Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
Наслов: Re: Slike bastarda Sun 14 Feb 2010, 14:30
iz najnovije produkcije. juce snimljeno. nemontirani materijal moji bastardi tamane zelenilo:
NebojsaB Član
Број порука : 145 Join date : 14.01.2010 Age : 37 Локација : Trebinje, RS, BiH
Наслов: Re: Slike bastarda Sun 14 Feb 2010, 22:14
auuuuuuuuuuuuuuu prelijepi su ti bastardi, a imaju ti baš 2 extra komada i svaka čast!!!!!
misan Član
Број порука : 224 Join date : 26.04.2009 Age : 41 Локација : Ljubovija
Наслов: Re: Slike bastarda Tue 16 Feb 2010, 16:57
Sve i svasta!!!!!!!!!!!!!!!!!
ralevulcan Član
Број порука : 69 Join date : 29.12.2009 Age : 63 Локација : Kragujevac
Наслов: Pozdrav svima! Tue 16 Feb 2010, 23:37
Evo nekoliko slicica mojih bastardaNadam se da vam se svidjaju. https://2img.net/r/ihimizer/img683/8796/bastard01.jpg
ralevulcan Član
Наслов: Re: Slike bastarda Tue 16 Feb 2010, 23:44
UUUUUUUUUUUUU.....Je...... Kolika slika! Kako ovo da smanjim????
ralevulcan Član
Наслов: Re: Slike bastarda Tue 16 Feb 2010, 23:47
Imam josh puno lepshih slika ali su sve u velikoj ekspoziciji. Zauzecu ceo forum.
Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
Наслов: Re: Slike bastarda Tue 16 Feb 2010, 23:49
ralevulcan ::
Imam josh puno lepshih slika ali su sve u velikoj ekspoziciji. Zauzecu ceo forum.
Pa smanji ih.
sugubinac Član
Број порука : 106 Join date : 04.01.2010 Age : 44 Локација : Kragujevac
Наслов: Re: Slike bastarda Tue 16 Feb 2010, 23:53
ralevulcan ::
UUUUUUUUUUUUU.....Je...... Kolika slika! Kako ovo da smanjim????
Kako da smanjis neznam a ovo crveno u kavezu ako je hranilica bolje je podigni da izmet nepada u nju sto kazu "bolje spreciti nego leciti" daleko bilo. Lepa ptica Pozdrav
ralevulcan Član
Наслов: Re: Slike bastarda Wed 17 Feb 2010, 00:54
Ma jok zemljak, tu on kaki. Lepo vaspitana ptica Shala mala!
Furla Starosedeoc
Наслов: Re: Slike bastarda Thu 01 Apr 2010, 14:49
Proslogodisnji bastard. Majka je kanarinka slavujarka. Samouki pevac. Da je voleo skolu, da nije bezao sa casova kud bi mu bio kraj. Ustvari nije on krv. Skola, koju je poceo da pohadja brzo se rasformirala. Uhvatio je samo nekoliko casova pevanja.
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Slike bastarda Thu 01 Apr 2010, 14:51
Ovo je neka leskovačka škola izgleda
dzordz82 Posetilac
Број порука : 15 Join date : 01.02.2010 Age : 42 Локација : zajecar
Наслов: pogledaj te kakvu mutaciju sam ja naso na netu!! MENI SE BAS SVIDJAJU!! :) Fri 02 Apr 2010, 21:04
Ne znam šta si hteo sa ovim snimkom ali ovde se nigde ne vidi bastard?
alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
Наслов: Re: Slike bastarda Sun 04 Apr 2010, 00:48
Ovo su mutacije stiglica i tako je naslovljeno ,,Jilgueros mutados "
alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
Наслов: Re: Slike bastarda Sun 04 Apr 2010, 01:09
Evo neke yanimljive kombinacije hibrida
dzordz82 Posetilac
Наслов: Re: Slike bastarda Wed 07 Apr 2010, 20:17
https://2img.net/r/ihimizer/img146/6536/photo0069d.jpg interesuje me da li neko moze da mi kaze jer ovo zenka ili muzjak !!
https://2img.net/r/ihimizer/img146/5059/photo0072y.jpg za ovog znam da je bio muzjak ali je iznenada preminuo!! kao danas veseo i sve ok a preko noci uginuo!! nije mi jasno zasto!! ptica stara 2 godine!!
Furla Starosedeoc
Наслов: Re: Slike bastarda Wed 07 Apr 2010, 20:44
Re: dzordz82, Tesko je ponekad vizuelno odrediti i pol stiglica. Kod bastarda je to jos teze. Ne verujem da Ti iko moze sa sigurnosci reci kog je pola ta ptica. Drugi bastar je bio jako lepa ptica. Steta sto je pokojni. Na slici se odlicno vidi zid i slabo se vidi ptica. Fokus aparata nije bio na ptici nego na zidu. Na ovom forumu video sam puno dobrih ptica, jako lose slikanih. Ako ih volite, potrudite se da ih prikazete u najboljem izdanju. Moje su ptice savim prosecnog izgleda. Kada slikam, napravim seriju fotografija pa stavim na forum najlepsu. Tako se slikaju i fotomodeli. Od nekoliko stotina napravljenih fotografija na naslovnim stranama ide najuspelija. Zato se cesto razocarate kada ih slucajno vidite u stvarnosti
jevca5 Član
Број порука : 122 Join date : 28.02.2010 Age : 55 Локација : Svrljig/Nis
Наслов: Re: Slike bastarda Wed 07 Apr 2010, 22:51
[quote="dzordz82"]https://2img.net/r/ihimizer/img146/6536/photo0069d.jpg interesuje me da li neko moze da mi kaze jer ovo zenka ili muzjak !! moje misljenje da je ovo muzjak(malo vise ofucan)po velicini maske i razmaku izmedju ociju. a evo neke moje slike bastarda. https://2img.net/r/ihimizer/img406/2817/bastardi.jpg
Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
Наслов: Re: Slike bastarda Wed 07 Apr 2010, 23:29
Ovi su bastardi stvarno prelepi. Svaka ti čast! Jedino me zanima šta peva ovaj iz kombinacije kringlov x kanarinac?
dzordz82 Posetilac
Наслов: Re: Slike bastarda Thu 08 Apr 2010, 02:05
[quote="jevca5"]
dzordz82 ::
https://2img.net/r/ihimizer/img146/6536/photo0069d.jpg interesuje me da li neko moze da mi kaze jer ovo zenka ili muzjak !! moje misljenje da je ovo muzjak(malo vise ofucan)po velicini maske i razmaku izmedju ociju. a evo neke moje slike bastarda. https://2img.net/r/ihimizer/img406/2817/bastardi.jpg
svaka ti cast!! ja sam nov u svemu ovome,jos nisam izlegao svoje prvence ali se trudim!!
jevca5 Član
Наслов: Re: Slike bastarda Thu 08 Apr 2010, 21:15
SAŠA ::
Ovi su bastardi stvarno prelepi. Svaka ti čast! Jedino me zanima šta peva ovaj iz kombinacije kringlov x kanarinac?
dok je bio kod mene pevaoje kanarinca a zavrsetak je bila obavezno florov"zvizduk". a evo jos nekoliko slika mojih bastarda https://2img.net/r/ihimizer/img339/2817/bastardi.jpg
Gost Zaslužni član
Број порука : 910 Join date : 03.03.2009 Age : 62 Локација : KRALJEVO
Наслов: Re: Slike bastarda Thu 08 Apr 2010, 23:46
Tebi Jevca stvarno ovo ide od ruke. Alal vera majstore. Mogao bi malo da nas obraduješ nekim svojim tekstom o tvom načinu pripreme ptica za bastardiranje i td.
jevca5 Član
Наслов: Re: Slike bastarda Fri 09 Apr 2010, 21:33
Tebi Jevca stvarno ovo ide od ruke. Alal vera majstore. Mogao bi malo da nas obraduješ nekim svojim tekstom o tvom načinu pripreme ptica za bastardiranje i td.
moj glavni nacin je kao sto kaze nas kolega sa foruma "treba samo biti uporan" a ostalo se pridrzavam kao sa kanarincima osim pregrade izmedju muzjaka i zenke zbog moguceg lomljenja jaja.i da ne zaboravim :sa siljenjem muzjaka pocinjem bar mesec dana ranije nego sa zenkama. pozdrav i tebi Sasa.
Furla Starosedeoc
Наслов: Re: Slike bastarda Tue 13 Apr 2010, 23:17
jevca5 ::
moj glavni nacin je kao sto kaze nas kolega sa foruma "treba samo biti uporan" a ostalo se pridrzavam kao sa kanarincima osim pregrade izmedju muzjaka i zenke zbog moguceg lomljenja jaja.i da ne zaboravim :sa siljenjem muzjaka pocinjem bar mesec dana ranije nego sa zenkama. pozdrav i tebi Sasa.
Jevca5, bastardi su ti lepi i utegnuti, fino spakovani. Vidi se da su zdravi i lepo odnegovani. Kada se mitare ove godine uci ih na pesmu stiglica. Lako prihvataju pesmu stiglica sa cdea. Ali samo u vreme mitarenja. Evo mojih slika dva bastarda od prosle godine.
Pozdrav!
jevca5 Član
Наслов: Re: Slike bastarda Fri 16 Apr 2010, 19:15
mića ::
jevca5 ::
Jevca5, bastardi su ti lepi i utegnuti, fino spakovani. Vidi se da su zdravi i lepo odnegovani. Kada se mitare ove godine uci ih na pesmu stiglica. Lako prihvataju pesmu stiglica sa cdea. Ali samo u vreme mitarenja. Evo mojih slika dva bastarda od prosle godine.
Pozdrav!
zanimame kako postizes da se zuta boja na krilima ne ofarba kad ix karotiniras?a za bastarde svaka cast majstore.pozdrav od jevca.