| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Hrana za kanarince | |
|
+15sasaznas ticar cirkovi saša vr Milan Ivan_Nish bogdanik sestoperac Danijelvr Petar Luckyboy milos0205 Zika Laza Steva 19 posters | |
Аутор | Порука |
---|
Steva Zaslužni član
Број порука : 707 Join date : 03.03.2009 Age : 42 Локација : Zemun
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sat 12 Sep 2009, 21:01 | |
| | |
| | | Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sat 12 Sep 2009, 21:09 | |
| kad smo kod tog coveka, ima li nesto da on nema u svom asortimanu | |
| | | milos0205 Član
Број порука : 223 Join date : 03.03.2009
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sat 12 Sep 2009, 22:28 | |
| Sto se tice njegovog semena ja vise ne uzimam od njega jer mu je hrana uvek bila prljava i redovno sam imao problema sa pticama zbog toga, sad uzimam iz sombora i jako sam zadovoljan semenom jedino sto ima malo vise svetlog semena ali to i nemora da bude nedostatak. Inace kroz razgovor sa covekom koji donosi seme na kucu saznao sam da oni nabavljaju seme iz belgije, recimo niger je 200 din a prve je klase, jos samo da dodam seme je izuzetno cisto | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sat 12 Sep 2009, 23:42 | |
| - milos0205 ::
- Sto se tice njegovog semena ja vise ne uzimam od njega jer mu je hrana uvek bila prljava i redovno sam imao problema sa pticama zbog toga, sad uzimam iz sombora i jako sam zadovoljan semenom jedino sto ima malo vise svetlog semena ali to i nemora da bude nedostatak. Inace kroz razgovor sa covekom koji donosi seme na kucu saznao sam da oni nabavljaju seme iz belgije, recimo niger je 200 din a prve je klase, jos samo da dodam seme je izuzetno cisto
daj kontakt | |
| | | Steva Zaslužni član
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 00:20 | |
| - milos0205 ::
- Sto se tice njegovog semena ja vise ne uzimam od njega jer mu je hrana uvek bila prljava i redovno sam imao problema sa pticama zbog toga, sad uzimam iz sombora i jako sam zadovoljan semenom jedino sto ima malo vise svetlog semena ali to i nemora da bude nedostatak. Inace kroz razgovor sa covekom koji donosi seme na kucu saznao sam da oni nabavljaju seme iz belgije, recimo niger je 200 din a prve je klase, jos samo da dodam seme je izuzetno cisto
MIlose, jel mislis na Zivinostok? | |
| | | milos0205 Član
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 09:20 | |
| | |
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 11:11 | |
| I ja nabavljam tu hranu. Sasvim je ok, kao sto kaze Milos. Cista je, dobrog kvaliteta i donose na kucnu adresu. | |
| | | bogdanik Zaslužni član
Број порука : 381 Join date : 10.05.2009 Age : 69
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 12:03 | |
| Verovatno dostavljaju hranu za podrucje Beograda, sumnjam da vazi i za neke druge gradove ! | |
| | | Danijelvr Zaslužni član
Број порука : 391 Join date : 17.08.2009
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 12:34 | |
| Sto se kvaliteta tice, uzmi i jednu i drugu hranu pa sipaj u casama napunjenim vodom pa ces videti.Ja neznam tacno ali sam prosle godine u nedostatku ove Akanove kupio u prodavnici gde se prodaju kucni ljubimci bas hranu Zivinostok,mozda gresim ali na dzakovima od deset kilograma ima slika golubova. Ako je to ta hrana, ona je vidno slabija u najmanje dve komponante, a tu su najuocljivije konoplja i lan, a i u ovim drugim nije bas nesto bogata osim sa svetlim semenom i koje bar 20% ispluta na povrsinu kada se stavi u vodi.Bar je to bilo tako tada kad sam ga uzeo u nuzdi ili Akan meni licno pravi jacu mesavinu ali u to neverujem jer on snabdeva sve gradove sirom Srbije.U Vranju dobra vecina odgaivaca uzima seme bas od njega i niko se ne zali, a uz to i ptice su ok. u ostalom kvalitet hrane cemo videti kroz kvalitet ptica na izlozbama.Pozdrav svima ... | |
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 12:45 | |
| Po kojoj ceni uzimas ako nije tajna? | |
| | | milos0205 Član
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 12:56 | |
| Moram da dodam nesto u vezi Akana, od njega uzimam od 1992 godine seme i znam kako ga drzi i mesa, ako je neko bio kod njega onda zna da seme mesa u mesalici za beton koja mu stoji napolju i u koju ulaze i vrapci i golubi i ostale ptice. Ne malo puta sam nalazio puno izmeta u semenu od raznih ptica i sda me niko ne moze ubediti da je to seme cisto i ispravno izvinjavam se svima ali moje misljenje i iskustvo sa njim je takvo. Zivinostok uzimam vec par meseci i nemam nameru da ga menjam dokle god drze ovaj kvalitet semena, jeste da ima manje konoplje i lana ali ni to nije presudno pogotovo konoplja. | |
| | | Ivan_Nish Član
Број порука : 62 Join date : 03.03.2009 Age : 39 Локација : Niš
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 13:16 | |
| I ja uzimam Somborsku hranu za moje kanarince i ne zale se,super im je A cena po kojoj je ja nabavljam je 550 din-kg | |
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 13:36 | |
| 550 dinara za kilogram?! Ili 10 kg? | |
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 13:43 | |
| Poslednje dve godine je nekoliko puta menjao cenu, tj. cena je rasla. Prosle godine mesavina semenja za kanarince je kod njega bila 100 din. , a ove kaze da ce biti oko 120din. Otisao je i on dosta gore sto se cene tice. A da kazem nesto i za mesalicu. Kad sam ja bio mesalica je bila u hodniku i radila je punom parom, a ispred je bilo minimum pet coveka koji su cekali na seme. Pa na kom principu u Zivinostoku mesaju seme? Tamo su isto mesalice samo dosta vece od ove,a sto se tice golubova i vrabaca, pa oni jos u poljima napadaju ovo nase seme i svake godine nanose dosta stete proizvodjacima. A sto se tice Akana, covek je kako mi ovamo kazemo matrapaz iliti u slobodnom prevodu preprodavac, jer covek od toga zivi. Bio je nekada odgaivac i to vrlo uspesan ali se ta ljubav bar kako se meni cini pretvorila u novac, ali ocu da kazem da on vrlo dobro zna sa kakvom se hranom trebaju hraniti ptice. Bar samnom je uvek korektani nikad me nije zeznuo.Pozdrav ... | |
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 14:01 | |
| Jeste, i samnom je super korektan, vrlo dobro saradjujemo. Hoce dobro da posavetuje, da pomogne, nikad nisam imao nekih neprijatnih iskustava. | |
| | | Ivan_Nish Član
Број порука : 62 Join date : 03.03.2009 Age : 39 Локација : Niš
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 14:15 | |
| Jao ja se izvinjavam ispustio sam broj 550 din je kesa od 5 kg | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 15:45 | |
| I ja sa Akanom imam dobro iskustvo. Samo ne znam odakle je ova hrana što je sad uzimam, prošle godine je bila oko 75 din kg sad su isto kese od 5 kg 550 din. E sad tu neko nešto muti potšto je to cena kod preprodavaca oni je verovatno nabavljaju po mnogo manjoj ceni. Milsim da postoji jedan lik u Novom Sadu od koga svi preprodavci uzimaju. Znao sam mu nekad ime sad ne mogu da se setim. U svakom slučaju kada bi našli pravu adresu i kada bi se skupilo nas nekkoliko mislim da bi cena bila mnogo ispod 100 din za kg. | |
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 16:34 | |
| Pa i mi smo u nasem drustvu uzimali organizovano hranu pre odprilike pet godina, a od tad ko kako se snadje. Upravu si Milane, kod bilo kog trgovca kad se naruci veca kolicina moze se uzeti nesto povoljnije, a sad koliko povoljnije to mora da se proveri... | |
| | | saša vr Član
Број порука : 57 Join date : 06.03.2009
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 17:21 | |
| Hrana mozda i moze da se nadje po nizoj ceni ali je dostava skupa pa kad vidiš pitanje je koliko se isplati. | |
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 18:10 | |
| Potpuno si upravu, kod nas konkretno, vozac da ti donese hranu iz Beograda uzima 300 din. po dzaku, a u radnjama je odprilike za toliko skuplja, pa kad vidis to mu dodje to. | |
| | | milos0205 Član
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Sun 13 Sep 2009, 21:27 | |
| Zelim samo da pojasnim nesto u vezi Akana, nisam rekao da je on nekorektan i da nece da pomogne vec samo da njegovo seme nije cisto i da su mi se ptice razboljevale od njega. Jos samo da dodam da Akana poznajem skoro 20 godina sto je verovatno vise od vecine vas | |
| | | cirkovi Član
Број порука : 44 Join date : 21.08.2009 Age : 59 Локација : Jagodina
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Wed 23 Sep 2009, 15:01 | |
| vidi da imate malo problema sa nabavkom,cenom,apogotivo kvalitetom hrane.Moj snabdevac hrane cini mi se pravi kvalitetnu hranu i pre svega cistu posto koristi komponente versele-laga Belgija,i to kako za kanarince taki i za stiglice.Sto se tice cene zadnja isporuka meni 50 kg bila je po 90din po kg za kanarince a ako nekoga interesira za stiglice mogu da pitam.Sem toga ima dosta preparata kako za ptice tako i za golubove. | |
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Wed 23 Sep 2009, 15:22 | |
| Prijatelju, nema nikakve logike da su komponente iz uvoza, zato sto su kod nas cene nase mesavine semena iste, a gde je tu put, carina i sve ostalo sto ide s tim u vezi.Ili bar meni nije logicno. Pozdrav... | |
| | | saša vr Član
Број порука : 57 Join date : 06.03.2009
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Wed 23 Sep 2009, 16:06 | |
| | |
| | | cirkovi Član
Број порука : 44 Join date : 21.08.2009 Age : 59 Локација : Jagodina
| Наслов: Re: Hrana za kanarince Wed 23 Sep 2009, 16:54 | |
| danijelvr nemoj uopste da zivis u velikoj zabludi da su cene kod nas jeftinije nego vani.Upravo stizem iz Hrvatske poslom i mogu ti reci da smo jaci barem za 30% i oni imaju carinu i pdv i ti 24%,a sto se tice hrane meni nije losa i ne mogu da tvrdim da ne stavlja i nase komponente "jeftinije".Sto se tice broja telefona sasa vr saljem ti bez brige | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Hrana za kanarince | |
| |
| | | | Hrana za kanarince | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |