| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Problem sa prstima kod ptica | |
|
+7Exotic refa95 alann Milan diskus lujo kumca 11 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Problem sa prstima kod ptica Tue 21 Dec 2010, 04:11 | |
| Koliko sam shvatio čitajući forum dve stvari su uradjene koje bi mogle da budu uzrok. 1. Kupovina ptica na berzi ( napisao je da je uneo neke nove jedinke kupljene na berzi ptica. sve ptice na berzi su bez prateće dokumentacije i sumljivog zdravstvenog stanja, na žalost niko to ne kontroliše pa mnogi koriste situaciju i prodaju loše ili bolesne ptice ) 2. Promena lokacije kaveza ( kavezi su sklonjeni sa mesta gde su bili, napolje, i unešeni su u neku prostoriju, ako ih je to ubilo za jedan dan po meni uzrok može da bude trovanje i sl. treba videti kakva je prostorija i da li je postojala mogućnost trovanja nečim) | |
| | | marconi Član
Број порука : 79 Join date : 13.02.2010 Age : 50 Локација : jagodina
| Наслов: Re: Problem sa prstima kod ptica Tue 21 Dec 2010, 04:19 | |
| Vrlo je moguce da je u pitanju neko trovanje obzirom da su mu za kratko vrame ptice uginule.Zato sam mu i predlozio da se uradi mikrobioloska i patohistoloska analiza da bi bio siguran sta se desava.Jedino tako sa sigurnoscu moze da zna sta se ustvari desilo.Sve ostalo su samo nagadjanja..mozda je ovo,mozda je ono... | |
| | | alba Član
Број порука : 30 Join date : 26.07.2010
| Наслов: Re: Problem sa prstima kod ptica Tue 21 Dec 2010, 05:00 | |
| Trovanje moze biti ali mi je tesko da poverujem da je neko otrovao ptice u kavezu. a ako je uneo neke nove ptice u skorije vreme, ima bolesti koje se bas tako manifestuju, sa smrtnim ishodom, a zbog brzine metabolizma kod ptica i bolest brzo napreduje ako se ne leci. Isto tako, bolest se brzo i povlaci ako se da odmah prava tereapija. p.s. da ne nagadjamo, ali moram da naglasim za Exotic da posebnu paznju posveti zivim pticama. Necu da ga plasim , samo kao mera opreza i predostroznosti ako ne bude odneo na patolgiju i ostane sve u domenu nagadjanja. | |
| | | alba Član
Број порука : 30 Join date : 26.07.2010
| Наслов: Re: Problem sa prstima kod ptica Tue 21 Dec 2010, 05:09 | |
| - marconi ::
- Sta je sa prof.Milijanom....
ne znam... hvala nebesima, duze nisam imala potrebu da nosim nesto na patologiju a volela bih da tako i ostane. daleko im lepa kuca... p.s. salim se naravno, pristalica sam toga da se zna zasto je bilo koja zivotinja uginula iznenada, pod cudnim ili naizgled nerazumljivim okolnostima itd..tako se stiti i zdravlje ljudi a i svih ostalih zivotinja. | |
| | | Exotic Član
Број порука : 42 Join date : 03.06.2010 Age : 31 Локација : Kovačica
| Наслов: Re: Problem sa prstima kod ptica Tue 21 Dec 2010, 17:17 | |
| Evo me... Vidim da ste dosta polemisali oko ovog čudnog slučaja, ali ja sam već juče sahranio ptice tako da ne mogu da ih nosim na ispitivanje (jedino da ih iskopam, a to već ne bih želeo da radim). - Цитат :
- Koliko sam shvatio čitajući forum dve stvari su uradjene koje bi mogle da budu uzrok.
1. Kupovina ptica na berzi ( napisao je da je uneo neke nove jedinke kupljene na berzi ptica. sve ptice na berzi su bez prateće dokumentacije i sumljivog zdravstvenog stanja, na žalost niko to ne kontroliše pa mnogi koriste situaciju i prodaju loše ili bolesne ptice ) 2. Promena lokacije kaveza ( kavezi su sklonjeni sa mesta gde su bili, napolje, i unešeni su u neku prostoriju, ako ih je to ubilo za jedan dan po meni uzrok može da bude trovanje i sl. treba videti kakva je prostorija i da li je postojala mogućnost trovanja nečim) 1. To može biti jedan od uzroka, ali za čudo jedna od tih ptica koja je bila zajedno sa ovima je preživela i izgleda mi sasvim zdravo. 2. Ptice su preseljene u jednu sobu u kući još prošlog utorka i do sada je bilo sve u redu, temperatura je oko 10-15 stepeni. Prošlu zimu su takođe tu prezimile. Preseljene su nakon što su nove ptice (3 komada) uginule a ja sam pretpostavio da je to od hladnoće pa sam ostale uneo unutra. Javila mi se sumnja i na preparat ELAVITOL, to je neki vitaminski dodatak, koji sam im po preporuci jednog mog prijatelja ptičara i veterinara stavljao u vodu od kada sam doneo nove ptice. On to daje papagajima. Pa onda sam posumnjao da nisu možda uginuli od gladi, poslednji put sam ih nahranio u nedelju ujutru i trebalo je da imaju dosta hrane do ponedeljka u podne kada se vraćam iz škole i ponovo ih hranim... Međutim, nisu me dočekale Tako sam radio cele godine i sve je bilo u redu. Za druge uzroke zaista ne znam. U kavezu je bilo 8 ptica, uginulo je 5, a preostale tri među kojima je i ona nova su danas u najboljem redu, mužjaci pevaju, normalno uzimaju hranu, skakuću... mada su i oni juče bili malo nakostrešeni. Danas sve izgleda dobro. Takođe nije ništa ni amadinama koje su u kavezu pored. Nadam se da će preostalim pticama biti dobro | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Problem sa prstima kod ptica | |
| |
| | | | Problem sa prstima kod ptica | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |