| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Slike vaših kanarinaca | |
|
+61Furla žako suljaga alempije Petar Aleksic Rilekson pepikg topaz doctor 1 ned0__ crnitica dalibor vasic Ninoslav84 Damir nikolaleskovac slavishab Vlatko-VTS Vlada Nish sone dane 87 orhan galo sugubinac sentadrej vrscanin Luka Perica blackhunter pticar_amater grga sasaznas belobradi ivan83 Sale crni djuro.jokanovic alann markojunior Canary Martin ulicni hodac Boban bogdanik Timbrado bok3 Milan lakigtb Danijelvr sasha Gost ZOKICA batostanisic mama saso78 Zika Rasko pticar nis sestoperac alexandar Бане ticar Laza Steva gost1 Ivan_Nish 65 posters | |
Аутор | Порука |
---|
alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 26 Dec 2011, 22:23 | |
| Ovaj kanarinac na prvoj slici je lipohrom ptica ali izgleda da je dobijen mjesanjem lipohrom crvenog mozaika i lipohrom crvene ptice, ako ga svrstavas u mozaike totalni promasaj a ako ga svrstavas u crvene i ako nije ofarban ima spojena bjela polja oko vrata i potiljak tako da je i tu promasaj a ujedno ima i gresku na celu izvise kljuna melaninsko naglasavanje. | |
| | | Damir Član
Број порука : 72 Join date : 11.03.2011 Age : 29 Локација : Cicevac
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Tue 24 Jan 2012, 14:40 | |
| http://tinypic.com/r/v5ba0l/5 ewo mladih od ove godine http://tinypic.com/r/5530xl/5 tako dje od ove godine ali imaju oko 3 nedelje starosti
| |
| | | Timbrado Član
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Wed 25 Jan 2012, 16:38 | |
| Nikola, ja bih nesto sasvim drugo da prokomentarisem. Uslovi u kojima drzis ptice su KATASTROFA. Na prvoj slici se lepo vidi vlaga tj budj na zidu, apsolutna SMRT za ptice. Takodje na 3 slici stajalica i pojilica su ..... BEZ KOMENTARA !!!
Ako vec gajis ptice, onda moras znati da je HIGIJENA naj bitnija.
Poz..... | |
| | | Damir Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Tue 31 Jan 2012, 22:49 | |
| http://tinypic.com/r/6ehr1j/5 Mladi izasli iz gnezda | |
| | | Damir Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Tue 31 Jan 2012, 22:51 | |
| malo sam trebao da ocistim kavez ali zbog mladunaca nisam hteo nista da diram | |
| | | Damir Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Tue 31 Jan 2012, 22:53 | |
| ovde trebaju da se izvedu za neki dan lezi na 5 jajeta | |
| | | Damir Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Tue 31 Jan 2012, 22:55 | |
| http://tinypic.com/r/292l81z/5 | |
| | | Damir Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 20 Feb 2012, 16:59 | |
| Od ove godine mislim da imaju oko 2,5 ili 3 meseca | |
| | | Ninoslav84 Član
Број порука : 89 Join date : 11.04.2010 Age : 40 Локација : Пирот - Србија
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 20 Feb 2012, 18:21 | |
| Појединим фотографијама морам признати да сам напросто згрожен. Количина људског неморала и неодговорности према њиховим љубимцима је превелика. Незнам само како ови поједини "одгајивачи" то могу подносити. Ја мислим да сваком од нас треба птичарник да служи за понос и дику. Ја своје пријатеље небих смео да уведем у овакав птичарник јер бих у земљу пропао од стида и срама. А да не говорим о томе у каквом су здравственом стању птице које пију воду из појилице где алге расту. Не желим да се ико наљути него желим само да апелујем појединцима да ако желите да вам птице буду како треба посветите им мало времена и мало новца (појилица кошта 25 дин.). | |
| | | Damir Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 20 Feb 2012, 18:49 | |
| nisam te razumeo kakve pojilice...ako hoces pojilice mogu ih slikati da vidis da su ciste i vodim racuna o njima kao i o pticama i ja i moj cale...pojasni mi malo? | |
| | | Ninoslav84 Član
Број порука : 89 Join date : 11.04.2010 Age : 40 Локација : Пирот - Србија
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 20 Feb 2012, 20:01 | |
| Погледај Дамире претходне постове са сликама па ће ти бити јасно чије су појилице у питању. Својом претходним постом тебе нисам ни коментарисао. | |
| | | Damir Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 20 Feb 2012, 20:09 | |
| doslo je do greske...veliki pozdrav | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 20 Feb 2012, 21:11 | |
| Ja isto ne razumem te ljude, ne prozivam sada nikog i ne želim da prozivam nekog. Ali kad ste se već odlučili za taj hobi da kažem što i jeste hobi, možete barem da vodite računa o tome i brigu o ljubimcima ako ste se već za to opredelili. Kaveze sa pevačima čistim svakog dana, a volijere jednom nedeljno. Pojilice i hranilice se peru jednom mesečno ili dva puta, zavisi. A pojilice kod ptica u kavezima se peru na svake dve nedelje. Ukratko sam objasnio šta radim i kako.... Kad već smopenusmo polemiku oko toga, što se tiče Damirovih uslova i higijene smem slobodno da garantujem, jer mi je to drugar iz klupe, lično sam upoznat sa njegovim pticama, higijena je u odličnom stanju kao i ishrana ptica pa čak i same ptice, veoma se dobro brine o njima kao što je rekao on i njegov ćale, mada mislim da je njegov ćale malo više zaslužan za to Pozdrav! | |
| | | crnitica Član
Број порука : 86 Join date : 05.03.2012 Age : 41 Локација : banja luka
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Fri 23 Mar 2012, 08:39 | |
| - Ninoslav84 ::
- Погледај Дамире претходне постове са сликама па ће ти бити јасно чије су појилице у питању. Својом претходним постом тебе нисам ни коментарисао.
mozes li mi reci koja je to vrsta kanarinca na slici tvog profila, koliko kosta par (muzijak i zenka) i gdje mogu da se nabave ??? unapred hvala !!! | |
| | | crnitica Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Fri 23 Mar 2012, 08:45 | |
| Moze li mi neko reci koje sve vrste cisto zutih kanarinaca postoje, da li je to samo vrsta malino ili imaju jos neke, jer sam vidjao bas drecavo zute i zute malo bledje boje... pa ako neko zna i moze da mi odgovori bio bih mu zahvalan... | |
| | | Timbrado Član
Број порука : 114 Join date : 08.11.2009 Локација : Diseldorf-Sabac
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Fri 23 Mar 2012, 14:01 | |
| - crnitica ::
- Moze li mi neko reci koje sve vrste cisto zutih kanarinaca postoje, da li je to samo vrsta malino ili imaju jos neke, jer sam vidjao bas drecavo zute i zute malo bledje boje... pa ako neko zna i moze da mi odgovori bio bih mu zahvalan...
U odredjenoj temi imas sve vrste kanarinaca, pa ako ti nije tesko prelistaj malo forum i naci ces dosta stvari koje te interesuju, a u ostalom utipkaj na google-u sta te zanima pa ces tako doci do vise informacija i slika. Poz | |
| | | Damir Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Wed 11 Apr 2012, 16:41 | |
| proslogodisnji muzijaci | |
| | | ned0__ Član
Број порука : 61 Join date : 12.04.2012 Age : 31
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Fri 27 Apr 2012, 15:25 | |
| | |
| | | Damir Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Fri 27 Apr 2012, 17:16 | |
| Za razlikovanje pogledaj ovu temu MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA, ali brzo ces nauciti nije nista tesko,po meni najbolja tehnika je duvanje u rep i tu se sve vidi , a ko je bolji pecas kanarinac ili stiglic sve zavisi od ukusa Pozdrav | |
| | | crnitica Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Wed 23 May 2012, 07:32 | |
| upario sam muzijaka intenzivno zute boje i kanarinku neintenzivno zute boje, od 4 jajeta izleglo se samo jedno na veliki petak prije uskrsa, taj ptic je cisto zute boje sa izrazito crnom linijom perija na glavi...
interesuje me ako neko moze da mi kaze da li se to desava i koliko cesto, jer me buni to da od dva cisto zuta kanarinca bez ijednog pera druge boje osim zute imaju mladunca cisto zute boje sa linijom crnog perja samo na glavi... unapred se zahvaljujem... | |
| | | doctor 1 Član
Број порука : 42 Join date : 30.06.2011
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sun 27 May 2012, 15:27 | |
| - crnitica ::
- upario sam muzijaka intenzivno zute boje i kanarinku neintenzivno zute boje, od 4 jajeta izleglo se samo jedno na veliki petak prije uskrsa, taj ptic je cisto zute boje sa izrazito crnom linijom perija na glavi...
interesuje me ako neko moze da mi kaze da li se to desava i koliko cesto, jer me buni to da od dva cisto zuta kanarinca bez ijednog pera druge boje osim zute imaju mladunca cisto zute boje sa linijom crnog perja samo na glavi... unapred se zahvaljujem... to se događa,ali parenje intenzivnih ptica nije preporučljivo. | |
| | | topaz Posetilac
Број порука : 3 Join date : 04.04.2012 Age : 51 Локација : zenica bih
| Наслов: TOPAZ-ZENICA 2012 Fri 03 Aug 2012, 08:20 | |
| evo par slika mojih pticica.... Shot at 2012-08-02 Shot at 2012-08-02 Shot at 2012-08-02 Shot at 2012-08-02 Shot at 2012-08-02 Shot at 2012-08-02 Shot at 2012-08-02 Shot at 2012-08-02 Shot at 2012-07-31 Shot at 2012-07-31 | |
| | | pepikg Član
Број порука : 126 Join date : 15.11.2011 Age : 50 Локација : Kragujevac
| Наслов: Moje ptice Fri 21 Sep 2012, 21:41 | |
| Danas sam ubacivao sve ptice iz volijere u kaveze u garazi.Prethodno sve ptice tretirao Panmectinom 5. Imam kobalt bakarne,lipohrom crvene mozaike,bakarne crno crvene,pastele,2 para slavujara i jednog malinoa. I moji omiljeni pasteli od muzjaka bakarca i pastelne zenke. | |
| | | Rilekson Član
Број порука : 151 Join date : 05.01.2012
| | | | sasaznas Član
Број порука : 154 Join date : 14.08.2009 Age : 54 Локација : Bijeljina RS BiH
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sun 23 Sep 2012, 18:23 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca | |
| |
| | | | Slike vaših kanarinaca | |
|
Similar topics | |