| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Niski belorepi visokoletac | |
|
+6ralevulcan mladenbp bok3 goran sasha Boban 10 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Boban Član
Број порука : 225 Join date : 29.03.2009 Age : 64 Локација : Vranje Srbija
| Наслов: Niski belorepi visokoletac Tue 08 Sep 2009, 19:22 | |
| Moji belorepci zuti lokalni naziv kanarlija perulija lokalni naziv crni c'kli mladi slika od prosle godine retki prugasti mladi belorepci mavija zenka na gnezdu detalj glve belorepaca | |
| | | sasha Član
Број порука : 216 Join date : 06.03.2009 Age : 32 Локација : Srbija
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Tue 08 Sep 2009, 20:56 | |
| licno sam vidio bobanov golubarnjak i mogu reci da je fantastican kao i golubovi | |
| | | goran Posetilac
Број порука : 13 Join date : 04.03.2009 Age : 51 Локација : Beograd
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Thu 10 Sep 2009, 22:39 | |
| Bobane dali i po kojoj ceni mogu da se nabave mladi belorepi letači?Golubarnik mi je tek u izradi pa sem srpskih visokoletača voleo bih da nabavim koji par ovih lepotana.Napravio sam veliku pauzu u golubarenju, pa pošto su se stvorili uslovi na proleće planiram da nabavim golubove.Puno pozdrava od Gorana iz Beograda. | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Fri 11 Sep 2009, 17:06 | |
| Moze ima ih u Vranju i Nisu, ako si zainteresovan javi se na pp. | |
| | | bok3 Posetilac
Број порука : 7 Join date : 12.11.2009 Age : 38 Локација : Vranje
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Fri 13 Nov 2009, 15:47 | |
| | |
| | | bok3 Posetilac
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Fri 13 Nov 2009, 15:51 | |
| | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Fri 13 Nov 2009, 15:58 | |
| Odlican ti je belorepac sa prugama, oni su jedino opstali u Vranju izgleda, nesto malo imaju i Nislije, pre 2-3 nedelje su uzeli nekoliko plavo prugastih odavde. jel imas i belorepe u drugim bojama, posebno me zanimaju prugasti. Pozdrav | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Fri 13 Nov 2009, 16:28 | |
| Bojane oboje smo iz Vranja, verovatno se ne znamo javi se na pp zbog belorepih i ja imam prugaste. Jos koja slika mog jata | |
| | | bok3 Posetilac
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Fri 13 Nov 2009, 17:06 | |
| | |
| | | mladenbp Član
Број порука : 43 Join date : 02.12.2009 Age : 44 Локација : Bela Palanka, Srbija
| Наслов: Pozdrav! Thu 03 Dec 2009, 00:42 | |
| Pozdrav svim odgajivacima belorepaca! Jako je malo ljudi u Srbiji koji drzi ovu rasu golubova, pa me saznanje da postoje jos i oni odgajivaci za koje ni ja jos uvek nisam cuo uvek obraduje "bok3" taj crveni kaisasti sa tvog profila je jako dobar...cuvaj ga dobro, jer su jako retki! Ukoliko ti treba neki kaisasti, ili zenka za njega javi se Pozdrav, Mladen | |
| | | ralevulcan Član
Број порука : 69 Join date : 29.12.2009 Age : 63 Локација : Kragujevac
| Наслов: Niski Belorepi visokoletac Sun 28 Feb 2010, 01:30 | |
| | |
| | | mladenbp Član
Број порука : 43 Join date : 02.12.2009 Age : 44 Локација : Bela Palanka, Srbija
| Наслов: Belorepci! Wed 03 Mar 2010, 19:05 | |
| Rale,
Na zalost belorepci (za koje mnogi poznavaoci rasa sa nasih prostora) kazu da su najlepsi golubovi nastali na prostorima bivse SFRJ, su jedno vreme bili u zapecku i nepravedno zapostavljeni! U godinama koje su za nama nas nekolicina je zaista ulozila mnogo truda da ovu rasu prezentujemo javnosti...
Dobra stvar je sto se sav trud isplati, jer je sve vise ljudi zainteresovano za ovu autohtonu srpsku rasu, pa se sada belorepci mogu naci skoro u svim delovima Srbije, ali i Bosne, Hrvatske, Nemacke itd.
Pozdrav svim ljubiteljima ove rase,
Mladen | |
| | | vasa Član
Број порука : 80 Join date : 07.04.2010 Age : 39
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Thu 08 Apr 2010, 00:11 | |
| | |
| | | Boban Član
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Tue 13 Apr 2010, 17:05 | |
| Sve nas je vise sa belorepcima sto me raduje. Pozdrav svim odgajivacima blorepaca! | |
| | | ralevulcan Član
Број порука : 69 Join date : 29.12.2009 Age : 63 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Tue 13 Apr 2010, 17:48 | |
| | |
| | | toma_vranjanac Član
Број порука : 49 Join date : 07.05.2010 Age : 55 Локација : Vranje Jagodina Velika Plana CH
| Наслов: belorepci Thu 20 May 2010, 08:11 | |
| Pozdrav svim golubarima Belorepaca Veliki pozdrav od Tome iz CH buduceg odgajivaca belorepaca.Neki me vec znaju da bi zeleo da gajim po meni najlepseg goluba na svetu . | |
| | | mladenbp Član
| Наслов: belorepci Tue 01 Jun 2010, 23:24 | |
| Zdravo svima, Evo nekih slika mojih belorepaca, za sada samo maticnih golubova (da ne bi smo pretrpali post), medju kojima mozete videti standardne boje ali i veoma retke kaisaste varijetete... Uzivajte... By mladenbp at 2010-05-19 By mladenbp at 2010-05-18 By mladenbp at 2010-05-18 By mladenbp at 2010-05-18 By mladenbp at 2010-05-18 By mladenbp at 2010-05-19 By mladenbp at 2010-05-18 By mladenbp at 2010-05-18 By mladenbp at 2010-05-31 By mladenbp at 2010-05-31 By mladenbp at 2010-05-18 Uskoro ce biti i izbora slika ovogodisnjih mladih... Pozdrav, Mladen | |
| | | culkan82 Posetilac
Број порука : 6 Join date : 06.05.2010 Age : 42 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Thu 03 Jun 2010, 22:14 | |
| Bobane, Sve pohvale i od mene. Golubovi su fantasticnog izgleda. Sliku od jednog Vaseg goluba drzim kao Profile Picture na Facebook-u. To je valjda najbolji dokaz koliko mi se svidjaju Niski Visokoletaci, a pogotov Belorepi. I jedno pitanje. Kakve su letacke osobine Niskih Belorepaca? Vase licno iskustvo. Uzdravlje svim citaocima. Pozdrav, Branko | |
| | | mladenbp Član
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Thu 03 Jun 2010, 23:40 | |
| - culkan82 ::
- Bobane,
Sve pohvale i od mene. Golubovi su fantasticnog izgleda. Sliku od jednog Vaseg goluba drzim kao Profile Picture na Facebook-u. To je valjda najbolji dokaz koliko mi se svidjaju Niski Visokoletaci, a pogotov Belorepi.
I jedno pitanje. Kakve su letacke osobine Niskih Belorepaca? Vase licno iskustvo.
Uzdravlje svim citaocima.
Pozdrav, Branko Zdravo svima, Evo ja cu da odgovorim (i ako nisam Boban ) o letackim osobinama belorepaca...i ako smo o ovome dosta pisali unazad nekoliko godina na raznoraznim formumima...Ovo je golub, visokoletac kao sto i sam naziv rase kaze, mada ga sada 99% odgajivaca drzi iskljucivo zbog eksterijera...Iako je tako, siguran sam da se pravilnim odgojem mogu ponovo osveziti i letacke osobine ove rase... Pozdrav, Mladen | |
| | | culkan82 Posetilac
| Наслов: Re: Fri 04 Jun 2010, 22:52 | |
| Mladene, Citao sam na temu letackih karakteristika Niskih Visokoletaca po nekim forumima. Razlog zasto sam pitanje postavio Bobanu je da cujem njegovo licno misljenje, da li ima iskustvo sa letom ovih prelepih ptica i sl... Na kraju, krajeva to sto dva goluba pripadaju istoj rasi, ali ih uzgajaju razliciti golubari, ne znaci da imaju iste letacke karakteristike iako mogu da budu indenticni po izgledu. Mislim da sam malo pogresno shvacen kad se raspitujem za let ovog goluba. Nikad nisam pomenuo da me interesuje let od 14 sati u pogubljenju, niti imam ambicije da se takmicim sa Srpskim Visokoletacima po duzini leta. Da budem krajnje iskren, mene i mrzi da gledam let goluba duzi od sat vremena, a jos vise me mrzi da ga trazim u pogubljenju i da naprezem oci nepotrebno! I jedna ispravka. 100% odgajivaca Niskih Visokoletaca gaji bas ovu rasu zbog njihove lepote, ali ne samo zbog lepote, nego i zbog inteligencije, nacina na koji se on ponasaju u golubarniku, na krovu i u letu. A ima i izuzetaka medju odgajivacima Niskih Visokoletaca koji jos uvek teraju na let ove ptice. Jednog od njih i licno znam, njegovo ime je Slobodan Cvetkovic - Duki iz Nisa. Pozdrav, Branko - mladenbp ::
- culkan82 ::
- Bobane,
Sve pohvale i od mene. Golubovi su fantasticnog izgleda. Sliku od jednog Vaseg goluba drzim kao Profile Picture na Facebook-u. To je valjda najbolji dokaz koliko mi se svidjaju Niski Visokoletaci, a pogotov Belorepi.
I jedno pitanje. Kakve su letacke osobine Niskih Belorepaca? Vase licno iskustvo.
Uzdravlje svim citaocima.
Pozdrav, Branko Zdravo svima,
Evo ja cu da odgovorim (i ako nisam Boban ) o letackim osobinama belorepaca...i ako smo o ovome dosta pisali unazad nekoliko godina na raznoraznim formumima...Ovo je golub, visokoletac kao sto i sam naziv rase kaze, mada ga sada 99% odgajivaca drzi iskljucivo zbog eksterijera...Iako je tako, siguran sam da se pravilnim odgojem mogu ponovo osveziti i letacke osobine ove rase...
Pozdrav,
Mladen | |
| | | mladenbp Član
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Sat 05 Jun 2010, 14:33 | |
| Tako je, pored Dukija ima jos nekolicine odgajivaca koji drze NVL zbog leta, ali ih je sve manje...Mada Duki ne drzi belorepce vec samo NVL...
Da podsetim: OVO SU DVE RAZLICITE RASE, zajednicko im je samo podneblje nastanka i nista vise...bez obzira sta kazu "papiri"...koji ce btw vrlo brzo doziveti svoju renesansu, jer grupa ozbiljnih ogajivaca vec duze vremena radi na razdvajanju standarda ove dve rase!!!
Drago mi je da se intersujes za ove golubove!
Pozdrav,
Mladen | |
| | | culkan82 Posetilac
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Sun 06 Jun 2010, 01:17 | |
| Mladene, Moram da priznam da nisam bas bio precizan u poslednjem postu. Kada sam rekao Niski Visokoletac mislio sam na obe RASE! Jer bi trebalo, po mojim saznanjim da su po mentalitetu slicnii i zbog toga sam ih malo nesrecno objedinio. Znaci, nije potrebno da mi naglasavate da su ovo razlicite rase! Na oko se vidi cak i laiku (kakvim sebe smatram) da to nisu iste rase. Nemam apsolutno nikakva iskustva sa odgojem Niskih Visokoletaca (mada iza sebe imam 12 godina odgoja Srpskih Visokoletaca), zato molim Vas da sve sto pitam ili napisem uzimate sa rezervom, posto sve sto znam o Niskom Visokoletacu i Niskom Belorepom Visokoletacu (da budem precizan) sam samo cuo ili procitao od raznih golubara. A Duki, naravno gaji iskljucivo Niske Visokotace (da budem precizan) u crnoj i crvenoj boji. Krajem 2006 godine je dosao do para tekira Niskih Visokoletaca (da budem precizan), ali ne znam dokle je stigao sa njima. Puno uspeha Vam zelim u uzgoju Niskih Belorepih Visokoletaca i Niskih Visokoletaca (da budem precizan). A ja cu jednog dana nastaviti da opravdavam njihovo ime, VISOKOLETACI!!! Srdaca Pozdrav, Branko - mladenbp ::
- Tako je, pored Dukija ima jos nekolicine odgajivaca koji drze NVL zbog leta, ali ih je sve manje...Mada Duki ne drzi belorepce vec samo NVL...
Da podsetim: OVO SU DVE RAZLICITE RASE, zajednicko im je samo podneblje nastanka i nista vise...bez obzira sta kazu "papiri"...koji ce btw vrlo brzo doziveti svoju renesansu, jer grupa ozbiljnih ogajivaca vec duze vremena radi na razdvajanju standarda ove dve rase!!!
Drago mi je da se intersujes za ove golubove!
Pozdrav,
Mladen | |
| | | mladenbp Član
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac Mon 23 Aug 2010, 09:17 | |
| Zdravo svima!
Sta je novo u svetu belorepaca?
Ja sam upravo zavrsio sezonu izvodjenja i mogu da kazem da je sezona bila veoma uspesna i sto se tice kvaliteta i kvantiteta...
Nazalost, zbog nedostatka prostora moracu da prodam dobar deo izvedenih mladih, a verovatno i jedan broj maticnih parova...tako ako ima zainteresovanih mogu me kontaktirati na PP ili na bp.mladen@gmail.com!
Pozdrav, Mladen | |
| | | mladenbp Član
| Наслов: belorepci Thu 28 Oct 2010, 00:12 | |
| Zdravo svima, Evo jos koja slika mojih belorepca...nazalost ptice nisu u najboljoj kondiciji jer se jos uvek mitare... Cekal maticni By mladenbp at 2010-10-27 Cekal maticni By mladenbp at 2010-10-27 Cekali - jato By mladenbp at 2010-10-27 Kanalija maticni By mladenbp at 2010-10-27 Kanalijka 2010...mlada nada... By mladenbp at 2010-10-27 Kanalije - jato By mladenbp at 2010-10-27 Kazalka maticna By mladenbp at 2010-10-27 Kazali par By mladenbp at 2010-10-27 Kazali - jato By mladenbp at 2010-10-27 Tekir kaisasti By mladenbp at 2010-10-27 Fako zuta zenka By mladenbp at 2010-10-27 Kaisasti -jato By mladenbp at 2010-10-27 Perulija 2010 By mladenbp at 2010-10-27 Uzivajte... Pozdrav, Mladen | |
| | | mladenbp Član
| Наслов: ...niski... Mon 01 Nov 2010, 19:31 | |
| Poštovani odgajivači i ljubitelji niških rasa golubova,
Pozivam vas da posetite PRVU ZVANIČNU INTERNET PREZENTACIJU o niškim rasama golubova! Na ovom mestu moći ćete da pročitate dosta korisnih stvari o svim priznatim niškim rasama golubova. Naravno, kako je ovo moja privatna prezentacija poseban akcenat stavljen je na Niške visokoletače i Niške belorepce koje ja gajim, što ne znaci da se već u bližoj budućnosti neće na sajtu naći i dosta zanimljivosti o ostalim rasama, kao i njihovi standardi… Naravno, pozivam vas da pogledate i foto galeriju u kojoj možete videti gro golubova iz mog uzgoja, kao i jedan deo matičnog jata…
Nažalost, knjiga utisaka još uvek nije završena pa za sada nećete moći da ostavite svoje komentare, ali vas pozivam da ukoliko imate bilo kakav komentar, kritiku ili predlog to pošaljete meni na e-mail adresu koju možete naći na sajtu!
Uživajte: www.niskigolubovi.info
Pozdrav, Mladen
| |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Niski belorepi visokoletac | |
| |
| | | | Niski belorepi visokoletac | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |