrani anifle,hvala unapred
PetarMakce Član
Број порука : 59 Join date : 05.08.2013 Age : 24 Локација : Makce,Veliko Gradiste,Srbija
Наслов: Re: Konopljar... Sun 30 Mar 2014, 21:23
Anifla se hrani isto kao stiglic,znaci kanarinska hrana,suncokret,sveze voce i povrce i ima da cvrkuce samo tako
zugel Posetilac
Број порука : 4 Join date : 25.07.2015 Локација : Subotica
Наслов: Re: Konopljar... Mon 24 Aug 2015, 12:11
Da li se mogu drzati zajedno stiglani, anifle ,kanarinke tokom zime u volijeri i da li ih sad vec mogu staviti sve zajedno?
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot