| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Kokcidioza | |
|
+32diskus laza76 Ivica stiglic goran robin sale1977 Gost pinka kima Timbrado lakigtb belobradi Бане cajzla gost1 bogdanik misan Zika rtomek Danijelvr kumca sasaznas Laza Steva ticar pticar nis saso78 Drle Luckyboy milos0205 Milan 36 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Kokcidioza Mon 28 Sep 2009, 22:03 | |
| vidi, malo je nelogicna meni jedna stvar, ako se sve to desava u 2 dana kao sto ti kazes, za 2 dana ne moze da iskoci spic kost tako, ako se vidi kost to je neka infekcija tj bolest a ako se u 2 dana sve desava i crkavaju to je trovanje, e sad je pitanje da ti nisi primetio a to je od pre... | |
| | | milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
| Наслов: Re: Kokcidioza Mon 28 Sep 2009, 22:15 | |
| Jedino mi pada na pamet da nije od poludisperyije ali ne bi trebalo jer sam iranije krecio kod njih | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Kokcidioza Mon 28 Sep 2009, 22:42 | |
| Ne znam šta to može tako brzo da ih pokosi , mene sve liči na trovanje neko. | |
| | | sasaznas Član
Број порука : 154 Join date : 14.08.2009 Age : 54 Локација : Bijeljina RS BiH
| Наслов: Re: Kokcidioza Mon 28 Sep 2009, 22:48 | |
| probaj da ptice odvojis u zasebne kaveze i promjeni hranu i obavezno ubaci u vodu hipermangan malo naravno pokusaj ,i meni to lici na trovanje | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 01:52 | |
| | |
| | | milos0205 Član
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 08:54 | |
| povidon jod ili neki drugi | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 13:36 | |
| | |
| | | kumca Član
Број порука : 178 Join date : 17.09.2009 Age : 46 Локација : leskovac
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 19:30 | |
| ORNIMIX + neki multivitamin rastvorljiv u vodi ,daj im to i bar ces znati da si ucinio sve sto si mogo .Po meni pao im je imunitet prilikom mitarenja i zapatile su neku bakteriju i kosi ih redom | |
| | | milos0205 Član
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 19:43 | |
| Znas li nekog ko prodaje ornimix ovde u Beogradu i koja mu je cena | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 20:49 | |
| Ovo je sve nagadjanje jer nema dovoljno informacija, treba s naći uzrok jer džaba sve ako je uzročnik još prisutan tu nikakvi lekovi ne pomažu. | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 21:14 | |
| - milos0205 ::
- Znas li nekog ko prodaje ornimix ovde u Beogradu i koja mu je cena
Imas kod Akana. Ne znam tacno koja je cena, ja nisam skoro kupovao, oko 100 dinara kesica, ide na 2l vode. | |
| | | milos0205 Član
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 21:19 | |
| Hvala Stevo, zvacu ga sutra | |
| | | kumca Član
Број порука : 178 Join date : 17.09.2009 Age : 46 Локација : leskovac
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 21:30 | |
| originalno pakovanje od 100g,kod akana 1600 dinara i trazi mu kvikov multivitamin 5 eura je. | |
| | | Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 21:57 | |
| - Milan ::
- Ovo je sve nagadjanje jer nema dovoljno informacija, treba s naći uzrok jer džaba sve ako je uzročnik još prisutan tu nikakvi lekovi ne pomažu.
Milan je upravu, samo prava dijagnoza vodi do sigurnog izlecenja sve ostalo moze samo da iskomplikuje stvari.Mozda ces sa tim i uspeti,a mozda samo i izgubis vreme.To su opasne stvari, trebas mrtvu pticu odneti u neku veterinarsku stanicu gde ce ti sa sigurnoscu reci o cemu se radi.Pozdrav... | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 22:00 | |
| - kumca ::
- ORNIMIX + neki multivitamin rastvorljiv u vodi ,daj im to i bar ces znati da si ucinio sve sto si mogo .Po meni pao im je imunitet prilikom mitarenja i zapatile su neku bakteriju i kosi ih redom
I jos samo nesto, Ornimix je sredstvo koje se koristi u preventivi i s njim tesko da ces uspeti nesto da uradis ako je bolest uzela toliko maha... | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 22:09 | |
| | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 22:25 | |
| - danijelvr ::
- kumca ::
- ORNIMIX + neki multivitamin rastvorljiv u vodi ,daj im to i bar ces znati da si ucinio sve sto si mogo .Po meni pao im je imunitet prilikom mitarenja i zapatile su neku bakteriju i kosi ih redom
I jos samo nesto, Ornimix je sredstvo koje se koristi u preventivi i s njim tesko da ces uspeti nesto da uradis ako je bolest uzela toliko maha... Ne bih se slozio...u stvari kod mene se pokazao drugacije. Par ptica sam maltene iz mrtvih digao sa Ornimix-om. | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 23:01 | |
| Moguce je Stevo, mozda si pogodio pravu dijagnozu ali opet treba ici na sigurno, a mislim da se moze odraditi pomocu isecka tacna dijanoza, mozda ne u svim veterinarskim stanicama ali ima i takvih,kod nas u Vranju ima. Pozdrav... | |
| | | rtomek Član
Број порука : 65 Join date : 23.09.2009 Age : 50 Локација : SRB-V-SU
| Наслов: Re: Kokcidioza Tue 29 Sep 2009, 23:54 | |
| pozdrav
Nažalost jako je teško dati bilo kakvu dijagnozu na neviđeno , barem da si opisao izmet kakav je ( vodenast ?, penušav ?, zelenkast ?, ljigav pa dosta smrdi ?....) , po imetu možda bi lakše mogli naslutiti eventualni problem !!! Svakako bi bilo najbolje odneti jednu crknutu pticu na obdukciju i ispitivanje, ali kao prva pomoć ja bi pokušao sa nekim antibiotikumom ! Enrofloksacin ( enrocin ) je antibiotik sirokog spektra, a što je izuzetno bitno da je sepsna u celom organizmu za samo 20 minuta od uzimanja pa tako dosta brzo deluje !! A lako je i nabavit barem kod nas ima u svim poljoprivrednim apotekama ( 120-150 din odprilike). Preporučuje se 12 kapi na litar vode ali to je recimo više kao preventivno ja bolesnoj ptici kapnem u kljun kap -dva a u vodu za piće obavezno multivitamin . A ostalima koji još nemaju simptome bolesti po preporučenoj dozi u vodu za piće . pozdrav ROBY | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Kokcidioza Wed 30 Sep 2009, 23:20 | |
| Koristio sam ja taj enrocin godinama , sve probleme kod golubova sam rešio sa njim pošto je antibiotik širokog spektra, sad sam prešao na ESB 30 jer mi je izvukao prošle godine par mladih koji bukvalno nisu mogli ni da stoje na stajilicama a enrocin nije pomogao. Enrocin sam davao i kanarincima imao sam zdravo jato al druge godine bila su mi jalova jaja, moguće da sam malo preterao jer sam ga davao bukvalno iz meseca u mesec po 5 -7 dana. | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Thu 01 Oct 2009, 12:22 | |
| - Milan ::
- Koristio sam ja taj enrocin godinama , sve probleme kod golubova sam rešio sa njim pošto je antibiotik širokog spektra, sad sam prešao na ESB 30 jer mi je izvukao prošle godine par mladih koji bukvalno nisu mogli ni da stoje na stajilicama a enrocin nije pomogao. Enrocin sam davao i kanarincima imao sam zdravo jato al druge godine bila su mi jalova jaja, moguće da sam malo preterao jer sam ga davao bukvalno iz meseca u mesec po 5 -7 dana.
Milane to je previse antibiotika i jato moze na prvi pogled da izgleda zdravo,ustvari nije to bas tako,a i pored toga sam si video da si u pitanje doveo njihovu reprudoktivnost.Antibiotik unistava pored raznih bakterija i virusa i organizam ptice i na taj nacin znatno umanjuje imunitet ptice pa shodno time ptice nisu vise sposobne da se same bore i sa najobicnijim prehladama bez antibiotika.Enrocin je veoma jak antibiotik i to je mac sa dve ostrice i nesme se koristiti na taj nacin i toliko dogo, a u ovom slucaju gde ptice masovno umiru, vredi probati s njim.Pozdrav... | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Kokcidioza Thu 01 Oct 2009, 13:08 | |
| Ovakav tok bolesti sa naznacenim opstim simptomima licno meni ukazuje na neku od bolesti virusnog porekla,mada mozda je najbolje jednu mrtvu pticu putem analize strucne slube da utvrde o kojoj je bolesti rec.Sve ostalo je nagadjanje i gubljenje vremena sa primenom raznih antibiotika sto bi se reklo "napamet' koji ne daju rezultat a ostale ptice umiru sto je zaista bolno za sve zaljubljenike u pticeInace posle ovakve katastrofe totalna dezinfekcija kaveza opreme i prostorije se podrazumeva.Ujedno ako bolest naglo stane kako je i pocela bez obzira na broj uginulih ptica,uzrocnik je apsolutno virusnog porekla,munjevit razvoj brzo uginuce i isto tako nestanak oboljenja ukazuje na to..... | |
| | | milos0205 Član
| Наслов: Re: Kokcidioza Fri 02 Oct 2009, 17:52 | |
| Za sada je stalo, kokcidioza je u pitanju cim sam poceo da dajem sevikok prestali su da umiru na zalost bilans je strasan 30 kanarinaca 5 bastarda i 10 ostalih. Trebao bi da dezinfikujem volijeru samo neznam sta da uzmem, sta je najbolje | |
| Наслов: Re: Kokcidioza Fri 02 Oct 2009, 18:07 | |
| Milose imas u veterinarskim apotekama sredstvo koje se koristi za dezinfekciju i ubija sve vrste virusa i bakterija,koristi se i u medicini i utvrdjeno je da za samo nekoliko minuta ubija i virus side. Zove se OKSICID i ide jedna kesica na 5l vode.Samo moras ptice da sklonis odatle i posle nekoliko sati od prskanja ih mozes vratiti.Ja time desinfikujem kaveze,volijere, prostorije i sve ostalo i bas sam zadovoljan sto se tice toga jer su mi ptice uvek zdrave.Pozdrav... | |
| | | milos0205 Član
| Наслов: Re: Kokcidioza Fri 02 Oct 2009, 18:19 | |
| Hvala Danijele samo mi jos reci da li moram i pse da sklonim od volijere zato sto su njihovi boksovi ispod ptica i kako utice na ljude da ... | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Kokcidioza | |
| |
| | | | Kokcidioza | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |