Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 298 Join date : 03.03.2009 Age : 77 Локација : Skoplje
Наслов: Re: Bocka Tue 03 Mar 2009, 14:50
Evo ovaj štiglič je izveden od potureno jaje 2007 i nikad nije bio u društvo sa štiglicama. Dobar je za bastriranje i momentalno je u parilicu i uskoro očekujem da kanarija snese jaja.
maneken pravi i voli da se slika
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Bocka Tue 03 Mar 2009, 14:51
Dordjevet štiglići su prelepi pravi domaći, mislim da si negde postavljao i klipove sa pesmom ima tema ovde o tome pa ako ti nije teško postavi.
Bilbilj lepa i smirena ptica, verovatno ćeš imati uspeha sa bastardiranjem samo ćeš kasnije imati problema jer ćeš morati bastarde da školuješ CD diskom pošto ne znam koje je ture tvoj štiglić zadržao genetski i šta peva.
najcenjeniji su bastardi koji pevaju divlju pesmu štiglića mada je i od toga bolje ako bi skinuli ture Savuja to bi bio vrh
BOCKA Član
Наслов: BOCKINE PTICE Sat 21 Mar 2009, 11:36
OVO JE JEDAN DEO OD MOJIH PTICA
batostanisic Član
Број порука : 82 Join date : 17.03.2009 Age : 51 Локација : podgorica
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 20:33
bravo Bocka , a sto radi onaj crvendac gore da nije ''POZARNI'' ???
Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 20:41
Divni kavezi, mnogo mi se svidjaju. samo mi nije jasno koje su ono skroz dole dve ptice? Slabo razaznam makedonski
saso78 Član
Број порука : 108 Join date : 04.03.2009 Age : 46 Локација : Makedonija
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 20:44
Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 20:52
lepo.... svaka cast))) kad bude mladih obavezno pokazi))))
BOCKA Član
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 21:57
OVO JE BOCKIN HOR , FALI DIRIGENT
batostanisic Član
Број порука : 82 Join date : 17.03.2009 Age : 51 Локација : podgorica
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 22:00
Nema sta PRAVI '' PROLJECNI DAN ''
Laza Zaslužni član
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 22:01
Ovo sam video negde u mom gradu, covek ima na terasi, samo sto je u njegovoj verziji imalo par kapana
BOCKA Član
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 22:13
Sudija ::
Divni kavezi, mnogo mi se svidjaju. samo mi nije jasno koje su ono skroz dole dve ptice? Slabo razaznam makedonski
U DONJE KAFEZE SU GRMUŠE I JEDAN SLAVUJ KOJ SE NE VIDI DOBRO JER JE MIRAN I STOJI U MESTO. BANE, POKAZAO SAM TRI KOMADA MLADE I BAKARCE I DANAS SAM IH ODVOJIO TAKO DA ODMA SU SE I OKUPALI. BATO, ONOG CRVENDAČA POČEO SAM GA TRENJIRATI DA SAM IZLAZI U ULAZI U KAFEZU. SAMO ON JE JOŠ DIV I IMA ŠEST MESECI KAKO GA ČUVAM, NAKON GODINU DANA ON BI TREBALO DA JEDE BRAŠNARE S MOJIH RUKU. OVO MI JE PROVERENA STVAR, CRVENDAČI NAKON TRI GODINA SAME DOLAZE KOD TEBE I VRLO SU INTELEGENTNI. POZDRAV SVIMA
Laza Zaslužni član
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 22:16
moze li neko da mi kaze sta je grmusa?
Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
Наслов: Re: Bocka Sat 21 Mar 2009, 23:57
Sudija ::
moze li neko da mi kaze sta je grmusa?
ptica
BOCKA Član
Број порука : 23 Join date : 28.03.2009 Age : 43 Локација : Beograd
Наслов: Re: Bocka Sat 04 Apr 2009, 18:49
skoro sam od nekog pticara saznao da mekokljunce mozemo hraniti i granuliranim koncentratom za pilice, bio sam kod njega i imao prilike da vidim te ptice, ptice su zategnute i sijaju se, razmisljam dali da probam sa crvendacem , popicem , grmusom da im dam koncentrat, zna li neko moze li to da im steti jedino da nedobijem crvendaca od 2 kg , ima li jos misljenja za ili protiv ?
Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
Наслов: Re: Bocka Sat 04 Apr 2009, 20:27
Jedan moj komsija grmusama daje granule za golubove.
BOCKA Član
Наслов: Re: Bocka Sat 04 Apr 2009, 23:17
Stevo, veoma sam zainteresovan koji je to granulat za golube i ako možeš postavi sliku ili ime firme koja ga proizvodi. Ja grmuše hranim sa specijalnom hranom ista ona ko za slavuje, kupujem je u radnjama i je italijanskog porekla. Grmuše su veliki ljubiteli voča i jedu sve redom, jedina mana im je izmet jer je uvek u boji voča. Ja sam prezadovoljan od crnoglave grmuše koje neprekidno pjevaju a momentalno imam dve vrlo lepe. Pozz.