| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| ALKIRANJE MLADIH PTICA | |
|
+17alann pticar nis alexandar Gost Luckyboy Laza Petar sestoperac saso78 DjordjeVet Vlada Nish Drle Rasko Steva Milan milos0205 Ivan_Nish 21 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Ivan_Nish Član
Број порука : 62 Join date : 03.03.2009 Age : 39 Локација : Niš
| Наслов: ALKIRANJE MLADIH PTICA Thu 05 Mar 2009, 14:00 | |
| Kako alkirate mlade??? Sa koliko dana je najbolje obaviti alkiranje??? | |
| | | milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Thu 05 Mar 2009, 14:24 | |
| Kanarince alkiram izmedju 6-8 dana starosti, vec posle toga je teze moze ali mora noga da se maze uljem da bi prsten lakse naisao. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| | | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Thu 05 Mar 2009, 14:45 | |
| Lepo i slikovito objasnjeno! Ja alkiram izmedju petog i sedmog dana. | |
| | | Rasko Član
Број порука : 274 Join date : 03.03.2009 Age : 50 Локација : Bačka Palanka
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Sat 07 Mar 2009, 18:45 | |
| Gde mogu da se kupe privatne alke? | |
| | | Drle Član
Број порука : 180 Join date : 03.03.2009 Age : 71 Локација : SMEDEREVO
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Sat 07 Mar 2009, 19:07 | |
| Rasko na koje karike- alke mislis zatvorene,otvorene ili karike za 2009 godinu, ovde mozes sve da narucis i dobijes ko sto je i Bocka dobio :
http://www.vogelringe.de/prod01.htm
Nemacka a cuo sam da i u Novom Sadu neko to radi | |
| | | Vlada Nish Član
Број порука : 118 Join date : 06.03.2009 Age : 41 Локација : Niš, Beograd
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Tue 10 Mar 2009, 16:10 | |
| Kod mene se bio javio problem sa alkama za 2009 god. ženke su bukvalno hvatale alkirane mlade i izbacivale su iz gnezda tj . hvatale su alke , kad sam sklonio alke sa mladih ptića sve je bilo normalno, da li je drečava boja uticala na ovo? | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Tue 10 Mar 2009, 16:20 | |
| Pa to se radi gumicom od ventila, samo navučeš gumicu od ventilana prsten ili još bolje prelepiš hanzaplastom | |
| | | Vlada Nish Član
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Tue 10 Mar 2009, 16:51 | |
| Vidiš sa pticama sam od rođenja , aktivno sam počeo da ih parim i izvodim kad sam bio 5. razred osnovne, pročitao sam bezbroj knjiga iz genetike, završio srednju veterinarsku , apsolvent sam na Polj. faksu( zoohigijena) ali za ovo pvi put čujem , iskustvo je čudo, hoćeš da kažeš da preko alkice na nozi navučem i tu tanku gumicu i neće biti problema. | |
| | | Steva Zaslužni član
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Tue 10 Mar 2009, 16:55 | |
| Ili prelepi onom medicinskom trakom za zavoje, njih u stvari iritira svetlucanje prstena. | |
| | | Vlada Nish Član
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Tue 10 Mar 2009, 17:00 | |
| Stevo to sam i ja skontao zato što ženke koje su bile zamračenije nisu to radile a i ovo su bile dve mlade ženke, ekstra hrane mlade, gnezdo im je čisto , jednostavno su shvatile ove alkice kao đubre , a i ove alkice su čini mi se nešto šire u odnosu na prošlu godinu, prošle godine jedva smo im navlačili alkice 6-og dana a sada i u 8-9 alkice su bile velike. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Tue 10 Mar 2009, 17:01 | |
| Pa zato i služi forum da manje eksperimentišemo. Stevo na to sam mislio e sd da li se kaže hanzaplast ili flaster ili kako već....
Pa ženka do 7-og dana čisti gnezdo zato se alkoiranje vrši pole toga.
Последњи изменио Milan дана Tue 10 Mar 2009, 17:03. измењено укупно 1 пута | |
| | | Vlada Nish Član
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Tue 10 Mar 2009, 17:06 | |
| Milane mislim da nisu u pravu što se tiče čišćenja gnezda, ja sam samo promenio mesta kavezima i to je bilo to i vuk sit i ovce na broju. | |
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Tue 10 Mar 2009, 17:19 | |
| - Milan ::
Stevo na to sam mislio e sd da li se kaže hanzaplast ili flaster ili kako već....
Izvinjavam se, nisam video da si napisao hanzaplast, procitao sam samo ovo za gumicu od ventila. Moja greska! | |
| | | Ivan_Nish Član
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Fri 20 Mar 2009, 21:04 | |
| Planiram da alkiram sutra neke mlade,ali se malo dvoumim evo zbog cega:
Nisu u klasicnoj parilici nego u jednom ogromnom kavezu.Ja do njih mogu da dodjem samo ako skinem gnezdo. E sad me brine to da li ce hteti da nastavi majka da ih hrani ako ja uzmem gnezdo,alkiram ih i nakon toga vratim na staro mesto??? | |
| | | DjordjeVet Član
Број порука : 96 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Banja Luka
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Fri 20 Mar 2009, 21:58 | |
| Ivane, ne vidim zasto bi joj to smetalo...pogotovo ako je u pitanju starija zenka, koja se vec legla... | |
| | | saso78 Član
Број порука : 108 Join date : 04.03.2009 Age : 46 Локација : Makedonija
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Fri 20 Mar 2009, 22:01 | |
| Ivane nema zasto da brinis slobodno alkiraj ptice. | |
| | | Ivan_Nish Član
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Fri 20 Mar 2009, 22:16 | |
| E ok ljudi,hvala vam puno | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Sat 21 Mar 2009, 00:24 | |
| - Milan ::
Pa ženka do 7-og dana čisti gnezdo zato se alkoiranje vrši pole toga. Milane, alkiranje se vrsi kad ptic, tj njegova noga poraste dovoljno da prsten ne moze da se skine, a opet i ne preraste pa da se prsten ne moze navuci ili da se prilikom toga noga povrijedi. Obicno je to 5-7 dan starosti, nekad se desi i cetvrti, ako je ptic napredniji, a nekad i kasnije ako je krzljav. Po tvojoj logici zenka cisti gnijezdo do 7 dana i od tada ne - mislim da to nije tacno. Prosle godine, zenka bastarda koja mi je podizala stiglice cistila je gnijezdo dok nisu izleceli i to gnijezdo je bilo cisto isto kao i kad sam ga stavio. Kontam ja tebe, znam sto si mislio, ali pogresna ti je teorija. Otprilike sedmi dan ptici izbacuju izmet izvan gnijezda, ali dobra zenka cisti gnijezdo uvijek. Od tada zenka i ne jede izmet svojih mladih. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Sat 21 Mar 2009, 00:27 | |
| Mislim da smo se razumeli, alkiranje takodje zavisi i od broja mladih u gnezdu i od mnogih drugih stvari.... | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Sat 21 Mar 2009, 00:28 | |
| da daaaaa ako zenke budes dohranjivao bockinim crvima,prstenovaces mlade dok su u jajetu | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Sat 21 Mar 2009, 00:30 | |
| | |
| | | Petar Zaslužni član
Број порука : 337 Join date : 17.03.2009 Локација : Šabac
| Наслов: Obelezavajuce alke Mon 11 May 2009, 15:44 | |
| Gde se kod nas mogu naci obelezavajuce alke za ptice ali gvozdene,sa rednim brojevima. | |
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Mon 11 May 2009, 15:47 | |
| Bilo ih je na berzama ove godine bas dosta. Moguce da ih u Zemunu ima Redza, pitacu ga pa cu ti javiti. Ili ako hoces njegov broj na pm. | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA Mon 11 May 2009, 16:50 | |
| Da li za njih trebaju ona specijalna kljesta? | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: ALKIRANJE MLADIH PTICA | |
| |
| | | | ALKIRANJE MLADIH PTICA | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму