| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Petar | |
|
+7ticar Danijelvr Steva Бане sasaznas Milan Petar 11 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Re: Petar Sun 29 Nov 2009, 22:24 | |
| Milane sav je takav tanak,ja sam ga ostavio samo zato je mladunac drugacije ga nebi ostavio ni za zivu glavu...
Bane ne mogu da uhvatim nikako kad se lepo vidi crvena maska uvek se pomeri...ako uspem ovih dana postavicu sliku... | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Petar Sun 29 Nov 2009, 23:38 | |
| ma nemoj ga peljati po rukama pusti ga....drugom prilikom))) svidja mi se opasno pa sam zato hteo bolje da ga vidim,a mislio sam da mozda imas jos slika... | |
| | | Petar Zaslužni član
| Наслов: Re: Petar Sun 29 Nov 2009, 23:45 | |
| Ma ne peljam ih nego sam danas cisti kaveze pa reko taman da ih uslikam... | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Petar Tue 01 Dec 2009, 20:42 | |
| Petre, u nedelju u emisiji Moj Ljubimac cela emisija je bila o Sabackim golubarima i o dodeljivanju pehara za ovu sezonu. Prozvan si tamo imenom i prezimenom, izadje neki momcic. Pa reci nam jel si to ti, mozda je jos neko gledao, ali ime i prezime mi zapade za uvo. | |
| Наслов: Re: Petar Tue 01 Dec 2009, 20:48 | |
| - bogdanik ::
- Petre, u nedelju u emisiji Moj Ljubimac cela emisija je bila o Sabackim golubarima i o dodeljivanju pehara za ovu sezonu. Prozvan si tamo imenom i prezimenom, izadje neki momcic. Pa reci nam jel si to ti, mozda je jos neko gledao, ali ime i prezime mi zapade za uvo.
Nisam ja bio bio je moj drugar izasao sam iz tog drustva,zato nisam ja bio...a necu vise da se druzim sa njima... | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Petar Tue 01 Dec 2009, 21:27 | |
| Tvoj drugar koji se zove i preziva isto kao ti ili je tvoj drugar iso da preuzme pehar ??? | |
| Наслов: Re: Petar Tue 22 Dec 2009, 23:20 | |
| Grmuse: | |
| | | robin Zaslužni član
Број порука : 309 Join date : 21.10.2009 Age : 48 Локација : novi sad
| Наслов: ... Wed 23 Dec 2009, 01:37 | |
| petre jel ti pevaju grmuse, sa cime ih hranis? | |
| Наслов: Re: Petar Wed 23 Dec 2009, 21:48 | |
| - robin ::
- petre jel ti pevaju grmuse, sa cime ih hranis?
Pevaju ali nije to pesma mnogo glasna kao sto one umeju da pevaju,hranim ih trenutno sa granulama za pse,granulama za golubove jabukom....to sve urendano i pomesano sa jajcanom hranom... | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Petar Wed 23 Dec 2009, 22:01 | |
| Petre, jel je jedu tu jajcanu hranu? Ja mojoj dajem Padovanu za mekokljunce, i sad kad se navikla na to nece ni granule za golubove, ni za macke, samo udara po ovoj hrani. | |
| Наслов: Re: Petar Wed 23 Dec 2009, 22:08 | |
| - Steva ::
- Petre, jel je jedu tu jajcanu hranu?
Ja mojoj dajem Padovanu za mekokljunce, i sad kad se navikla na to nece ni granule za golubove, ni za macke, samo udara po ovoj hrani. sve sto bacim jedu,kao splacinare su.imaju jednu manu malo su nemirne u kavezu... | |
| Наслов: ... Wed 23 Dec 2009, 22:42 | |
| ja ih hranim sa gran pate insekt,sitno seckanom jabukom i barenim jajetom,i brasnarima. jaje i crve dajem 1-2 puta nedeljno. petre stavi ih u vece kaveze i bice mirnije veruj mi,sto veci to bolji i nije lose da ih prekrijes nekim platnom,bar u pocetku. ja moje drzim u kavezima 70x60x40cm. to je zivahna ptica i vrlo spretna,voli da zamahne krilima,i nebrini nece se lupati ako je veci prostor,verovatno ce i lepse pevati,ali moras malo obogatiti hranu,mada da ti kazem iskreno i moj muzjak je nesto ufitiljio sa pesmom zadnjih mesec dana,mozda to ipak ima veze sa godisnjim dobom...veliki pozdrav... | |
| Наслов: Re: Petar Wed 23 Dec 2009, 23:26 | |
| Petre, Robine jel ih drzite unutra? | |
| Наслов: Re: Petar Wed 23 Dec 2009, 23:42 | |
- Petre, Robine jel ih drzite unutra?
Moje su do skoro bile u kuci dok nisam resio da ih izbacim iz mog uzgoja,sada su u podrumu,ali u svakom slucaju temperatura gde se nalaze je oko 20 stepeni... | |
| Наслов: Re: Petar Thu 24 Dec 2009, 00:03 | |
| O pa dobro, sta ces bolje. Moja je napolju u volijeri. Prvi talas zime je dobro podnela, videcemo kako ce dalje biti. | |
| Наслов: ... Thu 24 Dec 2009, 00:22 | |
| moje su unutra. sve ptice unosim zimi unutra,nije im previse toplo,oko 15stepeni,ali sasvim je ok. inace od ranog proleca do prvih mrazeva budu napolju. imam veliku natkrivenu terasu sa dosta zelenila(cveca) i tu ih rasporedim. e moram da vam spomenem izmedju ostalog... ima par cvoraka koji sam odhranio predprosle godine i njih sam uneo unutra zajedno sa sve volijericom i kucicom,i juce vidim zenka snela jaje u kucici.....predpostavljam jer je toplo unutra pa joj proradilo... videcemo sta ce dalje biti..... | |
| Наслов: ... Thu 24 Dec 2009, 00:28 | |
| ihh petre,pa to ti je pevac ipo,steta sto hoces da ih izbacis.... | |
| Наслов: Re: Petar Thu 24 Dec 2009, 00:55 | |
- moje su unutra. sve ptice unosim zimi unutra,nije im previse toplo,oko 15stepeni,ali sasvim je ok. inace od ranog proleca do prvih mrazeva budu napolju. imam veliku natkrivenu terasu sa dosta zelenila(cveca) i tu ih rasporedim. e moram da vam spomenem izmedju ostalog... ima par cvoraka koji sam odhranio predprosle godine i njih sam uneo unutra zajedno sa sve volijericom i kucicom,i juce vidim zenka snela jaje u kucici.....predpostavljam jer je toplo unutra pa joj proradilo... videcemo sta ce dalje biti.....
Pa kod tebe je na toj terasi prava milina. Jel su cvorci mirni, kako se ponasaju, pevaju li? | |
| Наслов: ... Thu 24 Dec 2009, 01:14 | |
| jeste,stvarno je milina,terasa je 9x5m. a krov redovan sa crepom pokriven,onako dosta visok pa preko leta nije velika vrucina ispod njega,a jedna strana terase je skoro cela obrasla ruzama puzavicama pa jos dodatno je ulepsava i zaklanja ih od radoznalih pogleda,i znas sta je najbolje u svemu,kad mi neko dodje nemora da prolazi ili sedi blizu ptica vec par metara dalje od njih sedimo i uopste se neuznemiravaju....e a cvorci su fantazuja,jest da su malo brlje pa ih moras cesce cistiti ali pevaju non stop.originalno skidaju mnoge ptice,ovi moji skidaju stiglica original samo malo glasnije..i da ti kazem i zenka isto peva sto je retko kod pevacica.. | |
| Наслов: Re: Petar Thu 24 Dec 2009, 01:20 | |
- ihh petre,pa to ti je pevac ipo,steta sto hoces da ih izbacis....
Moram da ih izbacim jer ne mogu da postignem i njih i ove divlje ptice,a hocu da se obazirem samo da divlje ptice...to je jedini razlog sto ih izbacujem | |
| Наслов: Re: Petar Thu 24 Dec 2009, 01:39 | |
| Pa i u podrumu ces morati da ih hranis. | |
| Наслов: Re: Petar Thu 24 Dec 2009, 01:40 | |
- Pa i u podrumu ces morati da ih hranis.
da ali dok neko ne bude naisao da ih dam...ali mislm da ce to biti uskoro... | |
| | | valter Zaslužni član
Број порука : 305 Join date : 10.02.2012 Age : 42 Локација : Cicevac
| Наслов: Re: Petar Sat 10 Mar 2012, 02:20 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Petar | |
| |
| | | | Petar | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму