Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
Наслов: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Tue 03 Mar 2009, 02:54
Postavio sam ovu temu o gnezdima posto puno ljudi imaju problema sa sumskim pricama da ne prihvataju gnezda koja su predvidjena za kanarince.Sa malo investivija mogu sami sebi da pravite gnezda od deblje sperploce ili lima evo primera
Bilo bi lepo da se tema nastavi sa vasim iskustvima i vasim predlozima
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Tue 03 Mar 2009, 14:21
Milan Admin
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Tue 03 Mar 2009, 14:22
Milan Admin
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Tue 03 Mar 2009, 14:22
Koji materjal stavljate pticama za pravljenje gnezda. Sada je uveliko sezona parenja kanarinaca, u toku je i priprema šumskih ptica za parenje, šta koristite od materjala i na koji način?
Drle Član
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Tue 03 Mar 2009, 14:25
Milan ::
Koji materjal stavljate pticama za pravljenje gnezda. Sada je uveliko sezona parenja kanarinaca, u toku je i priprema šumskih ptica za parenje, šta koristite od materjala i na koji način?
Za pticja gnezda ima puno materjala koji se moze koristiti i koji se stavlja u spebijalne korpice iz kojih ptica vadi nosi i pravi gnezdo a ima i specijalni ulozci koji se direktno postavljaju u gnezda.Narejal moze da bude pamuk, juta kokosovi koncici suva fina travaitd.
milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Tue 03 Mar 2009, 14:26
Na gornjim slikama ne piše zato sam te i pitao da li su tvoja
Ivan_Nish Član
Број порука : 62 Join date : 03.03.2009 Age : 39 Локација : Niš
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Tue 03 Mar 2009, 14:27
E ljudi super je ova tema,sad ste mi dali bas dobre ideje za gnezda jer ovih dana bas mucim muku sa tim,nema platicnih u prodaji nigde. Extra su ovde gnezda,mnogo prirodnija nego plasticna
Milan Admin
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Tue 03 Mar 2009, 17:31
Kada s jeseni opadne lišće onda se vide gnezda štiglića na drveću. Posle je sve jednostavno jedne makaze za vinograd i biraš što bolje očuvana gnezda (uglavnom ona iz poslednje ture). Mogu se iskoristiti cela sa sve granom a mogu se i rasturiti i ponuditi pticama kao materijal za pravljenje gnezda.
Luckyboy Zaslužni član
Број порука : 393 Join date : 03.03.2009 Age : 51 Локација : Smed.Palanka
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Tue 03 Mar 2009, 17:48
Veštačkih bršljana i raznoraznih biljaka za maskiranje gnezda možete naći u svakoj kineskoj prodavnici,jeftini su i trajni,a ptice ih ne mogu uništiti kao prave biljke
Milan Admin
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Sat 07 Mar 2009, 12:34
Kad smo već kod kineskih prodavnica odaću vam moju tajnu
pre par godina sam slučajno u kineskoj prodavnici video neko plastično čudo (ne znam kako da ga nazovem ŽBUN recimo) i odmah mi je sinula ideja.
evo slika pa sami procenite sa samo 100 dinara
saso78 Član
Број порука : 108 Join date : 04.03.2009 Age : 46 Локација : Makedonija
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Sat 07 Mar 2009, 16:45
Ovo super izgleda dobar dzbun.
Milan Admin
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Wed 18 Mar 2009, 10:28
kako ga kriju u prirodi
Milan Admin
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Wed 25 Mar 2009, 15:16
Evo kakve uloske za gnetda koristim veoma je prosto samo treba da nadjete nekog ko zna da plete
ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Wed 25 Mar 2009, 20:50
samo bi bilo bilje da je bijelo ili smeđe .nekako mi plavo izgleda neprirodno.
dalibor-tetovo Posetilac
Број порука : 4 Join date : 10.03.2009
Наслов: pozdrav i od mene Thu 26 Mar 2009, 01:43
ticar ::
zelim da se nadovrzem oko ulosci moze se i koristiti kece ona kapa sta albance nose na glavi dosta dobar ulozak se pravi od nih ja ih koristim i veoma su dobri osim toga i bele su po boje
POZDRAV
Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Thu 26 Mar 2009, 01:47
dalibor-tetovo ::
zelim da se nadovrzem oko ulosci moze se i koristiti kece ona kapa sta albance nose na glavi dosta dobar ulozak se pravi od nih ja ih koristim i veoma su dobri osim toga i bele su po boje
POZDRAV
A gde ja u sred Zemuna da nadjem tu kapu?
Milan Admin
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Thu 26 Mar 2009, 01:52
Imao samprilike da držim par komada u rukama i mogu vam reći da je to dobra ideja, od interesantnog su materjala, što Dalibor kaže bele boje imaju savršen oblik. Treba samo da nadjemo gde da skupimo te kape.
Luckyboy Zaslužni član
Број порука : 393 Join date : 03.03.2009 Age : 51 Локација : Smed.Palanka
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Thu 26 Mar 2009, 01:58
Stevo pitaj R... da nema koju
dalibor-tetovo Posetilac
Наслов: zdravo milan Thu 26 Mar 2009, 21:31
Milan ::
Imao samprilike da držim par komada u rukama i mogu vam reći da je to dobra ideja, od interesantnog su materjala, što Dalibor kaže bele boje imaju savršen oblik. Treba samo da nadjemo gde da skupimo te kape.
te kape se izradu od presovana vuna a i lako se moze doci do njih samo treba da sidjes do kosova tamo ima koliko ti dusa hoce ili naruci po neki prijatelj koji ide tamo
POZDRAV
dalibor-tetovo Posetilac
Наслов: ZDRAVO STEVA Thu 26 Mar 2009, 21:35
Steva ::
dalibor-tetovo ::
POZDRAV
A gde ja u sred Zemuna da nadjem tu kapu?
te kape su iste koji nose i nasi pravoslavni popovi samo razlika je sta nasi popove nose crne a sta se tice oko nabavke slobodno dodji kod mene u makedoniji ima puno usput ce da probas i ona nasa ljuta TETOVSKA rakija
ZOKICA Član
Број порука : 131 Join date : 09.03.2009 Age : 34 Локација : Nis
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Fri 27 Mar 2009, 16:41
U svakoj prodavnici može da se kupe gotovi ulošci za gnezda koji su jeftiniji od bilo koje kape.
dalibor-tetovo Posetilac
Наслов: ZDRAVO ZOKICA Sun 29 Mar 2009, 02:19
ZOKICA ::
U svakoj prodavnici može da se kupe gotovi ulošci za gnezda koji su jeftiniji od bilo koje kape.
sepak nije lose da se ulozak gnezda napravi od debele coje ili presovane vune.sami znate da ptica kube ulozak gnezda pa onaj ulozak sta je kupecki je manje debeline i ptica lesno vadi ulozak ili ga tance sta znaci manje toplote jaja .
POZDRAV
sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Sun 29 Mar 2009, 18:10
Drletove slike od treceg marta, pa ona na dnu. Proizvodi quiko, milim da su kod Akana 80 centi. Ne treba vam nista bolje od toga.
Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Fri 10 Apr 2009, 20:58
Ja sam uloske pravio od etisona,a koncice od dzaka za kafu,samo raspleo dzak i sekao na male parcice.
sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
Наслов: Re: GNEZDA ZA SUMSKE PTICE Fri 10 Apr 2009, 21:50
Petar ::
Ja sam uloske pravio od etisona,a koncice od dzaka za kafu,samo raspleo dzak i sekao na male parcice.