| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Australijske zebe | |
|
+87Nikola N. StodOne žako tiktak87a Alek 69 Ognjena Decky Mary Jo PetarMakce mikisa841 ivcarep penzioner DonBranko Browningbar Marcus1 SimonSu sphone lepotica cana Mario94 makimk Miljan90 kanarinci Jazzyana larpurlar Gost Uros/Zavisa ned0__ Ivan/Rex Igor578 milun Mariozajecar danee87 Batke dane 87 nikolaleskovac marko_s_ks horkolerbus Stamos dzony6 coex tarant_rijeka dalibor vasic nine97petrovic Robertina korbach jevca5 Erko.Zvezdan markojunior tole marconi mmsl jecham madnesstears farmacy voja_ilic Green Singer Exotic NiKoL@ lepi Rade_NS sugubinac DarkoMne galeb stamil Acavrsa fila guld 3maj08 ivica kusturin ulicni hodac Canary Martin dejanns ivan83 Danijelvr alexandar veljokv misan Zika MEČE slavishab Бане Steva Drle sasha Luckyboy Milan kemo89 91 posters | |
Аутор | Порука |
---|
sphone Član
Број порука : 31 Join date : 12.04.2013
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 15 Apr 2013, 13:49 | |
| Da li mogu da se drže odvojene tj samo mužijak, koje su minimalne dimenzije kavez? (za jednu zebu, pošto nemam baš prostora za veliki kavez) | |
| | | lepi Posetilac
Број порука : 20 Join date : 25.03.2010 Age : 45 Локација : vinkovci
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 15 Apr 2013, 14:23 | |
| Pozdrav- Ove godine imam tri para zebica,nekako sam iskemijao i kupio nove ženkice za mužjake iz lanjskoga uzgoja.... Mužjaka što je lane imao mlade sam spario u prvom mjesecu sa novom ženkom(draga mu je uginula zimus)..sve je ok u njihovom odnosu dok ženka ne počne nesti jaja,onda ju počne tući i ne da joj u gnijezdo...ovih godina je bilo obratno,ugl.je ženka bila dominantna u čemu je stvar, jer je već 2x nakon par dana pobacao jaja van ili su od jurnjave posispadala(nemam pojma)... ostala 2 para još uopće nisu počela nesti,iako idu i spavaju u gnijezdima..kažu da je ovo najlakši uzgoj,ali ja već par godina nemam skoro nikakav uspjeh.. Što vi stavljate u jajčanu smjesu???koliko im dajete te smjese(recimo u žlićicama za kavu neka bude mjera)..koliko dana dugo? | |
| | | sphone Član
Број порука : 31 Join date : 12.04.2013
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 19 Apr 2013, 09:46 | |
| - lepi ::
- Pozdrav-
Ove godine imam tri para zebica,nekako sam iskemijao i kupio nove ženkice za mužjake iz lanjskoga uzgoja.... Mužjaka što je lane imao mlade sam spario u prvom mjesecu sa novom ženkom(draga mu je uginula zimus)..sve je ok u njihovom odnosu dok ženka ne počne nesti jaja,onda ju počne tući i ne da joj u gnijezdo...ovih godina je bilo obratno,ugl.je ženka bila dominantna u čemu je stvar, jer je već 2x nakon par dana pobacao jaja van ili su od jurnjave posispadala(nemam pojma)... ostala 2 para još uopće nisu počela nesti,iako idu i spavaju u gnijezdima..kažu da je ovo najlakši uzgoj,ali ja već par godina nemam skoro nikakav uspjeh.. Što vi stavljate u jajčanu smjesu???koliko im dajete te smjese(recimo u žlićicama za kavu neka bude mjera)..koliko dana dugo? Nije da sam "hejter" ali teško ćeš ovde dobiti odgovor. | |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 24 Apr 2013, 23:02 | |
| - sphone ::
- Da li mogu da se drže odvojene tj samo mužijak, koje su minimalne dimenzije kavez? (za jednu zebu, pošto nemam baš prostora za veliki kavez)
Naravno da mogu da se drže odvojeno, može samo mužjak i minimalna dimenzija kaveza je veličine kaveza za kanarinca, recimo 30x 20x20 (dimenzije od oka). Samo ne vidim čar u tome da se izrazito društvena ptica drži sama u malom kavezu. Takav "život" sigurno joj neće prijati. | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Wed 24 Apr 2013, 23:13 | |
| - lepi ::
- Pozdrav-
Ove godine imam tri para zebica,nekako sam iskemijao i kupio nove ženkice za mužjake iz lanjskoga uzgoja.... Mužjaka što je lane imao mlade sam spario u prvom mjesecu sa novom ženkom(draga mu je uginula zimus)..sve je ok u njihovom odnosu dok ženka ne počne nesti jaja,onda ju počne tući i ne da joj u gnijezdo...ovih godina je bilo obratno,ugl.je ženka bila dominantna u čemu je stvar, jer je već 2x nakon par dana pobacao jaja van ili su od jurnjave posispadala(nemam pojma)... ostala 2 para još uopće nisu počela nesti,iako idu i spavaju u gnijezdima..kažu da je ovo najlakši uzgoj,ali ja već par godina nemam skoro nikakav uspjeh.. Što vi stavljate u jajčanu smjesu???koliko im dajete te smjese(recimo u žlićicama za kavu neka bude mjera)..koliko dana dugo? Stavi sve ptice zajedno u malo veći kavez, postoji mogućnost da će se prepariti onako kako se njima sviđa, a ne kako si ti hteo, za tri para okači 5-6 kućica, ubaci materijal za gnezda, rendaj im pola jajeta dnevno sa sve ljuskom i malo keksa, daj im zeleniša koga sada ima u izobilju (mišjakinja, maslačak, salata) uz redovnu semensku hranu to bi trebalo da funkcioniše. | |
| | | lepi Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 25 Apr 2013, 09:14 | |
| slavishab Pozdrav- hvala ti na savjetu...ne držim ih u malim kavezima,veći su 40*50...vidjet ću što ću napravit,već sam i sam o tome razmišljao..al evo vodim se riječima kako su super lagane za uzgoj,a već godinama (kao što rekoh) nemam neke zapaženije rezultate..
| |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 25 Apr 2013, 09:44 | |
| Pa vidi, ja sam pre 7-8 godina pustio u kavez 80*80*100 tri para i sada ih trenutno imam oko 80 komada. Naravno u međuvremenu sam povećao prostor, prodavao višak, a nabavio neke nove ptice za osveženje krvi...Kad krene, ide to... | |
| | | lepi Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 25 Apr 2013, 10:13 | |
| ohohooo...svaka čast-to te ja pitam..volio bih dobiti one kojekakve odlične boje i kombinacije..drage su to ptice | |
| | | Marcus1 Posetilac
Број порука : 2 Join date : 11.04.2013
| Наслов: Re: Australijske zebe Sat 04 May 2013, 21:27 | |
| Pozdrav svima, Prica ide ovako... Pre 3 meseca kupim 2 para zeba.. smestim ih na terasu u jedan pregradjeni kavez, i sve uradim po PS-u kako ste vi ovde pisali, i kako su mi rekli. Prvi par mi je do sada izlegao 5 u jednom i 7 u drugom leglu. Drugi par 6 u prvom leglu. Ukupan broj 22. Reklo bi se sve ide kao podmazano, ali avaj. Od svega toga resim da u selu napravim volijeru i pocnem malo ozbiljnije da se bavim pticama Napravimo volijeru 2 x 1.5 metar. 2 metra visine. Lep krov, lepa vrata, dole zemlja, posadim i neki grab u sredini da izgleda prirodno. U medjuvremenu uzmem i jedan par dijamanskih golubica. I prosli utorak odlucim ja da odnesem prvo leglo do 5 zeba, i ovaj par golubica u volijeru. Da napomenem da su tih 5 zeba vec mesec dana u odvojenom kavezu od roditelja, samostalne su jel te. I tako sav srecan pustim ih u volijeru, one se razlete, nadju vodu, nadju hranu... sve to tako idilicno, osetili slobodu velikog prostora. Kad sutradan ujutru nadjem 3 mrtve zebe. Gde sam pogresio? Ove 2 sto su prezivele tu prvu noc su sada ok, ali mi je jako bitno da sad ne pogresim ponovo.. ostalo mi ih je jos 17 koje bih voleo tamo da odnesem kad se osamostale ali nemam predstavu sta je moglo da ih obori tako? Ne znam sta bih vam jos napisao od informacija vezano za volijeru osim da zakacim njenu sliku ovde. Dno volijere je zemlja, u sredini taj grab koji sam posadio. Sa strane sam stavio neko suvo drvo visnje koja ima ok raspored grana cini mi se. Ovo vam sve pisem pod pretpostavkom da slucajno nisu nesto pojele sto ne treba.. Gore sam zakacio hranilicu za pilice.. dole sam stavio pojilicu.. kao i tacnu sa hranom za svaki slucaj. Da ne duzim vise, dajte neki savet da mi se ne ponovi ista greska! Unapred hvala! | |
| | | galeb Član
Број порука : 83 Join date : 29.04.2010 Age : 27 Локација : podgorica
| Наслов: Re: Australijske zebe Sun 05 May 2013, 00:53 | |
| DAj sliku volijere i te podloge . jedino sto mi ulazi u glavu jeste da nesto nije u redu da tom zemljom . najbolje izbetoniraj tlo i preko stavi pijesak i miran si barem sto se tla tice. Mozda je macka napala volijeru pa ih je samo dotakla , vjeruj mi da je dovoljno da domaca macka samo dodirne pticu i ona ugine u 90% slucajeva. Pogledaj ima li kakvih povreda na njima. | |
| | | Marcus1 Posetilac
Број порука : 2 Join date : 11.04.2013
| Наслов: Re: Australijske zebe Sun 05 May 2013, 12:51 | |
| Sliku volijerebsam zakacio u prethodnom postu. Jel je vidis? Nije bilo povreda na njima a ni macaka nemamo. Sve grane u volijeri su odmaknute od zice jer sam citao ovde probleme sa sovama. Jedino sto mi ostaje je da su se mozda preforsirale letenjem taj dan ili da ih je mozda vetar nocu omlatio?
| |
| | | galeb Član
Број порука : 83 Join date : 29.04.2010 Age : 27 Локација : podgorica
| Наслов: Re: Australijske zebe Mon 06 May 2013, 12:52 | |
| Volijera ti je super stvarno svaka cast , prije ce biti da ih je ovaj vjetar umlatio , ako su bili na promaji , a ovdje se vidi da moze promaja da ih ubije, jednu stranu volijere zatvori najlonom , da ne moze promaja da bije, ako bas ima vjetra, pa kad prestane ti makni. | |
| | | Browningbar Posetilac
Број порука : 23 Join date : 09.06.2013 Age : 38 Локација : Trstenik
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 11 Jun 2013, 04:00 | |
| PozZ drugari, nov sam ovde na forumu! Pre 20ak dana sam dobio na poklon par zebica koje su vec uparene, posle par dana privikavanja na novo staniste svile su gnezdo i za koji dan ocekujem prinove! Inace muzijak je cisto bele boje a zenkica je siva(standard). | |
| | | DonBranko Posetilac
Број порука : 9 Join date : 10.06.2013 Age : 41 Локација : Pancevo
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 11 Jun 2013, 10:34 | |
| Super,zelim ti puno srece u izvodjenju mladih. | |
| | | | Browningbar Posetilac
| | | | Browningbar Posetilac
| Наслов: Re: Australijske zebe Tue 28 Jan 2014, 21:47 | |
| | |
| | | penzioner Posetilac
Број порука : 17 Join date : 24.12.2013 Age : 75 Локација : Doljane,Krusevac
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 31 Jan 2014, 00:52 | |
| Gde si nabavio ovu vaarenu zicu jer ii ja je trazim za volijer ali ne mogu nigde da je pronadjem u ovom nasem kraju. Poz
| |
| Наслов: Re: Australijske zebe Fri 31 Jan 2014, 01:02 | |
| - penzioner ::
- Gde si nabavio ovu vaarenu zicu jer ii ja je trazim za volijer ali ne mogu nigde da je pronadjem u ovom nasem kraju.
Poz
Uzeo kod burazera, stajalo mu par godina to jedno parce 2m2 i ja ga iskoristio za kavez. Na stovaristima mozes naci grifovanu zicu 3x3cm ona je isto dobra i jaka. | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 06 Feb 2014, 22:19 | |
| | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 06 Feb 2014, 22:20 | |
| | |
| | | ivcarep Posetilac
Број порука : 18 Join date : 14.10.2013 Age : 40 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 06 Feb 2014, 22:31 | |
| - Browningbar ::
Stvarno su lepe. Kazi mi da li ih pilis posebno ili u grupi vise parova. Pozz | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 06 Feb 2014, 23:00 | |
| Pilim ih ovako u grupi, sve ptice su mi u velikom kavezu, u ponudi imaju veliki broj kucica i gnezda pa same biraju gde ce se skrasiti i sviti svoj dom | |
| Наслов: Re: Australijske zebe Thu 13 Mar 2014, 03:22 | |
| Tema je totalno zapustena, nemoguce da niko ne gaji zebice!? Aktivirajte se malo, okacite koju sliku vasih zeba! | |
| | | mikisa841 Posetilac
Број порука : 1 Join date : 25.03.2014 Age : 40 Локација : Šabac
| Наслов: pomoc Tue 25 Mar 2014, 18:54 | |
| Imam par zeba. Skoro mi je uginuo muzjak. Ponovo sam kupio muzjaka ali je posle 10 dana i taj drugi uginuo. Jedino sta sam primetio jeste da se najeze ponekad i uginu posle par dana i to u leglu(krusci). Zenku nisam primetio da se jezi. Vasi nema tj pipe. Dal zna neko da mi kaze u cemu je problem? Ovako su vesele bile | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Australijske zebe | |
| |
| | | | Australijske zebe | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |