| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Slike vaših kanarinaca | |
|
+61Furla žako suljaga alempije Petar Aleksic Rilekson pepikg topaz doctor 1 ned0__ crnitica dalibor vasic Ninoslav84 Damir nikolaleskovac slavishab Vlatko-VTS Vlada Nish sone dane 87 orhan galo sugubinac sentadrej vrscanin Luka Perica blackhunter pticar_amater grga sasaznas belobradi ivan83 Sale crni djuro.jokanovic alann markojunior Canary Martin ulicni hodac Boban bogdanik Timbrado bok3 Milan lakigtb Danijelvr sasha Gost ZOKICA batostanisic mama saso78 Zika Rasko pticar nis sestoperac alexandar Бане ticar Laza Steva gost1 Ivan_Nish 65 posters | |
Аутор | Порука |
---|
ulicni hodac Član
Број порука : 170 Join date : 06.10.2009 Age : 50 Локација : Pozarevac
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Thu 14 Jan 2010, 20:53 | |
| - Canary Martin ::
- Dali su ove Fajfove?
Ne razumem. prijatelju,sta si hteo pitati? Mozes li pojasniti. | |
| | | Canary Martin Član
Број порука : 57 Join date : 05.12.2009 Age : 30
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Thu 14 Jan 2010, 21:46 | |
| Fajf je kanarinac stasa ... Fife(fajf) je potpuuno nova rasa i kod njega se radi o istovremenoj oblika kao i kod bordera ali na njemu sve deluje minijaturno.. pa zato je poznat i kako minijaturni border.. Ove tvoje kanarince lice mi na fife a mozda i nisu.. Sta si pario pa sta si dobio ovakve kanarince? | |
| | | ulicni hodac Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Thu 14 Jan 2010, 22:00 | |
| Lipohrom zuti muzjak star dve godine i zelena zenka stara godinu dana. Inace volim sarene ptice pa ukrstam sta stignem. Izlozbe, cista rasa, prstenovanje ptica, prodaja... za mene su to strani pojmovi, ja jednostavno ptice volim i nista vise, samo da su lepe i zdrave | |
| | | markojunior Član
Број порука : 73 Join date : 03.12.2009 Age : 45 Локација : Pozarevac
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sat 23 Jan 2010, 01:46 | |
| bravo setac za odgovor jer u danasnje vreme sve je biznis i ljudi sve gledaju kroz novac pa cak i ptice malo je pravih ljubitelja ptica i ostalih zivotinja bar kod nas u branicevskom okrugu | |
| | | Бане Zaslužni član
Број порука : 758 Join date : 03.03.2009 Age : 44 Локација : Москва-Лозница
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sun 24 Jan 2010, 10:49 | |
| takvih sarenih ovde u rusiji ima mnogo i zovu ih harlekini... zenke su oko 15 eura a najjeftiniji muzjak 60... imao sam ja ranije ptice iz kombinacije melanin x lipohrom i kada se lepo ofarbaju budu interesantne,lepo za oko u nekoj spoljnoj volijeri | |
| | | alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 25 Jan 2010, 01:42 | |
| - markojunior ::
- bravo setac za odgovor jer u danasnje vreme sve je biznis i ljudi sve gledaju kroz novac pa cak i ptice malo je pravih ljubitelja ptica i ostalih zivotinja bar kod nas u branicevskom okrugu
Bravo to je pravi odgovor.Ovaj odgovor je isto kao imam dva para vucijaka i par rotova ja cu da ih mjesam nema veze sto ih kinoloski savez ne podrzava kao mjesance jer nisu rasni ali ja volim pse jer necu da ih prodajem. | |
| | | ulicni hodac Član
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 25 Jan 2010, 22:54 | |
| Da bi vam bolje pojasnio na koji nacin volim ptice i da ne dolazi do zabune... Imam labradorku vrhunskog porekla roditelji sa preko 20 CAC-ova i Caciba, stara je 2 godine a ja je nisam ni ocenio, a paricu je sa labradorom naravno, a stence cu pokloniti. I jos,... moj otac je bio jedan od osnivaca "Ljubimca", snaga tog drustva je poznata odgajivacima zivotinja u Srbiji, u to vreme odgajali smo izuzetne primerke svega i svacega (od orijasa do platinastih fazana, sanskih koza i kingova) ali se te zivotinje nikad nisu pojavile ni na jednoj izlozbi, iako nam je svuda bio otvoren put ka sampionskoj tituli. I na kraju ,posto odosmo u off, nisam pristalica anarhicnog parenja ptica, bez vodjenja racuna o srodstvu i kvalitetu ptica ali obozavam da ukrstim razlicito obojene ptice i nestrpljivo cekam mlade. Mozda gresim ali sta cu... | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 25 Jan 2010, 23:04 | |
| Mislim da ne grešiš, anketa kaže da je jedva 10 % članova ovde član nekog aktivnog društva u Srbiji /PPFE ne računam/ tako da se verovatno ogromna većima ljudi slaže sa tobom, ptice se pre svega čuvaju iz ljubavi, kad se posvetiš pticama i radiš sa njima onda i znači nešto uspeh na takmičenjima, kod PPFE mnogi će ljudi nadam se imati šanse da pokažu svoj dugogodišnji rad i trud, sa druge strane stvarno bar za mene lično uspeh koji je postihgao neko kupujuću vrhunske ptice po izložbana i uspeh koji je postigao neko radeći na svom jatu je neuporediv. | |
| | | djuro.jokanovic Posetilac
Број порука : 17 Join date : 16.01.2010 Локација : Podgorica MN
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Mon 25 Jan 2010, 23:29 | |
| [img] [/img][img] [/img][img] [/img][img] [/img] | |
| | | Sale crni Posetilac
Број порука : 9 Join date : 28.12.2009 Age : 50 Локација : Beograd
| Наслов: Slike vaših kanarinaca Tue 26 Jan 2010, 13:54 | |
| | |
| | | ivan83 Član
Број порука : 80 Join date : 13.11.2009 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sun 31 Jan 2010, 19:06 | |
| https://2img.net/r/ihimizer/img64/6267/alim1326.jpg | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: moja ekipa za 2010g Sat 13 Feb 2010, 06:59 | |
| | |
| | | belobradi Zaslužni član
Број порука : 441 Join date : 10.06.2009 Age : 43 Локација : Leskovac
| | | | Milan Admin
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sat 13 Feb 2010, 14:03 | |
| Ptice su super. Šta se desilo sa crvenima imaš li i njih ? | |
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sat 13 Feb 2010, 16:22 | |
| - Milan ::
- Ptice su super. Šta se desilo sa crvenima imaš li i njih ?
crvene sam prodao,od sad držim samo na žutoj osnovi,dogodine ,tj ove godine dolaze mladi žuti ahati iz belgije,sad lagano skupljam 500e to izgleda otprilike ovako. https://www.youtube.com/watch?v=JMMZ-VM4u-4 | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sat 13 Feb 2010, 19:14 | |
| Zašto si se odlučio za ptice na žutoj osnovi ? | |
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sat 13 Feb 2010, 20:29 | |
| - Milan ::
- Zašto si se odlučio za ptice na žutoj osnovi ?
pa ja uvijek držim ptice na žutoj osnovi s tim da sam i držao crvene lipokrome,desilo bi se da dam slučajno karotin žutima ili vjetar odnese i oni ponaranđaste.pa stoga sam izbacio crvenu boju. npr bijelima možeš davati tonu karotina i neće prihvatiti boju ali žuti se zajebu.bijele mislim samo na recesivne jer dominanti prihvate karotin na krilima. | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sat 13 Feb 2010, 22:58 | |
| Ticar, svaka cast! Ima ovde dosta ptica... Koliko imas ptica koje sparujes? | |
| | | sasaznas Član
Број порука : 154 Join date : 14.08.2009 Age : 54 Локација : Bijeljina RS BiH
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sat 13 Feb 2010, 23:25 | |
| ticar da li je na sestoj slici zuti sa bjelim krilima i repom | |
| | | grga Član
Број порука : 61 Join date : 21.12.2009 Age : 53 Локација : Inđija
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sat 13 Feb 2010, 23:35 | |
| lepe ptice | |
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sun 14 Feb 2010, 00:15 | |
| - Steva ::
- Ticar, svaka cast! Ima ovde dosta ptica... Koliko imas ptica koje sparujes?
18 ženki na 6 mužijaka. | |
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sun 14 Feb 2010, 00:16 | |
| - sasaznas ::
- ticar da li je na sestoj slici zuti sa bjelim krilima i repom
je ali možeš ti i sa ishranom mladih napraviti sa ili bez žute boje na krilima. | |
| | | sasaznas Član
Број порука : 154 Join date : 14.08.2009 Age : 54 Локација : Bijeljina RS BiH
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sun 14 Feb 2010, 00:31 | |
| - ticar ::
- sasaznas ::
- ticar da li je na sestoj slici zuti sa bjelim krilima i repom
je ali možeš ti i sa ishranom mladih napraviti sa ili bez žute boje na krilima. nisam na to mislio nego se slabo vidi(malo mi je slabi monitor ) pa sam zato pitao a sto se tice ptica svaka cast a i znanja | |
| | | pticar_amater Član
Број порука : 53 Join date : 02.01.2010 Локација : BiH
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sun 14 Feb 2010, 01:46 | |
| - ticar ::
18 ženki na 6 mužijaka. Koliko mladih očekuješ ? Da li će ti sve ženke nositi 3 ture? | |
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca Sun 14 Feb 2010, 02:09 | |
| - pticar_amater ::
- ticar ::
18 ženki na 6 mužijaka. Koliko mladih očekuješ ? Da li će ti sve ženke nositi 3 ture? pa vidi hoče,ali ima nekih ženki koje neće da leže na jajima pa onda od druge za koju misliš da neče imati kvalitetne mlade baciš jaja i staviš od ove, uvijek ima nekih problema kod uzgoja i to je normalno.pa ja sam naručio 100 prstenova pa sad koliko če ih biti neznam ali biti če bar preko 70,i još na ljeto idem na dva para krenglova.i tu če biti bar 15 mladih. za sad od prve ture ima 3 bijela,3 žuta i 6 žutih mozaika,plus još 17 punih jaja koji če brzo izići. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Slike vaših kanarinaca | |
| |
| | | | Slike vaših kanarinaca | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |