Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sun 02 Aug 2009, 21:53
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sun 02 Aug 2009, 21:55
Krajnji rezultat
Миланче Član
Број порука : 173 Join date : 23.05.2009 Age : 44 Локација : Niš
Наслов: igle za dohranjivanje Mon 03 Aug 2009, 00:04
Evo nekih igala za dohranjivanje, ima ih i kod nas ali nisu tako ceste. Ovo je iz "Quiko"-vog kataloga za 2009. godinu.
Da napomenem da ovo nisam stavio u svrhu reklame.
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Mon 03 Aug 2009, 09:38
Igle su moćna stvar, ne znam gde kod nas mogu da se nabave. Ako neko zna cenu kod nas neka postavi.
Interesantno je da na skoro svim klipovima koriste "drvce" za hranjenje štiglića, ja sam koristio špirc i kada sam probao da hranim "drvcetom" umalo da zeznem stvar jer sam zamalo izgubio ptice iako sam hranio češće nego sa špricem.
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sat 22 Aug 2009, 12:21
Interesantan sistem za ručno hranjenje uz pomoć cevčice
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sat 22 Aug 2009, 12:29
Moj omiljeni način, hranjenje špricom
Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sun 06 Sep 2009, 00:59
Cinjenica je da su ovakve ptice mnogo pitomije i da se to raadi u celom svetu ali ja neznam kakvi ce na takav nacin odhranjeni ptici biti roditelji i neznam dali ih u prirodi neko prihranjuje ?Svaka cast i duzno postovanje svakom koji ovo radi ali se ja licno ne bi slozio s ovim jer ptic koji nije sposoban da sam izadje iz jajeta, a kamoli nezna da jede ili ga roditelji ne hrane kako valja nije zasluzio ni da zivi. Takva je ustvari i prirodna selekcija da opstanu oni najjaci, a roditelje koji nece da hrane po meni nisu za drzanje. Opet uz duzno postovanje svima jedan veliki pozdrav ...
Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sun 06 Sep 2009, 15:18
lose sam se izrazio kod ovoga,da takvi roditelji nisu za drzanje,jer mi sami cestim zavirivanjem i ometanjem parova remetimo sam cin parenja,a kasnije i odhranjivanje mladih.Ja opet kazem da za rucnim hranjenjem nema potrebe samo trebamo pticama dati ono cime se one hrane u prirodi i cime smo ih navikli i one ce to odraditi mnogo bolje od nas.Jer mi nemamo nikakvu skolu hranjenja malih ptica,a one to izvanredno rade jer ih je time priroda obdarila,pa ih shodno time trebamo pustiti da oni rade ono sto najbolje umeju.Ustvari mi smo ih i doneli iz prirode i time smo im oduzeli bukvalno sve pa ih zbog toga trebamo pustiti da rade sami ono sto rade i napolju.Po meni nema nista lepse nego kad vidim na gnezdu oba roditelja kako hrane mlade i jos kad je gnezdo puno pa to je vrh, vrhova,a o ljubavi koju mladi tom prilikom osecaju mozemo samo da predpostavljamo.Pa naucnim ispitivanjima je utvrdjeno da je svima nama lepse bilo na majcinoj sisi nego s flasicom ili lazovkom u uztima.Ovo govorim iz razloga sto je kliun ptice isto sto i mamina sisa,a ne kojekakve cevcice, spricevi i igle.I da dodam jos jedno u sta sam sto posto siguran, ptice odhranjene ili prihranjivane rucno su mnogo slabije i podloznije bolestima nego normalno odhranjene ptice koje su dugovecnije i zdravije i sto je najvaznije sigurno ce biti bolji roditelji.Neznam mozda ja gresim, a vi me slobodno ispravite i jos nesto, nemam nista protiv onih koji to rade,ja samo isticem moje misljenje pa vi presudite. Pozdrav svima...
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sat 02 Jan 2010, 22:29
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sat 02 Jan 2010, 22:31
https://www.youtube.com/watch?v=84EaYfl9FVo
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sat 02 Jan 2010, 22:32
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sat 02 Jan 2010, 22:33
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sat 02 Jan 2010, 22:35
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sat 02 Jan 2010, 22:36
https://www.youtube.com/watch?v=7FB-i3Upixw
slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sun 06 Jun 2010, 14:48
Evo nakon sto mi je cerkica otvorila volijeru i ispustila mi deo ptica prinudjen sam da se bavim i ovom aktivnoscu. Troje malih sam uspeo da podmetnem pod drugi par, a ovih sedmoro hranim rucno. Dan cetvrti... Inace radi se o zebicama.
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sun 06 Jun 2010, 21:09
Bravo majstore !!!
slavishab Član
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Thu 10 Jun 2010, 23:59
Malo smo porasli i postali nemirni...
Milan Admin
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Thu 20 Jan 2011, 22:48
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Tue 28 Jun 2011, 02:42
slavishab ::
Malo smo porasli i postali nemirni...
Eto i kod mene problem sa zebama. Uginula mi je zenka juce i koliko vidim muzjak za sad hrani ali tesko da ce uspeti jer ima 6 komada. 18dana imaju i probao sam da prihranjujem jajcanom rucno, ali je problem sto su ptici vec dosta veliki i ne 'trzaju' na mene Hranio sam ptice stare par dana i to je bila pesma, a ovi nisu navikli i nece ni da zinu! Da li raditi na silu?
slavishab Član
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Tue 28 Jun 2011, 10:10
Ako nece sami da zinu, nemoj da pokusavas na silu. S obzirom da imaju 18 dana, ja sam gotovo siguran da ce ih muzjak dohraniti dok pocnu sami da jedu...ja ne bih brinuo.
korbach Zaslužni član
Број порука : 303 Join date : 29.04.2011 Age : 39
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Tue 28 Jun 2011, 16:16
slavishab ::
Ako nece sami da zinu, nemoj da pokusavas na silu. S obzirom da imaju 18 dana, ja sam gotovo siguran da ce ih muzjak dohraniti dok pocnu sami da jedu...ja ne bih brinuo.
Prateci situaciju danas, vidim da muzjak vise vremena trosi na cavrljanje i jurnjavu sa ostalim parovima nego na mlade Cujem ih kako cijucu i pokusao sam opet sa spricem i stapicem ali je stvar gotovo nemoguca, moram ih uzeti u ruku i nametnuti im hranu. Ponadao sam se da ce muzjak da zavrsi stvar, ali eto!
Jos jedan problem, volijera je velika i gnezda su gore, hrana je daleko. Da je mali kavez u pitanju, sve bi mozda bilo lakse. Ne znam ni sam sta da radim.
korbach Zaslužni član
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Wed 29 Jun 2011, 19:20
Najmanje pile je otpalo danas. Napravio sam platformu ispred gnezda da se lakse i brze adaptiraju na spoljasnjost volijere te da pre uoce hranu. 2 puta dnevno ih "spricam" jajcanom, iako odbijaju ovakav vid majke i dalje Valjda ce pregurati
slavishab Član
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Wed 29 Jun 2011, 20:04
Mukotrpan je to posao, uopste ti ne zavidim...Drzim ti palceve da mali preguraju kritican period...
korbach Zaslužni član
Наслов: Re: RUČNO HRANJENJE PTICA Sat 02 Jul 2011, 15:20
I evo da kazem sta ima novo u vezi one moje sirocadi. Danas su izasli iz gnezda, 4 ptica ziva i zdrava za sad. Samo dva su uginula iako sam sumnjao da ce i ta cetri preziveti. Do juce sam ih dva puta dnevno dohranjivao, sad kako su u volijeri vidim da su pobudili paznju oca koji ih s vremena na vreme hrani. Sad samo da sto pre prokljuve kako se ljusti semenka i na konju smo. Stavicu i koju sliku cim budem mogao, pozdrav!