| PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma... |
TAKMIČENJA | |
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA | |
Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015. | Wed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan | У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …
[ Full reading ] | Comments: 4 |
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja | Thu 29 May 2014, 14:19 by Milan | Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.
| Comments: 0 |
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA | Sat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan | OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u Pirotu održan prvi seminar za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
Nakon donošenja …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM | Sat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan | Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …
[ Full reading ] | Comments: 1 |
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica | Fri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan | Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”
Димензије прстенова за обележавање птица и живине
2.00 mm Ružasta astrilda, …
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE | Sat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan | Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …
[ Full reading ] | Comments: 51 |
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU | Mon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan | Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.
Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …
Izdavanje RODOVNIKA za ptice | Tue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan | Obaveštenje
На основу члана 9. Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …
[ Full reading ] | Comments: 3 |
Plaćanje članarine udruženju | Fri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan | Obave
Članarina za 2022 godinu je 1000 din a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.
članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04 …
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA | Fri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan | Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …
[ Full reading ] | Comments: 0 |
|
| Niger posebno | |
|
+9sugubinac Zokbok988 gursuz drakceJA ulicni hodac boris Cizak sestoperac Laza 13 posters | Аутор | Порука |
---|
Laza Zaslužni član
Број порука : 465 Join date : 20.03.2009
| Наслов: Niger posebno Thu 23 Apr 2009, 17:15 | |
| Pored svega i svacega sto dajem stiglicima, u posebnu slavujarku im dajem cist niger. Njima dodje to kao poslastica i koliko vidim ne staju dok ne pojedu sve, interesuje me da li im mozda steti to? jednu slavujarku dajem na nekih 5 dana | |
| | | sestoperac Član
Број порука : 187 Join date : 03.03.2009 Age : 47 Локација : Podgorica, Montenegro
| Наслов: Re: Niger posebno Thu 23 Apr 2009, 21:11 | |
| mozes i u sjemensku hranu da dodas 10-tak % | |
| | | Cizak Član
Број порука : 86 Join date : 11.03.2010 Локација : Beograd
| Наслов: Niger Sun 14 Mar 2010, 19:12 | |
| - Laza ::
- Pored svega i svacega sto dajem stiglicima, u posebnu slavujarku im dajem cist niger. Njima dodje to kao poslastica i koliko vidim ne staju dok ne pojedu sve, interesuje me da li im mozda steti to? jednu slavujarku dajem na nekih 5 dana
Pa da Cajzle, Juričice (A.flammea) i Štiglice vole Niger i Suncokret, bez toga ne žive dugo u kavezu kao i Čičak i Maslačak i zeleno seme od svakojakih trava. Ali ja to nebi mešao sa drugim semenom jer će sve da ti izbace napolje dok traže Niger i Suncokret. Daj im malo zelenila kao jedan list salate i to je sve šta im treba. A Niger i Suncokret dodaj jednu šaku svaki dan na mešano seme. | |
| | | boris Član
Број порука : 116 Join date : 06.01.2010 Age : 47 Локација : jagodina-despotovac
| Наслов: Re: Niger posebno Mon 15 Mar 2010, 02:03 | |
| - Cizak ::
- Laza ::
- Pored svega i svacega sto dajem stiglicima, u posebnu slavujarku im dajem cist niger. Njima dodje to kao poslastica i koliko vidim ne staju dok ne pojedu sve, interesuje me da li im mozda steti to? jednu slavujarku dajem na nekih 5 dana
Pa da Cajzle, Juričice (A.flammea) i Štiglice vole Niger i Suncokret, bez toga ne žive dugo u kavezu kao i Čičak i Maslačak i zeleno seme od svakojakih trava. Ali ja to nebi mešao sa drugim semenom jer će sve da ti izbace napolje dok traže Niger i Suncokret. Daj im malo zelenila kao jedan list salate i to je sve šta im treba. A Niger i Suncokret dodaj jednu šaku svaki dan na mešano seme. o receptima ne treba raspavljati ,niko ne radi isto.mislim na sastav sjemena u hrani. | |
| | | ulicni hodac Član
Број порука : 170 Join date : 06.10.2009 Age : 50 Локација : Pozarevac
| Наслов: Re: Niger posebno Mon 19 Jul 2010, 18:47 | |
