| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| STAJNCAJZLA | |
|
+28marko_s_ks sasko dalibor vasic Mita Bivolje salle gasa ns alann Gost daniel dzordz82 ivan83 kima bogdanik milovan Danijelvr BOCKA misan pticar nis Миланче Steva Luckyboy Milan sasha Boban ticar Laza gost1 Zika 32 posters | |
Аутор | Порука |
---|
alann Zaslužni član
Број порука : 609 Join date : 16.04.2009 Age : 51 Локација : Podgorica-Montenegro
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Wed 09 Jun 2010, 19:27 | |
| - daniel ::
- Ako neko moze da mi pomogne dok ne bude kasno.Jedna stancika mi je bila naduvena 4dana i sada samo spava i jako je mirna.Pa ne znam sta da joj radim,dajem joj vitamine i za mitarenje kapi od juce.Sta jos mogu da joj uradim?Da bi bila kao pre...
Otvori kavez neka ide pa na jesen nabavi drugu mladu. | |
| | | daniel Član
Број порука : 33 Join date : 16.01.2010 Age : 34 Локација : Vrsac
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Thu 10 Jun 2010, 02:08 | |
| - SAŠA ::
- daniel ::
- Ako neko moze da mi pomogne dok ne bude kasno.Jedna stancika mi je bila naduvena 4dana i sada samo spava i jako je mirna.Pa ne znam sta da joj radim,dajem joj vitamine i za mitarenje kapi od juce.Sta jos mogu da joj uradim?Da bi bila kao pre...
Pokušaj, ako nije prekasno da joj daješ " ŽIVIMICIN". To je antibiotik praškastog oblika i ima ga da se kupi u svakoj poljoprivrednoj apoteci. Žućkaste je boje i cena mu je više nego smešna - mala. Lek se daje svakodnevno u pojilici ( vodi). Na vrh noža malo nakapaš praška u pojilicu i daj ptici par dana dok ne vidiš poboljšanje stanja. Lek se pokazao kao mnogo dobar i efikasan, samo ako nije već kasno. Znači treba se davati čim se primete promene u ponašanju ptice. Uze cu taj Zivimicin,pa cu probati sa njim...nadam se da ce uspeti.Mislim da nije prekasno | |
| | | daniel Član
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Thu 10 Jun 2010, 02:11 | |
| - alann ::
- daniel ::
Otvori kavez neka ide pa na jesen nabavi drugu mladu. Pa ne bi je pustao iz vise razloga.Takvu stanciku,nikada vise necu imati,ona je posebna za mene...Stalno je pustam iz kaveza i jede iz ruke,nije skoro uopste plasljiva.Zato mi je i zao.Ima ona sve tu kod mene.Davao sam joj i glinu danas i kapi neke sa vitaminima i amino kiselinama.Rekose mi da su jako dobre.Pa ce mo videti sta ce biti | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Thu 10 Jun 2010, 10:54 | |
| Pogledaj temu BOLESTI I PROBLEMI, kao što smo već više puta rekli, simptomi su slični za mnoge bolesti, malo može da se pomogne nekim direktnim savetima, glavni razlog je i to što se priča a da se ptica i ne vidi. Najbolju procenu može da izvrši sam odgajivač, pročitaj teme pa zaključi šta bi moglo da bude, usput i obogati temu svojim iskustvom. | |
| | | daniel Član
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Thu 10 Jun 2010, 13:27 | |
| - Milan ::
- Pogledaj temu BOLESTI I PROBLEMI, kao što smo već više puta rekli, simptomi su slični za mnoge bolesti, malo može da se pomogne nekim direktnim savetima, glavni razlog je i to što se priča a da se ptica i ne vidi. Najbolju procenu može da izvrši sam odgajivač, pročitaj teme pa zaključi šta bi moglo da bude, usput i obogati temu svojim iskustvom.
Evo napisao sam na temu BOLESTI I PROBLEM i podelio nesto sa vama.I ovih dana cu izbaciti snimak moje stancike,samo da nabavim USBJos malo pa ce jesti iz ruke ... | |
| | | gasa ns Zaslužni član
Број порука : 300 Join date : 10.02.2010 Локација : srpska Atina
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Tue 11 Jan 2011, 13:58 | |
| | |
| | | gasa ns Zaslužni član
Број порука : 300 Join date : 10.02.2010 Локација : srpska Atina
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Tue 11 Jan 2011, 19:41 | |
| | |
| | | salle Član
Број порука : 31 Join date : 21.02.2010 Age : 34 Локација : Zemun
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Tue 11 Jan 2011, 21:03 | |
| jako lepa ptica steta sto se kod nas ne moze doci do ovakvih ptica. | |
| | | Mita Bivolje Posetilac
Број порука : 15 Join date : 13.02.2011 Age : 32 Локација : Krusevac
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Thu 17 Feb 2011, 05:02 | |
| Imam jedno 10-ak stancajzli pa sam hteo da vas pitam sta one jedu msm u prirodi sta bih mogao da im dajem od biljaka i tako to???? | |
| | | dalibor vasic Član
Број порука : 298 Join date : 03.08.2011 Age : 29 Локација : Cicevac, Srbija
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Sun 30 Oct 2011, 21:00 | |
| Pa daj im hranu za kanarinca nju jedu najradije, jer su ipak to naši divlji kanarinci. Inače pored cajzlova moja druga omiljena ptica iz faune evrope. Možeš da im daješ i lomljeni suncokret ali njega jedu slabije. Trava može gologuza, pelin, maslačak... A da kažem i ja neku reč o poznavanju šta je mužijak a šta ženka, prvo i najlakše se gleda vizuelno. ako ima jake žute grudi mužijak je sto posto, ako ne gleda se perije iznad repa tj.između krila tj.dolje pri kraju sastavljanja krila kod repa, i ako je i tu žuto mužijak, i gledaju se krila kao i kod štiglića, kad se krilu razvuče ako je žute boje mužijak je, ako je maslinasto zelene onda je ženka.... tu metodu sam i ja koristio i pokazala se dobro... Pozdrav! | |
| | | sasko Član
Број порука : 77 Join date : 14.12.2010
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Sun 30 Oct 2011, 21:39 | |
| - Mita Bivolje ::
- Imam jedno 10-ak stancajzli pa sam hteo da vas pitam sta one jedu msm u prirodi sta bih mogao da im dajem od biljaka i tako to????
Borivoje, pa šta češ da radiš sa desetak štanova, mislim da trebaš čuvati jednu do dve štan cajizle, sve ostalo je višak. | |
| | | dalibor vasic Član
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Sun 30 Oct 2011, 22:41 | |
| Možda ih čuva za bastardiranje, ko zna... ali u pravu si jedan do dve, eventualno tri, i to mužijaci zbog pesme.... Pozdrav! | |
| | | marko_s_ks Posetilac
Број порука : 20 Join date : 19.03.2011 Локација : Nis/ Krusevac
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Sun 04 Dec 2011, 16:10 | |
| Stajnceri nemaju nikakvu pesmu , ali jedan do dva da se cuvaju je odlicno zbog drugih ptica . Kad on zazvrci , a zvrci po celi dan , i ostale ptice ga prate , naravno svaka svojom pesmom. Pogotovu je dobar zbog mladih i nemirnih aniflana , jer dosta brzo pocnu da pevaju. | |
| | | dalibor vasic Član
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Thu 08 Dec 2011, 18:31 | |
| Zanima me zašto štancajzle gube zelenu boju na grudima, imam dva mužijaka starosto oko 2 i po godine, jedan od njih gotovo da nema zelenu boju na grudima a drugi ima nešto malo. O čemu se tu radi ? Pozdrav! | |
| | | žako Član
Број порука : 278 Join date : 04.02.2012 Age : 56 Локација : Osijek, RH
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Sat 18 Aug 2012, 22:54 | |
| Da malo oživim temu, a i moram se pohvaliti...... Jučer sam se optičio. Nabavio sam dva para žutarica s papirima. Uskoro idem s prijavom uzgoja ovih lijepih ptica koje su pomalo zapostavljene kod uzgajivača. Jedva sam uspio pronaći registriranog uzgajivača od kojeg možeš kupiti ptice sa svim potrebitim papirima. | |
| | | Milan Admin
Број порука : 4633 Join date : 03.03.2009 Age : 48 Локација : Pirot
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Fri 23 Aug 2013, 13:39 | |
| razlike između mužjaka i ženke | |
| | | Durlanac Posetilac
Број порука : 1 Join date : 30.07.2011 Age : 44 Локација : Durlan Nis Srbija
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Mon 28 Oct 2013, 02:37 | |
| - Mita Bivolje ::
- Imam jedno 10-ak stancajzli pa sam hteo da vas pitam sta one jedu msm u prirodi sta bih mogao da im dajem od biljaka i tako to????
Ti bre Kalco lazes pa i sam mislis da je istina ... | |
| | | Petar Aleksic Član
Број порука : 35 Join date : 16.03.2012 Age : 52 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Mon 28 Oct 2013, 09:55 | |
| - žako ::
Nabavio sam dva para žutarica s papirima. Jedva sam uspio pronaći registriranog uzgajivača od kojeg možeš kupiti ptice sa svim potrebitim papirima. Zako,gde si pronasao pomenutog uzgajivaca,moze li neka informacija,i ja sam zainteresovan,voleo bih da stupim u kontakt sa njim!? | |
| | | srdjansilja Posetilac
Број порука : 12 Join date : 11.10.2014 Age : 47 Локација : batajnica
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA Fri 16 Dec 2016, 17:52 | |
| Dali cajzle mogu da se drze zajedno sa stiglicima | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: STAJNCAJZLA | |
| |
| | | | STAJNCAJZLA | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |