| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Japanski galebic (Society finch) | |
|
+23Canary Martin markojunior fagi slavishab gursuz Karolina ivan83 Milan smeshko lepushko draganbely Rade_NS Cizak galeb guld jevca5 robin ivica kusturin lakigtb sale1977 Zika Laza Petar Luckyboy 27 posters | |
Аутор | Порука |
---|
smeshko lepushko Posetilac
Број порука : 14 Join date : 14.03.2010 Age : 41 Локација : Beograd
| Наслов: Japanski galebic (Society finch) Tue 15 Jun 2010, 18:54 | |
| imam problem sa mojim galebicima.imaju kucicu u kojoj su napravili gnezdo od nekog sena i gluposti,ali su ga sada potputo razorili i izbacili sve napolje i zenka je polozila prvo jaje u potpuno praznu kucicu...da li da rizikujem da ubacim unutra nesto sto nece moci tako lako da izbace ili da ih pustim da sami rade sta hoce... | |
| | | Rade_NS Posetilac
Број порука : 25 Join date : 02.06.2010 Age : 40 Локација : Novi Sad
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Tue 15 Jun 2010, 22:16 | |
| Nisam imao jos iskustva sa galebicama i njihovim jajima, ali mislim da je bolje da nista ne diras... Inace, koliko znam galebibama treba da bude otvoreno gnezdo tako da se nadam da ti kucica nema krov... | |
| | | guld Član
Број порука : 93 Join date : 18.12.2009 Age : 47 Локација : nis -srbija
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Tue 15 Jun 2010, 22:36 | |
| Galebici kao i sve egzote koriste zatvorena gnezda stim ako se galebic nauci na otvoreno gnezdo lezace i u njemu e sad posto su ti galebici izbacili sav materijal iz gnezda ti im stavi sam u gnezdo jer ce ovako polupati jaja ili ostetiti i nista nisi uradio. | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Tue 15 Jun 2010, 22:45 | |
| Ja sam bas suprotno cuo, egzote koriste zatvoreno gnezdo jer zbog boje kljuna se vide u mraku za razliku od galebica koje imaju crno beli kljun i teze im je mnogo u zatvorenom gnezdu pa je preporucljivo staviti otvoreno gnezdo... Ja sam stavio i jedno i drugo, na otvorenom su non stop, u zatvoreno su jednom usli... A sto se tice toga sto su izbacili travu ili sta vec, sta si im stavio uopste? Mozda im ne odgovara to pa su zato izbacili... | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Wed 16 Jun 2010, 12:38 | |
| Rade taj ko ti je rekao da galebici traze otvoreno gnezdo taj te je obmanuo pitaj svakog ko cuva egzote koje gnezdo koriste galebici stim sto sam ti prosli put reko sve zavisi kako se navikne a nije u pitanju boja kljuna vec se to zovu PAPILE to su florescentne bradavice oko kljuna koje svetle u mraku to jest u atvorenom gnezdu i tako roditelji znaju gde je kljun. | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Wed 16 Jun 2010, 14:24 | |
| Inace sam odvojio galebice od zebica tako da sada svako peva svoju pesmu... A zebice su sinoc ili danas dobili mlade. Posto je zatvoreno gnezdo za kanarince, ne mogu ih lepo videti pa ne znam koliko se izleglo malih, a necu da ih uznemiravam nego cu sacekati jos koji dan... | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Wed 16 Jun 2010, 14:27 | |
| ps. Guld ja sam samo rekao onako kako sam shvatio i ono sto sam video iz iskustva posto sam im prvo stavio zatvoreno gde su dolazili do ulaza i samo glavu proture, ali nisu ulazili, cim sam im stavio otvoreno krenuli su na njega, iako nije bilo ni jedne travke na njemu... Naravno, ne zelim da te osporavam, samo kazem kako je kod mene... I da, to za boju kljuna nisam znao kako da objasnim a ne znam strucni naziv kako se zove pa sam tako rekao... | |
| | | guld Član
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Wed 16 Jun 2010, 22:20 | |
| Ti Rade ili zezas nekog ili tebe zezaju malopre si napisao zatvoreno gnezdo za kanarince prvi put uzivotu cujem tako nesto ali to je tvoje radi kako hoces i izvini sto sam hteo da pomognem!!! | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Thu 17 Jun 2010, 19:52 | |
| Izvini, za tigrice (ili koje vec ptice), u svakom slucaju "vece je nego za zebice"... Razumi me da sam ja amater i da se ne razumem previse sta je za koju pticu. Znam da su mi u radnji rekli da je za zebice to manje gnezdo, e sad za koga je koje napravlljeno tacno ne znam, niti sam ih ja pravio, niti pise na njima tacno koje je za koga... Meni je vazno da imam male zebice i da su mi sve zivotinjice koje imam srecne. | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Fri 25 Jun 2010, 19:51 | |
| Mislim da sam negde citao, ali ne mogu naci pa da pitam... Da li se nesto radi sa noktima posto mi se cini da se (mislim) muskoj galebici par puta zaglavio nokat u gnezdo kada je hteo da sleti sa njega... A i vizuelno mi deluju bas dugacki... I sta im stavljate u gnezdo? Stavljao sam im travu koju sam sam susio (sto su zebe rado uzimale), pa seno sto se kupuje u radnji, wc papir usitnjen, sve su izbacivale iz gnezda... | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Fri 25 Jun 2010, 21:48 | |