| Pre svega pozdrav drugarima sa foruma, zbog privatnih obaveza nije me bilo par meseci sto ne znaci da sam zaboravio na sve vas, na ptice i na nase udruzenje Tokom zime sam ostatke hrane od kanarinaca bacao na jednu gomilu cigli ne bi li pomogao divljim pticama da prezive i prehrane se. Kako je hrana bacana na cigle a ne na zemlju nisam ocekivao da ce nesto nici a narocito sam se iznenadio kada sam video da je na cigli izrastao niger koji i nije biljka sa naseg podrucja. https://2img.net/r/ihimizer/img838/2488/dscf2441.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img834/3185/dscf2442.jpg https://2img.net/r/ihimizer/img842/9941/dscf2443.jpg | |
| | | drakceJA Član
Број порука : 67 Join date : 23.11.2009 Age : 43 Локација : jagodina
| Наслов: Re: Niger posebno Mon 19 Jul 2010, 21:38 | |
| Ovo sto je na fotografijama je uljana repica. Pokusavao sam na netu da pronadjem biljku nigera ali je pod tim imenom nisam pronasao, ako neko zna neka postavi sliku ili ime pod kojim se moze naci! | |
| | | gursuz Posetilac
Број порука : 9 Join date : 30.06.2010
| Наслов: Re: Niger posebno Tue 20 Jul 2010, 00:50 | |
| | |
| | | drakceJA Član
| Наслов: Re: Niger posebno Tue 20 Jul 2010, 22:27 | |
| Hvala GURSUZ! Ja posadio niger pre mesec dana ali biljke su se osusile, imale su po 5-6 lista i kao da su prestale rasti, ja ih polivao a one uvenuse da li im je smetalo sto su bile na suncu,ne znam sta im je bilo ali sam hteo da probam da biljku sa poluzelenim semenom nigera ponudim stiglicima U svakom slucaju hvala ti na slikama! Veliki pozdrav | |
| | | Zokbok988 Član
Број порука : 240 Join date : 05.01.2010
| Наслов: Re: Niger posebno Tue 20 Jul 2010, 22:42 | |
| Niger moze uspevati na nasem podneblju, kao i razne drugo seme koje inace uvozimo ! | |
| | | ulicni hodac Član
Број порука : 170 Join date : 06.10.2009 Age : 50 Локација : Pozarevac
| Наслов: Re: Niger posebno Wed 21 Jul 2010, 19:44 | |
| Da, da...sad i ja shvatam da je to uljana repica a ne niger | |
| | | sugubinac Član
Број порука : 106 Join date : 04.01.2010 Age : 44 Локација : Kragujevac
| Наслов: Re: Niger posebno Sun 25 Jul 2010, 13:29 | |
| https://2img.net/r/ihimizer/img153/1779/niger1.jpg http://yfrog.com/49niger1j | |
| | | Exotic Član
Број порука : 42 Join date : 03.06.2010 Age : 31 Локација : Kovačica
| Наслов: Re: Niger posebno Mon 11 Oct 2010, 23:59 | |
| Pozdrav svima, molio bih vas da napišete gde može da se nabavi niger? Hvala! | |
| | | gost1 Zaslužni član
Број порука : 560 Join date : 18.03.2009 Age : 45 Локација : Krusevac SRBIJA
| Наслов: Re: Niger posebno Tue 12 Oct 2010, 00:42 | |
| - Exotic ::
- Pozdrav svima, molio bih vas da napišete gde može da se nabavi niger?
Hvala! druze, niger mozes naci u svim radnjama gde se prodaje hrana za kucne ljubimce u kesicama po 100g. ili na meru pa cak i u poljoprivrednim apotekama. dakle lako je dostupan. pozz | |
| | | Exotic Član
| Наслов: Re: Niger posebno Tue 12 Oct 2010, 15:04 | |
| Hvala na odgovoru. Pošto ja živim u malom mestu, ovde nigera u poljoprivrednim apotekama nema, ima samo proso tako da za sve ostalo moram da se snalazim i da nabavljam sa strane. Pozdrav | |
| | | jevca5 Član
Број порука : 122 Join date : 28.02.2010 Age : 55 Локација : Svrljig/Nis
| Наслов: Re: Niger posebno Tue 12 Oct 2010, 20:44 | |
| niger je odlicana hrana i kao zrna i kao klijalo seme. ali neki drugari koji ne cuvaju ptice kazu da je najbolja konoplja pozdrav od jevca | |
| | | slavishab Član
Број порука : 293 Join date : 10.03.2009 Age : 49 Локација : Zajecar
| Наслов: Re: Niger posebno Tue 12 Oct 2010, 21:10 | |
| Evo nigera iz mog dvorišta, da ne verujete tek je sada pun cveta na ovu hladnoću? Ja dajem cele grančice pticama, znači jedu kao ludi. Dajem im svaki dan dok ima | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Niger posebno Tue 12 Oct 2010, 21:16 | |
| Inače biljke su sada visoke oko 2m... | |
| | | drakceJA Član
| Наслов: Re: Niger posebno Wed 13 Oct 2010, 20:27 | |
| Kad si ga posadio, mozda mu nije bilo dovoljno vremena za zrenje. | |
| | | Exotic Član
| Наслов: Re: Niger posebno Wed 13 Oct 2010, 22:33 | |
| Kad smo već kod sađenja, kada je najbolje posaditi semenje kao što je proso, muhar, svetlo seme i drugo? Ja sam ove godine sadio proso i muhar (da bih davao pticama onako na grančicama) u rano proleće i uspelo je da sazri do jula, samo što je bila loša godina tako da mi je kiša praktično uništila sve što je bilo posađeno. Nije ga bilo mnogo, tako da šteta nije velika, ali mi je bilo krivo što sam uložio trud a veoma malo sam uspeo da uberem. | |
| | | slavishab Član
| Наслов: Re: Niger posebno Thu 14 Oct 2010, 01:46 | |
| - drakceJA ::
- Kad si ga posadio, mozda mu nije bilo dovoljno vremena za zrenje.
Ako se ne varam, negde u maju. Cini mi se da bas ima dug period vegetacije. Procvetao je on jos pre mesec dana, tada sam i slikao, ali tek sada je ono bas pun ??? Nemam bas neko iskustvo, prvi put sam sada posejao. | |
| | | Sponsored content
| Наслов: Re: Niger posebno | |
| |
| | | | Niger posebno | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Не можете одговорити на теме у овом форуму
| |
| |
| ŠTIGLIĆI NA PRODAJU | |
TENEBRIJE NA PRODAJU | |