| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Kokcidioza | |
|
+32diskus laza76 Ivica stiglic goran robin sale1977 Gost pinka kima Timbrado lakigtb belobradi Бане cajzla gost1 bogdanik misan Zika rtomek Danijelvr kumca sasaznas Laza Steva ticar pticar nis saso78 Drle Luckyboy milos0205 Milan 36 posters | |
Аутор | Порука |
---|
belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| Наслов: Re: Kokcidioza Sat 31 Oct 2009, 21:56 | |
| | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Kokcidioza Sat 31 Oct 2009, 22:06 | |
| | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Kokcidioza Sat 31 Oct 2009, 22:19 | |
| Nije li cosomix 120 ta zamena ili tako nesto. Valjda je ista ta firma proizvodjac, ali je sastav slican esb u. | |
| | | Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
| Наслов: Re: Kokcidioza Sun 01 Nov 2009, 13:22 | |
| Za lecenje kokcidioze od preparata se najcesce koriste sulfonamidi i to sulfamidin 16% ili sulfadimidin 16%(rastvor),nitrofurani i antibiotici(eritromicin,tilozin), zatim, eludron(bayer),suprona(Bayer),codrinal(Hoechst),socatyl(Siba),auromycin(Lederie). Odlicni rezultati se postizu sa solfadimidinom ali se tada moramo strogo drzati uputstva iz vise razloga. -Kod predoziranja pticu mozemo otrovati.Kako ovi preparati unistavaju vitamine i korisnu crevnu floru mozemo je do kraja iscrpeti i onesposobiti je da se oporavi. -Nijedan od spomenutih lekova ne unistava u potpunosti kokcidiju vec ih samo delimicno umrtvljuje i onemogucava ih da se razvijaju.Zato u multivitaminskim preparatima koji su obavezni sastavni deo terapije nesme biti vitamina B grupe jer oni pozitivno uticu, tj. rehabilituju osamucene izazivace. Upotrebljena sredstva uspesno deluju protiv mikroba samo u jednoj fazi njihovog razvoja pa se terapija moze ponoviti. | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Sun 01 Nov 2009, 15:17 | |
| Kod lecenja kokcidioze treba krenuti odmah, jer malo oklevanje pticu moze odvesti u smrt. Evo primera kako trebamo leciti ptice kad je u pitanju lek-sulfamidin 16%. Od 1.-3. dan* lek sulfamidin16%. Prvog dana stavljamo 25ml ovog leka na jedan litar vode za pice, a kasnije 12.5ml na jedan litar vode.Svakog dana pravimo svez rastvor.(Neprekidno se nesme davati duze od 5 dana). 4. i 5. dan*pauza-pozeljno je davanje AD3-EC vitamina bez B kompleksa. 6.-8.dan* lek-identicno predhodnom davanju. 9.-15. dan* multivitaminski preparat sa B grupom. OBAVEZNO-svakodnevno menjanje kaveza .Stari u kom je bila ptica detaljno ocistimo i dezinfikujemo.Zalecenje je potrebno bar tri kaveza koji cirkulisu tako da ptica svaki dan dobija cisti kavez.Izlecene ptice trebamo drzati 4 nedelja u karantinu tj. odvojenu od drugih ptica, nakon cega ih mozemo spojiti. | |
| | | cajzla Član
Број порука : 132 Join date : 30.09.2009 Age : 55 Локација : leskovac
| Наслов: Re: Kokcidioza Sun 01 Nov 2009, 16:04 | |
| danijele ove lekovesto ste nabrojali dali spadaju u humane, za ljude ili veterinarski program i gde mogu da se nabave | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Mon 02 Nov 2009, 19:32 | |
| Ovo su lekovi za primenu u veterini i mogu se naci u veterinarskim apotekama pod tim imenima ili njihove zamene, a ja sam od njih koristio sulfamidin16% u apotekama ga mozes naci kao sulfatrim ili od antibiotika eritromicin ga mozes naci kao enrocin i td. Pozdrav... | |
| | | cajzla Član
Број порука : 132 Join date : 30.09.2009 Age : 55 Локација : leskovac
| Наслов: Re: Kokcidioza Mon 02 Nov 2009, 19:42 | |
| | |
| | | lakigtb Član
Број порука : 62 Join date : 26.08.2009 Age : 37 Локација : makedonia-skoplje
| Наслов: Re: Kokcidioza Mon 02 Nov 2009, 21:51 | |
| vaka kolko tezi kanarinac telesne tezine drugo kako se dae lek eb3 i zivomecin to me eiteresue | |
| | | lakigtb Član
Број порука : 62 Join date : 26.08.2009 Age : 37 Локација : makedonia-skoplje
| Наслов: Re: Kokcidioza Mon 02 Nov 2009, 21:52 | |
| i kakav e taj lek prvpat cuem za bsykox za sta sluzi jel ga ima vo srbija | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 03 Nov 2009, 19:21 | |
| - lakigtb ::
- i kakav e taj lek prvpat cuem za bsykox za sta sluzi jel ga ima vo srbija
baykox je lijek za kokcidiozu, | |
| | | Timbrado Član
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
| Наслов: Re: Kokcidioza Mon 09 Nov 2009, 05:10 | |
| - Drle ::
- milos0205 ::