| Imao sam tu sreću da je stara planina blizu Iz sena se birajaju samo trave sa što tanjim listovima. | |
| | | smeshko lepushko Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Sun 27 Jun 2010, 01:21 | |
| moji i dalje izbacuju sve iz kucice, trava, seno, komadici tkanine...stalno su u kucici, zenka je snela 2 jaja, ali gnezda nema... | |
| | | galeb Član
Број порука : 83 Join date : 29.04.2010 Age : 27 Локација : podgorica
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Tue 17 Aug 2010, 14:42 | |
| da li bi htjeli japanski galebici lezati na tudja jaja ako jos uvijk nisu snijeli svoja | |
| | | ivan83 Član
Број порука : 80 Join date : 13.11.2009 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Tue 17 Aug 2010, 18:34 | |
| Pa mozda i bi lude su to ptice, mada ako nemaju nagon tesko da ce tek onako samo da legnu, ali ako se vec spremaju da nose mozda i oce | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Wed 18 Aug 2010, 00:20 | |
| Probaj, mozda ce i hteti, ali im stavi jajcanu hranu... Sa jacom hranom im "raste" i zelja za mladima... Makar koliko sam cuo, a i iz mog iskustva... A i inace su napravljeni da leze na tudjim jajima i brinu o tudjim mladima... | |
| | | galeb Član
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Thu 19 Aug 2010, 22:31 | |
| hvala vam puno ja sam to mislio da uradim jer imam jedan par zeba koje non stop snose jaja kad im se pilad izlegnu oni ih hrane nekih 5-6 dana i na kraju se desi da ih pogaze i ubiju sad im se desilo da su izlegli sedmoro piladi i ja sam srecom 2 koja su trebali da se izlegnu prebacio kod galebica jer su oni u tom trenutku imali 3 neplodna jaja i uspjesno za sada podizu mlade dok je kod zeba prezivjelo samo jedno pile i ono cim je izaslo iz gnijezda nakon nekih sedam dana vidio sam da je zenka snijela 6 jaja sada ih ima sedam a kod tih galebica pod koje planiram da postavim sva jaja sad vec ima jedno tako da mislim da mogu da podmetnem jaja pod njima jer su snijeli jedno jaje | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Fri 20 Aug 2010, 12:19 | |
| Ne znam koliko je to vremena proslo za sve to sto si nabrojao, ali mogao bi malo da smanjis hranu i da izvadis gnezdo da se malena ne bi preforsirala... Nije normalno da non stop leze toliko jaja... Preforsirace se i umrece... | |
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Sat 21 Aug 2010, 15:30 | |
| evo ja se vratio sa mora i docekalo me u gnezdu 5 malih galebica...imaju oko 10 dana sada, super napreduju...e sad imam jedan problem selim se u drugi stan za nedelju dana pa me zanima posto moram i njih da prebacim kako da to izvedem da ih ne uplasim i da ne napuste mlade? treba da se voze kolima oko sat vremena...neki predlog? | |
| | | galeb Član
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Sun 22 Aug 2010, 14:02 | |
| | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Mon 23 Aug 2010, 01:10 | |
| Dok ne izadje iz gnezda nikako ne pomeraj, kada izadje posle koji dan, nikako odmah taj dan, mozes (po meni) vec izvaditi gnezdo, a oen ce ih hraniti jos narednih dana van gnezda... A za ono drugo mora neko drugi da ti odgovori posto nisam toliki strucnjak... Ipak ja to radim iz hobija, a i nisam toliko dugo u tome, ovo sto sam rekao je iz nekog mog iskustva... Nadam se da sam uspeo nesto da pomognem... | |
| | | galeb Član
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Mon 23 Aug 2010, 12:53 | |
| | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Tue 24 Aug 2010, 01:55 | |
| | |
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Tue 24 Aug 2010, 21:28 | |
| - smeshko lepushko ::
- evo ja se vratio sa mora i docekalo me u gnezdu 5 malih galebica...imaju oko 10 dana sada, super napreduju...e sad imam jedan problem selim se u drugi stan za nedelju dana pa me zanima posto moram i njih da prebacim kako da to izvedem da ih ne uplasim i da ne napuste mlade? treba da se voze kolima oko sat vremena...neki predlog?
Neki savet,predlog? | |
| | | Rade_NS Posetilac
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Wed 25 Aug 2010, 17:28 | |
| Meni jedino pada na pamet da ih pokrijes necim i da vozis jako pazljivo i polako da bi se sto manje uznemirili... Ali stvarno nisam imao takvog iskustva, najvise sam ih vozio 10-tak minuta... | |
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) Wed 25 Aug 2010, 19:30 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Japanski galebic (Society finch) | |
| |
| | | | Japanski galebic (Society finch) | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму