Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
Број порука : 68 Join date : 09.05.2013 Age : 61 Локација : Skopje, Makedonija
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Wed 05 Jun 2013, 11:22
Nisi ti za bacanje (salim se) cim odgajas Kringlove u mutaciji jer svaka mutirana ptica iz Faune je svojevrsna atrakcija.Cestitam.
drvetmed Član
Број порука : 225 Join date : 24.04.2011 Age : 46 Локација : Šabac
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Wed 05 Jun 2013, 12:36
Teško da me ko može baciti sa mojih sitnih 105kg
Malši su baš atrakcija a ujedno mi je to i prva mutacija PPFE koju sam izlegao. Bila su tri mališa u prvoj turi ali su svi uginuli do 5-og dana. Jedno je bilo posebno zanimljivo, čini mi se da je bilo potpuno belo. Prva tri dana mužjak je hranio ženku i ona nije mradala iz gnezda, četvrti dan je mužjak podivljao u želji za parenjem. Pevao je kao lud i mamio ženku napolje, nije dugo izdržala,počela je da izlazi i sve slabije da hrani male. U tom momentu nisam imao gde da ih poturim i uginuli su svi. U drugoj turi priča je bila vrlo slična tako da ova dva malca gaji kanarinka, ujedno sam rasteretio i meksikanku sa 5 ptića i jedno poturio pod zu istu kanarinku. Tako da mi zelena ćubava kanarinka sad gaji tri tuđa ptića,dva krinlova i jednog meksikanca. Lepo su se složile kockice i ako sve bude OK sa malcima biće zanimljivi za dalji rad. Kringlovka je inače jutros snela peto jaje pa se nadam da će se ovaj put bolje pokazati.
drvetmed Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Wed 19 Jun 2013, 08:21
Konačno petarda :D:D:D:D
Ovaj put je ženka bila na nivou, malci su izašli svi u toku jučerašnjeg dana. Kuriozitet je da je tu i šesto jaje, iz njega malac još nije izašao.
Goran Cvetanoski-Coko Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Wed 19 Jun 2013, 10:19
Bravo bravo majstore,ja bi jos sada kaparisao jednu zenkicu kod tebe.
drvetmed Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Wed 19 Jun 2013, 10:38
Goran Cvetanoski-Coko ::
Bravo bravo majstore,ja bi jos sada kaparisao jednu zenkicu kod tebe.
Hvala Gorane, konačno je krenulo kako treba. Ništa se ne brini za ženkicu .
Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Wed 19 Jun 2013, 12:56
Re: drvetmed
Goran Cvetanoski-Coko ::Bravo bravo majstore,ja bi jos sada kaparisao jednu zenkicu kod tebe.
Hvala Gorane, konačno je krenulo kako treba. Ništa se ne brini za ženkicu .
RAD POBEĐUJE. O Tebi može da se napiše priča sa naslovom: Kako se od ,,bednog amatra,, postaje ozbiljan odgajivač. Tvoj uspeh u odgoju Zelentarki je vredan pažnje i pohvale. Voleo bih da postaneš jednako uspešan odgajivač Štiglića. Iskustvo stečeno u odgoju Zelentarki biće Ti od velike koristi pri odgoju Štiglića. Mada ima šanse da ove godine postaneš i odgajivač Zebe belokrile. Čekaju se prvi pilići. Odgoj Zebe belokrile je teži od odgoja Štiglića. Prema tome Štiglići Ti neće biti nikakav problem.
drvetmed Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Thu 20 Jun 2013, 08:49
Izašao je juče i šesti malac ovu situaciju nisam do sada imao kod PPFE . Vrućine su užasne na terasi gde ih čuvam, nadam se da će sve biti OK.
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Thu 20 Jun 2013, 10:10
drvetmed ::
Izašao je juče i šesti malac ovu situaciju nisam do sada imao kod PPFE . Vrućine su užasne na terasi gde ih čuvam, nadam se da će sve biti OK.
Kada su 5 malisana u gnezdu imamo postojeci izraz "PETARDA",a za ovakve situacije moramo pronaci adekvatno resenje,mozda bi bilo fino da bude "SESTARDA".Malo se zezam,sretno i da svih 6 vidimo na ivici gnezda nakon 15-16 dana.
drvetmed Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Thu 20 Jun 2013, 11:38
Hvala druže i ja se nadam da će ŠESTARDA biti živa i zdrava .
Furla Starosedeoc
Број порука : 1470 Join date : 18.07.2009 Age : 47
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Fri 21 Jun 2013, 11:10
Nek su Ti mališani živi i zdravi, neka svi izlete iz gnezda i stasaju u lepe ptice. Prošle godine sam imao problem sa zelentarakama koji nisam očekivao. Lepo su se legle. I tu nije bilo nikakvig probllema. Na jesenjem popisu upisao sam 20 mladih zelentarki. Problem je nasao kada sam pokušao da smanjim broj zelentarki u ptičarniku. Ko god je došao nije hteo da uzme zelentarke. Svi su tražili štigliće. Jedva sam nekako uspeo da razdelim Zelentarke. Ko je uzeo štigliće morao je da uzme i par zelentarki. Nema razloga da budu tako malo popularne kod naših ljubitelja faune. Lepo je da svaki ptičarnik ima bat jedan par zelentarki radi raznovrsnosti pesme. Odlične su i za bastardiranje sa kanarincima. Dobijaju se jako lepi bastardi.
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Fri 21 Jun 2013, 11:26
mića ::
Nek su Ti mališani živi i zdravi, neka svi izlete iz gnezda i stasaju u lepe ptice. Prošle godine sam imao problem sa zelentarakama koji nisam očekivao. Lepo su se legle. I tu nije bilo nikakvig probllema. Na jesenjem popisu upisao sam 20 mladih zelentarki. Problem je nasao kada sam pokušao da smanjim broj zelentarki u ptičarniku. Ko god je došao nije hteo da uzme zelentarke. Svi su tražili štigliće. Jedva sam nekako uspeo da razdelim Zelentarke. Ko je uzeo štigliće morao je da uzme i par zelentarki. Nema razloga da budu tako malo popularne kod naših ljubitelja faune. Lepo je da svaki ptičarnik ima bat jedan par zelentarki radi raznovrsnosti pesme. Odlične su i za bastardiranje sa kanarincima. Dobijaju se jako lepi bastardi.
Itekako su odlicne za bastardiranje,a pogotovo ove njegove u mutaciji,jaooo boli glava.
drvetmed Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Fri 21 Jun 2013, 11:53
RE:MIĆA
Hvala Vam Mićo . Kringlov ili zelentarka je za moj ukus izuzetna ptica, volim njihovu pesmu i taj ljubavni trans u koji mužjak upadne se mora videti i doživeti, posebno je taj prizor upečatljiv u većoj volijeri.
Međutim, moj zaključak o razmnožavanjem zelentarki u zajedničkoj volijeri nije pozitvan . Dva para zelentarki su mi ršum napravili. Pravili su u nizu po 4 do 5 gnezda i sva gnezda su branili, nisu dozvoljavali štiglicima ni da priđu. Gnezda koja su štiglici napravili rasturana su i korošćena kao materijal za gnezda kringlova. Pre 15-ak dana sam uspeo da uhvatim u volijeri ta dva mužjaka kringlova i smestio ih u kaveze u istoj toj volijeri. Situacija se smirila i rezultat toga su dva gnezda šriglica, jedno u kojem ženka leži peti dan na 4 jaja i drugo gnezdo u kome je danas snešeno drugo jaje. Volijera je dovoljno velika ali definitivno se kringlovi neće vraćati u nju. Kringlove ću nastaviti da uzgajam u manjoj volijeri na terasi gde kao što se vidi po ovim mališanima sve dobro funkcioniše.
drvetmed Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Fri 21 Jun 2013, 12:57
Itekako su odlicne za bastardiranje,a pogotovo ove njegove u mutaciji,jaooo boli glava.
RE :Goran Cvetanoski-Coko
Isto razmišljamo Gorane, i meni je u planu bastardiranje sa ženkama ove mutacije , još ako bi mogla kombinacija divlja x divlja .
drvetmed Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Mon 24 Jun 2013, 08:49
Užasna vrućina je uzela svoj danak :xod šestarde osta trojka ali su punih gušica,zdravi,pravi i alkirani . Nisam jutros imao vremena da ih slikam pa ostajem dužan da to uradim.
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Mon 24 Jun 2013, 09:48
Užasna vrućina je uzela svoj danak :xod šestarde osta trojka ali su punih gušica,zdravi,pravi i alkirani . Nisam jutros imao vremena da ih slikam pa ostajem dužan da to uradim.
Steta druze,prava steta,da si bar imao gde da podmetnes 2-3 malisana mozda bi drugacije ispalo,ali sta je tuje.Samo produzi i pripazi preostalu trojku,i oni su vredni paznje pogotovo sto su u mutaciji.
drvetmed Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Mon 24 Jun 2013, 14:16
Steta druze,prava steta,da si bar imao gde da podmetnes 2-3 malisana mozda bi drugacije ispalo,ali sta je tuje.Samo produzi i pripazi preostalu trojku,i oni su vredni paznje pogotovo sto su u mutaciji.
RE: Goran Cvetanoski-CokoVrućina je bila opasna, na terasi mi je bilo i do 39c, i ova tri malca što sam uspeo da sačuvam su premija. Nisam alav, neka ih odgaji samo, biće još neka tura ove sezone.
drvetmed Član
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Tue 25 Jun 2013, 11:35
Evo i malaca
Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Wed 26 Jun 2013, 13:31
коста_п2 Posetilac
Број порука : 8 Join date : 19.12.2010 Age : 39 Локација : skopje mekedonija
Наслов: Re: Odgoj mladih zelendura Wed 10 Jul 2013, 00:23
eve nesto i od mene zelentarka rani mali
коста_п2 Posetilac