- Moram da dodam da sa furazolidolom nisam nikad uspeo da izlecim kokcidiozu taj lek je dobar za salmonelu, ESB je dobar kao preverntiva ali jedini lek sa kojim sam 100% lecio i izlecio ptice je chevikok. Sve o njemu mozete naci u temi lecenje i preparati tj. adresu na kojoj mozete sve procitati
Pozdrav , mene bi interesovalo da li je neko probao preparat Bycox i da li ga ima nabaviti na nasem trzistu u Srbiji.Ovde gde ja zivim ( Nemacka) su svi snjime zadovoljni i kazu da snjime lece ptice 100% od kokozidoze, samo sto ovde ne moze se nabaviti u slobodnoj prodaji nego samo sa receptom veterinara i onda ima problema.Kako sam razgovarao sa pojedinim pticarima iz susedne Hrvatske tamo moze da se naruci ali samo litarska flasa sto je kolicinski za jednog pticara puno i kosta oko 115-120€.Ako ko zna da li ga ima kod nas nebi bilo lose da ovde kaze i gde moze da se nabavi Drle, ako ti treba Baycox javi se meni i ja zivim u Nemackoj a dobijam Baycox od jednog vlasnika prodavnice za ptice. Njegova adressa je www.birdsandmore.de Kod njega mozes sve naruciti sta ti treba, samo neznam da li salje Antibiotik i ostale lekove postom. Inace svakom uzgajivacu koga dobro zna daje bez problema. Flasica od 100ml kosta 18€. | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Kokcidioza Thu 19 Nov 2009, 20:10 | |
| Danas sam kupio kesicu ESB-a. Kada sam napravio dozu voda je postala mutna. Koliko se secam, ranije mi se nije mutila voda... Kakva su vasa iskustva? | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Kokcidioza Thu 19 Nov 2009, 20:24 | |
| To je taj novi Bugarski ESB. Salim se, mozda mu je isteko rok ili je pri kraju. Gde si ga kupio? | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Thu 19 Nov 2009, 21:00 | |
| Kupio ga u vet. apoteci, u roku je, nije istekao. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Kokcidioza Sat 28 Nov 2009, 16:09 | |
| Danas sam opet kupio ESB 30, nije ga bilo dve nedelje i opet su nabavili. cena je 300 dinara sad mi već ništa nije jasno, ako se ne proizvodi više kako je moguće da se i dalje bez problema nabavlja. | |
| | | kima Član
Број порука : 177 Join date : 26.10.2009 Age : 42 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: Kokcidioza Sun 29 Nov 2009, 01:17 | |
| u kragujevcu nigde nema esb da se kupi kazu da nemaju licencu za prodaju leka | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Kokcidioza Wed 02 Dec 2009, 11:09 | |
| Uginula su mi dva mlada štiglića od ove godine, primetio sam na vreme simptome al nisam imao odgovarajući lek. Par dana dajem ESB i već se vidi razlika, ptice su opet kakve su bile. Inače nema nikakve razlike u ovom i ESB koji sam ranije davao, možda malo u imenu jer je ranije na kesici pisalo ESB 30 sad piše samo ESB isti je proizvodjač i licenca. Lek ne muti vodu kad se promeša tako da ne znam koji je taj što muti vodu, možda prodavac nešto muti | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Wed 02 Dec 2009, 12:00 | |
| Koji je proizvodjac Milane? | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Kokcidioza Wed 02 Dec 2009, 13:49 | |
| UPUSTVO NOVARTIS animal health ESB
Sastav: 1 gr praška sadrži 300 mg sulfahlorpirazina DEJSTVO: sulfahlorpirazin je sulfanimid širokog spektra antimikrobnog delovanja. Veoma efikasno prekida razvoj brojnih kokcidija uzročnika kokcidioze kod živine. Pored toga deluje i na infekcije gastrointestinalnog trakta uzrokovane salmonelama. Dejstvo mu se zasniva na blokadi sinteze folne kiseline. INDIKACIJE: lečenje kokcidioze brojlera, kokoši i ćuraka uzrokovane sa Eimeria tenella, E. necatrix, E. acervulina,E. maxsima(kokoši), E. adencides. E. gaiopavonis, E. meleagridis(ćurke) KONTRAINDIKACIJE; Životinje preosetljive na sulfanamide, oštećenje bubrega i jetre, koke nosilje konzumnih jaja
APLIKACIJE I DOZE: Preparat se primenjuje p.o u vodi za piće u dnevnoj količini, odnosno dozi koja iznosi : Kod infekcija uobičajene težine 1 g/l vode (0.03%) kod težkih infekcija 1,5-2 g/l vode. Terapiju kokcidioze je najbolje sprovoditi po šemi 3 dana terapije pa dva dana pauze. Ova procedura se sprovede 2 puta a potom se lek daje još dva tri dana. lek se može davati i kotiunirano 5-6 dana koliko traje terapijaprotiv salmoneloze. NEŽELJENA DEJSTVA: Samo kada se predozira sulfahlorpirazin kod tretirane živine može uzrokovato smanjenje uzimanja vode i hrane, slabije nošenje, manji procenat izleženosti i manju ležinu jaja.
NAPOMENA: Prilikom primene leka voditi računa da isti ne dodje u dodiru sa kožom i očima, ukoliko do toga dodje odmah ih treba isprati vodom i sapunom
KARENCA: za meso brojlera 1 dan, za meso kokoši i ćuraka 4 dana. NAČIN ČUVANJA: na suvom hladnom i tamnom mestu NAČIN IZDAVANJA: Izdaje se na recept rok upotrebe 3 godine PAKOVANJE: Kutija 10x20 grama uz pridat dozator (a 10 g), kutija 10 x 50 grama uz pridodat dozator (a 10 g) kutija 4x250 gr i burad od 25 kg. BROJ DOZVOLE 323-03-04460/2003-5 27,02,2004 god SERIJSKI BROJ050008/31 31.05.2012 PROIZVODJAČ NOVARTIS animal health services, Bazal, Švajcarska NOSILAC DOZVOLE Novartis animal heart services Beograd UVOZNIK I DITRIBUTER KDSS group d.o.o Beograd. | |
| | | pinka Član
Број порука : 125 Join date : 05.11.2009 Локација : holandija
| Наслов: Re: Kokcidioza Wed 02 Dec 2009, 14:09 | |
| evo jos dva leka koja se dosta koriste pri uzgajanju ptica. Baytrill protiv svih infekcionih bolesti daje se u roku od 5 dana 2ml na litar vode Fungizione daje se pri pojavi megabakterije u roku trajanja od 21 dan. Takodje Oropharma produkti koji su mislim mnogo vise zastupljeni na trzistu u srbiji | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: Kokcidioza Wed 16 Dec 2009, 19:47 | |
| Ljudi jos jednom cu da napisem da sam ove godine sasvim slucajno kupio ``ZIVOCIN`` i davao ga pticama kad se naduju i ispadne ik grudna kost i od cetiri bolesne ptice sve cetiri su sada bolje nego sto su bile pre bolesti to je cudo jedno. ranije sam retko uspevao da spasim pticu. sada povremeno dajem i onako u vodu jer ne skodi nicemu a pun je vitamina i pospesuje varenje itd. ima ga u svim poljo apotekama pravljen je za male tovne pilice i kosta svega oko 80din.
ko ga proba nece pogresiti.
pozdrav | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Kokcidioza Wed 16 Dec 2009, 20:40 | |
| Pre neki dan sam kupio ovaj preparat i stvarno se pokazao odličan - bar za sad. Dve ptice su mi nešto malo kunjale i posle dva - tri dana korišćenja ovog leka one ko nove. Samo bih da ispravim Mikija, lek se zove ŽIVIMICIN. | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: Kokcidioza Wed 16 Dec 2009, 20:56 | |
| - SAŠA ::
- Pre neki dan sam kupio ovaj preparat i stvarno se pokazao odličan - bar za sad. Dve ptice su mi nešto malo kunjale i posle dva - tri dana korišćenja ovog leka one ko nove. Samo bih da ispravim Mikija, lek se zove ŽIVIMICIN.
ne Sale nisam pogresio, zove se ``ZIVOCIN`` i proizvodi ga ``ZooV`` Beograd mozda je taj o kome ti pricas zamena ili nesto slicno i mozda je podjednako dobar ali ja govorim o Zivocinu. pozdrav | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Thu 17 Dec 2009, 10:13 | |
| U pravu ste obojica, postoje i jedan i drugi lek. To je u stvari ista stvar, ali od razlicitih proizvodjaca. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Kokcidioza | |
| |
| | | | Kokcidioza | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |