| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| alann | |
|
+11robin sasha Milan Steva Бане ticar Laza pticar nis Luckyboy gost1 alann 15 posters | |
Аутор | Порука |
---|
alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: nesto piladi u 2010 Sun 30 May 2010, 17:13 | |
| tamni iz Srbije. Lipohrom pero u krilo ,,DZUKELA " Ista greska u krilima i ovo je Dzukela. Ovaj ima perspektive vidjece se kad zavrsi mitarenje Ista ptica kao i na prehodnoj ptici. Ovo su ptice promasena godina ili uzaludan rad. A sad nesto veselije i bolje. Lipohrom crveni. i malo hibrida [IMG]http://img59.imageshack [URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/fotografija0575.jpg/] | |
| | | popBL Član
Број порука : 170 Join date : 11.11.2009 Age : 63 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: alann Sun 30 May 2010, 17:37 | |
| ko zna zna,svaka cast Alane | |
| | | lujo Član
Број порука : 137 Join date : 28.02.2010
| Наслов: Re: alann Mon 31 May 2010, 03:43 | |
| - alann ::
- popBL ::
- ko zna zna,svaka cast Alane
Hvala Pope na pohvali nadam se uspjehu i kod tebe i kod drugih odgajivaca koji imaju isti cilj u odgoju ptica. koje su ovo ptice na 1,2,3 slici,nije mi jasno. | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: alann Mon 31 May 2010, 11:23 | |
| - lujo ::
- alann ::
- popBL ::
- ko zna zna,svaka cast Alane
Hvala Pope na pohvali nadam se uspjehu i kod tebe i kod drugih odgajivaca koji imaju isti cilj u odgoju ptica. koje su ovo ptice na 1,2,3 slici,nije mi jasno. Ticar tebe neka ne sikira koje su ptice | |
| | | lujo Član
| Наслов: Re: alann Mon 31 May 2010, 15:27 | |
| zanima me koja je ptica jer ako je melaninski kanarinac otkud bijelo pero. | |
| | | lujo Član
| Наслов: Re: alann Mon 31 May 2010, 15:32 | |
| - Cizak ::
- alann ::
- Cizak ::
- robin ::
- alane svaka cast za ptice,stvarno lepa kolekcija. jesi probao da bastardiras grlice? vidim australijska sa numbijskom na slici....ja sam probao australijsku sa africkom i
nista,uvek muckovi,ali sam afrcku pomesao sa numbijskom(normal) i dobio nesto slicno africkoj,nista posebno ali lepo guce,i nisu bili plodni...ono sto mi je najvise privuklo paznju je krstokljun,jesi probao bas krstokljune medjusobno da lezes? nista neznam o njemu ali deluje mi nekako mirno,poupt zimovki....veliki pozz... . ako volis uzgoj sjedi i pogledaj a ne pricaj na pamet ne informisi ljude sa nekim dezinformacijama a u krajnjem slucaju slikaj tvoj uzgoj i izbaci na forum.Na ovu temu nema vise sta da komentarisem kogqa interesuje sta je dozvoljeno a sta ne neka pogleda po internetu i u pravilnike o izlaganju ptica na izlozbe. Nije to nikakva dezinformacijama to je fact, sve zemlje koje imaju neka udruzenja, paze da ne izgube i ono sto imaju, a to je tacno ima i onih koji hibrdiraju, memam pojma sta pokusavaju da postignu s time. Svi se cuvaju da ne postane katastrofa kao u nekim zemaljama. To nije ni pola strasno od onih koji izgajau mutacije ali mutacije su bar vecinom cista rasa. Ja mislim da si ti dezinformiran, ja nebi prodao ptice ptice ljudima koji prozvode hibride i da mi plate duplo a i nebi ih primio u udrzenje prica. Netraba nama mabo-jambo ptica u Srbiji. sa pticom koja se zove negrito del bolivia ili (xantrogastra)došlo je sad do nove mutacije kanarinaca,i novom linijom kanarinaca na crnoj osnovi stoga bez hibridizacije nebi bilo ni kanarinaca boje, istina treba i održavati ptice u čistoj liniji ali bez hibridizacije koja ima svoj cilj nebi bilo ni kanarinaca boje. | |
| | | popBL Član
| Наслов: Re: alann Mon 31 May 2010, 17:04 | |
| Neznam zasto Cizak ima nesto protiv bastasrdiranja,svako voli razlicite vrste ptica i bez veze je nekom nemetati neku vrstu koje se nekom svidja.Da svi recimo volimo stiglice i drzimo ih kao ljubimce nebi bilo interesantno . A da ne pricam kako je tesko i kolko truda treba da se izbastardira naj -obicnija i naj -laksa konbinacija kanarinkaxstiglic. Za Alana tvrdim da je najbolji bastarder na ovom forumu a koliko on truda i strpljenja ulozi u jednog bastarda skidam mu kapu. Nema potrebe nekom nametati da ne bastardira ako on to zeli,naprotiv to su izazovi za svakog pticara i svakom bi to preporucio. Za mene je pticar ko drzi papagaje,kanarince,slavuje,stiglice,kokosi ,fezane,jastrebove.......,svakog postujem kao pticara bez obzira sto se meni mozda nesvidjaju recimo papagaji,to je stvar ukusa a ukusi su hvala bogu razliciti. | |
| Наслов: Re: alann Mon 31 May 2010, 22:13 | |
| - lujo ::
- zanima me koja je ptica jer ako je melaninski kanarinac otkud bijelo pero.
Bjelo pero pokazuje koliko su im roditelji cisti kao i sto sam naveo DZUKELE.Ticar ja sam za razliko od pojedinih realan ako je ptica moja ne znaci da je ja moram hvaliti ali ako je losa ,,Skart" treba naglasiti.Inace par je kupljen zimus preko tel.ako dobro izreklamirane ptice od poznatog odgajivaca kad sam mu reko kaze da ni njemu nije jasno da se kod piladi pojavljuje lipohrom pero , ali meni je jasno da te ptice nisu ciste po genotipu pa neka su prvaci jer dalji rad je sa njima prozvodnja smeca. Ako te interesuje i cijena i to cu ti reci ; Muzijak 35e,Zenka 35e ,veterinarska potvrda 10 e , telefona 15 e i autobus 20e.Toliko o njima i nezasluzuju pricu i komentare jer nisu vrijedne. | |
| | | Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
| | | | popBL Član
| Наслов: Re: alann Mon 31 May 2010, 23:39 | |
| Polako drugari,mislim da Cizak to nije napisao zlonamjerno,on je zastupnik ocuvanja vrste i to je poenta njegovog protivljenja bastardiranju,ali malo pogresno interpretirano. Grijesi kad kaze da le lako bastardirati,ja dve godine pokusavam da bastardiram ,prosle godine sam dobio 2 mlada bastarda a ove godine jos nista,a kako stvari stoje tesko ce biti ista od mojih ptica a pripremam ih od novenbra. Tu treba truta i prije svega strpljenja. Cizak pogledaj moje parilice na slici( negdje na forumu ,12 komada),sve je to puno stiglica i kanarinki i opet NISTA,opet ponavljam to je izazov za strpljive a Alan je majstor u bastardiranju i treba mu cestitati a ne kritikovati. | |
| Наслов: Re: alann Tue 01 Jun 2010, 00:18 | |
| Pope nema majstora dosta stvari treba da se pogodi prilikom odgoja a najbitnije u odgoju je i sreca.Ljudi sirom svijeta bave se hibridima i na izlozbama najvisa zapazanja kod posjetilaca cak i kod sudija su hibridi,u zadnje vrijeme su i uzgoj Faune Evrope ali u mutaciji , ovo kad kazem nije vezano samo za hibride izmedju Faune Evrope sa kanarincima ili Fauna Evrope sa Faunom Evrope , ovo je vezano i sa hibridima medju egzotama , papagajima i grlicama.To sto nekome smeta ili je protivnik te vrste uzgoja ptica ja mu licno ne zamjeram jer nemamo svi isti pogled na uzgoj ali svako se usmjerava u onom dijelu uzgoja ko sta voli.Neko tjera pjesmu , neko izgled a neko cak se i trazi u svemu tome , tako da je ostalo da se svako nadje kome sta budi takmicarski duh. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: alann Tue 01 Jun 2010, 02:35 | |
| | |
| | | lujo Član
| Наслов: Re: alann Tue 01 Jun 2010, 04:50 | |
| ma kad ahat ima smeđe boje i tamne nokte i kljun sigurno nije čisti ahat. kad bi se parile ove ptice sa alanovih slika sa bakarcima siguran sam da bi izašao koji dobar bakarac,ja mislim da sam s tim sve rekao. | |
| | | lujo Član
| Наслов: Re: alann Tue 01 Jun 2010, 04:55 | |
| - jevca5 ::
- nije mi jasan cizak .predpostavljam da nema mnogo iskustva u pticarstvu (bez ljutnje).
za njegovu informaciju vecina ljudi koji bastardiraju prvo proizvedu ptice u cistoj vrsti da bi tek posle toga bastardirali sa njima , inaravno odrzavaju ciste vrste dabi i kasnije imali materijala za rad. i jedno pitanje za njega :da nije bilo ukrstanja(bastardiranja) dalibi danas postojale ovolike vrste kucnih ljubimaca(ptica) i ostalih domacih zivotinja?
pozdrav od jevca. danas se kod najtežih uparivanja,tj baštardiranja koristi umjetna oplodnja, ima snimak na you tubu kako kod kanarinaca stasa,onih iskrvljenih japanskih hosso kanarinaca,tip izvlači cjevčicom spermu kanarinca i ubacuje u kloaku ženke. na taj način rade za dobivanje baštardi koje je teško dobiti klasičnim putem. | |
| | | popBL Član
| Наслов: Re: alann Tue 01 Jun 2010, 17:14 | |
| e sad kolega Cizak od tebe padaju teske rijeci,mi koji bastardiramo po tvome nismo ljubitelji ptica nego neko ko unistava ptice. Nebi da vise ulazim u duel i komentarisem jer bi prekrsio pravila foruma pa zato" ,, ok Cizak sve je kako ti kazes"pozzzzzzzzzzzzzz | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: alann Wed 02 Jun 2010, 14:33 | |
| Žao mi je što kao po nekom pravilu čim nestane znanje i argumenti pojedinci se okreću vradjanju. Moj je predlog sledeći, bilo bi pametno da Cizak postavi svoju temu sa svojim pticama pa da i to ljudi vide i prokomentarišu. Mislim da nije u redu komentarisati tudju temu i tudje ptice ako svoje nisi postavio. | |
| | | Slama Posetilac
Број порука : 23 Join date : 03.06.2010 Age : 35 Локација : Kruševac
| Наслов: Re: alann Thu 03 Jun 2010, 04:30 | |
| - Milan ::
- Žao mi je što kao po nekom pravilu čim nestane znanje i argumenti pojedinci se okreću vradjanju. Moj je predlog sledeći, bilo bi pametno da Cizak postavi svoju temu sa svojim pticama pa da i to ljudi vide i prokomentarišu. Mislim da nije u redu komentarisati tudju temu i tudje ptice ako svoje nisi postavio.
Fino je to gospodine Milane ali mi nikad necemo moci da uvezimo dosta ptica iz inostranstva zbog ovakvih parazita! Pozdrav Gospodin Slama | |
| Наслов: Re: alann Tue 22 Jun 2010, 11:18 | |
| Evo nesto pilica Pile kanarinca i zimovke Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us kanarinci crveni i aht crveni mozaici Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us kanarinka koja othranjuje dva crvena i dva svoja pilica Uploaded with ImageShack.us kolektivni kavez sa piladima koja su starija od 60 dana Uploaded with ImageShack.us Zenka ahata kod koje se ocekuje prinova Uploaded with ImageShack.us | |
| Наслов: slike pilica kanrinaca i divljaka Thu 09 Sep 2010, 18:48 | |
| Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us | |
| Наслов: Re: alann Thu 09 Sep 2010, 19:46 | |
| Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: alann Tue 05 Oct 2010, 10:44 | |
| На другоj фотки одоздо,jели мексичка гимпла или jе нешто мешано? | |
| Наслов: Re: alann Sat 23 Oct 2010, 01:47 | |
| Pozdrav Bane jesu dva muzijaka meksicke koja sam ubacio da probam sa njima nesto da radim mada sam trazio i zenku da nabavim ali bez uspjeha za sada.
| |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: alann | |
| |
| | | | alann | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |
"PIROĆANKA" NA PRODAJU |