| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| spustena krila | |
| | Аутор | Порука |
---|
guld Član
Број порука : 93 Join date : 18.12.2009 Age : 47 Локација : nis -srbija
| Наслов: spustena krila Tue 23 Feb 2010, 00:58 | |
| Kolege jedna moja trobojna papagaj amadina je spustila krila i sitno ih trese,jede normalno koliko mi se cini cak jede i vise nego obicno a jednim delom dana je narogusena a jednim delom nije i pera na glavi su joj nakostresena pa me interesuje da nije neka bolest u pitanju koliko sam vido nema proliv jedan tip mi je reko da su crevni paraziti ali da pitam starije i iskusnije pticare POMOZITE!!!! | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: spustena krila Tue 23 Feb 2010, 02:32 | |
| Očigledno da je usiljena i u nagonu za parenje | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: spustena krila Tue 23 Feb 2010, 03:41 | |
| terba mu ženka. a i to je bolest ukoliko je ne dobije... zamisli sebe u toj fazi. ne brini samo mu udovoljišto se ženke ctiče | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: spustena krila Tue 23 Feb 2010, 11:38 | |
| hvala drugari na odgovorima,a ako uocim jos neke promene napisacu vam za misljenje. | |
| | | Mica Vasic Zaslužni član
Број порука : 306 Join date : 05.01.2010 Age : 53 Локација : Aleksinac
| Наслов: Re: spustena krila Tue 23 Feb 2010, 19:50 | |
| a da ti nije ta ptica malokrvna ? moguce da ima parazite (spoljne), ako je na toplom cele zime... | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: spustena krila Tue 23 Feb 2010, 23:46 | |
| druze cime da je istretiram pa da vidim dali ima parazite. | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 00:19 | |
| imam FRONTLAJN i sad sam joj stavio kap za vrat onom pipetom pa cu da vidim dali se moze staviti opet za neko vreme ili je toto pa za sest meseci opet. | |
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 00:36 | |
| a ja sam hteo da ti preporucim rastvor ivermektina, ima ga kod veterinara. | |
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 00:42 | |
| a ja sam hteo da ti preporucim rastvor ivermektina, ima ga kod veterinara.inace tretman moras da ponovis za osam dana, na gusu .. a dejstvo kod ptica nije 6 meseci, oko 3 mes... | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 00:53 | |
| jer bas ispod kljuna ili vise ka grudima. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 01:27 | |
| najbolje je da prvo opišeš u kakvim je uslovima čuvana, šta je jeka itdc, da ne bi nagadjali. Spuštena krila i otvoren kljun mogu značiti da ima i unutrašnje parazite. | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 12:38 | |
| milane cuvana je cele zime na temperaturi izmedju 10 i 15 stepeni kao i sve ptice sto imam e sad odkad sam je spricnuo avisanom otad mi se cudno ponasa kao sto sam napisao gore imala je malo proliv 2,3 dana na pocetku ali sam to suzbio sad su joj samo spustena krila trese ih sitno ali jede i ne bas cesto isplazi jezik i kao da se oblizuje. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 13:31 | |
| Onda su uzrok najverovatnije spoljašnji paraziti, počeli su da mrdaju i pokušava da ih otrese. | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 14:11 | |
| Milane sta mislis o PULMOMECTINU jer on za spoljne parazite | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 14:18 | |
| Nisam ga koristio nikad, iz postova na temi SPOLJAŠNJI PARAZITI možeš da vidiš da koristim samo rastvor sirćeta unazad par godina, ujedno na toj temi ima dosta postova o sredstvima koja se koriste. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 14:20 | |
| - Milan ::
- Onda su uzrok najverovatnije spoljašnji paraziti, počeli su da mrdaju i pokušava da ih otrese.
za<boravio sam da dodam, neka sredstva koja se koriste za spoljašnje parazite ukoliko se ne primenjuju na propisan načim iritiraju kožu kod ptice i izazivaju svrab, postoji mogućnost i da je to u pitanju, stavi joj vodu za kupanje sa malo sirćeta. | |
| | | zoran ptice pjevice Član
Број порука : 212 Join date : 19.02.2010 Age : 54 Локација : banja luka
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 14:32 | |
| Daj joj inverkmetin, on ti je za spoljasnje i unutarnje parazite. Neces pogresiti sigurno. Ja ga koristim vec par godina, samo moras otici kod veterinara da ti napravi pravu dozu. To je prvo sto moras uraditi, drugo moras istretirati mjesto odnosno kavez u kojem je ptica boravi. To znaci usi, tekut oni se zavlace u svaku malu rupicu koja postoji. Jer dzaba ti da istretiras pticu ako nisi rjesio okolinu, nametnici ce je opet napasti. Sretno i nadam se da ces rijesiti problem | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 17:12 | |
| hvala drugari i ja se nadam jer mi je ta ptica posebno vazna. | |
| | | Timbrado Član
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
| Наслов: Re: spustena krila Wed 24 Feb 2010, 23:26 | |
| - guld ::
- hvala drugari i ja se nadam jer mi je ta ptica posebno vazna.
Potrazi malo po furumima uvezi higijene i lekova. Svaki uzgajivac MORA imati sve pri ruci, pogotovo kada se radi o vrednim pticama, pogotovo koju po svakoj meri zelimo da sacuvamo. Pre nego sto pocnes trcati po veterinarima i traziti lekove i skalamerije, nabavi sve i nek ti je pri ruci, tako da mozes odmah da reagujes. Sretno ! | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: spustena krila | |
| |
| | | | spustena krila | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |