PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
PTICE PEVAČICE - FAUNE EVROPE

Forum za sve ljubitelje i odgajivače ptica pevačica-Štiglić, kanarinac, zimovka, cajzlić, konopljar, anifla, zelendur,kringl,bastard,krstokljun, slavuj, egzote,zebe, mekokljunci uzgoj, razmnožavanje, genetika, bolesti, lekovi, kavezi, volijere, pesma...

HomeHome  PortalPortal  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  ТражиТражи  Региструј сеРегиструј се  Приступи  
Тражи

Display results as :

Rechercher Advanced Search
TAKMIČENJA
 https://pticefauneevrope.forumsc.net/t2064-topic#34861  pticefauneevrope.forumsc.net
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
AKCIJA ŽIVOT JE MRVICA
Latest topics
» order dapoxetine usa
kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 13 Jan 2024, 03:22 by LiamynC

» finasteride lymph nodes
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyWed 22 Nov 2023, 18:03 by LiamynC

» buy priligy in malaysia
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyMon 20 Nov 2023, 06:16 by LiamynC

» buy dapoxetine 60 mg in india
kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 19 Nov 2023, 13:21 by LiamynC

» Pesma štiglića
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyThu 03 Aug 2023, 01:06 by Jovan0

» CD za školovanje bastarda na pesmu štiglića
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyWed 15 Feb 2023, 19:43 by Milan

» KLIJAVO SEME za ishranu ptica
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyWed 15 Feb 2023, 19:40 by Milan

» Prirodna ishrana Stiglica
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyThu 05 Jan 2023, 19:45 by Milan

» TIGRICE - Melopsittacus Undulatus
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyThu 05 Jan 2023, 01:23 by Milan

Извештај о извршеном обележавању младих излегнутих птица у сезони 2015.
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyWed 29 Feb 2012, 17:05 by Milan
У складу са чланом 25. Став 4 и чланом и чланом 26. Правилника о условима држања, начину обележавања и евидентирања дивљих животиња у заточеништву (Службени гласник РС број 86/10) надлежном Министасртву је данас достављен …

[ Full reading ]
Comments: 4
Zbrinjavanje i odgoj mladih slavuja
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyThu 29 May 2014, 14:19 by Milan
Danas 25.05.2014. godine su deca donela mladunce (najverovatnije slavuja) koje su pronasli u pokosenom grmlju. Krenula je odmah procedura zbrinjavanja i pokusaj da se ptice odrze u zivotu. I pored ogromnog iskustva u rucnom hranjenju ptica, prvi put se srecemo sa " mekokljuncima" tako da je svaka pomoc dobrodosla.

Comments: 0
OBAVEŠTENJE O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA
kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 29 Mar 2014, 09:17 by Milan
OBAVEŠTENJE
O ODRŽANOM SEMINARU ZA SUDIJE-INSTRUKTORE I OCENJIVAČE ZA PESMU ŠTIGLIĆA

U Organizaciji Saveza Srbije za očuvanje I odgoj egzotičnih, divljih I zaštićenih životinja I udruženja “Ptice pevačice faune Evrope” za vikend je u  Pirotu održan prvi seminar  za sudije –instruktore I ocenjivače za pesmu štiglića “Balkanika”.
      Nakon donošenja …

[ Full reading ]
RODOVNIK SAVEZA SRBIJE DEFINISAN ZAKONSKOM REGULATIVOM
kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 22 Feb 2014, 00:03 by Milan
Poštovani kolege, odgajivači ptica čast nam je da Vas obavestimo da su naši sastanci sa nadležnim ministarstvima urodili plodom i da  je Rodovnik Saveza Srbije za očuvganje i odgoje egzotičnih , divljih i zaštićenih životinja nakon više od 3 godine zalaganja napokon i zvanično usvojen od nadležnih organa.
         Na ovaj način izdejstvovali smo da svi gradjani Srbije dobiju …

[ Full reading ]
Comments: 1
Dimenzija prstenova-alkica za obeležavanje ptica
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyFri 03 Sep 2010, 14:28 by Milan
Прилог 2. Правилника о обележавању птица
Судијске организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “С.П.А.С.”

Димензије прстенова за обележавање птица и живине

2.00 mm Ružasta astrilda, …

[ Full reading ]
UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE
kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 30 Apr 2011, 13:22 by Milan
Удружење за заштиту, одгој и проучавање птица певачица "ПТИЦЕ ПЕВАЧИЦЕ ФАУНЕ ЕВРОПЕ" јесте невладино, нестраначко и непрофитабилно удружење a циљевима из области заштите , проучавања и одгоја птица певачица …

[ Full reading ]
Comments: 51
OBAVEŠTENJE ALKICE ZA 2017 GODINU
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyMon 16 Sep 2013, 00:52 by Milan
Pošto po važećim zakonima u Srbiji svaka ptica mora biti obeležena kako bi mogli da je držite, prodajete, menjate, transportujete ili javno izlažete Savez Srbije SPAS će izaći u susret svojim članovima i pomoći im u obeležavanju mladih ptica za 2017 godinu.

Obeležavanje ptica vršiće se u skladu sa zakonima Srbije i po evropskim standardima.
Cena obeležavanja jedne ptice ( …

[ Full reading ]
Izdavanje RODOVNIKA za ptice
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyTue 22 Nov 2011, 13:42 by Milan
Obaveštenje

На основу члана 9.  Правилника о обележавању птица Судисјке организације Савеза Србије за очување и одгој егзоричних, дивљих и заштићених животиња “ С.П.А.С. ” одгајивачи који су извршили набавку прстенова …

[ Full reading ]
Comments: 3
Plaćanje članarine udruženju
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyFri 04 Jan 2013, 13:14 by Milan
Obave

Članarina za 2022 godinu je 1000 din  a plaća se na godišnjem nivou.,[/b] nakon uplate članarine, overenu uplatnicu i pristupnicu šaljete na adresu UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE ul. Vuka Karadžića 6 a /24 18300 Pirot-preporučeno. Obavezno na koverti ostavite svoju adresu u slučaju da pismo zaluta.

članarinu uplaćujete na sledeći žiro račun : br ŽR 220-131917-04

[ Full reading ]
KAKO POSTATI ČLAN UDRUŽENJA
kavezi po standardu za faunu evrope EmptyFri 04 Jan 2013, 12:23 by Milan
Svako ko se slaže sa ciljevima PPFE može postati član udruženja bez obzira gde se nalazi pošto udruženje deluje na prostoru cele Srbije. Dovoljno je da samo popunite pristupnicu i uplatite članarinu Od strane udruženja osmišljene su neke olakšice za sve vas tako da će te o svim aktivnostima udruženja biti odmah obavešteni preko ovog foruma u temama predvidjenim za to, članovi …

[ Full reading ]
Similar topics
Prijatelji foruma
 pticefauneevrope.forumsc.net  Serbian Biodiversity Portal
Moj ljubimac
Piroćanka Zoo Park KOKI!

kavezi po standardu za faunu evrope

Go down 
+6
jelenalaz
Milan
kima
itan
žako
Furla
10 posters
АуторПорука
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

Број порука : 1470

kavezi po standardu za faunu evrope Empty
ПорукаНаслов: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptyFri 09 Mar 2012, 20:07

RE: MILAN "CENA KAVEZA ZA ČLANOVE UDRUŽENJA PPFE ( sa plaćenom članarinom za 2012) je 22 EVRA

kavezi po standardu za faunu evrope Fotografija1197

kavezi po standardu za faunu evrope Fotografija1199

kavezi po standardu za faunu evrope Fotografija1198y"

PRAVILNIK
O USLOVIMA DRŽANJA, NAČINU OBELEŽAVANJA I EVIDENTIRANJA
DIVLJIH ŽIVOTINJA U ZATOČENIŠTVU
("Sl. glasnik RS", br. 86/2010)

PTICE PEVAČICE (PASSERIFORMES)
Ptice pevačice mogu da se drže u kavezima ili spoljašnjim volijerama. Vrste ptica pevačica
koje podnose hladnoću mogu da se drže u spoljašnjim volijerama ako je obezbeđen zaštitni
prostor. Spoljašnje volijere moraju da budu delimično zasvođene i da imaju prostor za zaštitu
od loših vremenskih prilika (jako sunce, vetar, padavine). Visina volijere mora da bude
najmanje 1,7 m.

Kavezi moraju da budu neprozirni sa tri strane, a volijere sa jedne strane. Okrugli kavezi ne
treba da se koriste. Kavezi treba da budu postavljeni na visini od najmanje 80 cm (izuzev za
vrste koje se gnezde na tlu, kao što je ševa).
Назад на врх Go down
žako
Član
Član
žako

Број порука : 278
Локација : Osijek, RH

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptyFri 09 Mar 2012, 21:30

Ako nije tajna, možete li mi reći koja je cijena za jedan takav kavez?
Назад на врх Go down
itan
Posetilac
Posetilac
itan

Број порука : 27
Локација : Beograd

ПорукаНаслов: isto    kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 10 Mar 2012, 00:48

i mene interesuje i ko je predstavnik Udruzenja Za Beograd
hvala
Назад на врх Go down
kima
Član
Član
kima

Број порука : 177
Локација : kragujevac

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 10 Mar 2012, 01:30

mana ovog kaveza na slici je dno...nemoguce je ciscenje kaveza bez njegovog pomeranja....nebitno da li je za faunu ili druge ptice
Назад на врх Go down
http://www.kanarinci.n.nu
Milan
Admin
Admin
Milan

Број порука : 4633
Локација : Pirot

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 10 Mar 2012, 17:18

Sada sam video da nisam napisoa cenu pa je to ispravljeno.

RE MIĆA :"Kavezi moraju da budu neprozirni sa tri strane"

Upravo tako, pod je zatvoren, sa zadnje strane je zid a odozgo je drugi kavez ili se zakači bliže plafonu ili se jednostavno stavi neki karton Smile To su tri zatvorene i neprozirne strane.
Назад на врх Go down
jelenalaz
Posetilac
Posetilac

Број порука : 9

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 10 Mar 2012, 20:03

kako je zamisljeno ciscenje kaveza,ako stoje jedan na drugi.?? I jos jedna mana nema resetke na podu
Назад на врх Go down
jelenalaz
Posetilac
Posetilac

Број порука : 9

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 10 Mar 2012, 20:33

[quote="itan"]
jelenalaz ::
kako je zamisljeno ciscenje kaveza,ako stoje jedan na drugi.?? I jos jedna mana nema resetke na podu
Wink [quote="Milan"]

Kavezi su dimenzija 80x40x40 cm imaju vratanca za gnezda sa strane, dva vratanca napred i četiri hranilice sa poklopcem sa prednje stane (dve za hranu + za minerale+za meku hranu). Pod je odvojen žicom kako ptice ne bi dolazile u kontakt sa izmetom.

vidim ja sve to,,ali ni one se ne mogu vaditi bez pomeranja kaveza..zar ne primecujes i ti to
Назад на врх Go down
slavishab
Član
Član
slavishab

Број порука : 293
Локација : Zajecar

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 10 Mar 2012, 21:04

Ja bih voleo da svi kriticari postave slike kaveza koje oni trenutno koriste...
Назад на врх Go down
slavishab
Član
Član
slavishab

Број порука : 293
Локација : Zajecar

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 10 Mar 2012, 21:24

Ovo je model koji ja koristim:

kavezi po standardu za faunu evrope Kafez001

kavezi po standardu za faunu evrope Kafez002

Moze da se cisti, a da se ne pomera, ali ptice stoje u svom izmetu...dok se ne ocisti.
Najbolje bi bilo da se na ovu varijantu doda i zicano dno. Samo to povlaci i pitanje cene...svi znamo sta je dobro...samo...
Назад на врх Go down
Rilekson
Član
Član

Број порука : 151

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySat 10 Mar 2012, 22:18

slavishab ::
Ovo je model koji ja koristim

Vidiš ova prednja vratanca tvog kaveza: rastojanje žice vratanca gde se brave, i otvora vratanca je malo. Kad ptica skoči na to mesto i malo sklizne naniže zaglavi prst, a kako leprša, prst propada još niže gde je rastojanje između žica još manje, nek joj je "Bog na pomoć". To se najčešće dešava pticama o kojima govorimo faune Srbije. Dakle jako je bitno da je grid žica konstantan na celoj površini kaveza.
Što se poda tiče to je OK u koliko pospeš granulat/rizlu od 5-6 mm tako da izmet propada i menjaš ga nedeljno, a ptice faune Srbije na dnu ne borave do sudnjega dana. A i šta žnači šta znači žica ne distancirana od poda. Za to služe one cake sa strunama koje se ispletu na ram koji se ubaci u tacne.
Moje mišljenje, Pozdrav!
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 00:01

Na žalost mašta i inteligencija su stvari sa kojim se čovek radja ne uče se Smile
Iskreno verujem da inteligentan i maštovit čovek može rešiti svaki problem, zato ljudska rasa i napreduje jer rešava probleme.
Koga interesuju rešenja kod kaveza može slobodno da čita o tome, obradjen je svaki delić u temi predvidjenoj za to.
Što se ovog konkretno kaveza tiče dno se vadi a da se kavez ne pomera uopšte što je i jedna ogromna prednost i što se meni lično izuzetno svidja.
Imam slične modele kaveza i morao sam da ih doradjujem da bi bili praktični.
Imamo ZID‚, imamo kaveze i imamo maštu.... da čujem šta je potrebno da se uradi kako bi se izvadilo dno kaveza a da se isti ne pomera ?
Назад на врх Go down
Rilekson
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 09:44

Milan ::
da čujem šta je potrebno da se uradi kako bi se izvadilo dno kaveza a da se isti ne pomera ?

Skidanje/vadjenje dna prdmetnog kaveza bez pomeranja je moguće, uslovi:
- da je kavez okačen/ovešen
- da ima prostora ispod dna/tacne za visinu tacne, najmanje
- da je "rukovaoc" ima dovoljno dugačke ruke da dok odbravulje žabicu sa jedne strane tacne drugu drži drugom rukom ili da mu neko pomogne.

Medjutim, za vraćanje dna, donji deo kaveza se mora odaljiti od zida kako bi se navukla stranica dna izmedju zida i kaveza, ali to bi se u našem jeziku definisalo kao pomicanje. Kako je dužina dna povelika sam čovek bi teško navukao dno, odaljio kavez od zida i zakačio jednu žabicu, ukoliko nema nešto ispod da osloni jednu stranu dok kači drugu.

Dakle, kod predmetnog modela kaveza moguće je skinuti i vratiti dno kaveza bez pomeranja ali je potrebna mala pomoć prikatelja ili ukućana, izuzev ako niste neki izuzetno vešt tip.

Moje mišljenje - kavez je po konstrukciji, izradi i ceni sasvim OK, ali bi mu dobrodošla mogućnost pregradjivanja. Kod ovako velikih kaveza teško je ostvariti bolju funkcionalnost.

Pozdrav!
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 10:49

Postoji model i sa pregradama, mislim da ima 9 vrata, tri pregrade, nekoliko hranilica a cena mu je na ovoj dimenziji oko 30 evra... nisam ga video ali su rekli da ga ima u ponudi.

RE: RILEKSON: Veoma rado bi svoje kaveze zamenio ovim modelima.. Imam klasične kaveze dimenzija 80x40x30 sa metalnom tacnom koja je umetnuta. Morao sam da zatvaram rupu kod tacne i da tacnu stavljam ispod kaveza kako bi dobio ovaj efekat...jer sam morao da angažujem celu familiju da drže ruke na otvoru za tacnu da ptice ne bi izletele. Da ne pričam o tome kako je čak i postavljanje hranilice( mala šolja poluokrugla i sl) sa zadnje strane problem iako se postavlja unutra.
Lim tacne koja ide prema zidu je debljine oko 1-2 mm tako da se postavlja bez ikakvog problema. Ukoliko je kavez zakačen tacna čak i ne mora biti zakačena za kavez, postavlja se ispod na drugi kavez ( u situaciji kad imamo nekoliko kaveza kao što je slučaj kod mene)

Sve što je potrebno je da se postave dva eksera i da se kavez okači, normalno potreban je i metar da se sve našteluje kako bi olakšali sebi.

Za sam kraj bi da napomenem da sam kaveze koje imam 80x40x30 pre tri godine u radnji plaćao oko 3000 dinara a da su i danas u veleprodaji oko 25 evra, imaju dve rupe za hranilice bez poklopca, 4 vrata, nemaju žicu (mrežu) na dnu i dosta su manji.

Mogu samo da iskoristim priliku i zahvalim se proizvodjaču što nam je izašao u susret i odradio dimenzije koje su nam potrebne ( te dimenzije kaveza u ovom trenutku nema ni jedan proizvodjač u ponudi) po izuzetno niskoj i prihvatljivoj ceni.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 11:02

Ovde se vidi kako sam morao da prepravljam moje kaveze.

kavezi po standardu za faunu evrope 165538_1648101215497_1625940915_1482249_1374338_nkavezi po standardu za faunu evrope 168693_1648099335450_1625940915_1482247_2893527_n
Назад на врх Go down
Rilekson
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 18:28

Ovde se vidi kako sam morao da prepravljam moje kaveze.
'Ajde da budemo malo ne obavezni:
Svašta mi Srbi možemo da na pravimo po standardu а i bolje (od kad' smo izmislili Nemca), samo gledajući slike tvoјih naslaganih kaveza, pitam se po kom si standardu stavio "vratanca ženi na usta".
Pozdrav!
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 18:45

Moja žena je odgajivač, ove godine izlegla je više štiglića od mene Smile

Назад на врх Go down
Rilekson
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 19:09

Moja žena je odgajivač, ove godine izlegla je više štiglića od mene Smile

Oj devojče piroćanče baš te voli to štiglanče.

Nek ste srećni i dugovečni!
Назад на врх Go down
Furla
Starosedeoc
Starosedeoc
Furla

Број порука : 1470

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 19:37

SMEŠTAJ PTICA – ZATVOR ILI DOM

Teško je započeti ovu temu rastrzan između razuma i emocija, mogućnosti i želja, potreba i predrasuda...
Smeštaj ptica, teška tema, ne samo fizikča, prostorna, već i metafizička, etička.
Kada se raspravlja o prostoru za smeštaj ptica uvek se mora imati u vidu da se radi o živim bićima, koja, iako nemaju razum u klasičnom smislu reči, raspolažu sa širokim spektrom emocija, što ih čini manje ili više posebnim individuama.
Ptice koje čuvamo i odgajamo imaju potrebe i želje koje moramo prepoznati da im ne bi nanosili patnju.
Otuda proizilazi važnost prostora za smeštaj ptica. Što je prostor u kome čuvamo ptice sličniji njihovom prirodnom prostoru, to je patnja ptica zbog života u zatočeništvu manja.
Držanje ptica u volijerima je kompromisno rešenje između potreba ptica i zahteva ljubiteja ptica prema njima. Veoma prihvatljivo rešenje čak i sa etičkog stanovišta.
Mali broj ljubitalja ptica je u mogućnosti da svojim ljubimcima obezbedi volijerski smeštaj.
Najčešće čovek svoj dom deli sa pticama. Kao što čovek teži da bude slobodno biće i fizički i duhovno, težnja za fizičkom slobodom je univerzalna, za sva živa bića.
Šta možemo učiniti da naš dom ne bude zatvor za naše ljubimce Question
Kavez za ptice, mora biti maksimalno prilagođen potrebama ptica, koliko god je to moguće.
U ovoj temi se razmatra polematika držanja ptica pevačica u kavezima, pre svega problematika držanja ptica faune Evrope, koja ima svojih specifičnosti.
Najnovijim pravilnikom o uslovima držanja ptica u zatočeništvu date su minimalne dimenzije kaveza za par ptica faune evrope. Nije idealno, ali je prihvatljivo kao kompromisno rešenje između želje ljubitelja ptica, prostora u kome živi i sa kojim raspolaže i veličine kaveza. Date dimenzije omogućavaju pticama da lete, što je vrlo bitno za psihofizičko zdravlje ptica. Kavez/kavezi tih dimenzija ipak mogu naći svoj kutak u domu čoveka.
Druga odrednica o izgledu kaveza je nedorečena i neprecizna. Nazalost to je česta pojava u našem zakonodavstvu. Tako da zbog nepreciznosti i nejasnoća, zakoni daju moguđnost različitog trumačenja. To pogoduje prekršiocima zakona da često izmaknu ruci pravde. Često se pitam ko je pisao zakone. Da li kriminalcil ili oni koji su plaćeni da se protiv njih bore.
Zašto je odrednica da ,,kavez mora biti neproziran sa tri strane,, neprecizna.
Strane kaveza su i pod i krov. Ako su te dve strane kaveza neprozirne ostaje da neprozirna mora biti samo još jedna strana kaveza. Koja?
Zaknodavac pod i krov kaveza nije tretirao kao strane već j smatrao da su ti delovi kaveza
po nekoj logici već neprozirni. Tako da tri bočne strane kaveza (zadnja, leva i desna bočna) budu neprozirne. Time bi kavez za price pevačuce faune Evrope bio ,,otvoren,,samo sa prednje strane.
Slično izložbenim kavezima za ptice, samo daleko veći.
kavezi po standardu za faunu evrope Picture001ff
Na slici desno, kavez je ,,otvoren,, samo sa prednje strane, prema posmatraču. Ovakav tip kaveza čini da se ptice u njemu osećaju bezbednije. Kavez, zbog, bar delimične mogućnosti skrivanja ptica, postaje i njihov dom.
Samo u kavezima koji su sa svih strana neprozirni, sam sa prednje postoji mogućnost reprodukcije ptica.
Šta više u periodu reprodukcije prekriva se i prednja strana kaveza kako bi ptice imale svoju privarnost.
Pokušaj izleganja ptica u kavezu koji je ,,otvoren,, sa svih strana je traumatičan kako za ptice tako i za odgajivača i najčešće bezuspešan.
Kavez na slici je samo jedno od mogućih rešenja za ptičiji dom. Sve strane kaveza sem prednje su od zelenog leksana. Time se simulira prirodno okruženje ptica u zelenilu. Strane nisu neprozirne već poluprozirne. To doprinosi da ptice u kavezu imaju i dovoljno svetlosti.

Назад на врх Go down
Rilekson
Član
Član

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 20:45

mića ::

S tehničke strane sve je jasno, kavez je geometrijsko telo - prvougli paralelopiped koje ima 2 jednake osnovice i po dve jednake paralelne stranice. Pod i krov kaveza dakle nisu stranice već osnovice, otpada i prednja stanica, ostaju dve bočne i zadnja stranica da budu neprozirne.
Ali, naši eksperti za zakone su uglavnom bežali od matematike, ako ne i iz škole uopšte, u neke bolonjske magle od obrazovanja, pa ko zna šta su mislili i kao se sve može tumačiti jedno prosto geometrijsko telo - kavez.
Pozdrav svima!
Назад на врх Go down
suljaga
Član
Član
suljaga

Број порука : 179
Локација : krusevac

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 11 Mar 2012, 21:48

Danas na berzi u Pozarevcu je kavez dimenzija 80 x 35 x 50cm (D x S x V) sa pregradom, cetvoro vrata, cetiri spoljne hranilice, dve fioke i cetiri plasticna stapica kostao 2800 din. tako da je ova cena od 22 eura za ovaj kavez prihvatljiva.E sad sad sto su ukusi razliciti, sve te zelje proizvodjacu stvaraju dodatni rad i trosak tako da ce i cena biti drugacija, a kome odgovara ovakav model on ce da ga i kupi.
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptyMon 12 Mar 2012, 00:39

kavezi po standardu za faunu evrope 282786_2048363901814_1625940915_1974043_8054782_nkavezi po standardu za faunu evrope 268018_2048364141820_1625940915_1974044_1544984_n
Назад на врх Go down
Milan
Admin
Admin
Milan

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptySun 09 Feb 2014, 19:02

NOVI KAVEZI ZA TRENING, TRANSPORT I TAKMIČENJE U PESMI ŠTIGLIĆA

kavezi po standardu za faunu evrope 1896726_609620069086649_823872527_n
kavezi po standardu za faunu evrope 1901330_609620045753318_892605951_n
kavezi po standardu za faunu evrope 1017468_609620059086650_1892263130_nkavezi po standardu za faunu evrope 1794743_609620109086645_823590755_nkavezi po standardu za faunu evrope 1014020_609620139086642_1208048683_n
Назад на врх Go down
tiktak87a
Član
Član

Број порука : 57
Локација : Pancevo

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptyFri 01 Jan 2016, 12:51

Cestitam svim clanovima Novu godinu i molio bih da ponovo postave slike tih kaveza. I kako se krecu cene, jer mi je u planu da kupim tri veca kaveza za tri para zeba.
Назад на врх Go down
tiktak87a
Član
Član

Број порука : 57
Локација : Pancevo

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope EmptyFri 01 Jan 2016, 12:55

mića ::

Teško je započeti ovu temu rastrzan između razuma i emocija, mogućnosti i želja,  potreba i predrasuda...
Smeštaj ptica, teška tema, ne samo fizikča, prostorna, već i metafizička, etička.
Kada se raspravlja o prostoru za smeštaj ptica uvek se mora imati u vidu da se radi o živim bićima, koja, iako nemaju razum u klasičnom smislu reči, raspolažu sa širokim spektrom emocija,  što ih čini manje ili više posebnim individuama.
Ptice koje čuvamo i odgajamo imaju potrebe i želje koje moramo prepoznati da im ne bi nanosili patnju.
Otuda proizilazi važnost prostora za smeštaj ptica. Što je prostor u kome čuvamo ptice sličniji njihovom prirodnom prostoru,  to je patnja ptica zbog života u zatočeništvu manja.
Držanje ptica u volijerima je kompromisno rešenje između potreba ptica i zahteva ljubiteja ptica prema njima. Veoma prihvatljivo rešenje čak i sa etičkog stanovišta.
Mali broj ljubitalja ptica je u mogućnosti da svojim ljubimcima obezbedi volijerski smeštaj.
Najčešće čovek svoj dom deli sa pticama.  Kao što čovek teži da bude slobodno biće i fizički i duhovno, težnja za fizičkom slobodom je univerzalna, za sva živa bića.
Šta možemo učiniti da naš dom ne bude zatvor za naše ljubimce Question  
Kavez za ptice, mora biti maksimalno prilagođen potrebama ptica, koliko god je to moguće.  
U ovoj temi se razmatra polematika držanja ptica pevačica u kavezima,  pre svega problematika držanja ptica faune Evrope, koja ima svojih specifičnosti.
Najnovijim pravilnikom o uslovima držanja ptica u zatočeništvu  date su minimalne  dimenzije kaveza za par ptica faune evrope. Nije idealno, ali je prihvatljivo kao kompromisno rešenje između želje ljubitelja ptica, prostora u kome živi  i sa kojim raspolaže i veličine kaveza. Date dimenzije omogućavaju pticama da lete, što je vrlo bitno za psihofizičko zdravlje ptica. Kavez/kavezi tih dimenzija ipak mogu naći svoj kutak u domu čoveka.
Druga odrednica o izgledu kaveza je nedorečena i neprecizna. Nazalost to je česta pojava u našem zakonodavstvu. Tako da zbog nepreciznosti i nejasnoća, zakoni daju moguđnost različitog trumačenja. To pogoduje prekršiocima zakona  da često izmaknu ruci pravde. Često se pitam ko je pisao zakone. Da li kriminalcil ili oni koji su plaćeni da se protiv njih bore.
Zašto je odrednica  da ,,kavez mora biti neproziran sa tri strane,, neprecizna.
Strane kaveza su i pod i krov. Ako su te dve strane kaveza neprozirne ostaje da neprozirna mora biti samo još jedna strana kaveza. Koja?
Zaknodavac pod i krov kaveza nije tretirao kao strane već j smatrao da su ti delovi kaveza
po nekoj logici već neprozirni. Tako da tri bočne strane kaveza (zadnja, leva i desna bočna) budu neprozirne. Time bi kavez za price pevačuce faune Evrope bio ,,otvoren,,samo sa prednje strane.
Slično izložbenim kavezima za ptice, samo daleko veći.
kavezi po standardu za faunu evrope Picture001ff
Na slici desno, kavez je  ,,otvoren,, samo sa prednje strane, prema posmatraču. Ovakav tip kaveza čini da se ptice u njemu osećaju bezbednije. Kavez, zbog, bar delimične mogućnosti skrivanja ptica,  postaje i njihov dom.
Samo u kavezima koji su sa svih strana neprozirni, sam sa prednje postoji mogućnost reprodukcije ptica.
Šta više u periodu reprodukcije prekriva se i prednja strana kaveza kako bi ptice imale svoju privarnost.  
Pokušaj izleganja ptica u kavezu koji je ,,otvoren,,  sa svih strana je traumatičan kako za ptice tako i za odgajivača i najčešće bezuspešan.
Kavez na slici je samo jedno od mogućih rešenja za ptičiji dom. Sve strane kaveza sem prednje su od zelenog leksana. Time se simulira prirodno okruženje ptica u zelenilu. Strane nisu neprozirne već poluprozirne. To doprinosi da ptice u kavezu imaju i dovoljno svetlosti.

Mico, svaka cast na odlicnom izlaganju, da li koristis tip kaveza kod kojih su bocne strane zatvorene i kako se u praksi pokazalo takvo resenje?
Назад на врх Go down
Sponsored content

ПорукаНаслов: Re: kavezi po standardu za faunu evrope   kavezi po standardu za faunu evrope Empty

Назад на врх Go down

kavezi po standardu za faunu evrope
Назад на врх 
Страна 1 of 1
 Similar topics
-
» MEKANA HRANA NJEMAČKE FIRME QUIKO ZA FAUNU
» Pravilnik za ocenjivanje ptica faune evrope
» UDRUŽENJE PTICE PEVAČICE FAUNE EVROPE