Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Sun 30 Aug 2009, 23:10
dobri su bastardi ali vidim gore kanarinca znaci da ce pevati kao njega a ne kao stiglica
milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Mon 31 Aug 2009, 10:17
To je zenka intezivna, inace slusaju stiglice pa sta uhvate
belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Mon 31 Aug 2009, 18:21
Zanima me da li je moguće bastardu ( štiglić x slavujarka ) u mitarenju pesmom preko CD-a nametnuti tu istu pesmu? Unapred hvala!
pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Mon 31 Aug 2009, 18:25
Naravno da je moguce ali u kojoj meri to se nezna.......Imao sam prilike da slusam pesmu bastrada od stajncajzle koji je pevao pesmu stiglica koji je bio pored njega i slusao njegovu pesmu ili bastarda od stajncajzle koji je pevao anivkinu pesmu..........kad su mogli to da nauce , naucili bi i ovu pesmu sigurno................. POZDRAV
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Mon 31 Aug 2009, 19:34
Hala na iskrenom odgovoru! Proces je pokrenut, a ishod ćemo videti i naravno ovde na forumu objaviti!
saso78 Član
Број порука : 108 Join date : 04.03.2009 Age : 46 Локација : Makedonija
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Mon 31 Aug 2009, 20:47
belobradi ::
Zanima me da li je moguće bastardu ( štiglić x slavujarka ) u mitarenju pesmom preko CD-a nametnuti tu istu pesmu? Unapred hvala!
Belobradi koju pjesmu hoces nametnuti stigliceva ili slavujarska pesma?
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Mon 31 Aug 2009, 22:00
Pa narvono štiglićevu!
Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 01 Sep 2009, 00:30
Moj ti je predlog da to cinis sa zivom pticom,dobrim pevacom,stiglicom.Kako se to kaze popularnio "kljun u kljun" CD i slicni pokusaji dajudosta nedorecenosti u njegovoj buducoj pesmi.To se obicno cini dok traje zamena perja bastarda dok on silom prilika ne peva i jos jedan podatak a sve podatke dajem mahom iskustveno ne iz neke "prevedene"literature sa francuskog,mozes osvezavati njegovu pesmu do trece godine zivota bastarda posle toga teze je uticati na njegovu pesmu koja je formirana.Tada moze uzeti neke arije,segmente tura koji su mu laksi za izvodjenje i to ne skida u originalu vec u nekoj svojoj specificnoj izvedbi....
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 01 Sep 2009, 01:37
Pa pošto su mi sve ptice ušle u mitarenje, trenutno sam onemogućen da pored bastarda stavim štiglica od kog bi učio pesmu, jedino što mi ostaje je CD. Negde sam bio pročitao da bastard uči pesmu do svoje četvrte godine, a posle tog perioda to što je naučio ostaje mu zacementirano u glavi i bilo koji način nametanja druge pesme je teško izvodljiv, tj. nemoguć. P.S. Čika Žiko hvala na iskrenom odgovoru!
ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 01 Sep 2009, 05:32
pa svaki baštard sa štiglićem i nekom kanarinkom nije bitno kojim može pjevati štiglićevu pjesmu,bilo bi zanimljivije da ga učiš pjesmom slavujara.
BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 01 Sep 2009, 11:02
AKO BASTRAD PRIHVATA PESMU SLAVUJARA DALI IMA ŠANSE DA PRIHVATI NEŠTO I OD PESME SLAVUJA I DALI NEKO UOPŠTE POKUŠAO TU VARIJANTU.
JA NEMAM TAKVIH SAZNANJA I BAŠ ME INTERESUJE VREDI LI TO POKUŠATI.
POZDRAV BOCKA
pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 01 Sep 2009, 14:02
Gospodine BOCKa ja mislim da je moguce da bastard od stoglica prihvati pemu slavuja jer sam slusao bastarda od stajncajzle koji je pevao stoglicevu pesmu, a od stajncajzle nema nista, tako da mislim da je moguce i da prihvati pesmu slavuja ali u kojoj meri to ne znam jer nisam dovoljno kompetentan sto se pesme tice i ne volim da razglabam ono sto ne znam, ali ovo je moje logicno razmisljanje kad je mogo stancer da prihvati stiglicu, sto ne bi mogo stigljan da prihvati pesmu slavuja........... POZDRAV
belobradi Zaslužni član
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 01 Sep 2009, 16:45
@ Ticar
Da mi je do slavujarske pesme čuvao bih slavujare! Po meni svaki bastard ( štiglić x slavujarka i obrnuto) je loš bastard, ako peva slavujara! Meni je najdraža pesma štiglića! Pozdrav pTičar!
BOCKA Član
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 01 Sep 2009, 21:06
OD LITERATURE ZNAM DA JE CRNOKAPA GRMUŠA NAJBOLJI IMITATOR SLAVUJSKE PESME, TU DONEKLE MOŽE SE SRESTI I KOD KOSA KAKO I KOD ŠUMSKE ŠEVE.
U PRAKSI NISAM IMAO PRILIKE NITU JEDNE PTICE DA ČUJEM KAKO IMITIRA SLAVUJA OSIM NEŠTO MALO I KRATKO OS KANARIJE SLAVUJARE.
POZDRAV BOCKA
saso78 Član
Број порука : 108 Join date : 04.03.2009 Age : 46 Локација : Makedonija
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 01 Sep 2009, 21:14
Neznam dali bastard (stiglica x slavujarka) ce prihvatiti pravu slavujarsku pjesmu to vrjedi se probati,a pesme slavuja nikako nece da bastard prihvati.Mozda ce nesto prihvatiti ali glasovi za amatera izgledace kao da nisu od slavuja. Znaci bastard mozda ce prihvatiti neki glas ali nece biti ni priblizno kao sto ce otpeva slavuj.
IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Tue 01 Sep 2009, 21:53
meni je jedan stari odgajivac pricao da bi bastard (anifla-kanarinka) dobro mogao da otpeva slavujske ture normalno da je ucen na pesmu slavuja,ako je neko probao ovo nek iznese svoje iskustvo.
Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Wed 02 Sep 2009, 07:48
Da ne bude mnogo nagadjanja nikada ni jedan bastard ne moze da peva pesmu slavuja cak ni priblizno slicnu a o kvalitetu i da ne pricam .I ni jedna ptica sveta ne moze da "skine" slavuja.Cuvena australijska ptica Kokabura koja bukvalno podrazava sve sto cuje cak i zvuk motocikla nije mogla u laboratorijskim uslovima da podrazava pesmu slavuja to znam iz strane literature.Pesma slavuja je vrh i to je kraj za sve kopije.Glavni problem su glasovne mogucnosti slavuja koje su nedostizne za sve ostale ptice,sve ostale ptice su losa kopija njegove pesme a ja lose kopije ne volim.Pristalica sam da bastard peva dobru pesmu svog oca jer je i genetski predodredjen nza to.Imam dva bastarda trenutno u jatu koji oevaju nesto ili neku pesmu koja podseca na mekokljunce.Naime oni su od kako su projeli pa do druge godine bili u prostorijiji gde iskljucivo pevaju mekokljunci,kod mog dobrog prijatelja.Dobio sam ih na poklon ali nisam zadovoljan njihovom pesmom.Pevaju nekakav kompost i to u svojoj skali glasovnih mogucnosti koja je znatno niza od glasovnih mogucnosti mekokljunaca.I na kraju kada Viki Miljkovic ,ujede je guja,zivela ona meni 100 godina,zapeva neku pesmu Lepe Lukic,ostaje ti samo da sednes i slatko se isplaces!
Ivan Z Član
Број порука : 61 Join date : 27.04.2010 Age : 48 Локација : Sabac
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Wed 12 May 2010, 23:09
Dobio sam na poklon zenke malino kanarinca jedna je zuta a druga bela sa zutinama,dal bi mogle da se upare sa Stiglicom i kakvi su bastardi jel neko dobio ovu kombinaciju i kakvi su pevaci sobzirom da su Malinoi dobri pevaci
alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Thu 13 May 2010, 01:40
Od zute bi trebalo da dobijes dosta lijepe bastarde sa zutilom na grudima i lijepe maske nijansiranu na zuto a od bijele neugledne ni upola atraktivne kao od zute. Sto se tice pijesme standardno sta ga naucis to ce pjevati jer i stiglic ima nesto genecki naslijednu pjesmu kao i malino.
jevca5 Član
Број порука : 122 Join date : 28.02.2010 Age : 55 Локација : Svrljig/Nis
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Thu 13 May 2010, 19:57
Ivan Z ::
Dobio sam na poklon zenke malino kanarinca jedna je zuta a druga bela sa zutinama,dal bi mogle da se upare sa Stiglicom i kakvi su bastardi jel neko dobio ovu kombinaciju i kakvi su pevaci sobzirom da su Malinoi dobri pevaci
ja sam doso do zakljucka da nikad nemose sa sigurnoscu da se kaze kakvi ce bastardi da izadju od odredjenog para dok se ne izvedu prvi mladi.tek tada biramparove koje ostavljam a ostale preparujem pa pokusavam ponovo. pozdrav od jevca.
Ivan Z Član
Број порука : 61 Join date : 27.04.2010 Age : 48 Локација : Sabac
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Sun 16 May 2010, 22:43
Probacu pa cu javiti kakvi su ispali a za pesmu cu sacekati a to me najvise i interesuje
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Sun 19 Dec 2010, 15:42
E ovo je primerak
popBL Član
Број порука : 170 Join date : 11.11.2009 Age : 63 Локација : Banja Luka
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Sun 19 Dec 2010, 18:40
vidio sam mirnih ptica,ali ovo NIKAD, svaka cast
Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Sun 19 Dec 2010, 20:39
Prelep je. O tome koliko je pitom ne treba govoriti. Vidi se. Nerealno je očekivati da je i odličan pevač. Ovo je sasvim dovoljno. Manir ili navika većine Forumaša je da postave sliku ili klip neke vredne i interesantne ptice bez ikakvog objašnjenja. Takva navika nije za pohvalu. Normalalno je da su ljubitelji ptica radoznali. Zanimlivo je saznati iz koje kombinacije jer ovaj lepotan. Kako izgledaju roditelji. Još bolje ako možemo videti slike oca i majke.
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Bastardiranje s cesljugarom Mon 20 Dec 2010, 03:38
mića ::
Prelep je. . Nerealno je očekivati da je i odličan pevač. Manir ili navika većine Forumaša je da postave sliku ili klip neke vredne i interesantne ptice bez ikakvog objašnjenja. Takva navika nije za pohvalu. Normalalno je da su ljubitelji ptica radoznali. Zanimlivo je saznati iz koje kombinacije jer ovaj lepotan. Kako izgledaju roditelji. Još bolje ako možemo videti slike oca i majke.
Mićo, ne da je pevač nego boljeg nisam čuo, ali otom potom, još nema čistu pesmu pošto je mlad. A što se tiče ptice, opšte je poznata, nije valjda da nisi prepoznao PIPIJA