| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Bastardiranje s cesljugarom | |
|
+27jevca5 Ivan Z belobradi milos0205 sasaznas ZOKICA SIMS BOCKA bogdanik Миланче batostanisic Luckyboy pticar nis IGOR 72 alann Petar Laza Zika Gost sestoperac Steva Milan Drle Бане ticar saso78 Boban 31 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Mon 11 May 2009, 18:07 | |
| Ako nije pitom neces ga ni u pariti,mislim male su sanse da ga uparis. | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 12 May 2009, 04:56 | |
| kad se uhvati drži ga u manjem kavezu,tamo kad zatopli oko 4-5 mjeseca ga stavi u volijeru sa kanarincima,ja ih držim s mladim kanarincima cijelo ljeto,jesen i pola zime.znači ne pare mi prvu godinu.kasnije idu u parilice sa kanarinkama(po 1 par) i s njima stoje do pripreme za parenje,za vrijeme pripreme stavlja se pregrada ali žićana da se vide, priprema se prvo aniflan,pa nakon 15 dana kanarinka.
zatim kad on počme pjevati stavlja se neprozirna pregrada svakih par dana da vidiš reakciju,dali se traže.kad on poludi od pjesme i kad kanarinka počme praviti gnijezdo stavljaš ih skupa. | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 12 May 2009, 19:43 | |
| ne znam samo kako ce tako divlja ptica reagovati na manji kavez | |
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 12 May 2009, 20:11 | |
| pa koliko ja znam ptica se i drži u manjem kavezu da se pripitomi. | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Thu 14 May 2009, 10:15 | |
| moje misljenje je da je vjerovatnoca da anefla pari u kavezu ista kao kod stiglica.stvar je u tome sto je drzanje stiglica masovnije. sto veci kavez to bolje, volijera je idealna, ali kavez 80x40x50 je sasvim dovoljan za aneflu. melaninske kanarinke mozaik crvene ili bakarne su idealne za dobit lijepe bastarde. | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Thu 14 May 2009, 11:23 | |
| - sestoperac ::
- moje misljenje je da je vjerovatnoca da anefla pari u kavezu ista kao kod stiglica.stvar je u tome sto je drzanje stiglica masovnije. sto veci kavez to bolje, volijera je idealna, ali kavez 80x40x50 je sasvim dovoljan za aneflu. melaninske kanarinke mozaik crvene ili bakarne su idealne za dobit lijepe bastarde.
Sasvim si u pravu sestoperac konopljarka se pari u iste boksove kao i štiglić samo što je lakša za parenje od štiglića i njeni se bastardi manje vrednuju.Sa mozaik lipohrom kanarinkom dosta loši bastardi ispadaju jednolični su i slabo obojani dok sa crvenom lipohrom izlaze nešto bolje.Najljepši primjerci šta sam gledo su sa bakarnim ženkama izadju dosta crveni. | |
| | | IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Thu 14 May 2009, 23:12 | |
| Ja sam bastarde dobio u jos manjem kavezu 45x35x30 bez nikakvih problema cim su se sparili nisam pomerao aniflu uopste od kanarinke (bakarna),kako su izlazile ptice iz prvog gnezda samo promenim gnezdo (postavim cisto) i opet jaja pa mali i tako do trece ture,parenje je mnogo lakse nego sa stiglicem,pa i bastardi nisu losi pevaci | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Thu 14 May 2009, 23:15 | |
| moze li da mi kaze neko koja je kombinacija najbolja za bastardiranje sa aniflanom? tj kakve ispadaju od kakvih kanarinki | |
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Fri 15 May 2009, 01:04 | |
| | |
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Fri 15 May 2009, 05:24 | |
| ove slike nemaju veze sa baštardama između kanarinke i anifle | |
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Fri 15 May 2009, 11:43 | |
| - ticar ::
- ove slike nemaju veze sa baštardama između kanarinke i anifle
Na slike ti piše 1. acatis cannabina x pyrrhula pyrrhula po literaturi latinski naziv konopljarke negdje ga ispisuju kao acthis a negdje kao carduelis 2.acatis cannabina x serinus canaria 3.acatis cannabina x pyrrhula pyrrhula ženka 4.carduelis cannabina x canary 5.carduelic cannabina x carduelis carduelis skinuto sa njemačkog sajta 6.Acannabina X Ccucullata konopljarka x kapuciner c cannabina x loxia curvirostra ako su oni prezentirali lažno onada sam ja postavio pogrešne slike. | |
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Fri 15 May 2009, 11:44 | |
