| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Krstokljun | |
|
+26gost1 boris robin pinka Boban Santa sasaznas batostanisic IGOR 72 Миланче Zika Gost BOCKA Steva alann ticar milos0205 ZOKICA crvendac sestoperac Laza Rasko Petar Milan Sokoly Бане 30 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 28 Jul 2009, 19:38 | |
| Mijenjam dva polovna stiglica za jednog novog krstokljuna!!! | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 28 Jul 2009, 22:59 | |
| Cika Ziko pa ovo je velika provokacija | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Krstokljun Wed 29 Jul 2009, 01:23 | |
| Ma 4 štiglića za par mladih....1 put......2 put.... | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| Наслов: Re: Krstokljun Wed 29 Jul 2009, 02:31 | |
| Ako ovo vidi Alan ostaćete bez štiglića! | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Krstokljun Fri 18 Sep 2009, 00:38 | |
| Slabo su mi aktivni ovi krusevacki momci na forumu a kada to kazem slabo pisu,doduse i nema ih mnogo.Inace od njih sam ocekivao da mi budu glavni adut za nabavku krstokljuna uz svaki moguci dogovor.Sa tom pticom nisam se oprobao,predstavlja mi izazov a iako sam ostario i dalje me vuku izazovi,a kombinacija odlaska u nihov areal kretanja je skopcana sa mnogim problemima tako da ta kombinacija otpada.Na netu sam gledao bastarde cija je podloga bio krstokljun izadivili su me lepotom,tako da je pesma i nebitna potire je lepota ptice. | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Krstokljun Fri 18 Sep 2009, 01:11 | |
| - Zika ::
- Slabo su mi aktivni ovi krusevacki momci na forumu a kada to kazem slabo pisu,doduse i nema ih mnogo.Inace od njih sam ocekivao da mi budu glavni adut za nabavku krstokljuna uz svaki moguci dogovor.Sa tom pticom nisam se oprobao,predstavlja mi izazov a iako sam ostario i dalje me vuku izazovi,a kombinacija odlaska u nihov areal kretanja je skopcana sa mnogim problemima tako da ta kombinacija otpada.Na netu sam gledao bastarde cija je podloga bio krstokljun izadivili su me lepotom,tako da je pesma i nebitna potire je lepota ptice.
za tu pticu mislim da je glavni alann na ovom forumu | |
| | | Zika Starosedeoc
| Наслов: Re: Krstokljun Fri 18 Sep 2009, 01:27 | |
| Moja Srbija je bogata zemlja,ima cak i ono sto drugi nemaju!!! | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 20 Oct 2009, 00:52 | |
| - SAŠA ::
- Ako ovo vidi Alan ostaćete bez štiglića!
Sale brate bez svih ptica mogu da ostanem bez štiglića teško.Od 1984 god. do danas nisam bio bez njih tako da se nadam i u budućem. Ja sam prvo štiglićar pa tek onda ptičar a kad nebi bilo lova i divljih ptica nebi ni kanarince gajio. | |
| | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 20 Oct 2009, 00:59 | |
| Alane, j esi li video one ptice iz Banja Luke? Da čujem tvoju ocenu!!!! | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 20 Oct 2009, 01:02 | |
| - SAŠA ::
- Alane, j esi li video one ptice iz Banja Luke? Da čujem tvoju ocenu!!!!
Nisam pregledo sve teme jer sam slabo na forumu. | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| | | | Gost Zaslužni član
| Наслов: Re: Krstokljun Fri 30 Oct 2009, 15:37 | |
| Imam ja jednog takvog ljubimca i spremam se da ga pustim da slobodno leti po kući, s obzirom da je nenormalno miran i pitom. Jedino mu je mana što glođe sve što nađe pa lako može da napravi neku štetu. | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Krstokljun Fri 30 Oct 2009, 15:46 | |
| Sale meni su to tvoji zemljaci obecavali nabaviti...i tako tri godine za redom po izlozbama corak,nisu ni jednom doneli.... upravu si gricka sve zivo i pripitimljava se veoma lako kao cajzlic... | |
| | | sasaznas Član
Број порука : 154 Join date : 14.08.2009 Age : 54 Локација : Bijeljina RS BiH
| Наслов: Re: Krstokljun Fri 30 Oct 2009, 21:26 | |
| prva slika ti je malo mutna ,a na slici gdje si ti ptica je lijepa i bar kolko se vidi lijepo obijena | |
| | | IGOR 72 Član
Број порука : 172 Join date : 26.04.2009 Age : 52 Локација : Skopje Makedonija
| Наслов: Re: Krstokljun Fri 30 Oct 2009, 21:29 | |
| | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Krstokljun Fri 30 Oct 2009, 21:30 | |
| OBOJENA ILI OBIJENA? JESTE MU MALO REP ISKRZAN JER NON STOP JE VISIO PO ZICAMA KAVEZA...... A CRVENILO,AKO MISLIS OBOJENA,I NIJE NEKO....SREDNJE))) | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Krstokljun Fri 30 Oct 2009, 21:31 | |
| | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 03 Nov 2009, 14:47 | |
| Da li ima seobe krstokljuna ili su stalno na jednom mestu mislim u istoj sumi??? | |
| | | Santa Član
Број порука : 52 Join date : 13.10.2009 Age : 44 Локација : Beograd
| Наслов: Re: Krstokljun Wed 04 Nov 2009, 11:38 | |
| Oni su vecite lutalice, znaci u dobrim godinama ih ima svugde i svuda se razmnozavaju (samo je bitno da su cetinari i da su dobro rodili), a sledece godine ih nemozes videti na istom lokalitetu-iz licnog iskustva za par lokaliteta. Gde su velike povrsine pod cetinarskim sumama-tu ih uvek mozes naci. | |
| | | Бане Zaslužni član
| | | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Krstokljun Sun 15 Nov 2009, 23:08 | |
| evo jos mutacija....ja nisam ni znao da i h ima,mislio sam da ljudi malo rade sa njima ali eto vidite... lepo i neobicno... | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 17 Nov 2009, 12:14 | |
| malo zapostavljena tema ali bar ja se trudim da ne bude zaboravljena... evo jos nekih mutacija krstokljuna sa izlozbe u nemackoj... siguran sam da se ovakvo nesto retko i na internetu moze videti,da ne kazem imati u sopstvenom jatu to je malo moguce i samo profesionalcima uspeva... uzivajte u slikama))) | |
| | | Rasko Član
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 17 Nov 2009, 12:30 | |
| Bane ovo je veliki izazov, verujem da nema ovde pticara koji nebi voleo ovako nesto da dobije u svojim pticarnicima. Zaista ekstra izgledaju. | |
| | | Бане Zaslužni član
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 17 Nov 2009, 12:39 | |
| malo ljudi ima mogucnosti da ih kupi....vidis da je par iz prirode 70 eura vecina ce pre da uzme za te pare dva para kanarinaca... ima li neko na forumu,sem alana,krstokljune? | |
| | | Rasko Član
| Наслов: Re: Krstokljun Tue 17 Nov 2009, 13:16 | |
| Mislim da ipak nije stvar u ceni, nego u tezini odgoja. Ipak treba mnogo vise posla, znanja i vestine upariti krstokljune nego kanarince. A da ne zaboravimo i pitanje smestaja koji po meni isto je bitan problem, kanarinci rade i u malim kavezima a krstokljun? | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Krstokljun | |
| |
| | | | Krstokljun | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |