| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA | |
|
+18Gost Ivica milos0205 Canary Martin sasaznas Boban Бане kumca pticar nis ticar bogdanik Danijelvr Milan Steva alexandar IgorSO Zika gost1 22 posters | |
Аутор | Порука |
---|
gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Mon 11 May 2009, 22:10 | |
| POZDRAV,
Moze li mi neko reci kada se naj ranije moze utvrditi pol kod mladih kanarinaca?
negde sam procitao neku foru o proceni jos u gnezdu prema ponasanju u gnezdu kada im pridjes ali ne mogu da se setim gde i kako se tumaci ako neko zna neka napise.
Recite Vasa iskustva, siguran san da ce pomoci mnogima.
POZDRAV. | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Mon 11 May 2009, 23:22 | |
| Don Miki slabo citas tudje postove,to je vec opisano na nekiliko mesta.Kada uzmes gnezdo sa mladim kanarincima,misli se na one koji su vec progledali,i ako ih pazljivo zagledas zenkice u gnezdu ne reaguju,Muzjacici spustaju glavu pa i celo telo prema dnu kaveza,kriju se recimo,to je prepoznavanjekanarinaca sto se tice polova skoro u najranijoj dobi a nacina ima jos,ti si trazio objasnjenje za prepoznavanje u gnezdu.Pozdrav iz Sumadije................... | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Tue 12 May 2009, 00:30 | |
| cika ziko rekao sam da sam negde procitao ali nisam mogao da nadjem gde.
u svakom slucaju hvala | |
| | | IgorSO Član
Број порука : 87 Join date : 23.04.2009 Age : 50 Локација : Sombor,Vojvodina
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 00:11 | |
| kupio sam letos zenku u subotici i ta zenka pocela pevat prosle nedelje, razocaran sam ,ali ne u pticu vec u sebe.ali covek se uci dok je ziv | |
| | | alexandar Član
Број порука : 149 Join date : 07.03.2009 Age : 46 Локација : kragujevac
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 01:03 | |
| desava se da zenke kada se usile pocnu da djavrljaju nesto bezveze tako da nemora da znaci da muzijak | |
| | | Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 09:14 | |
| - IgorSO ::
- kupio sam letos zenku u subotici i ta zenka pocela pevat prosle nedelje, razocaran sam ,ali ne u pticu vec u sebe.ali covek se uci dok je ziv
Nema sta da se razoracavas u sebe, nije to nikakav problem, mislim da se vecini nas to desilo. Pogotovo ako si letos kupovao mlade ptice, tad je vrlo tesko razlikovati polove. Ako nista dobio si muzjaka po ceni zenke. Mada, kao sto rece Alexandar, hoce i zenke da pocnu da cavrljaju. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 14:16 | |
| Ona mozaik ženka što sam postavio sliku peva ali i nosi jaja | |
| | | Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 18:24 | |
| Zenke pevaju ali ne duvaju gusu jedino kad su mlade i kad se usile ali se ta pesma vidno razlikuje od pesme muzjaka, a sto je napomenuo Milan, kod nosenje jaja,desava se ali dosta retko da i muzjak koji je pevao i koji je pario predhodnih godina, snese jaja.Ali to je bolest koja se javlja usled poremecaja hormona i to je za neku drugu pricu. | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 21:03 | |
| E ovo me sad baš zagolicalo, prvi put čujem voleo bi da se malo objasni. | |
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 21:27 | |
| Pa vidis Milane to ti je odprilike kao kod ljudi.Ovakve pojave cesce se javljaju kod papagaja tigrica da se dva muzjaka upare naprave gnezdo i snesu jaja, to je hormonski poremecaj gde se iz nekog razloga nivo testosterona kod tih ptica smanjuje, a estogen povecava i oni postaju ,,zensko,,.Ova bolest je izleciva, tako sto im se daje testosteron za ljude, samo neznam u kojim dozama,moracu da potrazim u literaturi.Pozdrav... | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 21:45 | |
| Ne znam dal znate da i kod ljutskog roda muski pol ima i testosteron i estrogen, stim sto sintetise samo testosteron, a gomilanjem testosterona do odredjene granice on se pretvara u estrogen , samo vi detetu obezbedite odgovarajuce filmove u detinstvu i nema estrogena, "kad oseti mrs, ima da kidise ko svinja na masan dzak" :-) ovo je rubriku Da li ste znali, al samo sam se nadovezao na pricu. | |
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 22:01 | |
| Pa naravno,svi oni muskarce kod kojih preovladava hormon estrogen se ponasaju kao devojcice tj. postoji velika verovatnoca da su pederi, a eto i nasi kanarinci mogu postati isto to. | |
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 22:15 | |
| Dok kod zena nema muskih polnih hormona ! | |
| | | Zika Starosedeoc
Број порука : 1476 Join date : 07.03.2009 Age : 76 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Fri 16 Oct 2009, 22:39 | |
| Cisto jedno radoznalo pitanje;kakav je raspored hormona kod lezbejki? | |
| | | ticar Zaslužni član
Број порука : 683 Join date : 13.03.2009 Age : 40 Локација : zadar
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sat 17 Oct 2009, 04:21 | |
| - bogdanik ::
- Dok kod zena nema muskih polnih hormona !
ko je reko da nema,ja znam curu koja nosi steznike da joj se ne vide cice,tuče se bolje nego muškarac,hoda kao muško,sve u svemu je lezba. | |
| | | pticar nis Zaslužni član
Број порука : 718 Join date : 24.04.2009
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sat 17 Oct 2009, 14:56 | |
| | |
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sat 17 Oct 2009, 15:16 | |
| Doktore, a jel istina ono sto sam napisao za hormone kod muskaraca , da ne zivim u neznanju ... | |
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sun 18 Oct 2009, 00:33 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sun 18 Oct 2009, 00:56 | |
| Da se vratimo na ptice, pisao sam već o tome izgleda na forumu kada se na koru jajeta u satosti do 5 dana dodaju testosteron ili estrogen može se uticati na pol ptice. | |
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sun 18 Oct 2009, 01:33 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sun 18 Oct 2009, 01:35 | |
| Bila je neka naučna emisija o tome, pokazali su kako se dodavanjem hormona mogu izlegati samo mužjaci ili ženke i to upravo na taj način kapanjem na koru jajeta. | |
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sun 18 Oct 2009, 01:39 | |
| | |
| | | Milan Admin
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sun 18 Oct 2009, 01:53 | |
| Gledaj malo diskaveri | |
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Sun 18 Oct 2009, 06:02 | |
| | |
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA Mon 19 Oct 2009, 11:45 | |
| Sto se tice ljudi, Amerikanci su pre nekoliko godina otkrili nacin na koji se mogu radjati samo muska deca i to ne kapanjem testosterona na stomak vec izdvajanjem iz sperme X i Y hromozoma i vantelesnom oplodnjom. Na taj nacin si mogao dobiti sta si hteo, decaka ili devojcicu, ali je ovo na papiru strogo zabranjeno jer bi mogla da se poremeti prirodna ravnoteza i neke zemlje bi mogle ovo da zloupotrebe, stvarajuci samo musku decu iskljucivo zbog ratova. A kod nekih ptica je ovo moguce i ja sam ovo negde gledao ali neznam dali se to moze primenjivati bas na sve ptice.Cinjenica je da je nauka dosta daleko otisla, a cemu sve ovo vodi, iskreno neznam... | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA | |
| |
| | | | MUZJAK-ZENKA KOD KANARINACA | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |