Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
Наслов: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 08 Nov 2009, 21:24
Kao prvo jedan veliki pozdrav svim ljubiteljima ovog hobija. Zovem se Perica zivim u Nemackoj i uzgajavam prvenstveno Kanarince pesme takozvanog Timbrado Espanol. Pored toga drzim Stiglice i egzotske Cajzlove. Za pocetak jedna slika mojih mladih Timbradora koje spremam za Nemacko takmicenje u Januaru. Za sva pitanja uvezi Kanarinaca pesme rado cu odgovoriti svima koji su zainteresovani.
Pozdrav!
bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
Наслов: Re: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 08 Nov 2009, 22:12
Dobrodoso. Bas lepo sto si doso, niko dosad nije pisao o timbrado kanarincima. Meni su zanimljivi bastardi stiglic x timbrado njihov potencijal u pesmi. Pa ako nesto znas napisi i o tome. Pozdrav
alexandar Član
Број порука : 149 Join date : 07.03.2009 Age : 46 Локација : kragujevac
Наслов: Re: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 08 Nov 2009, 22:25
Pozdrav . Ako ti nije tesko da napises nesto vise o njima i naravno neki klip
Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
Наслов: Re: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 08 Nov 2009, 22:41
stvarno jos niko nije pominjao timbradose..... postavi nesto iz licne kolekcije da cujemo...
Boban Član
Број порука : 225 Join date : 29.03.2009 Age : 64 Локација : Vranje Srbija
Наслов: Re: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 08 Nov 2009, 23:02
Koji soj timbrado kanarinaca odgajas?
Timbrado Član
Наслов: Re: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 08 Nov 2009, 23:36
Boban ::
Koji soj timbrado kanarinaca odgajas?
Bobane nerazumem pitanje sta tacno mislis???
Boban Član
Број порука : 225 Join date : 29.03.2009 Age : 64 Локација : Vranje Srbija
Наслов: Re: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 08 Nov 2009, 23:48
Ima vise sojeva timbrado kanarinaca po pevu u samoj Spaniji, svi se ocenjuju po jedinstvenoj osenskoj listi, a sojevi su nastali u razlicitim delovima Spanije, pa sam mislio da komentarises pev po sojevima ako su ti poznati.. Klasicni soj madrilena soj - Madrid, srednji klasicni soj ili srednja floredo linija -Andaluzija, Valensija i isprekidana, nepovezana floredo linija- asturiana soj---ovaj soj se najvise gaji u Evropi
Timbrado Član
Ima vise sojeva timbrado kanarinaca po pevu u samoj Spaniji, svi se ocenjuju po jedinstvenoj osenskoj listi, a sojevi su nastali u razlicitim delovima Spanije, pa sam mislio da komentarises pev po sojevima ako su ti poznati.. Klasicni soj madrilena soj - Madrid, srednji klasicni soj ili srednja floredo linija -Andaluzija, Valensija i isprekidana, nepovezana floredo linija- asturiana soj---ovaj soj se najvise gaji u Evropi
Nisam znao sta znaci soj, zato nisam razumeo pitanje. Tri vrste Timbrado kanarinaca su: Timbrado Classico (moji), Floreo i Discontinou. U Nemackoj najvise prosireni su Classico, dok Floreo i Discontinou u Spaniji. Inace Timbrado je van Spanije retka ptica, jer za mnoge uzgajivace pesme i dalje je Malino i Roler na prvom mestu. Classico je glasna i raznovrsna ptica sa prevrtljivim turama. Floreo je mesavina izmedju Classico i Floreo i malo tisi, a Discontinou ima samo udarne ture i ture u kojima se cuju 2 ili 3 ture. Za nekoga ko nezna rekao bi da pevaju vise ptica a ustvari peva samo 1. Te vrste Timbradora vrlo malo ima van Spanije.
Za vise informacija pisi sta te zanima.
Pozdrav
Perica
Timbrado Član
idesh na stranici photobucket.com ili youtube registrujesh se upload-dujesh sliku klip bilo shta i pored togga ti pishe img code ili direkt link ako je slika idi img code ako je klip idi direct link i to kopiraj i potom pastuj na poruci i send jednostavno lako mislim da sam pomogo pozzzzzz
Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
Ima ih moj burazer u Sapcu. To su sve moji Timbradosi, koje mu ja redovno saljem. Ako te zanima, mozes mi se obratiti. On je trenutno kod mene u Diseldorfu i za jedno mesec dana se vraca. A ako ti trebaju hitno, za 2 nedelje saljem jednu turu za Grcku, tako da mogu poslati i za tebe. Reci mi koliko ptica ti trebaju. Radi dogovora gde i kad da preuzmes ptice, moras mi se obavezno obratiti.
Timbrado
bondža1 Član
Број порука : 67 Join date : 05.03.2010
Наслов: Re: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 01 May 2011, 21:41
[quote="Timbrado"]
SAŠA ::
Da li neko kod nas ima timbradose za prodaju?
Ima ih moj burazer u Sapcu. To su sve moji Timbradosi, koje mu ja redovno saljem. Ako te zanima, mozes mi se obratiti. On je trenutno kod mene u Diseldorfu i za jedno mesec dana se vraca. A ako ti trebaju hitno, za 2 nedelje saljem jednu turu za Grcku, tako da mogu poslati i za tebe. Reci mi koliko ptica ti trebaju. Radi dogovora gde i kad da preuzmes ptice, moras mi se obavezno obratiti.
Timbrado[/quote
Dali timrado ima urodjenu pesmu ili mu se pesma namece interesuje me za soj timbradosa vodeni cvet.
dane 87 Član
Број порука : 55 Join date : 26.01.2011 Age : 37 Локација : Aleksnadrovac Zupski
Наслов: Re: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 01 May 2011, 21:50
ima neko sliku da pokaze da vidim kako izgledaju ti kanarinci? ako nije problem.
bondža1 Član
Број порука : 67 Join date : 05.03.2010
Наслов: Re: Timbrado Espanol (Nov clan) Sun 01 May 2011, 23:05
[quote="dane 87"]ima neko sliku da pokaze da vidim kako izgledaju ti kanarinci? ako nije problem.[/quote
Timbrado ga ima u vise boja zelena, zuta,bela , sareni ,timrados na forumu kako se predstavlja slika na njegovom postu je u stvari slika timbradosa.
Asturiana soj-isprekidana nepovezana floreado linija .
Interesuje me da li imaju naslednu pesmu.to znaci kad bi izveo mlade, da ih ostavim same dok ne ispevaju ,formiraju sami pesmu dali ce pevati po COM.standardu.
TIMBRES-zvona do 9 bopdova VARIACIONES RODADAS-bogate rol ture do 18 bodova TIMBREAS DE AGUA-vodena zvona do 9 bodova CASKABEL- praporci ili mala zvona do 9 bodova FLOREOS- razvucena flauta -RAZVUCENI CVETNI PEV do27 bodova CAMPANA-veliko zvono do 9 bodova GLOUGUELAS-zvona u svim formama do 18 bodova CASTANUELAS-kastanjete do 9 bodova VARIACIONES CONJUTANS-varijacija duplih tura do 27 bodova AGUA LENTA-spora voda do 18 bodova AGUA SEMILIGRAD-kipuca voda do 9 bodova
Timbrado Član
Asturiana soj-isprekidana nepovezana floreado linija .
Interesuje me da li imaju naslednu pesmu.to znaci kad bi izveo mlade, da ih ostavim same dok ne ispevaju ,formiraju sami pesmu dali ce pevati po COM.standardu.
TIMBRES-zvona do 9 bopdova VARIACIONES RODADAS-bogate rol ture do 18 bodova TIMBREAS DE AGUA-vodena zvona do 9 bodova CASKABEL- praporci ili mala zvona do 9 bodova FLOREOS- razvucena flauta -RAZVUCENI CVETNI PEV do27 bodova CAMPANA-veliko zvono do 9 bodova GLOUGUELAS-zvona u svim formama do 18 bodova CASTANUELAS-kastanjete do 9 bodova VARIACIONES CONJUTANS-varijacija duplih tura do 27 bodova AGUA LENTA-spora voda do 18 bodova AGUA SEMILIGRAD-kipuca voda do 9 bodova
Timbrado Discontinuo ima svoju pesmu koja je urodjena i koja se nasledjuje na mlade. Isto ovo znaci i za Clasico soj.