Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 18 Join date : 18.09.2009 Локација : Deutschland
Наслов: grabuljanje Tue 03 Nov 2009, 22:52
Lerbi u pravu si i slazem se sa tobom,na struju i greb samo hvataju oni koji nisu vec u stanju da na korektan i sportcki nacin uhvate ribu vec je na taj nacin love u vecim kolicinama i prodaju a i da bi se pokazali drugima,takvih ima dosta u pirotu i koji dolaze sa strane i prave probleme na nisavi i z. jezeru sto nije fer ali se tome treba stati na put sa velikim novc.kaznama kao i zatvorom kao sto je to ovde npr u D.ja sam strasteven ribolovac i nevolim krivolovce zato prave sportcke ribolovce pozdravaljam
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: grabuljanje Tue 03 Nov 2009, 23:53
Pola rekorda u ribo reviji je izgrabuljano
bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
Наслов: Re: grabuljanje Wed 04 Nov 2009, 00:02
A posto sam ja laik za ribolov. Aj mi pojasnite ukratko sta je to grabuljanje.
IgorSO Član
Број порука : 87 Join date : 23.04.2009 Age : 50 Локација : Sombor,Vojvodina
Наслов: Re: grabuljanje Wed 04 Nov 2009, 00:56
pa da sutra ides grabuljat,salim se naravno.Kod nas ima i u prodaji vece trokrake koje su odma ulivene u olovo,zavezes vecu trokraku vece olovo i povlacis po dnu na svakih par sekundi i to ti je sva mudrost
IgorSO Član
Наслов: Re: grabuljanje Wed 04 Nov 2009, 00:58
a ako nadjes krtog ili jato neces moci odneti ribu kuci
bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
Наслов: Re: grabuljanje Wed 04 Nov 2009, 01:20
Pa onda se riba moze zakaciti za bilo koji deo tela? To je za one koji hoce da osete ribu na udici, ali ih mrzi da cekaju.
IgorSO Član
Наслов: Re: grabuljanje Wed 04 Nov 2009, 01:51
upravo tako,samo sto je ovde riba borbenij posebno ako je zakacis za ledja
LERBI Član
Број порука : 74 Join date : 02.10.2009 Age : 41 Локација : Šabac
Наслов: Re: grabuljanje Wed 04 Nov 2009, 13:31
Ima jedna zanimljiva priča, ne znam koliko je tačna, ali ja sam je tako čuo... Otišao naš čovek pre nekih 30 godina u Švedsku da živi, i pošto je kod nas lovio ribu dinamitom čovek počne i tamo da radi isto, čovek napravio pomor ribe. Naravno policija ga uhvati i znate li koliko je dobio kaznu??? Ništa, ljudi uopšte u svom zakonu nisu imali kazne za one koji love ribu dinamitom, to je kod njih bilo nezamislivo. Nisu mogli da ga osude i puste ga... U nekim zemljama je potreban zakon (da se primenjuje!!!), a u nekim ne, sve je stvar kulture i vaspitanja! Ja sam isključivo za novčane kazne, našeg čoveka samo treba po džepu udarati tu ga najviše boli, kazna da bude od 5000e pa naviše!!! Sad se postavlja par pitanje... Kako promeniti svest kod naših ljudi??? Kako edukovati ljude??? Kako im objasniti da su neke stvari štetne??? Kako???
Pozdrav svima!!!
LERBI Član
Број порука : 74 Join date : 02.10.2009 Age : 41 Локација : Šabac
Наслов: Re: grabuljanje Wed 04 Nov 2009, 15:33
Evo kako izgleda grabuljanje, malo je lošiji snimak, ali se vidi!!!
Pozdrav svima!
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: grabuljanje Fri 11 Jun 2010, 18:46
boris Član
Број порука : 116 Join date : 06.01.2010 Age : 47 Локација : jagodina-despotovac
Наслов: Re: grabuljanje Sun 13 Jun 2010, 16:56
Milan ::
OVO JE NAJJACA FORA STO SAM IKAD VIDIO.STA REDE MAJKE TI MILE?