Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Iskreno dosta njih se vrati, bar po doosadašnjim iskustvima pošto pored terase imam drvo, a ima i ptica na terasi ne idu daleko Mada neću da rizikujem sa njim to sigurno.
vucjanacc Član
Број порука : 66 Join date : 15.03.2010 Age : 45 Локација : vucje
Desavalo se i meni da se vrate ali ptice koje su stare 5-6god i koje sam cuvao od mladih koje sam skolovao posto nemogu da se snadju u prirodi jer su izgubile valjda taj instinkt ili posto ostavim na terasi par ptica i kavez iz koji je pobegla uvece ga vidim na kavezu i uhvatim.A sto se divljaka tice nijedan se nije vratio kad izleti stane u vrh Platana i kad krene da peva dize mi pritisak u 500 i na kraju nonsalantno bez trunke milosti okrene se i nestane .
Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
Наслов: Re: ponasanje stiglica Sat 10 Apr 2010, 12:18
Ja se ne bi baš igrao tako lako sa puštanjem napolje ptica koje su već duže vremena u kavezu i navikle su se na mene. Ovo ptica što puštam da slobodno povremeno leti po stanu, čuvam kao oči u glavi. Strogo vodim računa da dok ne uđu ponovo u kavez ne otvorim neki prozor ili terasu.
diskus Zaslužni član
Број порука : 343 Join date : 06.09.2009 Age : 50 Локација : Leskovac
Наслов: ponasanje stiglica Mon 19 Jul 2010, 21:34
Ponasanje mladog stiglica.
goran70 Član
Број порука : 100 Join date : 07.11.2010 Age : 53 Локација : inđija
Наслов: ponasanje stiglica Sat 29 Jan 2011, 20:50
sta znaci kad stiglic cvrkuce i mlati repom levo desno jel to rade i mizjak i zenka
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: ponasanje stiglica Sat 29 Jan 2011, 23:10
To znači da udara "čevrliju"
goran70 Član
Наслов: Re: ponasanje stiglica Sun 30 Jan 2011, 00:41
jel to rade i muzjak i zenka
Milan Admin
Наслов: Re: ponasanje stiglica Sun 30 Jan 2011, 11:27
To rade i mužjak i ženka.
jigor Član
Број порука : 88 Join date : 17.03.2010 Age : 49 Локација : Niš
Наслов: Re: ponasanje stiglica Sun 30 Jan 2011, 19:32
Milan ::
To znači da udara "čevrliju"
E jesi mu detaljno i strucno objasnio, svaka cast!!!
goran70 Član
Наслов: ponasanje stiglica Sun 30 Jan 2011, 22:11
postavio sam slike stiglica na stranici pol stiglica posto sam pocetnik u svemu ovome i konstatovano je da je zenka dobio sam ga jesenas bio je sav siv tek je pre mesec dana dobio crvenu masku ali postavio sam pitanje dali peva muzjak i zenka posto ovaj moj konstantno peva : : malo mi je zao sto je zenka posto ovde niko nema stiglice ili bar ja neznam u okolini indjije a voleo bi da nabavim muzjaka moze i uhvacen ako je bar malo miran da probam da ga parim u narednom perjodu ako neko moze da mi kaze cenu i dali moze da se salje pouzecem ili nekom kurirskom sluzbom
Milan Admin
Наслов: Re: ponasanje stiglica Mon 31 Jan 2011, 09:00
čevrlija
https://www.youtube.com/watch?v=JwJoYYQwc4w
Jigore, pitaj slobodno sve što želiš da znaš, nemoj da te je stid
jigor Član
Наслов: Re: ponasanje stiglica Mon 31 Jan 2011, 17:54
Na pitanje Gorana 70 sta znaci kad stiglic cvrkuce i mlati repom levo desno jel to rade i mizjak i zenka Ti Milane odgovaraš To znači da udara "čevrliju" On nije tražio u pisanom obliku zvuk koji čuje, nego verovatno da mu objasniš da su tada ptice ušle u pripremni perid parenja, da su se usilile, šta se u tom momentu radi ako hoće da ih upari jer pita i za mužjake i za ženke itd. A ti Milane nemoj da ti je sujeta veća od tolerancije ipak si ti administrator ovog foruma i trebalo bi da ti je prag tolerancije malo viši!!! A gledajući moje postove i teme vidi se da sam ja uvek pitao ono što minije bilo jasno. Nekada je to bilo stvarno mi potrebno a nekad da bi pokrenuo neke teme i razgovore na forumu pa pitao ineke stvari skoro opšte poznate. Ali namera mi je uvek bila dobronamerna
goran70 Član
Наслов: Re: ponasanje stiglica Mon 31 Jan 2011, 18:55
upravo tako pitao sam radi parenja jel to znaci ako radi zenka da je spremna za parenje
Milan Admin
Наслов: Re: ponasanje stiglica Mon 31 Jan 2011, 19:25
To nije tačno. Štiglić udara čevrliju i vrti repom i kad nije spreman za parenje. Konkretno, moje ptice to čine uvek kad im se približim bez obzira da li je zima ili je period parenja.
sasko Član
Број порука : 77 Join date : 14.12.2010
Наслов: Re: ponasanje stiglica Tue 01 Feb 2011, 20:50
Milan ::
To nije tačno. Štiglić udara čevrliju i vrti repom i kad nije spreman za parenje. Konkretno, moje ptice to čine uvek kad im se približim bez obzira da li je zima ili je period parenja.
Ovo sto je naveo Milan 100% e vo pravo, cevrliu moze da pravi stiglica i kad je bolesna
vlada le Posetilac
Број порука : 2 Join date : 03.02.2011
Наслов: Re: ponasanje stiglica Thu 03 Feb 2011, 18:46
Moze jeda nsavet :-)
Pre par dana sam dobio stiglica na poklon pa sam ga stavio u dnevnu sobu. Da li stiglicu smeta svetlost koja dopire od sijalice i ako mu smeta gde bi mi preporucili da ga stavim ?
Hvala unapred !
Milan Admin
Наслов: Re: ponasanje stiglica Thu 03 Feb 2011, 19:27
Veštačka svetlost mu ne smeta, neka je samo dalje od izvora toplote i da nije na promaji.
vlada le Posetilac
Број порука : 2 Join date : 03.02.2011
Наслов: Re: ponasanje stiglica Thu 03 Feb 2011, 19:31
Hvala puno na odgovoru. Posto sam nov, pa sam se zabrinuo za stiglica jer je hiperaktivan :-)
goran70 Član
Наслов: Re: ponasanje stiglica Thu 03 Feb 2011, 23:16
vlada le ::
Moze jeda nsavet :-)
Pre par dana sam dobio stiglica na poklon pa sam ga stavio u dnevnu sobu. Da li stiglicu smeta svetlost koja dopire od sijalice i ako mu smeta gde bi mi preporucili da ga stavim ?
Hvala unapred !
brate gde to ima stiglica na poklon ja vec dva meseca nemogu da dodjem do stiglica muzjaka ovde u vojvodini kao da toga nema
jigor Član
Наслов: Re: ponasanje stiglica Fri 04 Feb 2011, 18:43
Znam da nisam u temi ali sam toliko besan da moram da napišem!!!! Danas me je pozvala ćerka na poslu oko 10.00 časova i kaže da mi na terasi jedna siva ptica napada štigliće i da oni lepršaju po parilici! A u parilici imam 2 mužjaka i 2 ženke kokje sam pusti da se pronađu kao parovi pa da ih kasnije odvojim kao parove u posebne. ona je oterala tu "pticu" izlaskom na terasu ali posle 5 minuta ona se vratila. I kako mi je detaljno opisala radi se o SOVI ili kako je zovu buljina. Pokazao sam joj slike sa googla i sigurna je da se radi o njoj. Ishod je da nije uspela da ubije ni jednu pticu, ali je jedan mužjak povređen i oštećeno mu je levo krilo i leva strana tela. Ne mogu da verujem da u najurbanijem delu grada na Bulevaru, na 7. spratu se to desilo!! Sada me je strah da mi nije poremetila ptice, a to su 2 para koja sam spremao za reprodukciju i planirao da ih sada za vikend prenesem u topliju prostoriju kao pripremu za prolećnu reprodukciju!! LJUT SAM