| - ticar ::
- ove slike nemaju veze sa baštardama između kanarinke i anifle
U pravu si nisu sve izmedju anefle i kanarinke ima divlja x divlja | |
| | | Laza Zaslužni član
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Fri 15 May 2009, 17:01 | |
| | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Fri 15 May 2009, 17:25 | |
| evo lazo ja cu ti odgovoriti......... Sa anivkom ti je najbolje da uzimas zenke na crvenij osnovi ali da budu melaninske najboje je uzeti normal crvenu ahat zenku tu ispadaju najlesi po meni bastardi, ili mozes uzeti zenku bakarku taj bastard ce ti biti malo tamniji ali i ono su lepi.......... Nemoj pariti zenke koje imaju zutu osnovu tj. zelenu je neces dobiti u izgledu nista lepo.............. jer zuto i crveno daju zeleno.... POZDRAV LAZO | |
| | | Luckyboy Zaslužni član
Број порука : 393 Join date : 03.03.2009 Age : 51 Локација : Smed.Palanka
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Fri 15 May 2009, 19:14 | |
| Da se nadovezem na predhodni post,ako ti nije bitna boja,vec pesma pari aniflana sa zenkom rolera ili slavujarkom | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Thu 04 Jun 2009, 21:26 | |
| evo zasto mi je zanimljivo bastardiranje - ovi bastardi na slici su od stiglica i kanarinke lipohrom crvene. Prosle godine od nje sam dobio odlicne kanarince ( jedan ''magarac'' je kod bata stanisica) ove godine sam je dao stiglicu. Od 4 piladi ni jedno ne da nije sareno nego nema NI JEDNO bijelo pero. 100% duzeri. | |
| | | batostanisic Član
Број порука : 82 Join date : 17.03.2009 Age : 51 Локација : podgorica
| | | | alann Zaslužni član
| | | | sestoperac Član
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 09 Jun 2009, 22:47 | |
| dooooobar !
ako vec nije dobro saren vise mi se svidja da je duzer
jel ovo od crvene ili mozaicne ? | |
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Wed 10 Jun 2009, 01:43 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Wed 10 Jun 2009, 10:34 | |
| Svaka čast! Kako su samo srazmerne šare na ptici. | |
| | | Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Wed 10 Jun 2009, 11:28 | |
| Za svaku pohvalu Alanne!!! Prelepi su ti bastardi!!! Malo pravim digresuiju ali i mene, kao Bogdanika, zanima ruska cajzla tj. severni lugarin (carduelis flamea), gde si je nabavio.. tvoja iskustva sa njom...??? Imao sam prilike da je vidim kod samo 2 odgaivaca i te ptice su bile uhvacene u jatu zajedno sa cajzlom (carduelis spinus) ali koliko ja znam, u mom kraju se to vrlo retko desava, tek svake 3. ili 4. godine, zavisno od zime. Ja tu srecu nisam imao Unapred ti hvala | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 16 Jun 2009, 13:15 | |
| Ne secam se da je neko u predhodnim postovima napisao nesto o bastardu stiglic x vudrun(flor), zanima me jel moguca ta kombinacija, jel nekad neko bastardirao? Kakvi su pevaci ? Naravno otac stiglic majka vurdun. | |
| | | sestoperac Član
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 16 Jun 2009, 20:16 | |
| - bogdanik ::
- Ne secam se da je neko u predhodnim postovima napisao nesto o bastardu stiglic x vudrun(flor), zanima me jel moguca ta kombinacija, jel nekad neko bastardirao? Kakvi su pevaci ? Naravno otac stiglic majka vurdun.
moguca, vrlo moguca kombinacija. ja se bakcem sa tim prosle i ove godine, cini mi se i ova da ce biti bezuspjesna. Nisam imao petlju da zamijenim verdunku. prva tura su bila sva neplodna, danas mi je snijela od druge ture cetvrto, pa cemo vidjeti.Ali moj drug za sada ima 6 bastarda stiglic x verdunka. Prvom prilikom kad podjem do njega slikacu i postaviti na forum. Inace, ranijih godina su pojedini podgoricki pticari izvodili ovu kombinaciju, podjednako uspjesno kao i stiglic x kanarinka. | |
| | | Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
| Наслов: stiglic x vrdun Tue 16 Jun 2009, 22:08 | |
| @ sestoperac
A reci mi molim te da li je ta vrdunka, sa kojum nisi ima uspeha, uhvacena ili izvedena u kavezu ili pak uzeta kao mala iz gnezga? | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom | |
| |
| | | | Bastardiranje s cesljugarom | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |